Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
- studiorum_tuzlaensis
#1 Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /160411050
Da li Ustav BiH (Dejtonski mirovni sporazum) i njegovo tumačenje postoji po principu "Sve što nije zabranjeno, dozvoljeno je.", ili nije tako.
Kako navodi portparol Predsjedništva BiH:
"Članom 1 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH definirano je da je sjedište Predsjedništva BiH u Sarajevu, dok osnivanje zasebnih ureda nije definirano."
Znam da je Ured srpskog člana predsjedništva u Banjaluci, ali to stoji i u Ustavu RS-a i u skladu je sa Ustavom BiH. Jednom je to pitanje već bilo pokrenuto na Ustavnom sudu, i presuđeno je da ne predstavlja kršenje Ustava.
Da li Ustav BiH (Dejtonski mirovni sporazum) i njegovo tumačenje postoji po principu "Sve što nije zabranjeno, dozvoljeno je.", ili nije tako.
Kako navodi portparol Predsjedništva BiH:
"Članom 1 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH definirano je da je sjedište Predsjedništva BiH u Sarajevu, dok osnivanje zasebnih ureda nije definirano."
Znam da je Ured srpskog člana predsjedništva u Banjaluci, ali to stoji i u Ustavu RS-a i u skladu je sa Ustavom BiH. Jednom je to pitanje već bilo pokrenuto na Ustavnom sudu, i presuđeno je da ne predstavlja kršenje Ustava.
- General War
#2 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Tipican " moze mi se poganluk"...i tako ce biti i jos gore dok se ne kaze dosta, a nece se reci jer znaju dobro da ridji mora se suociti sa svojim afremima...a on to ni u ludilu ne zeli, znaci razvuci se na svojih 25% i dok neko ne presjece, ali bojim se da ce biti kasno.
-
Scopio
#3 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Otkud onako lijepa rezidencija?
- spreca
#4 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
U anketi fali jos jedna mogucnost odgovora...
Ko mu jebe mater..........sve rade da im na sledecim izborima opet izaberemo po svojoj zelji.....bice opet kmecanja
Ko mu jebe mater..........sve rade da im na sledecim izborima opet izaberemo po svojoj zelji.....bice opet kmecanja
- spreca
#5 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Krade se moze se......pola hercegovine neplaca porezeScopio wrote:Otkud onako lijepa rezidencija?
- omega369
#6 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
fahrOV jaran najbolji 
- Altsa
#7 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Ko mu sta moze. Zuco ima precih problema.
Last edited by Altsa on 11/04/2016 14:33, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Mozda smanji izdatke za putne troskove i odvojeni zivot 
-
Patriotska_Liga
#9 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Dejton očito služi samo za zavrtanje ruku Bošnjacima.
Ona bošnjačka stranka koja prva poruči da će ignorisati Dejton i koja se bude zalagala za ispunjavanje isključivo bošnjačkih interesa, a ne interesa svih kao do sada, ima moj glas.
Ona bošnjačka stranka koja prva poruči da će ignorisati Dejton i koja se bude zalagala za ispunjavanje isključivo bošnjačkih interesa, a ne interesa svih kao do sada, ima moj glas.
-
hizo ramidovic
#10 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Хрватски члан председништва тзв. БиХ има право да отвара своје представништво где год зажели и не може му то нико забранити па ни тамнопути исламисти из европског Техерана. Драган Човић је толико паметнији и супериорнији од свих политичара исламиста да је то постало смешно. Једноставно, може да ради шта год жели а исламисти му не могу апсолутно ништа, осим да гризу себи муда.
- tututuuuu
#11 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Ja imam osjecaj da se ti kad procitas nesto ovako tu u rusiji se pocens tresti sav za kompom.spreca wrote:Krade se moze se......pola hercegovine neplaca porezeScopio wrote:Otkud onako lijepa rezidencija?
Nek ti iz Rusije znas ko placa a ko ne placa porez. Ovdje u Sarajevu pred nosom raznih institucija 50% kafica ne izdaje racune, a pekare, mesnice, pizzerije i mnogi drugi svake naredne godine izdaju dva ili tri.
P.S. Gospodin Dragan je bas cool a i vila mu je cool. Jos kad parkira novog audija, ihhhh
- tandmand
#12 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
fahro bi njemu bjanko potpisao Treći, dok drugom rukom prelistava poruke na mobitelu ....omega369 wrote:fahrOV jaran najbolji
- arzuhal
#13 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Ako otvori tu makar po sobicu za bošnjačkog i srpskog člana Predsjedništva BiH, kad krenu na more da sebi, djeci i punani kupe breskvi gajbu ili maslinovog ulja kanisterčić, pa da imaju đe svratit, čarape skinut, malo se plaknut, podaprat, ogulit mandarinu - ja podržavam sve takve troškove 
- spreca
#14 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
tututuuuu wrote:Ja imam osjecaj da se ti kad procitas nesto ovako tu u rusiji se pocens tresti sav za kompom.spreca wrote:Krade se moze se......pola hercegovine neplaca porezeScopio wrote:Otkud onako lijepa rezidencija?![]()
Nek ti iz Rusije znas ko placa a ko ne placa porez. Ovdje u Sarajevu pred nosom raznih institucija 50% kafica ne izdaje racune, a pekare, mesnice, pizzerije i mnogi drugi svake naredne godine izdaju dva ili tri.![]()
P.S. Gospodin Dragan je bas cool a i vila mu je cool. Jos kad parkira novog audija, ihhhh
- tututuuuu
#15 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
ja cu polirati stakla audija.spreca wrote:uote]
u pravu si ........a i ti ces moci parkirati svog Kenjca
- spreca
#16 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
mozda ti gazda da za bicerin vinatututuuuu wrote:ja cu polirati stakla audija.spreca wrote:uote]
u pravu si ........a i ti ces moci parkirati svog Kenjca
- arzuhal
#17 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Nigdje se dva naroda, Srbi i Hrvati, te njihove vođe, političke partije i to, dobro ne razumiju i ne slažu kao u BiH, dobro reče Mirosavljević:
Inače, nešto kontam, s obzirom na političke ciljeve, smjerove i namjere, opseg djelovanja i sve to: zašto se HDZBiH zove tako, zašto ne HDZFBiH (mada je i to nekako neprecizno, nekako pretjerano..)?
