Uredjenje zivotnog prostora

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Lace

#1 Uredjenje zivotnog prostora

Post by Lace »

ne znam jel bila tema...al eto...svako moze staviti neku slicicu...kako zamislja ili je vec uredio svoj zivotni prostor :)

evo par slicica koje ne odrazavaju ono sto bij ja zeljela...jer sve zavisi od prostora...koji jos nemam ali lijepo je pogledati :)

recimo kuhinja

Image

Image

Image

Image

ili kupatilo

Image

Image

Image

:)
Lace

Post by Lace »

ili dnevna soba

Image

Image

ili spavaca

Image

Image
danas

Post by danas »

ja mrzim rezabarije na namjestaju, cvjetne dezene, i nepotrebne dzidze :D

evo recimo lijepe i funkcionalne kuhinje :)

Image
danas

Post by danas »

evo jos jedne :)

Image
danas

Post by danas »

Image
danas

Post by danas »

Image
tigris

Post by tigris »

super je ovo nema sta :) ali mnogi od nas vjerovatno ne mogu prisustiti da kupe ovakvu kuhinju ili spavacu nebitno.....mene zanima kakve su mogucnosti da majstor napravi tako nesto...moze li se to postici ,da li je to jeftinija varjanta itd.

lace posebno mi se svidja ova spavaca sa carsafom :D (ili valjda baldahinom) iznad kreveta :) :)
Mahalac

Post by Mahalac »

U tome i jeste najveci problem kod nas sto ako ne kupujes gotov proizvod koji je btw jako skup i odlucis se na nase majstore e onda si ga ...?
Nikad se namjeriti na nekog normalnog i postenog a da zna i HOCE uraditi stvar kako treba i naravno ne jako skupo.
Svi su ko da ih je jedna mati rodila ..mrze sebe od jutra a od podne sve ostale, naravno ne do bog da sta pismeno/moderno uradi i skonta...ma da samo uradi ono sto trazis od njega????

Laz i petljanija im u prezimenu stoji. :roll:
Lace

Post by Lace »

tigris wrote:super je ovo nema sta :) ali mnogi od nas vjerovatno ne mogu prisustiti da kupe ovakvu kuhinju ili spavacu nebitno.....mene zanima kakve su mogucnosti da majstor napravi tako nesto...moze li se to postici ,da li je to jeftinija varjanta itd.

lace posebno mi se svidja ova spavaca sa carsafom :D (ili valjda baldahinom) iznad kreveta :) :)
to je cini mi se neki tajlandski fol...i meni se svidja

i naravno da uglavnom ne mozemo priustiti ove...ali mozemo dobiti ideju...napraviti ili kupiti slicno :)
Murisno1

Post by Murisno1 »

ej fin topic..
evo i ja ako Bog da na proljeće sređujem svoj dom i imam svakakvih ideja ali nikako d aukomponujem..
ona spavaća sa "čaršavima" na plafuno... mislim taj fazon mi je ekstra dobar... samo da nije bijela boja brate dragi...
neke crvene , nandžaraste i tako to...

elem zan li neko dobru stranicu o ovim prostornim uređenjima,idejama,majstorlucima itd...?
Lace

Post by Lace »

ako imas RTL...svaki dan oko 17.00 imas emisiju o uredjenju...ekipa posjecuje neke porodice i sredjuje im stanove...ili pojedine sobe...mozes dobrih ideja dobiti :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Raznorazni programi daju ogromne ideje i za male pare se moze srediti stan da stvarno lici na nesto.
Mi smo nas bivsi stan tako sredili pred prodaju. Ulozili minimalno i za 2 dana poslije izbacivanja projekta na net-u smo ga prodali za novac koji smo trazili. :)
Novi stan smo poprilicno dobro sredili, sad sredujemo kupatilo pa ako licilo i na sta :D ubacit cu koju sliku. :)
danas

Post by danas »

jahalicka, i ja svoj stan sredjujem tako :D
pogledas po tim programima sta se prodaje, a sve je to "kozmetika" -- bez imalo strukturnih promjena mozes napucati da stan izgleda ko zmaj, a to se ovdje prodaje itekako. i onda ti fino pokupis taj namjestaj sa sobom u svoj iduci stan :D a njima opet ostavih cetiri prazna zida :D

trenutno sam u fazi priprema terena za renovaciju kuhinje :D :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Uh, mi planiramo i kuhinju ubrzo. :-)
Evo adrese od nasih momaka sto prodaju kuhinje + namjestaj u Norveskoj.

