USA fan page

Post Reply
Kaligula I

#3001 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

hAZNADAR wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Razlog je jednostavno u genetici. Svaki narod ima inteligentniji i manje inteligentan dio korpusa. Ekonomski imigranti u Evropi su u vecini slucajeva probrani glupi i neobrazovani dio koji je samo skontao da je isplativije parazitariti u Evropi negoli u Africi, Aziji.
Ne mislis li da ti ove dvije recenice nisu malo u koliziji?

Naime oni koji su dosli u Evropu su gluplji od onih sto rmbače i ginu po Nigeriji i Burundiju?

Oni su glupi, samo su skontali da nedje na sjeveru, zaklet da nadjem nju, ima neka Svecka u kojoj se moze ne radit, a ne umrijet od gladi :-)
Govorim na osnovu onoga sto sam vidio po Turskoj i par arapskih zemalja. Narod tamo i narod koji je ovdje u getima - nije isto pametan.
...ovo je diskutabilno...veliko je pitanje da li su došli tupi i ograničeni ili je to od njih napravio sam ambijent geta?...
kosava

#3002 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote:Nevjerovatno koliko covjek laze i izmislja, a ovi koju se vec odlucili da su za sve krivi crnci i njihova inferiorna krvna zrnca to uzimaju za istinu.

Strasno sta se sve pise ovdje.... za povratiti.
Image
kosava

#3003 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote: Pa eto kazu da je stratna 81K. I sta sad?
Da dodje do 113K kao sto akzu (a to pise da moze a ne da ce doci) to je nista.
Ispod 150K meni bi bila glupost zivjeti u tom gradu.
Znas kad ce on sa takvom platom kupiti kucu tamo? Nikad.
To ti je kao da kazes: tip zaradjuje 30K u BiH i 30K u SAD i kao to ima neku uzrocno posljednicnu vezu.
Ili mozda da jos bolje pojasnim, 113K u SF je kao 50K u Alabami.

Startna + difencijali 100K u prvoj godini, covjeku od 25 godina dovoljno za pocetak, a onda za 2-3 godine izade na 150K . A jos vecina zandara ima zenu koja ili je u zdravstvu ili skolstvu.

Nevidim da je i jedan zandar beskucnik.

Image
kosava

#3004 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote:
U vecini drzava i normalini agencija a put do porucnika je otprilike 3-5 godina ko obicni znadar pa onda Narednicki ispit i jedno 3-5 godina ko narednik pa onda ide ispit za Porucnika.

Jos neke su otvorene ko Oregon i kazu odjebi bez fakulteta ostale kazu mozes aplicirat ali prednost imaju kandidati sa fakultetom.
Sta kazes za Oregon?
https://www.portlandoregon.gov/police/article/437580

Takodje, prednost mogu imati oni sa fakultetom, ali to nece biti kljucna stvar.
Znam xxxx primjera gdje su ljudi sa magistarskom diplomom odbijeni, ukljucujuci i jednog naseg tipa.
Druga stvar, drzave donose smjernice, do gradova je kakvi ce uslovi biti.

Normalno da ce biti odbijenih nije lako postati policajac. Magistrova prica smrdi aka neprolazi smell test.

Sto se tice tog magistra jel to on nije cuo za shotgun approach? Ono baci aplikaciju u 10 dept. pa ce te neko zaposlit, zali boze para koje je potrosio na skolu.
Mnogo ljudi nisu u stanju poloziti pismeni test jer 150 pitanja u 120 minuta moze biti stresno.
Onda PT test fizickih sposobnosti je tezak mnogima jer nisu u kondiciji da izdrze 40-50 minuta maksimalnog napora jer su segmenti ledja uz ledja.
Oral Board/ Interviju unisti dosta ljudi jer nisu u stanju misliti u hodu, a to je najbitnije za posao, pravi razliku izmedju zivog i ukopanog policajca.
Bezbjedonsna otkrije svasta o ljudima da su losi vozaci, da imaju losu narav, da su nasilni da su bili osudjivani za ovo i za ono.
Zdravstveni pregled aka ljekarski otkrije da ljudi imaju raznoraznih bolesti i ostecenja, masa raje otkrije da nevide boje ili da imaju urodjen defekte.
Psiholog i testovi otkriju da ljudi imaju raznoraznih mentalnih problema ili da nemogu se nositi sa stresom.
Nakraju ljudi ili priznaju svasta ili kriju svasta pa otresu poligraf.

