uređenje grada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevonekad

#1 uređenje grada

Post by sarajevonekad »

Dragi moji, nisam bio siguran u koju se rubriku ova tema najbolje uklapa pa sam je stavio pod razno a tema je sljedeća...odnosno pitanje je sljedeće:

" Ko ( tj, koja profesija) je zadužena za estetsko uređenje grada ( odabir vrste ulične rasvjete, da li će to biti fenjer ili futura stil, odabir ploča u šetalištima, odabir ogradica, boje objekata, odabir klupa i svi drugi predmeti i objekti u javnom prostoru)? Da li sve to rade isključivo arhitekte ili ....?

S.
*mima*

#2 Re: uređenje grada

Post by *mima* »

Zar parkovi ovo proljece nisu najljepse uredjeni do sad?
slavkoimamodilera

#3 Re: uređenje grada

Post by slavkoimamodilera »

sarajevonekad wrote:Dragi moji, nisam bio siguran u koju se rubriku ova tema najbolje uklapa pa sam je stavio pod razno a tema je sljedeća...odnosno pitanje je sljedeće:

" Ko ( tj, koja profesija) je zadužena za estetsko uređenje grada ( odabir vrste ulične rasvjete, da li će to biti fenjer ili futura stil, odabir ploča u šetalištima, odabir ogradica, boje objekata, odabir klupa i svi drugi predmeti i objekti u javnom prostoru)? Da li sve to rade isključivo arhitekte ili ....?

S.
Odjeli za urbanizam pri nadleznim sluzbama, zavodi za razvoj/izgradnju (ovisno o nedleznostima) i da, u svim tim institucijama bi trebali raditi arhitekti, pejzazni arhitekti, urbanisti, inzinjeri hortikulture... e posto se kod nas strucne ljude nista ne pita, vec se radi kako ti se "ozgor rekne", onda od toga nista...
Post Reply