http://www.selma-kjokken.no
Harrys

Post by Harrys »

Cupka,mozda bi ti se svidjela ova slika :D

Image
neko iz mase

Post by neko iz mase »

a tipke ti se pozlatile, bas sam juce postavio pitanje na e-books da li ima kakva knjiga sa primjerima za uredjenje kuce i stana. Uskoro planiram nesto kupiti, pa da unaprijed skontam kako sta urediti
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Harrys wrote:Cupka,mozda bi ti se svidjela ova slika :D

Image
Hocu ovako pepu bebuuuuuuu da imam. :-)
A eto tebi gornji dio slike. :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Evo slika od kuhinje, ovako ja sebi nesto planiram. Boja mi se svidja. :-)

Image
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

meni se recimo nesvidja kako na ovim njemackim programima Tina i ekipa uredjuje stanove. Sve isto. :D
Nekakve predrecece boje od kojih boli glava, uvijek isti, ili slican IKEIn namjestaj i pod obavezno, onaj jedan plasticni cvijet u vazni.

ja preferiram orjentalni stil, kombinaciju modernog i starinskog. Nisam za minimalisticki nacin uredjenja stana, jer je on nekako vise za vece prostore. A i nema dusu.
Mislim da bi super bilo uredit stan u starniskom, bosanskom fazonu.
Minderluci na podu, :-D nasi cilimi koji su se nekad tkali...

Jel se neko moze sjetit kako se zavo onaj sto od lima, mesinga (cega li vec :-) ), sto je zavrnut sa strana. Izgleda ko velika tepsija.
kako bih to voljela imat. :-D
Ako neko zna da mi kaze gdje to ima kupit i koliko kosta :?
Lace

Post by Lace »

ne znam za sto od lima...al onaj od drveta...niski... je sinija :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@mama29
Nisam skontala o cemu pitas pa je teze odgovoriti. Pokusaj FIS u Vitezu, prolazila sam sad preko ljeta i vidjela sam dosta stvarcica sto prodaju.
Isto tako navracala sam tu i vidjela da prodaju predivnu kombinaciju bosanske sobe... Imala sam zelju da pokupim sve sa sobom posto je stvarno predivno. :-)

Lace ti spominje siniju/ sofru... Ako na to mislis onda moguce da to imaju. :) Progooglaj malo... moguce da nadjes. :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja ili nemam ukusa, a imam ga, sve ovo gore prikazano nema nikaku toplotu niti privlači da se čovjek zadrži jedan jedini sekund... :-?
mamica papucarka

cHupjahalic@ wrote:@mama29
Nisam skontala o cemu pitas pa je teze odgovoriti. Pokusaj FIS u Vitezu, prolazila sam sad preko ljeta i vidjela sam dosta stvarcica sto prodaju.
Isto tako navracala sam tu i vidjela da prodaju predivnu kombinaciju bosanske sobe... Imala sam zelju da pokupim sve sa sobom posto je stvarno predivno. :-)

Lace ti spominje siniju/ sofru... Ako na to mislis onda moguce da to imaju. :) Progooglaj malo... moguce da nadjes. :)
skroz ste na pogresnom putu.
Imamo one stolove od drveta, izrezbarene, tzv. dolafi
I imamo one ko tepsija, ali ne mogu da se sjetim kako se zovu.
A vidjele ste ih sigurno 100 puta i to na Bascarsiji :-)
Turci su obicno na njima drzali onu napravu za pusenje.
Na vrh mi jezika, ali nikako da se sjetim naziva :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Ne znam za naziv vjeruj, ali da ne mislis na one beduinske sofre/ stolove? Po njihovim restoranima sam isto tako nesto vidjela.... :-)
mamica papucarka

ih, kad bih ja sad znala na sta ti mislis :D
Sad trazim fotku na netu, ali ne mogu nac. :D
Moram pitat mamu, ona mi je 100 puta rekla naziv, a ja 100 puta zaboravila.
imam na svojoj licnoj fotografiji iz jednog turskog restorana, bas takav stol. A ne bih sad u javnost :D
Post Reply