USA fan page

Post Reply
nosara

#2276 Re: USA fan page

Post by nosara »

jefferson wrote:
kosava wrote:
jefferson wrote: Isao sam linijom: da je u najboljem slucaju tako, ali jbg, ipak nije.
Moj Jeffersone, nije ni tebi lako malo malo pa post pun predrasuda i to onih neutemeljenih, ja odrastao u TX, svi vojnici sa Jugo Zapada, mozda nekad trebas uvaziti drugacije misljenje po principu mozda ja neznam sve? Cak i ja kada mi neko podastre dokaze i cinjenice uvazim da nisam u pravu.
Kakve dokaze? Dokaze o tvom rasizmu? Samo pokusavam skontat odakle je to doslo. TX se ubio za tebe.
On nije rasist, samo papan koji ne zna gdje udara...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2277 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

kosava wrote:
UnscarD wrote:
SpiritCrusher wrote:
Ti i ja možemo biti Mi samo ako pričamo o marsovcima i zemljanima. Ne lupaj gluposti hljeba ti.
Kosava tiltov'o fliper.... tuga jedna. :sad:

Ko bi sada imao zivaca da pocne da mu objasnjava da to NIJE prirodno nego da su to VRIJEDNOSTI koje se uce ili ne uce...ahh pa ne znam odakle bih poceo. Bolje da i ne pocinjem jer ipak je ponedeljak, iobaveze, a bilo bi tu, vidim iz upisa, prilicno posla sa sumnjivim konacnim rezultatom.

A inace, ova prica o drzavama i(ili) uredjenjima kroz licna iskustva i mikroprimjere, zaista ne govori puno. Ja sebe kada bih gledao, meni je u ovoj BiH extra, ali onda se okrenem oko sebe i pogledam gdje mi je raja i kako oni zive.

Jack iznad rece da u USA srednja klasa u poslednjih 10-15 godina nestaje ...to govori samo za sebe i to je za jedno drustvo vrlo opasna pojava.
Onaj neko drugi se ironicno cudi kako eto gdje to ima da je pravo na dom ljudsko pravo? Pa bilo je to pravo nekada u bivsoj nam drzavi .ali nema vise naravno... jbg, trazili smo, gledajmo.
Znaci nemas sta reci.
Ako ne mozes da shvatis ovo iz mog prvog posta da rasizam nije PRIRODAN niti urodjen nego je to usvojena i naucena VRIJEDNOST, onda zaista nemam sta da ti kazem.
AleksoMKD

#2278 Re: USA fan page

Post by AleksoMKD »

http://www.nytimes.com/2015/05/02/us/fr ... .html?_r=0

6 policajaca optuzenih za smrt Fredija Greja.

Image
Aurelia Bronski

#2279 Re: USA fan page

Post by Aurelia Bronski »

kosava wrote: Imena par Akademika iz Bosne, to sto nasi ljudi nerazumiju akademske titule je jedna stvar ali ima nas kojima su clanovi porodice i roditelji morali u onoj Titinoj Jugi objaviti 7 -8 naucnih radova da bi mogli postati Doktori Nauka :wink:

Samo daj imena par Akademika pored Tunje Filipovica?
Hajd' ovako da ne bude da laze koza - evo rog: ANUBiH
(nisam htjela kaciti link za sadasnje clanove jer nisu relevantni).

Nije to rasisma nego cinjenice, evo ti par u Baltimoru od 645 hiljada stanovinka 60 hiljada su ovisnici o drogama od tog broja 48 000 su ovisni o Heroinu, 19 000 je u zatvorima da nepricama o jednoj od najvisih stopa ubisatava i nasilnih krivicnih dijela.

