Urezivanje navoja pomoc ???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
peljto
#1 Urezivanje navoja pomoc ???
Slomila se sisica za ozracavanje kocnica pa je komsija naravno uzeo da izbusi i sjebao navoj..e sad moze li se i kako i kod koga urezati taj navoj za drugu sisicu il se moraju nova klijesta kupovati i hoce li biti razlike u kocenju ako se zamjene samo lijeva klijesta a desna ostanu stara ??
- sorcerer
#2 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
skini klijesta i odnesi nekom tokaru da ti napravi novi navoj i novu sisicu bitan je samo konus dole na dnu .ako nadjes druga klijesta na kojoj radi sisica ,slobodno ih stavi ,kad odzracis nece biti nikakvih problema .
-
peljto
#3 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
sorcerer wrote:skini klijesta i odnesi nekom tokaru da ti napravi novi navoj i novu sisicu bitan je samo konus dole na dnu .ako nadjes druga klijesta na kojoj radi sisica ,slobodno ih stavi ,kad odzracis nece biti nikakvih problema .
kako mislis konus na dnu da nije ostecen busenjem ili ?? a jesi siguran kad napravi novi navoj da nece procuriti ulje pored sisice...znaci nema veze ako su nova klijesta na jednoj strani inace golf 2 je u pitanju hehe
- sorcerer
#4 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
tu nema nikakve zaptivke ni gumice ,konus na dnu je zaptivac,ako je ostecen onda tokar mora da napravi novi i sisicu sa istim konusom .navoj sluzi samo da stegnes konus na konus 
a zar nema naci polovnih klijesta na otpadu da ne kupujes nova?
-
peljto
#5 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
sorcerer wrote:tu nema nikakve zaptivke ni gumice ,konus na dnu je zaptivac,ako je ostecen onda tokar mora da napravi novi i sisicu sa istim konusom .navoj sluzi samo da stegnes konus na konus
ma ima na otpadu al ne znam hocu li naci dobra na otpadu kad to sve stoji zahrđa gumice se one poderu
- sorcerer
#6 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
gumice nove su 3 marke
to lako promijenis kad su skinuta klijesta ,samo je bitno da sisica nije zapekla
-
peljto
#7 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
jel treba jos na nesta gledati kad se kupuju ta klijesta na otpadu slab sam ti ja skroz sa tom mehanikom ne bi znao ni te gumice zamjeniti hehe nisma to nikad radiosorcerer wrote:gumice nove su 3 marketo lako promijenis kad su skinuta klijesta ,samo je bitno da sisica nije zapekla
- sorcerer
#8 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
pregledaj sisicu kao sto sam ti rekao ,da se moze odvrnuti i klip ne smije biti hrdjav ni ostecen .gumicu je vrlo lako promijeniti kad izvadis klip napolje .
-
peljto
#9 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
hvala ti drug alč najvjerovatnij da cu traziti da uzmem nova klijesta jer sad nemam auta pa ne mogu po otpadima hodat da trazim a moram i to provjeravat i klip a i gumice zamjenit pa mi je lakse uzet novo...probacu sam zamjenit gledao sam na netu da nije tesko.sorcerer wrote:pregledaj sisicu kao sto sam ti rekao ,da se moze odvrnuti i klip ne smije biti hrdjav ni ostecen .gumicu je vrlo lako promijeniti kad izvadis klip napolje .
- sorcerer
#10 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
nije tesko ,samo je bitno da ispustis zrak dobro i nemoj previse stezat sisicu da opet ne zapekne ili da je ne odlomis 
-
peljto
#11 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
jel moram na sve 4 tocka ozraciti ili samo taj tocaksorcerer wrote:nije tesko ,samo je bitno da ispustis zrak dobro i nemoj previse stezat sisicu da opet ne zapekne ili da je ne odlomis
- shlauf
#12 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
Najjeftinija ti je varijanta da odneseš kliješta u Ferodu u Hrasno i da ti to srede. Popravak i razradjivanje klipa, zamjena gumica ... sve skupa oko 30,oo KM.peljto wrote:hvala ti drug alč najvjerovatnij da cu traziti da uzmem nova klijesta jer sad nemam auta pa ne mogu po otpadima hodat da trazim a moram i to provjeravat i klip a i gumice zamjenit pa mi je lakse uzet novo...probacu sam zamjenit gledao sam na netu da nije tesko.sorcerer wrote:pregledaj sisicu kao sto sam ti rekao ,da se moze odvrnuti i klip ne smije biti hrdjav ni ostecen .gumicu je vrlo lako promijeniti kad izvadis klip napolje .