Ako si kvalifikovan dobices siguran posao koji donosi dobru platu, beneficije svi koji su kvalifikovani su prije ili kasnije su se zaposlili.
kosava

#3005 Re: USA fan page

Post by kosava »

Gojeni H wrote:
MyTao wrote: Bravo za Oregon, ja imam drugova koji su policajci... svi to postali tako sto su isli na akademiju posle srednje, nikada college nisu vidjeli.
Zasto i kakav fakultet bi trebao imati policajac koji radi patrole?

Bilo kakav 4 godisnji jer se pokazalo da fakultetski obrazovani zandari imaju mnogo manje prituzbi i mnogo manje optuzbi za prekomjernu upotrebu sile.
jefferson

#3006 Re: USA fan page

Post by jefferson »

kosava wrote:
jefferson wrote:
U vecini drzava i normalini agencija a put do porucnika je otprilike 3-5 godina ko obicni znadar pa onda Narednicki ispit i jedno 3-5 godina ko narednik pa onda ide ispit za Porucnika.

Jos neke su otvorene ko Oregon i kazu odjebi bez fakulteta ostale kazu mozes aplicirat ali prednost imaju kandidati sa fakultetom.
Sta kazes za Oregon?

Znam xxxx primjera gdje su ljudi sa magistarskom diplomom odbijeni, ukljucujuci i jednog naseg tipa.

Normalno da ce biti odbijenih nije lako postati policajac. Magistrova prica smrdi aka neprolazi smell test.

Sto se tice tog magistra jel to on nije cuo za shotgun approach? Ono baci aplikaciju u 10 dept. pa ce te neko zaposlit, zali boze para koje je potrosio na skolu.
Mnogo ljudi nisu u stanju poloziti pismeni test jer 150 pitanja u 120 minuta moze biti stresno.
Onda PT test fizickih sposobnosti je tezak mnogima jer nisu u kondiciji da izdrze 40-50 minuta maksimalnog napora jer su segmenti ledja uz ledja.
Oral Board/ Interviju unisti dosta ljudi jer nisu u stanju misliti u hodu, a to je najbitnije za posao, pravi razliku izmedju zivog i ukopanog policajca.
Bezbjedonsna otkrije svasta o ljudima da su losi vozaci, da imaju losu narav, da su nasilni da su bili osudjivani za ovo i za ono.
Zdravstveni pregled aka ljekarski otkrije da ljudi imaju raznoraznih bolesti i ostecenja, masa raje otkrije da nevide boje ili da imaju urodjen defekte.
Psiholog i testovi otkriju da ljudi imaju raznoraznih mentalnih problema ili da nemogu se nositi sa stresom.
Nakraju ljudi ili priznaju svasta ili kriju svasta pa otresu poligraf.

Ako si kvalifikovan dobices siguran posao koji donosi dobru platu, beneficije svi koji su kvalifikovani su prije ili kasnije su se zaposlili.
Pa ovo sto si naveo o psiholoskom profilu osobe je najvaznije. Zato ti kazem, fakultet ili magistarski nisu toliko bitni kao recimo iskustvo u vojsci gdje si vodio cetu ljudi.
Sto se tic onoga sto si ti rekao 150K, to moze ali ako postane porucnik a mozda cak i kapetan.
Evo ja sam u kalifoniji, dobar prijatelj je bio deputy chief u velikom gradu, i nije vidio 150K.
A to gdje zena radi je sda sve u rangu teoretisanja. Problem je sto evo ja radim, zena radi vecinom od kuce, a probleme gledamo na TV, a onis e s tim svaki dan susrecu i nose glavu u torbi. I nasi poslovi ukljucuju ako ne i bolje beneficije.
MyTao

#3007 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Bezveze slusate ovog kosavu, 4 godine fakulteta nije potrebno da bi neko postao policajac... to je suplja.

Evo jos jedan source

http://discoverpolicing.org/what_does_t ... quirements

Minimalno sta je potrebno je srednja ili GDE (test za one koji napuste srednju)... Znaci covjek laze svaki put kada napise post. Poznajem ljude koji su policajci i neki od njih najvise sto imaju je nekoliko kredita sa collega.
drastic

#3008 Re: USA fan page

Post by drastic »

MyTao wrote:Bezveze slusate ovog kosavu, 4 godine fakulteta nije potrebno da bi neko postao policajac... to je suplja.