To je potencijal koji bi mogao pomoći zbližavanju Srbije i Hrvatske, da konačno splasnu nacionalističke i šovinističke tenzije i u jednoj u u drugoj državi u kojima se ponovo razbuktavaju aveti davnašnjih nacionalizama i fašizama, ali i skorašnjih, te da pruže ruke pomirenja, uhvate se u čvrst zagrljaj, da se krene...Čović, koji je do Dodika u Palatu predsjednika Republike došao bez pratnje, i Dodik su se, kako je saopšteno, oko najvažnijih pitanja brzo dogovorili, što je takođe neuobičajeno u Bosni i Hercegovini, pogotovo u posljednje vrijeme i pogotovo kada se razgovori odvijaju na relaciji predstavnici entiteta i oni na nivou države, a ostatak vremena proveli su šetajući. Recimo, ovakva je informacija, uključujući i šetnju i kaficu, nezamisliva kada je u pitanju član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić, sa kojim Dodik ne bi sjeo ni na zvaničan razgovor, sem kada mora, a kamoli da zajedno popiju vodu. Šteta što ovakvu idilu ignorišu hrvatski mediji kao odličan primjer kako Hrvati i Srbi mogu da se vole u jednoj državi, a mrze u drugoj.
Inače, nešto kontam, s obzirom na političke ciljeve, smjerove i namjere, opseg djelovanja i sve to: zašto se HDZBiH zove tako, zašto ne HDZFBiH (mada je i to nekako neprecizno, nekako pretjerano..)?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
kad su sofra i sahara podjeljene onda imamo na djelu bracvo i jedinstvo...sigurno Čirilica nije Guardijanu spominjao kako nema dijeta u Šumskoj koje uči Rvacki u školja....prij mu je reko nek i nema jer je to vaše a mi tudže nečemo a svoje nedamoarzuhal wrote:Nigdje se dva naroda, Srbi i Hrvati, te njihove vođe, političke partije i to, dobro ne razumiju i ne slažu kao u BiH, dobro reče Mirosavljević:
To je potencijal koji bi mogao pomoći zbližavanju Srbije i Hrvatske, da konačno splasnu nacionalističke i šovinističke tenzije i u jednoj u u drugoj državi u kojima se ponovo razbuktavaju aveti davnašnjih nacionalizama i fašizama, ali i skorašnjih, te da pruže ruke pomirenja, uhvate se u čvrst zagrljaj, da se krene...Čović, koji je do Dodika u Palatu predsjednika Republike došao bez pratnje, i Dodik su se, kako je saopšteno, oko najvažnijih pitanja brzo dogovorili, što je takođe neuobičajeno u Bosni i Hercegovini, pogotovo u posljednje vrijeme i pogotovo kada se razgovori odvijaju na relaciji predstavnici entiteta i oni na nivou države, a ostatak vremena proveli su šetajući. Recimo, ovakva je informacija, uključujući i šetnju i kaficu, nezamisliva kada je u pitanju član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić, sa kojim Dodik ne bi sjeo ni na zvaničan razgovor, sem kada mora, a kamoli da zajedno popiju vodu. Šteta što ovakvu idilu ignorišu hrvatski mediji kao odličan primjer kako Hrvati i Srbi mogu da se vole u jednoj državi, a mrze u drugoj.
Last edited by JoseMujica on 11/04/2016 15:10, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
pa hrvati i srbi bi se u bosni doghovorili 1991 i ne bi bilo rata to je jasno jos od 1991.
mozda nesto ograniceno na nekoliko ratista
-
Hafis
#20 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Fin objekt. Nekad mi je tu rodica stanovala.
S malo sreće i hinjluka mogao bi Želja i oni njegovi alkoholičari ni krivi ni dužni odmorati guzice i ljuštiti šljivu u ovoj rezidenciji 2018.
S malo sreće i hinjluka mogao bi Želja i oni njegovi alkoholičari ni krivi ni dužni odmorati guzice i ljuštiti šljivu u ovoj rezidenciji 2018.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
za Smućka se more još jedino iz zajebancije glasat
- seln
#22 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Sta's, moj ti... pravili racun bez balija, pa to ti je...Black swan wrote:pa hrvati i srbi bi se u bosni doghovorili 1991 i ne bi bilo rata to je jasno jos od 1991.
- JThomas
#23 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
doduše ni bosne, al' eto...Black swan wrote:pa hrvati i srbi bi se u bosni doghovorili 1991 i ne bi bilo rata to je jasno jos od 1991.
-
Hafis
- CSKA
#25 Re: Ured hrvatskog člana predsjedništva BiH? Kršenje Dejtona ili ne?
Cek jel citava zgrada/kuca/vila ured...pa ovo bolje nego ambasada HR u BiH.
Svaka cast Covke,dobro si je sredio.
Svaka cast Covke,dobro si je sredio.