Urolog (SA)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bull21

#1 Urolog (SA)

Post by bull21 »

Koji je u Sarajevu najbolji, najbrži i najbezbolniji (privatnik a da ne dere) urolog? Čuo sam za Šabanovića koji radi u Sanasi ali me brine cjena (trebao bih obaviti kompletni pregled i konsultacije). Ako netko zna kolika je cijena pregleda u Sanasi bio bih zahvalan. Hvala! :)
Bellica

#2 Re: Urolog (SA)

Post by Bellica »

bull21 wrote:Koji je u Sarajevu najbolji, najbrži i najbezbolniji (privatnik a da ne dere) urolog? Čuo sam za Šabanovića koji radi u Sanasi ali me brine cjena (trebao bih obaviti kompletni pregled i konsultacije). Ako netko zna kolika je cijena pregleda u Sanasi bio bih zahvalan. Hvala! :)
Nemoj u Sanasu nikako pa taman da je besplatno. Em su skupi, em neljubazni (kao da si u državnoj ambulanti), uz to, dok sam ja govorila tegobe koje sam imala dr. je igrao neku igricu na računaru. Ja preporučujem polikliniku (ako već hoćeš privatno) Atrijum u Avazu u Nedžarićima.
Napominjem, ne radim ni ja tamo niti bilo ko moj, samo se svi članovi moje porodice liječimo tamo i nije skupo, a dr. je predobar, posveti dovoljno pažnje, uglavnom, izađeš sretan i zadovoljan. Prva kontrola se ne naplaćuje.
hopcup

#3 Re: Urolog (SA)

Post by hopcup »

ma brate uzmi uputnicu za opću bolnicu i traži dr. spahovića. ne plaća se (malo češ sačekat na red, doduše), a čovjek je prva liga. mislim da radi utorkom i četvrtkom.
e sad, ako misliš obavit kompletan pregled, a bezbolan, to je malo teže :D
pregled prostate se vrši kroz analni otvor :D
Cerebrum

#4 Re: Urolog (SA)

Post by Cerebrum »

Bolje neljubazan a zivis nego ljubazan i umres. Ne gleda se po ljubaznosti nego po znanju i vjestini. Mozda neko moze igrati igrice i bolje te dijagnosticirati nego taj sto te slusa a pojma nema. Ali uvijek ima izuzetaka.
Bellica

#5 Re: Urolog (SA)

Post by Bellica »

hopcup wrote:ma brate uzmi uputnicu za opću bolnicu i traži dr. spahovića. ne plaća se (malo češ sačekat na red, doduše), a čovjek je prva liga. mislim da radi utorkom i četvrtkom.
e sad, ako misliš obavit kompletan pregled, a bezbolan, to je malo teže :D
pregled prostate se vrši kroz analni otvor :D
Ovaj pregled prostate mi je omiljeni bio dok nsam radila u KCUS, da i vi vidite kako je nama ženama :D doduše, taj pregled ni približno ne boli kao porod i nije ni približno neprijatan kao ginekološki.
Bellica

#6 Re: Urolog (SA)

Post by Bellica »

Cerebrum wrote:Bolje neljubazan a zivis nego ljubazan i umres. Ne gleda se po ljubaznosti nego po znanju i vjestini. Mozda neko moze igrati igrice i bolje te dijagnosticirati nego taj sto te slusa a pojma nema. Ali uvijek ima izuzetaka.
U mom slučaju nije bilo tako, jer sam već tada bila pred otkazivanjem jetre, bubrega, imala sam otoke na nogama i proširene vene, a on mi je propisao Lexilium, infuzije i ako mogu da malo više odmaram. Napominjem, sada sam na bolovanju, a traje već 25 dana, pa ti vidi jesi li u pravu i smije li doktor igrati igrice dok razgovara s pacijentom. Dr. Sanela u ambulanti Grbavica 1 (hvala Bogu više se tamo ne liječim) je naručivala neke artikle iz Avona dok sam joj ja govorila šta mi je i obzirom da je bila neka alergija, propisala tj. preporučila mi je kremu za sunčanje-čudim se da nije iz Avona nego iz apoteke :D
Altsa

#7 Re: Urolog (SA)

Post by Altsa »

dr. Hiros, Eurofarm Ilidza. ako ides privatno onda moras biti spreman i da platis. ako ti se ne placa onda uputnicu pa u drzavnu. dr. Hiros radi i na DIP-u.
Cerebrum

#8 Re: Urolog (SA)

Post by Cerebrum »

Bellica wrote:
Cerebrum wrote:Bolje neljubazan a zivis nego ljubazan i umres. Ne gleda se po ljubaznosti nego po znanju i vjestini. Mozda neko moze igrati igrice i bolje te dijagnosticirati nego taj sto te slusa a pojma nema. Ali uvijek ima izuzetaka.
U mom slučaju nije bilo tako, jer sam već tada bila pred otkazivanjem jetre, bubrega, imala sam otoke na nogama i proširene vene, a on mi je propisao Lexilium, infuzije i ako mogu da malo više odmaram. Napominjem, sada sam na bolovanju, a traje već 25 dana, pa ti vidi jesi li u pravu i smije li doktor igrati igrice dok razgovara s pacijentom. Dr. Sanela u ambulanti Grbavica 1 (hvala Bogu više se tamo ne liječim) je naručivala neke artikle iz Avona dok sam joj ja govorila šta mi je i obzirom da je bila neka alergija, propisala tj. preporučila mi je kremu za sunčanje-čudim se da nije iz Avona nego iz apoteke :D
Vidi, nije mi to bio cilj. Hocu samo da kazem da ljubaznost ne mora biti presudna ali u tvom slucaju doktorica nije bila ljubazna i nije znala sta treba ker morala je cut sta nije uredu sa tobom. Eto samo to sam htio reci.
Post Reply