Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nisam odavno gledao tenis ali večeras sam baš uživao... koja razlika u karakterima - škot haman ko lendl nekad, emocija skoro nigdje cijeli meč, i na kraju suzdržan skroz.. onaj mahnita, vrišti, budalesa.. još na kraju se nešto sa publikom kofrči, a ta ga je ista publika nosila do preokreta na ranijim turnirima
Murray dogodine uzima sve ko i Đoković lani
U 5. setu je stao servis, mislio sam da ce iskoristiti psiholosku prednost i razmontirati Murray-a, ali se to nije desilo.
Đoković je jedva hodao na kraju četvrtog seta, bilo je vidljivo da nema šanse u petom prije nego je i počeo. Murray je pred kraj četvrtog prestao haman ganjati rezultat ali je zato ganjao Đokovića lijevo-desno da ga dokrajči.
Andy će sada izdominirati 2-3 sezone kao veliki Lendl birvaktile. Ovom pobjedom postaće najzaHebaniji igrač na touru, vjerujem da ćemo se u to uvjeriti u budućnosti.
Murray zasluženo, jednostavno je "slomio" Đokovića na kraju. 5 sati tenisa u GS finalu je spektakularno. Iskreno, mislio sam da Andy nikada neće uzeti GS zbig dva razloga. Veoma loš servis ( čovjek je izgubio 9 servisa u večerašnjem finalu ) i lude glave. Servis je i dalje "nako" ali psiha je na nivou kao i fizička sprema. Pored Murray-a zaslužan, Ivan "Iceman" Lendl. Očito mu je u glavu usadio pobjednički mentalitet koji ovaj nije imao do finala OI i nabio mu je fizičku spremu do maksimuma. Čovjek mu je zadao da igra/trenira u pet setova ali u svakom setu sa novim igračem Ludilo. E bogme dođe i to na red.
Al mi je onaj debil sa Eurosporta digao živac to je neopisivo. Murray-u pomaže vjetar, nevjerovatno je kako pogađa linije i ostale nebuloze. A za onaj bezobrazluk na i medical time-out nemam riječi. Izgubi ko čovjek, jade a ne ovako. Komentatora bih hrakno posred face, kakav debil.
Murray u budućnosti postaje ozbiljan konkurent za GS titule. Respekt.
necko_hz wrote:Andy će sada izdominirati 2-3 sezone kao veliki Lendl birvaktile. Ovom pobjedom postaće najzaHebaniji igrač na touru, vjerujem da ćemo se u to uvjeriti u budućnosti.
Ja bas mislim suprotno, tj. mislim da mu je ovo prvi i zadnji GS.
Vidjecemo sta ce vrijeme pokazati...
Nema šta vrijeme pokazivati, mnogo toga je jasno. Federer je pred penzijom, vjerujem da može uzeti još eventualno jedan-dva GS i to je to. Nadal ima opasne probleme sa tetivama i koljenima dok je njegov stil igre veoma problematičan baš za koljena i tetive. Previše se on "potrošio" u prošlosti i malo-malo pa povrijeđen. Sumnjam da će biti bolje kako stari. Uzeće i on GS titula ali ne previše, ne može tijelo više. Dva ozbiljna igrača ostaju, Đoković i Murray. Jedino ako kontaš da će od narednih 20 GS titula 15 uzeti uzeti Đoković ili da će eksplodirati igrači tipa Tsonge ili Ferera
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nema šta vrijeme pokazivati, mnogo toga je jasno. Federer je pred penzijom, vjerujem da može uzeti još eventualno jedan-dva GS i to je to. Nadal ima opasne probleme sa tetivama i koljenima dok je njegov stil igre veoma problematičan baš za koljena i tetive. Previše se on "potrošio" u prošlosti i malo-malo pa povrijeđen. Sumnjam da će biti bolje kako stari. Uzeće i on GS titula ali ne previše, ne može tijelo više. Dva ozbiljna igrača ostaju, Đoković i Murray. Jedino ako kontaš da će od narednih 20 GS titula 15 uzeti uzeti Đoković
ps navijam za Rogera inače, nisam Murray fan
Uze mi rijec. Bas tako. Murrayu ovo moze biti zadnji GS jedino ako bi umro nocas od srece. Kao da je danas ATP pun mladih, nadolazecih talenata, rodjenih pobjednika i sampiona, takva konkurencija, da ne mozes predvidjeti ucesnike cetvrtfinala, a kamoli osvajaca GS-a. Ali opet, sta znas -mozda Djokovic osvoji sljedecih 15-20 Grand Slamova.
necko_hz wrote:Andy će sada izdominirati 2-3 sezone kao veliki Lendl birvaktile. Ovom pobjedom postaće najzaHebaniji igrač na touru, vjerujem da ćemo se u to uvjeriti u budućnosti.