Evo jos jedan source

Minimalno sta je potrebno je srednja ili GDE (test za one koji napuste srednju)... Znaci covjek laze svaki put kada napise post. Poznajem ljude koji su policajci i neki od njih najvise sto imaju je nekoliko kredita sa collega.
ovo je tacno samo sto ti treba isto stela ako nisi minority
vece su sanse da postanes policajac ako si 45 kila teska eskimka nego zdrav i jak bijeli muskarac
drastic

#3009 Re: USA fan page

Post by drastic »

[quote="jefferson"]/quote]
A to gdje zena radi je sda sve u rangu teoretisanja. Problem je sto evo ja radim, zena radi vecinom od kuce, a probleme gledamo na TV, a onis e s tim svaki dan susrecu i nose glavu u torbi. I nasi poslovi ukljucuju ako ne i bolje beneficije

prema statistici najvise smrtnih slucajeva je kod ovih sto rade na cestama ne vidim da imaju i priblizno beneficije kao policija
znam jednog highway patrol veceramo kod njega za crismas a on ubija crvenu
MyTao

#3010 Re: USA fan page

Post by MyTao »

drastic wrote:
MyTao wrote:Bezveze slusate ovog kosavu, 4 godine fakulteta nije potrebno da bi neko postao policajac... to je suplja.

Evo jos jedan source

vece su sanse da postanes policajac ako si 45 kila teska eskimka nego zdrav i jak bijeli muskarac
Znam na sto mislis... slazem se. Ali od 100 policajaca 80 su bjelci... konkurencija je veca, ali to ne znaci da je vecina policajaca iz reda manjine.

Kako bi trebalo da bude je da policija bude onakva kakvo je stanovnistvo... a ne kao u Fergusonu gdje je 80% stanovnistva crno, a 80% policajaca bijelo... tu nesto ne stima.
kosava

#3011 Re: USA fan page

Post by kosava »

Evo jos jedan source

Minimalno sta je potrebno je srednja ili GDE (test za one koji napuste srednju).. Znaci covjek laze svaki put kada napise post. Poznajem ljude koji su policajci i neki od njih najvise sto imaju je nekoliko kredita sa collega.
Ovo discover policing ti je ko Trump University navlakusa za levate a ti nadjipristojan dept. koji ce te zaposlit sa GED ili Srednjom to je ko i da ces dobit loto.

U medjuvremnu My tao kada nemjeri cija veca cuna.

Image
kosava

#3012 Re: USA fan page

Post by kosava »

drastic wrote:

Evo jos jedan source

Ma pusti se ovih web stranica, navlakusa.
WASHINGTON — Last February, the Plano, Texas, Police Department took a bold step in its police recruiting efforts: At a time when departments across the nation are desperate for new officers, Plano began requiring its recruits to have four-year college degrees.
kosava

#3013 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote:]
Pa ovo sto si naveo o psiholoskom profilu osobe je najvaznije. Zato ti kazem, fakultet ili magistarski nisu toliko bitni kao recimo iskustvo u vojsci gdje si vodio cetu ljudi.
Sto se tic onoga sto si ti rekao 150K, to moze ali ako postane porucnik a mozda cak i kapetan.
Evo ja sam u kalifoniji, dobar prijatelj je bio deputy chief u velikom gradu, i nije vidio 150K.
A to gdje zena radi je sda sve u rangu teoretisanja. Problem je sto evo ja radim, zena radi vecinom od kuce, a probleme gledamo na TV, a onis e s tim svaki dan susrecu i nose glavu u torbi. I nasi poslovi ukljucuju ako ne i bolje beneficije.

Jeff vecina raje u policiji nije nikad sluzila u vojsci to je bilo malo vise izrazeno poslije Vijetnamskog Rata puno veterana je uzelo posao u policiji jer su bila opasna vremena a vecina raje imal otpor prema takvim poslovima. Djeca Cvijeca i sl.

Danas mozda 20% oficira je sluzilo a od tih 20% mozda 5% ima borbeno iskustvo ostali ili su bili u Njemackoj, Spaniji, UK ili su bili logisticari ili npr. operator na Patriot Raketama.

Tih sto su bili oficir je najmanje jer oni ili ostanu u Vojsci ili gledaju da unovce svoje iskustvo u privatom sektoru.

150K u pristojnom dept a posebno u SFPD je lako zaradljivo obicnom zandaru poslije par godina. Da budemo iskreni nepricamo o 40 sati od 9 do 5.