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
peljto
#13 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
a hoce li mi oni urezati navoj za sisicu ??shlauf wrote:Najjeftinija ti je varijanta da odneseš kliješta u Ferodu u Hrasno i da ti to srede. Popravak i razradjivanje klipa, zamjena gumica ... sve skupa oko 30,oo KM.peljto wrote:hvala ti drug alč najvjerovatnij da cu traziti da uzmem nova klijesta jer sad nemam auta pa ne mogu po otpadima hodat da trazim a moram i to provjeravat i klip a i gumice zamjenit pa mi je lakse uzet novo...probacu sam zamjenit gledao sam na netu da nije tesko.sorcerer wrote:pregledaj sisicu kao sto sam ti rekao ,da se moze odvrnuti i klip ne smije biti hrdjav ni ostecen .gumicu je vrlo lako promijeniti kad izvadis klip napolje .
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- shlauf
#14 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
Odeš i raspitaš se a poneseš kliješta.
A uostalom ne moraš ozračivati kliješta na sisicu kad to možeš uraditi i na crijevu.
A uostalom ne moraš ozračivati kliješta na sisicu kad to možeš uraditi i na crijevu.
- shlauf
#15 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
"FERODA"
Milana Preloga br. 15
tel. 033/612-670
Milana Preloga br. 15
tel. 033/612-670
-
peljto
#16 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
aha hvala..da sam znao da se moze ozraciti na crijevu ne bi ni dirao sisicu jbgashlauf wrote:"FERODA"
Milana Preloga br. 15
tel. 033/612-670
- sorcerer
#17 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
da fabrika je glupa sto ugradjuje sisice oni vole bacat pare.i inzinjeri su takodjer glupi sto su projektovali tu sisicu ...uzaludno su isli u skolu i razvijali neke sklopove ...tolike godine bacene uzalud ...
na crijevu mozes ispustiti zrak samo iz dijela instalacije od glavnog kocionog do kraja crijeva ,u klijestima ce ti uvijek ostati zraka ....
na crijevu mozes ispustiti zrak samo iz dijela instalacije od glavnog kocionog do kraja crijeva ,u klijestima ce ti uvijek ostati zraka ....
-
peljto
#18 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
sorcerer wrote:da fabrika je glupa sto ugradjuje sisice oni vole bacat pare.i inzinjeri su takodjer glupi sto su projektovali tu sisicu ...uzaludno su isli u skolu i razvijali neke sklopove ...tolike godine bacene uzalud ...
ma jeste u pravu si al et renault drugacije misli pa sam i ja pomislio da moze preko crijeva
- sorcerer
#19 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
pa da moze ne bi u fabrici ugradjivali sisicu nikako....ucio si iz fizike nesto....spojene posude i slicne stvari....mislim da ne trebam objasnjavat vise....
-
peljto
#20 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
sorcerer wrote:pa da moze ne bi u fabrici ugradjivali sisicu nikako....ucio si iz fizike nesto....spojene posude i slicne stvari....mislim da ne trebam objasnjavat vise....
gdje bi mi preporucio da pogledam ta klijesta mislim u radnjama ja sam mislio pogledati u motorexu kod kareta i eso prom u hrsnom gdje su prema tebi dobri djelovi za golf 2
- sorcerer
#21 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
nisam nikad kupovao klijesta nova ,tako da ti ne mogu reci .meni se na dosta auta zalomila sisica pa sam je uvijek izvadio,moras provjeriti da li ih uopste imaju na stanju ,provjeri u te 3 radnje trebalo bi biti u jednoj vjerovatno
- dadoka84
#22 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
Kako mislis odzraciti sistem na cijevi???
I ja sam morao mijenjati klijesta radi sisice
-
peljto
#23 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
sorcerer wrote:nisam nikad kupovao klijesta nova ,tako da ti ne mogu reci .meni se na dosta auta zalomila sisica pa sam je uvijek izvadio,moras provjeriti da li ih uopste imaju na stanju ,provjeri u te 3 radnje trebalo bi biti u jednoj vjerovatno
al opcenito gdje su djelovi kvalitetniji za golf 2 u motorexu sam pitao 40 KM
-
peljto
#24 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
dadoka84 wrote:Kako mislis odzraciti sistem na cijevi???
jesi uzimao nova klijesta il polovna ?? i gdje
- sorcerer
#25 Re: Urezivanje navoja pomoc ???
mozda je to neki poseban sistem nama dosad nepoznat.... tehnologija NASA...dadoka84 wrote:Kako mislis odzraciti sistem na cijevi???