Da ne bude da izmisljam.

http://abcnews.go.com/US/story?id=92699
Juce je divan clanak napisao covjek za tvoju informaciju crnac iz Baltimora pod naslovom"Gospodar Muha stize u Baltimor"
I fino objasni efekat koji ima odrastanje na djecu bez muskog uzora a Predsjedink pokrenuo program:"Svoga brata vodic"

Evo ti link do clanka
http://www.cnn.com/2015/05/02/us/lord-o ... baltimore/
Mozes ti svoj rasizam nazivati cinjenicama do Sudnjeg Dana - rasista je rasista pa kako god opravdavao svoje svjetonazore.
Ne vidim uopste kakve veze ima broj stanovnistva u Baltimore-u sa brojem ovisnika o drogama blablabla.
Da malo izvadis glavu iz te kace znao bi jako dobro da je rasizam u Americi sistemski, ne bi se pravio lud da ne znas kako je doslo do stvaranja getoa te rasporostranjenosti droge u dijelovima grada sa predominantno afro-americkim stanovnicima.
Mozes se ti takodjer do prekosutra ismijavati mojoj opasci da pogledas koju epizodu The Wire ali ako je ikada postojala (fiktivna) serija koja vjerodostojnije opisuje pravo stanje na ulicama nadji mi je a ja cu pojesti svoje rijeci. Samo, lako je iz ugodnosti svoje bijele koze u Americi pljuvati po crncima, Meksikancima itd. Ajde kod vile nek mahne carobnim stapicem pa nek od tebe napravi crnca i preseli te u Vukojebinu, Mississippi, USA pa da vidimo hoces li promijeniti misljenje.
Ali dzaba ja ovo pisem, dodje mi na isto kao da nilskog konja ucim da napravi piruetu. :roll:

P.S. sa oficijelne stranice americke vojske (jer negdje gore tvrdis suprotno):
Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented.
New recruits are also disproportionately likely to come from the South, which is in line with the history of Southern military tradition.
Fudo387

#2280 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:P.S. sa oficijelne stranice americke vojske (jer negdje gore tvrdis suprotno):Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented.New recruits are also disproportionately likely to come from the South, which is in line with the history of Southern military tradition.
Link za stranicu?
Aurelia Bronski

#2281 Re: USA fan page

Fudo387 wrote:Link za stranicu?
Evo moze l' ovo - http://www.outsidethebeltway.com/milita ... nd-region/

P.S. to gore, iz proslog posta, je sa nekog konzervativnog klinca, znaci jos su i "blagi" u svojim brojkama.
Fudo387

#2282 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote:Link za stranicu?
Evo moze l' ovo - http://www.outsidethebeltway.com/milita ... nd-region/

P.S. to gore, iz proslog posta, je sa nekog konzervativnog klinca, znaci jos su i "blagi" u svojim brojkama.
Ovo oficijelna stranica americke vojske?
Aurelia Bronski

#2283 Re: USA fan page

Fudo387 wrote:Ovo oficijelna stranica americke vojske?
Kuku majko :-)
U navodu stoji da je preuzeto sa www.army.mil (oliti oficijelne stranice).

Hoces i masnim bojicama da nacrtam sad? :roll:
Fudo387

#2284 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:
U navodu stoji da je preuzeto sa http://www.army.mil (oliti oficijelne stranice).

Valjas gluposti.
nosara

#2285 Re: USA fan page

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
Aurelia Bronski wrote:
U navodu stoji da je preuzeto sa http://www.army.mil (oliti oficijelne stranice).

Valjas gluposti.
fudo ili kosava, ne znas koji je... pametniji... :D
Aurelia Bronski

#2286 Re: USA fan page

Fudo387 wrote:Valjas gluposti.
Ok, pa budi onda savjestan sagovornik pa me prosvijetli da vise ne valjam (imam slabu kicmu, ne smijem bas valjati puno).
Hvala!
Fudo387

#2287 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

nosara wrote:fudo ili kosava, ne znas koji je... pametniji...
Jarane nosara, legendo, ti si najpametniji.
:D
Fudo387

#2288 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote:Valjas gluposti.
Ok, pa budi onda savjestan sagovornik pa me prosvijetli da vise ne valjam (imam slabu kicmu, ne smijem bas valjati puno).
Hvala!
Kad se vec navalila, ne postoji u oficijelnim dokumentima drzavnih institucija izraz kao sto je,
Fudo387 wrote:Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented
Tu glupost koju su pokusala podvaliti, opalila si rafalom sa nekog zvrlj sajta a nikako americke vojske.
Da ti podebljam, o ti, akademski obrazovana djevojko. :D
Aurelia Bronski

