USA izbori: Ne zaboravite glasati ko moze(St. Louis posebno)
-
Bosnian_spring
#1 USA izbori: Ne zaboravite glasati ko moze(St. Louis posebno)
Danas su u toku veoma znacajni izbori u SAD-e koji ce odluciti da li ce Bush u naredne dvije godine moci raditi sta hoce ili ce demokrati uzeti donji dom (congress) i senat i konacno ograniciti njegovu vlast.
Takodje, jacanje snage demokrata u Americi je dobro za Bosnu takodje, a isti imaju namjeru zavrsiti glupi rat u Iraku sto brze to bolje.
Izgleda da je trka narocito zestoka u drzavi Misouri gdje bukvalno najmanji glas moze odnijeti prevagu. Svaki glas je vrijedan u ovoj drzavi i broji se mnogo vise, jer moze odnijeti konacnu prevagu.
U gradu St. Louis se nalazi povelika nasa populacija i ovo je samo mali podsjetnik da glasaju za Claire McCaskill (D).
Jim Talent koji je republikanac u trci sa McCaskill je zestoki podrzavac Busha (97% glasa sa Bushem) kao i poznati zastupnik zatucanih stajalista, poput ekstra promocije hriscanskog evandjelizma i diskreditacije nauke.
Takodje, jacanje snage demokrata u Americi je dobro za Bosnu takodje, a isti imaju namjeru zavrsiti glupi rat u Iraku sto brze to bolje.
Izgleda da je trka narocito zestoka u drzavi Misouri gdje bukvalno najmanji glas moze odnijeti prevagu. Svaki glas je vrijedan u ovoj drzavi i broji se mnogo vise, jer moze odnijeti konacnu prevagu.
U gradu St. Louis se nalazi povelika nasa populacija i ovo je samo mali podsjetnik da glasaju za Claire McCaskill (D).
Jim Talent koji je republikanac u trci sa McCaskill je zestoki podrzavac Busha (97% glasa sa Bushem) kao i poznati zastupnik zatucanih stajalista, poput ekstra promocije hriscanskog evandjelizma i diskreditacije nauke.
- Salko sto je u vodu skako
pa eto nek glasaju ovi nasu za republikance....
-
Bosnian_spring
Jeste, u pravu si. Na srecu, veliki broj nasih ljudi to ne radi. Ako znate raje koja je lijena da glasa ili smotana nije zgoreh ih malo podsjetiti tamo u St. Louisu. Tu jedan glas vrijedi kao 1,000 u New Yorku.Upish wrote:taj mi fenomen nikada nece biti jasan. ako i imaju konkretan razlog onda je se obicno vade na pare kao republikanci uzimaju manje na takse. to naravno nema nikakvog smisla jer ti nece pomoci tih $300-400 godisnje ako je sve ostalo nakaradno.
Last edited by Bosnian_spring on 07/11/2006 20:16, edited 1 time in total.
-
Bosnian_spring
St. Louis - svaka cast....ti si medju prvim glasao koliko vidim na forumu.StLouis wrote:Vjeruj mi, ima i takvih koji glasaju za republikance.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Dajte boni, Missouri ti je tako nazadna sredina - da tu kad glasas za demokratu kao da si glasao za republikanca. Dodje ti ko glas demokratama u Han Pijesku nach Romanija. A Republikanci su ko iz filmova - good 'ol hillybilly boys kojima granice univerzuma ponekad sezu i do Illionisa, Iowe, Kentucky-ja il' Kansasa.
Zatvorili su sve klinike za abortiranje dijece - osim jedne. U toj - moras napraviti odluku, pa cekati mjesec dana - nudivsi sve moguce alternative od usvajanja dijeteta do "pomoci" koja se sastoji od tri paketa pelena i kolica za dijete - kao da se dijete "tako dize"... Najgore je naravno onim sa low SES (socio-economic status) jer im je svejedno - kad je toliki problem imati abortus radije - rode dijete, narucito uljuljakne razno-raznim ckrvenjacima. E, onda - kad dijete skrikne u rukama 17-godisnjakinje i cijeli svijet padne na dupe sto umjesto srednje skole - mlada dama dize celjad a sama je jos celjade i slicno...ujeo vuk magare - God bless - i hajmo na danonocno protestovanje pred jednom jedinom klinikom - o mi ljudi dobrog srca sto ne dozvoljavamo zenama unesrecenima razno-raznim glupostima da se rijese problema, vec im problem regrutujemo i saljemo - u Irak, da tamo abortiraju sve sto je ikad imalo jednu anti-Americku misaonu imenicu u glavi.
Zatvorili su sve klinike za abortiranje dijece - osim jedne. U toj - moras napraviti odluku, pa cekati mjesec dana - nudivsi sve moguce alternative od usvajanja dijeteta do "pomoci" koja se sastoji od tri paketa pelena i kolica za dijete - kao da se dijete "tako dize"... Najgore je naravno onim sa low SES (socio-economic status) jer im je svejedno - kad je toliki problem imati abortus radije - rode dijete, narucito uljuljakne razno-raznim ckrvenjacima. E, onda - kad dijete skrikne u rukama 17-godisnjakinje i cijeli svijet padne na dupe sto umjesto srednje skole - mlada dama dize celjad a sama je jos celjade i slicno...ujeo vuk magare - God bless - i hajmo na danonocno protestovanje pred jednom jedinom klinikom - o mi ljudi dobrog srca sto ne dozvoljavamo zenama unesrecenima razno-raznim glupostima da se rijese problema, vec im problem regrutujemo i saljemo - u Irak, da tamo abortiraju sve sto je ikad imalo jednu anti-Americku misaonu imenicu u glavi.
-
FFK as Lucy01
Sto mi ba iza ledja pricasStLouis wrote:Vjeruj mi, ima i takvih koji glasaju za republikance.
- black