Beatrice, pokusat cu nesto da ti pomognem, jer i ja sam skoro nova na ovom forumu,ali te razumijem sta zelis. ja sam udata za ameickog drzavljanina, i pokusat cu ti reci nas put, kako smo mi krenuli dobiti moju vizu. Mi smo se vjencali u septembru 2009, ovdje u Bosni. On je zatim otisao u Ameriku i aplicirao za mene u USCIS, forma I-130- za useljenicku vizu. Dok je bio u Bosni kod mene isli smo u americku ambasadu da provjerimo, koji je najbrzi put da to dobijemo, i oni su nam rekli, da on treba biti ovdje u Bosni 6 mjeseci, i predati kod njih I-130, a poslije tih 6 mjeseci, kao ja bih brzo to dobila. medjutim, on se morao zbog posla vratiti u US, i onda je iz Amerike krenuo taj proces, preko USCIS (
http://www.uscis.gov/). Predali smo to 11 februara, a 26 aprila su nam odobrili ,i poslano je na proces u NVC(national visa center). Imali smo tu od maja nekih uplata i slali smo potrebnu dokumentaciju. Sada samo cekamo na datum za moj intervju. nadam se da cu dobiti za august. Pa sada racunaj, od februara do augusta, je 6 mjeseci, sto je znaci isto, kao i onaj put koji mozes odraditi i odavde iz Bosne. Ali je bolje da opn dodje ovdje pa da se ovdje vjencate, pa neka se on vrati tamo, i radite taj proces iz Amerike.Koliko sam ja upucena u to , i iz licnog iskustva , mislim da je to najbrzi put, mislim vjencate se u Bosni, pa on ponese sevte papire sa sobom tamo i krenete raditi na tome. Ne znam da liti ista ovo moze pomoci, ali se nadam da ces jos informacija naci na forumu. ja ti zelim da sto prije nadjete nacin kako da ste skupa. Pozdrav