Lahko je biti najzaHebaniji kad imas situaciju: Rafa out, Federer prolazi svoj zenit. Kad je velika cetvorka igrala zavrsnice, Murray je uvijek bio donji. Ako se tenis svede na okrsaje Murray - Djokovic, nece biti zanimljivo
Mada ja mislim da ce njih Roger jos namuciti prije nego ode
Murray...at last! Cestitke. Zasluzio je. Ima sve da sada otkine godisnje bar jedan-dva GS i tako ce, vjerujem biti. Cude mi gore neko gdje mu se smije servisu. Njegov jedini problem sinoc/jutros je procenat prvog servisa koji je vrlo opak a los drugi je posljedica izazova finala. Gledam ga cesto i drugi servis mu je bolji nego protiv Novaka sto je pokazao.
Napokon ce i Roger mozda mijenjati planove. Andy mu je osigurao boravak na No.1 i do 300/301 sedmice na teniskom tronu, dakle negdje do pocetka novembra. Ostaje samo v idjeti koliko goriva ima Srbijanac i uopce motiva da napadne prvu poziciju a to bi znacilo titule u Baselu, Parizu i Londonu, sto ce poslije sinocnjeg poraza biti mission impossible, po meni. Neka se malo i Skotska raduje i moj omiljeni Sean Connery.
Volim Davida (pit bull) Ferrera ali ljudi ne ocekujte od njega puno u buducnosti, samo silazna putanja. I on je prebacio 30 i ne ide u mladost.
Ovu stariju gardu u ovoj eri tensikih gladijatora moze drzati solidan servis donekle, sto on nema...tako da se treba zagledati u Delpa, Tsongu, Berdycha i na moju veliku zalost upitni povratak Robina Soderlinga.
Leopold_IV wrote:Volim Davida (pit bull) Ferrera ali ljudi ne ocekujte od njega puno u buducnosti, samo silazna putanja. I on je prebacio 30 i ne ide u mladost.
Ovu stariju gardu u ovoj eri tensikih gladijatora moze drzati solidan servis donekle, sto on nema...tako da se treba zagledati u Delpa, Tsongu, Berdycha i na moju veliku zalost upitni povratak Robina Soderlinga.
shake69 wrote:Murray...at last! Cestitke. Zasluzio je. Ima sve da sada otkine godisnje bar jedan-dva GS i tako ce, vjerujem biti. Cude mi gore neko gdje mu se smije servisu. Njegov jedini problem sinoc/jutros je procenat prvog servisa koji je vrlo opak a los drugi je posljedica izazova finala. Gledam ga cesto i drugi servis mu je bolji nego protiv Novaka sto je pokazao.
Napokon ce i Roger mozda mijenjati planove. Andy mu je osigurao boravak na No.1 i do 300/301 sedmice na teniskom tronu, dakle negdje do pocetka novembra. Ostaje samo v idjeti koliko goriva ima Srbijanac i uopce motiva da napadne prvu poziciju a to bi znacilo titule u Baselu, Parizu i Londonu, sto ce poslije sinocnjeg poraza biti mission impossible, po meni. Neka se malo i Skotska raduje i moj omiljeni Sean Connery.
Čista proza...
A one sedmice se gomilaju i gomilaju...
Zaspah negdje na početku 3.seta, možda bih i ostao da je tenis bio zanimljiviji. Neka je više Andy uzeo GS... čudna godina kad i on i Lebron skinuše junf Iz petog puta, kao i Ivan Grozni... on je imao 24 godine, Andy 25, znači nije kasno da napravi jaku karijeru.
Đokoviću se ne poklapaju one sitne stvari koje su ga išle 2011... doduše, mentalno, fizički i igrački nije toliko jak kao tada. Ali ipak tri finala i jedno polufinale GS pokazuju koliko je i tada blizu samog vrha.
Ostaje nam još par mastersa, London WTF Davis Cup i borba za broj 1...
Uh,ja teške noći majku mu ...
