URTIKARIJA
Moderator: anex
-
Plavušica
#1 URTIKARIJA
Imam dijagnozu KRONICNA URTIKARIJA,i stvara mi veliki problem,,sve uobicajene nalaze vezane za alergiju sam radila,i sve je uredu,molim sve one koje imaju isti problem,da se ukljuce sa svojim savjetima,da preporuce nakog dobrog dermatologa,neki lijek,bilo kakav savjet bi mi dobro dosao...
-
robze
#2 Re: URTIKARIJA
Pozz
Ja sam imao urtikariju prije nekih 5 godina, koja se javljala narocito u nocnim satima, pred spavanje, tokom noci i budjenjem ujutro. Isao sam specijalisti, medjutim nisu mogli ustanoviti uzrok. Veliki procenat urtikarija kod ljudi nemaju jasno precizan uzrok. Meni su rekli da se moze povezati sa stresom. Ja sam to prihvatio, povremeno pio tablete (antihistaminike), koristio kalcijum sumece tablete i vremenom je alergija iscezla. Takodjer sam koristio med i druge pcelinje proizvode.
Alergija je takodjer znak pada imuniteta. Pretpostavljam da si mlada, a narocito osobe u pubertetskoj i ranoj adolescentskoj dobi imaju probleme tog tipa. Poradi na imunitetu, pazi na obroke, ne vecerati u kasnim satima, fizicka aktivnost, zdrava ishrana, REDOVAN SAN, ukljuci kalcijum... i bice uredu
Ja sam imao urtikariju prije nekih 5 godina, koja se javljala narocito u nocnim satima, pred spavanje, tokom noci i budjenjem ujutro. Isao sam specijalisti, medjutim nisu mogli ustanoviti uzrok. Veliki procenat urtikarija kod ljudi nemaju jasno precizan uzrok. Meni su rekli da se moze povezati sa stresom. Ja sam to prihvatio, povremeno pio tablete (antihistaminike), koristio kalcijum sumece tablete i vremenom je alergija iscezla. Takodjer sam koristio med i druge pcelinje proizvode.
Alergija je takodjer znak pada imuniteta. Pretpostavljam da si mlada, a narocito osobe u pubertetskoj i ranoj adolescentskoj dobi imaju probleme tog tipa. Poradi na imunitetu, pazi na obroke, ne vecerati u kasnim satima, fizicka aktivnost, zdrava ishrana, REDOVAN SAN, ukljuci kalcijum... i bice uredu
- Ductus Holedocus
#3 Re: URTIKARIJA
Uzrok urtikarije-koprivnjace nije poznat..Plavušica wrote:Imam dijagnozu KRONICNA URTIKARIJA,i stvara mi veliki problem,,sve uobicajene nalaze vezane za alergiju sam radila,i sve je uredu,molim sve one koje imaju isti problem,da se ukljuce sa svojim savjetima,da preporuce nakog dobrog dermatologa,neki lijek,bilo kakav savjet bi mi dobro dosao...
Ja sam imala prije 4/5 godina..Uzrok nisam saznala..bila sam i na djeti,mislili su da nije na neku hranu,medjutim...
od terapije su mi davali sinopen i dexametazon
Uglavnom sad je proslo..