#2289 Re: USA fan page

Fudo387 wrote: Kad se vec navalila, ne postoji u oficijelnim dokumentima drzavnih institucija izraz kao sto je,
Fudo387 wrote:Whites are proportionately represented in the officer corps, and blacks are overrepresented
Tu glupost koju su pokusala podvaliti, opalila si rafalom sa nekog zvrlj sajta a nikako americke vojske.
Da ti podebljam, o ti, akademski obrazovana djevojko. :D
Ne znam da sma ikada spomenula svoje obrazovanje ali hajde, davljenik se za svaku slamku hvata. :roll:
A prenijela sam ti ovo sa konzervativne stranice (stoga i adekvatan rjecnik), to vec rekoh, koja kao izvor navodi army.mil.

Jos jednom - hoces masnim bojicama???
Fudo387

#2290 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Ne treba, ovo si apsolvirala...maybe. :-? :D

I sta jos ima kod obespravljene afroamericke brace?
:D
Aurelia Bronski

#2291 Re: USA fan page

Kolegicin mali ima gripu, kolega ima malo problema s kicmom, ide na fizikalnu.
Ili hoces izvjestaj od kompletne gradske populacije?
Fudo387

#2292 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:Kolegicin mali ima gripu, kolega ima malo problema s kicmom, ide na fizikalnu.
Ili hoces izvjestaj od kompletne gradske populacije?
Kako sad to? Tja, ni rasisti nisu sto su bili, cuj daju im fizikalnu terapiju?
Nevjerovatno.
Aurelia Bronski

#2293 Re: USA fan page

Fudo387 wrote:Kako sad to? Tja, ni rasisti nisu sto su bili, cuj daju im fizikalnu terapiju?
Nevjerovatno.

Mnijem da imas jos dovoljno vremena da se kandidujes za predstojece izbore te sprovedes svoj "ispravni" vid rasizma u najvise vrhove.
A onda moze i cetnik za zeta sucur Bogu, jer samo nek nije crni pu-pu, gluho i coravo bilo. Bljuc.
Fudo387

#2294 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Aurelia Bronski wrote:
Fudo387 wrote:Kako sad to? Tja, ni rasisti nisu sto su bili, cuj daju im fizikalnu terapiju?
Nevjerovatno.

Mnijem da imas jos dovoljno vremena da se kandidujes za predstojece izbore te sprovedes svoj "ispravni" vid rasizma u najvise vrhove.
A onda moze i cetnik za zeta sucur Bogu, jer samo nek nije crni pu-pu, gluho i coravo bilo. Bljuc.
Ma bjezi...
Sad vec postajes dosadna.
Aurelia Bronski

#2295 Re: USA fan page

Fudo387 wrote:Ma bjezi...
Image
Fudo387

#2296 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

Image :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2297 Re: USA fan page

Post by UnscarD »

Fudo387 wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Nevjerovatno.

Ma bjezi...
A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.

Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
Fudo387

#2298 Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

UnscarD wrote:A ti malo bezobrazan ... bez obzira sto je u pitanju forum, nije bas pristojno tako se obracati zenskoj osobi.Nekada je "jug" pravio rasiste ali su barem bili i gentleman-i ali danas omladina uglavnom samo najlosije uzima. Sta ces.
Znam, ali prikaci mi milion rasistickih kvalifikacija samo zato sto sam ukazao na njenu laz glede oficijelnih stranica, k'o da sam
u najmanju ruku vodja KKK za Jug. :lol:
Challenger__

#2299 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

nosara wrote:On nije rasist, samo papan koji ne zna gdje udara...
+1
Avetinho

#2300 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Do kada ce moderacija tolerisati uvrede? Ovoga nije bilo dok se nisu pojavili razni trolovi sa svojim pro-ruskim agendama.
Post Reply