Bravo za endija i sve čestitke na prvoj "GS" tituli.Ipak je (po meni) prvi set "prelomio".Tenis,relativno prosječan.Marej konstantniji (osim onog malog pada krajem trećeg i početkom četvrtog seta što je možda bilo i za očekivati).
Novak nesiguran(sinoć nije bilo "Maglića" ),to se najbolje moglo vidjeti po broju pokušaja da odigra onu svoju čuvenu dvoručnu bh paralelu koja mu obično i pravi razliku u odnosu na protivnike.Servis ništa posebno(jeste da jsu uslovi bili malo zeznuti ali i endiju su)
Ništa,pichimo dalje malo odmora pa u dvoranu.Nakon ovog poraza mislim da će Rodžer do kraja godine zadržati br:1(mada ono što mislim obično ne dođe )
Ukoliko se Rafa ne oporavi ovaj dvojac bi u sledeće 2-3 godine mogao biti novi "el clasico"
Još jednom endiju,škotima i ostalim njegovim fanovima sve čestitke
Lahko je biti najzaHebaniji kad imas situaciju: Rafa out, Federer prolazi svoj zenit. Kad je velika cetvorka igrala zavrsnice, Murray je uvijek bio donji. Ako se tenis svede na okrsaje Murray - Djokovic, nece biti zanimljivo
Mada ja mislim da ce njih Roger jos namuciti prije nego ode
Bojim se da idemo ka tome a to ne bi nikako valjalo.Fali Rafa pa fali
Rodžer manje više
Da je Rafa stvorio bi se "trougao" Marejeva igra ne odgovara novaku,Novakova Rafi(sem šljake) a Rafina endiju.
Kakvi kompleksaši prate tenis to je čudo jedno. Taj plemeniti sport.
Andy Murray je trenutno najbolji igrač na svijetu. Pogledajte malo rezultate. Da je Nadal zdrav ne bi imao nikakve šanse na tvrdoj podlozi protiv Murraya. I čuj ovog mnogo ružan dečko. Pa gdje si debeli ljepotane, modelu fashion weekova i misteru univerzuma. Frajer ima para može da jebe, da slomi i tebe i svaku picu na svijetu, a šta ti možeš, da sve to gledaš na internetu.
Sinoć Murray na fizičku spremu, imao je i malo sreće u drugom setu kad ga je ovaj bio stigao. Medical timeout kod 5:2 u petom setu može samo jedna plačipička tipa Novak Đoković. I volio bih mu starog išutati nogama nego bilo šta drugo. Federer me potpuno razočarao protiv Berdycha. Svaka druga lopta u prosjeku dva metra u autu, pa čak i na tribinama. Strašno bilo za gledati. Sve u svemu, Murray trenutno dominira i neka dominira u inat onima koji su govorili kako nije nizašta i kako nikad neće osvojiti Grand Slam. Zlato na olimpijadi i sad prvi Grand Slam. Još Wimbledon majstore i svima si im zveknuo šamarčinu.
Edge wrote:Kakvi kompleksaši prate tenis to je čudo jedno. Taj plemeniti sport.
Andy Murray je trenutno najbolji igrač na svijetu. Pogledajte malo rezultate. Da je Nadal zdrav ne bi imao nikakve šanse na tvrdoj podlozi protiv Murraya. I čuj ovog mnogo ružan dečko. Pa gdje si debeli ljepotane, modelu fashion weekova i misteru univerzuma. Frajer ima para može da jebe, da slomi i tebe i svaku picu na svijetu, a šta ti možeš, da sve to gledaš na internetu.
Sinoć Murray na fizičku spremu, imao je i malo sreće u drugom setu kad ga je ovaj bio stigao. Medical timeout kod 5:2 u petom setu može samo jedna plačipička tipa Novak Đoković. I volio bih mu starog išutati nogama nego bilo šta drugo. Federer me potpuno razočarao protiv Berdycha. Svaka druga lopta u prosjeku dva metra u autu, pa čak i na tribinama. Strašno bilo za gledati. Sve u svemu, Murray trenutno dominira i neka dominira u inat onima koji su govorili kako nije nizašta i kako nikad neće osvojiti Grand Slam. Zlato na olimpijadi i sad prvi Grand Slam. Još Wimbledon majstore i svima si im zveknuo šamarčinu.
Ko je trenutno najbolji teniser svijeta pogledaj ATP listu i tamo piše.Ni meni se ne sviđa ali je to tako.