Pazi dep. Chief ti je administrativna pozicija 9 do 5, 40 sati ono od Ponedeljka do Petka mada mislim da negovori istinu osim ako je bio u San Bernardinu ili Stocton.

Jaro zandari se najvise srecu sa bolnickim osobljem i sa nastavnickim kadrom. Ima i onih sto su im zene ekonomisti, inzinjeri etc.

Mozda ja sumnjam da ces ti u punu penziju u 55 godini dok jos mozes uzivat. Sto se tice policijskog posla 90% ti je papriologija, 9% akcija i 1% zivog terora.
kosava

#3014 Re: USA fan page

Post by kosava »

Evo jos jedan source

Image
kosava

#3015 Re: USA fan page

Post by kosava »

drastic wrote:
jefferson wrote:/quote]
A to gdje zena radi je sda sve u rangu teoretisanja. Problem je sto evo ja radim, zena radi vecinom od kuce, a probleme gledamo na TV, a onis e s tim svaki dan susrecu i nose glavu u torbi. I nasi poslovi ukljucuju ako ne i bolje beneficije

prema statistici najvise smrtnih slucajeva je kod ovih sto rade na cestama ne vidim da imaju i priblizno beneficije kao policija
znam jednog highway patrol veceramo kod njega za crismas a on ubija crvenu

Oni sto rade na krovovima, oni sto rade na ribarskim brodovima, taksist, radnici na benzinskim pumpama tek negdje 20 mjesta poslije dodje zandar.
kosava

#3016 Re: USA fan page

Post by kosava »

MyTao wrote: Znam na sto mislis... slazem se. Ali od 100 policajaca 80 su bjelci... konkurencija je veca, ali to ne znaci da je vecina policajaca iz reda manjine.

Kako bi trebalo da bude je da policija bude onakva kakvo je stanovnistvo... a ne kao u Fergusonu gdje je 80% stanovnistva crno, a 80% policajaca bijelo... tu nesto ne stima.

A to bi trebala crna policija da patrolila crne komsiluke? LOL jedna od najglupljih ideja. Eno novi Sef u Fergusonu crnac opet nema kvalifikovanih crnaca za posao a Ferguson je bio bijeli pa su onda naselili crnce a bijelci se iseli a u Fergusonu je Demokratske Partije uporiste.
Jack Be Nimble

#3017 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

Zavisi od republike i grada. Moj prijatelj postao policijac bez faxa. Morao je uciti za neke testove, dva puta padao, da bi na kraju prosao. Nije bilo lako.
kosava

#3018 Re: USA fan page

Post by kosava »

Zavisi ali sve je manje dept. koji uzimaju bez faksa i nakraju ako dodje do dva jednako rangirana kandidata onaj sa fakultetom bude zaposlen.
kosava

#3019 Re: USA fan page

Post by kosava »

242 employees of the Boston Police Department had total earnings of $200,000 a year, with 190 of those with total earnings exceeding the total compensation paid to Commissioner William B. Evans, whose earnings amounted to $207,017 last year.

A dozen Boston Police officers raked in more than $100,000 doing detail work in 2015, with Officer William Chen bringing home $147,374 in detail work alone, enough to push his total compensation to $239,132.
Gojeni H

#3020 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
Gojeni H wrote:
Samo da te ispravim, nisu afromaerikanci nikakvi imigranti, osim manjeg broja, vec su dovuceni kao robovi u SAD.
2 grupe ljudi u americkom drustvu nisu nikada prihvatile dominantnu kulturu: Originalni Amerikanci iliti Americki Indijanci i crnci, jer nisu ti kulturu ni trazili.
Svi drugi su dosli u SAD i dominantna kultura ih je apsorbovala.

Mozda od toga treba poceti kada se pocne pricati o netoleranciji Indijanaca prema alkoholu i crnackoj sklonosti ka kriminalu.

