Naravno, brojka nije realna jer je GDP i dalje 3% niži od 2019, ali Trump će sigurno koristiti ovaj "oporavak" maksimalno zadnjih dana pred izbore.
A sad adio...Putin rejects Donald Trump's criticism of Biden family business
ocigledno glavna karakteristika ovih izbora ce biti prolongiranje brojanja glasova, pogotovo u najbrojnijim drzavama kao i u onim sa vrlo tijesnim brojevima izadje dva kanditata; znaci ne bi me iznenadilo cekanje nekih do 10 dana, ko ce da bude novi/stari presjednikultima_palabra wrote: ↑26/10/2020 01:36Kako koja drzava. MI, WI, PA tesko da ce biti istu noc. Florida bi trebala biti odmah, ako ona ode Bidenu to je to.
U dosta drzava ih ne mogu poceti brojati ali navodno ih mogu pripremiti za brojanje. Tj. mogu koverte otvoriti, pripremu izvrsiti pa cak i staviti u masinu i onda u 7 uvece samo pokrenuti masine.jeza u ledja wrote: ↑26/10/2020 03:12Fazon je u tome sto u nekim drzavama, tipa MI, WI i PA, ako dobro shvatam, ne mogu poceti brojati glsove pristigle postom prije nego sto se zatvore biralista u 7 sati navece. Ili, ne mogu prije utorka. Tako nekako. I sad, posto ima toliko glasova pristiglih postom, i posto ti glasovi mozda naginju Demokratama, vrlo moguce da ce u 7 sati izgledati kao da Republikanci pobjedjuju, a onda kad se prebroje glasovi postom Demokrate preokrenutu. Nije to samo zvog Corone. Recimo 2018-e je izgledalo da Demokrate preuzimaju tek 20+ mjesta, da bi se na kraju (danima i sedmicama poslije) ispostavilo da ce uzeti cak 40. Sve i jedna tijesna trka na dan izbora na kraju je otisla Demokratama.
Eh, zato Trump sere o mail-in voting. I zato isto kaze kao na dan izbora moramo znati pobjednika. Onda ce poslije ispast da je neka kradja, lafo.
Eh, to je sto se tice nekih drzava. Sto se tice drugih, recimo Floride, oni ce na dan izbora, navece, osim ako ne bude tijesno (a Florida najcesce jeste) znati rezultate. Ako pak tu, u Floridi, navece u utorak znaju pobjednika i to bude Biden - sve je gotovo. Ako bude Trump, onda cekamo druge drzave, jer Trump mora uzeti FL, a Biden ne.
Vrlo lako se moze desiti da ne budemo znali pobjednika danima nakon utorka. A postoji sansa da se to oduzi i sedmicama. I to ne racunajuci uoptse na opstrukcije i tuzbe kojih ce sigurno biti.
Ne zaboravitwe, pravi predsjednicki izbori su tek u decembru. Tad glasa electoral college. (mescini 14-og)
Do mene je. Amerka nema nikakve veze sa ratom u Libiji, ona je tu slučajni prolaznik. Sve bi se isto dogodilo bez nje. Ona se samo priključila prema narodnoj, "gdje svi Turci, tu i mali Mujo"jeza u ledja wrote: ↑25/10/2020 14:56
Kojeg iz 2011-e? To nije spisak ratova koje je Amerika zapocela, vec spisak ratova u kojim je Amerika ucestvovala.
Jeste, do tebe je, jer si ti rekao da je Amerika taj rat zapocela, sto nije tacno.BrziGonzales wrote: ↑26/10/2020 10:37Do mene je. Amerka nema nikakve veze sa ratom u Libiji, ona je tu slučajni prolaznik. Sve bi se isto dogodilo bez nje. Ona se samo priključila prema narodnoj, "gdje svi Turci, tu i mali Mujo"jeza u ledja wrote: ↑25/10/2020 14:56
Kojeg iz 2011-e? To nije spisak ratova koje je Amerika zapocela, vec spisak ratova u kojim je Amerika ucestvovala.
Ne moze njima ni nuklearka dohakati, a kamoli nekakav Trump ili Bidenagnostic_front wrote: ↑26/10/2020 12:58Pa vama Biden sigurno ne bi odgovarao. NATO i EU put znace i manje korupcije. Ne vidim kako to vama odgovara.
Ma ja... Nevino k'o francuska sobaricajeza u ledja wrote: ↑26/10/2020 13:04Jeste, do tebe je, jer si ti rekao da je Amerika taj rat zapocela, sto nije tacno.BrziGonzales wrote: ↑26/10/2020 10:37Do mene je. Amerka nema nikakve veze sa ratom u Libiji, ona je tu slučajni prolaznik. Sve bi se isto dogodilo bez nje. Ona se samo priključila prema narodnoj, "gdje svi Turci, tu i mali Mujo"jeza u ledja wrote: ↑25/10/2020 14:56
Bernie je slicniji Aliji nego Titu...
Aktivno ucestvovao u kampanji "yes we can".MorningStar wrote: ↑26/10/2020 16:57Bunk koga ti podrzavas - trumpa ili bidena ?