USA - Ghana

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

awekenings

#126 Re: USA - Ghana

Post by awekenings »

zecko_kupuz wrote:Mnogo dobra utakmica, jedna od boljih sigurno. :thumbup:
S obzirom kakvo je ovo prvenstvo moze se reci da je jedna od boljih ... ali za mene nishta special ...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#127 Re: USA - Ghana

Post by Dado dijasporitus »

Ameri su propali kad su jos od 80. minuta poceli samo frljokama sa desnog krila traziti sanse. Steta, mogli su puno vise. Ne znam bas da je Ghana zasluzila prolaz ali fubal je fudbal a lopta je okrugla. U svakom slucaju cestitke pobjedniku.
BaileyS

#128 Re: USA - Ghana

Post by BaileyS »

Dado dijasporitus wrote:Ameri su propali kad su jos od 80. minuta poceli samo frljokama sa desnog krila traziti sanse. Steta, mogli su puno vise. Ne znam bas da je Ghana zasluzila prolaz ali fubal je fudbal a lopta je okrugla. U svakom slucaju cestitke pobjedniku.
Gana ih je razbila u prvom poluvremenu, penal koji je dosudjen za USA je u principu poklon sudije mada ga za to ne moze niko teretiti...sve se prebrzo odigralo i prvi utisak jeste bio da se radi o penalu (odbrambeni igrac je bio prvi na lopti, do duse samo kramponima kopacke ali tehnicki prvi na lopti). Sve ovo govori da je Gana zasluzeno prosla.

Istina ameri su dugim loptama nekako lakse dolazili u prilike od Gane u drugom poluvremenu ali bolji fudbal je pobijedio.
Baltazar_khan

#129 Re: USA - Ghana

Post by Baltazar_khan »

Reprezentacija Bosne i H. je slavila 2-1 nad četvrt/finalistom svjetskog prvenstva :D

Šta ćemo u septembru tek uraditi Francuzima... ima da ih pregazimo ko plitak potok. Sa jedno 4-0 :oops:
Šta ćemo tek Rumunima da uradimo :razz:

Ima da mole da im prodamo bodove :sax:
Jack Be Nimble

#130 Re: USA - Ghana

Post by Jack Be Nimble »

Jebiga...standardno poceli tek igrati u drugom poluvremenu a i kada su dali gol stali. Vidjelo se da im je fitilj izgorio...ali ima nade. Ovo svjetsko je jos vise otvorilo oci americkoj publici i sada ce se vise para investirati u ovaj sport. Ako do 2018 ili 2022 ne budu mogli izbaciti bolji tim sa 23 igraca onda nema od njih fajde.

I kada sam rekao da svjet strahuje da ce Amerika uzeti svjetsko nisam mislio bas na ovo, nego da svijet generalno strahuje da ce Amerika postati vremenom i favoriti u ovom sportu kao u skoro svim ostalima.
Trasimaco

#131 Re: USA - Ghana

Post by Trasimaco »

Da, jos samo treba da se fudbal amerikanizuje. :roll: Jedino nam jos to nisu uzeli. Zamisli samo da za nekih 50 godina svi najbolji igraci idu igrati u ligi SAD. :-) Tesko mi se natjerati cak i da pomislim na to. Stvarnost bi bila jos uzasnija.

Bravo za Ghanu. Yanks out! :thumbup:
IlijaLadin

#132 Re: USA - Ghana

Post by IlijaLadin »

Jack Be Nimble wrote: I kada sam rekao da svjet strahuje da ce Amerika uzeti svjetsko nisam mislio bas na ovo, nego da svijet generalno strahuje da ce Amerika postati vremenom i favoriti u ovom sportu kao u skoro svim ostalima.
Aha, igraju NFL, NHL, NBA i na kraju doigravanja prvak je - PRVAK SVIJETA :) Kako smo imperijalisti :)
and

#133 Re: USA - Ghana

Post by and »

očekivano :)
elSaik

#134 Re: USA - Ghana

Post by elSaik »

IlijaLadin wrote:
Jack Be Nimble wrote: I kada sam rekao da svjet strahuje da ce Amerika uzeti svjetsko nisam mislio bas na ovo, nego da svijet generalno strahuje da ce Amerika postati vremenom i favoriti u ovom sportu kao u skoro svim ostalima.
Aha, igraju NFL, NHL, NBA i na kraju doigravanja prvak je - PRVAK SVIJETA :) Kako smo imperijalisti :)
Pa u suštini kad si prvak u sportu koji se igra samo u tvojoj zemlji, onda i jesi prvak svijeta. :lol: :mrgreen:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#135 Re: USA - Ghana

Post by Dado dijasporitus »

BaileyS wrote:
Dado dijasporitus wrote:Ameri su propali kad su jos od 80. minuta poceli samo frljokama sa desnog krila traziti sanse. Steta, mogli su puno vise. Ne znam bas da je Ghana zasluzila prolaz ali fubal je fudbal a lopta je okrugla. U svakom slucaju cestitke pobjedniku.
Gana ih je razbila u prvom poluvremenu, penal koji je dosudjen za USA je u principu poklon sudije mada ga za to ne moze niko teretiti...sve se prebrzo odigralo i prvi utisak jeste bio da se radi o penalu (odbrambeni igrac je bio prvi na lopti, do duse samo kramponima kopacke ali tehnicki prvi na lopti). Sve ovo govori da je Gana zasluzeno prosla.

Istina ameri su dugim loptama nekako lakse dolazili u prilike od Gane u drugom poluvremenu ali bolji fudbal je pobijedio.
Ghana je ubila USA prvih pola sata i poslije toga stala. Isto tako su i Ameri ih ubili na pocetku drugog poluvremena ali su i oni izduvali 15 minuta prije kraja. Penal je bio cist kao suza. Sudija je trebao svirati barem jos dva prekrsaja na rubu Ganinog sesnaesterca tako da je Ghana dobro i prosla. Istina je da su poslije 75. minute Ameri lipsali i one frljoke se nemogu ni racunati kao sanse. Vise imas sanse da dobijes na lutriji. Ameri su zasluzili da prodju ne samo zbog ove utakmice vec sto su puno vise pokazali na ovom prvenstvu nego Ghana. Ali fudbal se igra u golove u 90 ili ovo slucaju 120 minuta.
Locked