Gojeni kad ja kazem 12 % zajedno sa imigrantima pricam o ukupnom broju crnaca u Americi ukljucujci one sto su stigli iz Somalije, Sudana, Nigerije so kaze ovaj jedan moj prijatelj sta ti Afro Amerikanac tvog Kunta Kintea na brodu dovukli prije 300 godina u Ameriku neznas naci Afriku na mapi, ja ba juce doso iz Nigerije . :lol:
Nemoj mi Kunta Kintea, ja sam plakao k'o godina ispred TV-a gledajuci seriju ... i mislio sam da su svi bijeli Amerikanci zli ... tad mi je valjda bilo 6-7 godina. :D
Gojeni H

#3021 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
TLR wrote:Ja mislim da je počelo...
www.index.hr/vijesti/clanak/velike-nape ... 5479.aspx

Uvjeren sam da je videozapis ubistva crnca u Minessoti pokrenuo haos. Naredne događaje više niko neće moći kontrolisati.
Javnost je prestravljena i pažljivo osluškuje događaje. Do izbora na jesen će sigurno uslijediti novi i još gori incidenti, koji će zaoštriti sukobe u američkom društvu na relaciji obojeni-bijeli, bogati-siromašni. Trump je dovoljno inteligentan i pokvaren da iskoristi ovu situaciju i tako postane naredni, a vjerovatno i posljednji prezident of junajted stejts.
Mir će moći sačuvati jedino terorom policije, kad ne bude išlo policijom onda je tu vojska i bijele milicije. Ekonomija će se (logično) sunovratiti...

Kada u takvom fašističkom društvu - terorizirana i gladna većina počne masovno ginuti i shvati da ne može više ništa izgubiti osim vlastitog dostojanstva i života - probuditi će se iz kome američkog sna i krenuti da riješe problem. Tako što će objesiti Massa Sema za damu, pobiti njegove pretorijance i zapaliti dvorac.

Možda ja malo crnim, po običaju ... morebit da fakat ovo i ne bude početak sunovrata "civilizacije" - ali sam svejedno siguran da će se ovako nešto desiti il' za godinu, il' za 10 godina i to u USA. Oni koji upravljaju policijom i vojskom, oni kreiraju ovakvu atmosferu i imaju novac i oružje. Takvim ne pada napamet - da bez njima izravno upućene prijetnje napuste svoju (realno ničim zasluženu) ugodnu poziciju i dopuste da se desi evolucija.
Whatever,
Kako ti nije bilo mrsko? :lol:
Siera Americke Leone ... :D
Gojeni H

#3022 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:
http://www.learnhowtobecome.org/police-officer/

Procitaj sta pose za steps of becoming a police officer.

Cak mozes da ne zavrsis srednju, uzmes test za GED i odes u policijsku akademiju, gdje te uce kako da pucas, radis sklekove, dizes tegove i policajac si... i onda takvi dobiju pistolj da idu okolo i patroliraju. Bachelors degree je optional, i to zavrsavaju oni koji zele biti detektivi ili raditi za jednu od federalnih agencija.
Nista "rjesavanje konfliktnih situacija", to americke policajce ne uce?

I sta kazes, stavis stoljPi i onda kuliras lagano u patrolnom Fordu ili Chevroletu ... a sta kad brotha', ili vato ili slican karakter u rejonu koji pokriva policajac izvuce noz i zaprijeti da ce zaklati vlastitu bebu koju drzi u narucju?
Ili kad se neki rookie gangsta mora dokazati raji tako sto ce pucati na policajca dok prolaze autom pored njega?
Nema stresa, zar ne? Bolje da je zavrsio geografiju nego ono sto su ga ucili na akademiji?

Eeeee, moj onaj ... jos ti kakve skole zavrsi u toj Americi, a dodji i u Bosnu, pure se najedi.
Last edited by Gojeni H on 11/07/2016 06:33, edited 1 time in total.
madner

#3023 Re: USA fan page

Post by madner »

Prava milicija, ovi crnci bi da kradu na miru od radnog naroda.
kosava

#3024 Re: USA fan page

Post by kosava »

Image

Dodge Charger

Ford
Image

Jok ba Gojeni oni samo idu na akademiju ko u teretanu i streljanu al bar zandari znaju spelovat isto se nemoze reci za My Tao on zna mjerit .
kosava

#3025 Re: USA fan page

Post by kosava »

jefferson wrote:

Sta kazes za Oregon?

Jeffe jeli ti znas razliku izmedju Reserve Officer, Lateral Transfer i Entry Level Applicanta?

Sa tvog linka ENTRY-LEVEL OFFICER APPLICANTS *ONLY*
Plus at least ONE of the following:
By time of hire, possess:

COLLEGE CREDIT: An Associate Degree or at least 60-semester or 90-quarter hours from an accredited college or university. (Courses must be 100 level or above),
Post Reply