URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VeljaPas

#1 URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by VeljaPas »

OVCICA i njena dva jarana sa Bascarsije, zahvaljujuci brizi koju je prema njima iskazivala Jasmina 062 476 540, do danas su bili sigurni, kako i nalazu mahalski obicaji koji su i sacuvali nase avlijanere.
Nazalost, vise nije tako.
Novonaseljenim ljudima na Bascarsiji, iz samo njima znanih razloga, OVCICA i njena dva jarana smetaju i spremni su svakog trena zvati sintore.
SOS zbog okolnosti u kojima djeluje (nedostatak prostora za drzanje zivotinja) apeluje na sve one koji mogu makar privremeno zbrinuti Ovcicu i njene jarane da se jave Jasmini ili SOSu.
Sacuvamo li njihove zivote, sacuvat cemo i ono malo duse sto je u nama ostalo.
Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

:sax: :-)
VeljaPas

#3 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by VeljaPas »

Velja wrote:OVCICA i njena dva jarana sa Bascarsije, zahvaljujuci brizi koju je prema njima iskazivala Jasmina 062 476 540, do danas su bili sigurni, kako i nalazu mahalski obicaji koji su i sacuvali nase avlijanere.
Novonaseljenim ljudima na Bascarsiji, iz samo njima znanih razloga, OVCICA i njena dva jarana smetaju i spremni su svakog trena zvati sintore.
SOS zbog okolnosti u kojima djeluje (nedostatak prostora za drzanje zivotinja) apeluje na sve one koji mogu makar privremeno zbrinuti Ovcicu i njene jarane da se jave Jasmini ili SOSu.
Image
Danas, 14. aprila SOS je dobio ponudu da se za 15tak dana OVCICA i njena dva jarana, ukoliko do tada prezive, a ne udome se u Sarajevu, mogu prebaciti u azil Poslednja oaza u Orasju.
Molimo sve one, kojima ovi psi na bilo koji nacin smetaju, da iskazu jos malo strpljena i tim cinom ucetvuju u spasavanju njihovih zivota.
Last edited by VeljaPas on 14/04/2008 16:53, edited 1 time in total.
tonkica palonkica

#4 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by tonkica palonkica »

Vidjela sam ih opet nekunoc kod slatkog coseta, mirno su kunjali pored ljetne baste i bas mi je bilo drago sto ih niko ne dira. Ne znam sta se desava s ovim nasim svijetom pa im smetaju zivotinje koje nikom nista lose ne rade. Haman oni sami sebe ne mogu podnijet. Navijam da izdrze do udomljavanja
mima202

#5 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by mima202 »

ja ih nahrani kod melise :)
VeljaPas

#6 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:OVCICA i njena dva jarana sa Bascarsije, zahvaljujuci brizi koju je prema njima iskazivala Jasmina 062 476 540, do danas su bili sigurni, kako i nalazu mahalski obicaji koji su i sacuvali nase avlijanere.
Image
Danas, 14. aprila SOS je dobio ponudu da se za 15tak dana OVCICA i njena dva jarana, ukoliko do tada prezive, a ne udome se u Sarajevu, mogu prebaciti u azil Poslednja oaza u Orasju.
Molimo sve one, kojima ovi psi na bilo koji nacin smetaju, da iskazu jos malo strpljena i tim cinom ucetvuju u spasavanju njihovih zivota.
Evo ga danas, duska u Jasminovoj zlatari. Maida i druga raja ga paze koliko mogu. Svi oni imaju jednog ili vise pasa pa ga ne mogu usvojiti.
Ljudi, Ovcica je haos pas i velika je steta da ga izmjestimo zauvijek sa Carsije gdje se pravo odomacio.

Image
Image
Image
mIRCerka

#7 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

Prekjuce smo se mazili malo, i onda smo spucali 400 grama bureka :D
Pasiflora

#8 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:Prekjuce smo se mazili malo, i onda smo spucali 400 grama bureka :D
Za mazenje :thumbup: , a za burek :? Pa zar ti neznas da psi ne smiju jesti jako zacinjenu hranu.
Kada ste vec isli na pitu mogla je to biti sirnica...
mIRCerka

#9 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

sitno wrote:
mIRCerka wrote:Prekjuce smo se mazili malo, i onda smo spucali 400 grama bureka :D
Za mazenje :thumbup: , a za burek :? Pa zar ti neznas da psi ne smiju jesti jako zacinjenu hranu.
Kada ste vec isli na pitu mogla je to biti sirnica...
Burek nije zacinjen, nismo budale da ne probamo :D raskuhano meso, bljakav meni bio, lesho skuhano pa ispeceno :D

Nismo ludi, znamo to :D meni se srce cijepa kad mi macke prose sudzuke il cevape, a ja im ne smijem dat...
isto vazi i za cuke i mace ....

Nego, zachupana ofcica, ima li ko kakvu cesagiju, da je obidjemo i friziramo (mislim da se ona ne bi smjela shishati dokle god nije udomljena)....
Pasiflora

#10 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by Pasiflora »

Hej Mirci, pokusala sam ti odgovoriti na pm, ali naprosto mi pmovi ne odleze iz outboxa.
Mozes li mi pomoci, imam jos jedan - cin mi se od prekjucer...
mIRCerka

#11 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by mIRCerka »

sitno wrote:Hej Mirci, pokusala sam ti odgovoriti na pm, ali naprosto mi pmovi ne odleze iz outboxa.
Dusho, ta poruka ce ti stajati u outboxu sve dok je primatelj ne procita :D
eto provjeri, procitala sam ja tvoju PP, vise ti nije u outbox vec u sent items :D
Pasiflora

#12 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:
sitno wrote:Hej Mirci, pokusala sam ti odgovoriti na pm, ali naprosto mi pmovi ne odleze iz outboxa.
Dusho, ta poruka ce ti stajati u outboxu sve dok je primatelj ne procita :D
eto provjeri, procitala sam ja tvoju PP, vise ti nije u outbox vec u sent items :D
Ti si meni shega :lol: :lol: :lol: :lol:
Pravo si me nasmijala. Iskreno da ti kazem to nisam znala :oops: :oops: :oops:, da se vise ne provaljujem...
jos malo shame :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: and :lol: :lol: :lol: :lol:
Baby

#13 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by Baby »

imali ista novo za ovcicu...
Bullet Tooth Tony

#14 Re: URGENT! OVCICA i njena 2 jarana u zivotnoj opasnosti

Post by Bullet Tooth Tony »

Pa zar ti neznas da psi ne smiju jesti jako zacinjenu hranu.
Koji psi,reci to mom maximusu ,da vidis kako jede filovanu papriku,cijelu ,u komadu bez zvakanja :D :D :D
Post Reply