Pozdrav!!!
Moderator: Bloo
Koju vizu vadis? Studentsku ili turisticku?tratinčica78 wrote:hvala, ali voljela bih cuti licna iskustva i neki savjet. kako je protekao razgovor, koja pitanja su bila, sta je najbolje imati od dokumenata....
Tratincice, ne bi trebala imati problema. Ponesi vjencani list i navedi da muz ostaje u BiH (pretpostavljam zbog posla). Ako imate stan, kucu, ponesi dokaz o vlasnistvu, ako unajmljujete stan vidi mozes li dobiti pismo od gazde (znam kako to ide ali ipak spominjem). Iz firme gdje radis, ponesi dokaz o zaposlenju i da ti daju godisnji odmor od toliko i toliko dana i da te ocekuju na poslu tog i tog datuma. Ako imas pismo od rodjaka sa pozivom u posjetu i da namjeravate u Ameriku na kratki posjet i to ponesi. Ako si vec uzela kanadsku vizu, pokazi im i to.tratinčica78 wrote:trazim turisticku vizu. udata sam, ali idem sama. zaposlena sam tek 3 mjeseca. idem u posjetu rodjacima u kanadi pa sa njima na 7 dana u USA. interesuje me kolike su mi sanse da dobijem americku vizu.
J-1 nije studentska viza. F-1 je studentska viza.sarayewo wrote: izvini ako puno pitam, ali J-1 je studentska viza
TheSpy wrote:Ima li jos kakvih iskustava u skorije vreme? Jesu li guzve sad u januaru za zakazivanje intervjua...jesu li pooštrili kriterije, jel i dalje tesko dobiti vizu?
trebam uskoro zakazati intervju za J-1 vizu, pa zato pitam.
I jos nesto, poprilicno glupo, al' jPg kad ne znam- jel se telefonski razgovor za zakazivanje intervjua obavlja na bosanskom? sve me nesto strah da ne pocnu pricat na engleskom kad nazovem
Puno ti je povoljnije da se karta uzme iz Canade ili USA. Predlazem ti da vidis sa tom familijom i da ti oni rezervisu kartu. Ako treba broj ili e mail za uzimanje karte preko naseg covjeka, javi. Nije reklama,ali covjek je jako fin i posten.Ne kosta te nista da provjeris cijene...Sretno.tratinčica78 wrote:jupi dobila sam vizumultiple ulaz na 1 godinu. znali ko gdje proci najeftinije za kartu ?
Neces imati problema! Jel ti momak na studentskoj vizi ili ima neki drugi status?Saby_Ebo wrote:Cao svima moze li mi neko pomoci dalje stvarno neznam dalje... planiram da predam za americku vizu jer hocu da idem momku u posjetu ali par osoba su mi rekli da ne spominjem da idem momku jer bi mogla dobiti odbijenicu mozda ce misliti da zelim da se udam i da ostanem tamo,a ja zelim da odem samo na 1mjesec ili cak manje ,rekli su mi bolje je da navedem samo kao da putujem da vidim zemlju kao turista ...bilo bih vam zahvalna ako bih mogla dobit savjet mozda je neko imao iskustva slicnog molim vas javite mi...lijep pozdrav i hvala
Apsolutno netacno - ja sam STUDIRALA godinu dana u USA na J-1 vizi - nije bila F-1 zato sto je Uncle Sam platio studij. Malo proguglati sta sve moze pod J-1 pa ces vidjeti da je i studiranje tamo (znaci ne samo au-pair, rad preko ljeta i slicno).Vozdra raja wrote:J-1 nije studentska viza. F-1 je studentska viza.sarayewo wrote: izvini ako puno pitam, ali J-1 je studentska viza
Ova prva je obicno za razmjenu studenata, kulturne razmjene mladih ljudi itd... ali NE studiranje!
Moj momak je drzavljanin amerike Amerikanac je pa zato pitam jer su mi rekli da bi mogla dobiti odbijenicu...ako kazem da idem kod njega u posjetu.jefferson wrote:Neces imati problema! Jel ti momak na studentskoj vizi ili ima neki drugi status?Saby_Ebo wrote:Cao svima moze li mi neko pomoci dalje stvarno neznam dalje... planiram da predam za americku vizu jer hocu da idem momku u posjetu ali par osoba su mi rekli da ne spominjem da idem momku jer bi mogla dobiti odbijenicu mozda ce misliti da zelim da se udam i da ostanem tamo,a ja zelim da odem samo na 1mjesec ili cak manje ,rekli su mi bolje je da navedem samo kao da putujem da vidim zemlju kao turista ...bilo bih vam zahvalna ako bih mogla dobit savjet mozda je neko imao iskustva slicnog molim vas javite mi...lijep pozdrav i hvala
Osim ako imas jake dokaze da se imas namjeru vratiti ovamo (posao, studij, porodica, nekretnine) velike su ti sanse za odbijenicu. Evo rezonovanja: on je USC, nema se namjeru vracati u Bosnu, ti sada ides u "posjet" sto te cini intending immigrant a kad tamo dodjes najmanji je problem nabrzinu se vjencati i poslati papire za adjustment of status.Saby_Ebo wrote:Moj momak je drzavljanin amerike Amerikanac je pa zato pitam jer su mi rekli da bi mogla dobiti odbijenicu...ako kazem da idem kod njega u posjetu.jefferson wrote:Neces imati problema! Jel ti momak na studentskoj vizi ili ima neki drugi status?Saby_Ebo wrote:Cao svima moze li mi neko pomoci dalje stvarno neznam dalje... planiram da predam za americku vizu jer hocu da idem momku u posjetu ali par osoba su mi rekli da ne spominjem da idem momku jer bi mogla dobiti odbijenicu mozda ce misliti da zelim da se udam i da ostanem tamo,a ja zelim da odem samo na 1mjesec ili cak manje ,rekli su mi bolje je da navedem samo kao da putujem da vidim zemlju kao turista ...bilo bih vam zahvalna ako bih mogla dobit savjet mozda je neko imao iskustva slicnog molim vas javite mi...lijep pozdrav i hvala