kakav je vaš odnos sa šefovima
i ako ste šefovi kakav je odnos prema podređenima aka novinarĆinama
prošle godine slušam jednu radio voditeljicu koja je "šefica" u nekom drugom mediju: ja im ujutro zadam kvotu za kačenje na portal i odem dalje...novinari su djeca s prve druge godine žurnalistike a ona mi nešto ne liči na osobu koja čita baš puno...
čitaju li urednici novinarske uratke?
ne bih rekao inače se ne bi toliko gluposti provlačilo
s druge strane ko radi taj i griješi a brzina je bitan faktor...ako ti ne objaviš... neko će drugi pokupiti klikove
ovo što sam ja pohvatao jedan urednik čita sve i mijenja sam po nahođenju, drugi čita sve i onda kaže šta ne valja da se to promijeni pa se šalje dalje u lektoru dok treći pročita prvih 5 rečenica i posljednje 2...te šalje na lekturu... ono između kao na seminarskom možeš bla bla bla...
drugi je problem što su često tekstovi s rečenicam bez smisla i s mnoštvom tipfelera...kao da žele tako da im publika ispravlja greške
neki dan sam bio na jednom seminaru
a vijest koju su prenijeli nimalo ne oslikava situaciju na seminaru...uglavnom smisao seminara nije saopćen javnosti...kao kad bi s utakmice lige prvaka pisali o tome što je lupetarao spiker
naravno urednik nit je čitao niti je išta mijenjao ako je čitao ne razumije se u materiju
to je i normalno s obzirom na širok dijapazon "gradiva" koje pokriva klix i naravno urednik ne može sve znati...pogotovo ne sva imena kako se pišu
budući kako kod nas ne postoji ni vremena ni novaca za užu specijalizaciju skoro svi pišu o svemu a urednici rijetko imaju enciklopedijsko znanje
kratak uvod
ponavljanje uvoda u tekstu
dvije tri izjave
i kraj...
bez glave i repa
bez vrjednosnog suda novinara urednika ili redakcije
ali naravno mnogo slika da narod ismijava glavuše i komentira trebe koje bi podero ko lamelu uz alifakovac
što vi velite? trebaju li urednici portala i novina sve čitati i držati konce ili je to rezervirano za svakog novinara ponaosob na njihovu dušu