USA, EU & Israel vs Palestine and others.....

Post Reply
sanjanin

#1 USA, EU & Israel vs Palestine and others.....

Post by sanjanin »

Image

PS

Vrlo su interesantna desavanja ovdje. Tema o Ausvicu je nestala (navodno hakeri obrisali) a tema na kojoj se Jevreji velicaju kao odabrani narod koji ima pravo da orgija i radi isto sto i Hitler nekoc ne samo da stoji sa svim porukama vec eminentni moralisti ovog foruma cutke prelaze preko cinjenice da neki forumasi ukazivanje na zlo koje cine Izraelci izjednacavaju sa antisemitizmom.

Cudne su norme zavladale ovdje.
sanjanin

Post by sanjanin »

Ako tema bude obrisana, evo mahsuz za brisaca:

Image

Laku noc. 8-)
bosniaque

Post by bosniaque »

cionistima odvezali ruke i rade sta hoce, i ako neko slucajno nest kaze protiv njih biva odma proglashen antisemitom....hmmmm!
zlata

Post by zlata »

Za*ebano je raspravljati o Cionizmu i Antisemitizmu. Uglavnom...moramo biti svjesni da NICIJI nacionalisticki ciljevi ne smiju biti opravdanje za etnicko ciscenje, genocid. NIKAD.

Samo...huja protiv Zidovske nepravde prema Palestincima mnoge vodi u zagrljaj...bolesnoj mrznji. Pitam se...da'l'bi isto "pjenili" dok fasiticki kolaboratori odvode Zidove u gasne komore?

Sad se sjetih rahmetli rodjaka...koji se je bio tol'ko nasitio srpskog nacionalizma (prije 1941) da je iako HSS-vac, kolaborir'o sa Ustasama.

Veli mu unuka..."ma bolan nije dido bio Ustasa...nego nije Srbe vise mog'o smisliti". Zato molim vas...k'o sto bi sad "didu" mol'la, znajte razluciti izmedju dva zla...koje je manje zlo.

Jedno je osuditi nepravdu. Drugo je koristiti Zidovsku nepravdu prema Palestincima, Zidovski klero-nacionalizam, kao opravdanje za svoju bolesnu mrznju prema Zidovima; kao opravdanje za racizam i antisemitizam.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zlata wrote:Jedno je osuditi nepravdu. Drugo je koristiti Zidovsku nepravdu prema Palestincima, Zidovski klero-nacionalizam, kao opravdanje za svoju bolesnu mrznju prema Zidovima; kao opravdanje za racizam i antisemitizam.
Ta se mrznja treba svesti na jos jednostavniji oblik, kao sto se u matematici slozeni izrazi uvijek svode na najprostije moguce:

U nastupima pojedinaca na forumu uvijek je zanimljivo ispoljavanje tog NAGONA ZA MRZNJOM. I upravo je zanimljivo kako ljudi kod kojih je taj nagon jak uvijek, o cemu god pocnes pricati, nalaze nacina da cijelu pricu svedu na formu MRZNJE i necije UGROZENOSTI.
digger

Post by digger »

zlata wrote:...Pitam se...da'l'bi isto "pjenili" dok fasiticki kolaboratori odvode Zidove u gasne komore?...[/b]
Vrlo vjerovatno.

Ko "zna" kako da mrzi, znaci da vec ima usadjen set vrijednosti i ubijedjenja ('beliefs") za razne vrste mrznje.

Ili sto je Bernard Shaw primjetio:
"Onog momenta kada mi zelimo da nesto vjerujemo i prihvatimo, mi odjednom vidimo sve razloge za isto, ali ostajemo slijepi za kontra razloge."
mrmot

Post by mrmot »

"Taj prokleti George Bush. Ne mogu zbog njega ništa da isplaniram. Evo ljudi me neprestano zovu na nova gostovanja u Americi, a on napade Sadama Huseina i sve to pokvari. Ned'o Bog da on bude negdje blizu mene kad pjevam. Kad bi čuo kako uvjerljivo pjevam orijentalne trilere, odmah bi pomislio da sam Arap i proglasio me teroristom."
(Kemal Malovčić, pjevač, o Georgeu Bushu, Express)
Kemal je najbolji.
Post Reply