Uređenja strogog centra grada!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ladyblue18 »

Mene nervira Elektrotehna nekadasnja :x :roll:
Pa zar niko nema da sredi ono...ruglo :roll: :(
pezzar

#2 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by pezzar »

Mene je uvijek zanimalo sta je sa hotelom Zagreb? Skoro, sami centar, a propada godinama... Meni je lokacija fantazija... :)
h_poaro

#3 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by h_poaro »

ladyblue18 wrote:Mene nervira Elektrotehna nekadasnja :x :roll:

Ništa prije okončanja dugogodišnjeg sudskog spora.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by -LIBERO- »

A vala "Olomanka" u sred titove je najvece ruglo,tj. ona rupa sto je ostala od zgrade.
ladyblue18

#5 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ladyblue18 »

h_poaro wrote:
ladyblue18 wrote:Mene nervira Elektrotehna nekadasnja :x :roll:

Ništa prije okončanja dugogodišnjeg sudskog spora.
Pa kolko se spore to :? sramota je ono onako...
To i Vijecnica mi najvise bodu oci.
amrica

#6 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by amrica »

stracare na marindvoru, ima tema kotromanica-gundulica...
pa stracare na uglu dobrovoljacka skenderija, prije drvenije, nema ih puno, ali.... :run:
ChataDodajStaHoces

#7 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ChataDodajStaHoces »

Vecinu tih poslovnih prostora iznajmljuju opcine, ali radi loseg stanja u kojem se nalaze (haman devastirani prostori) i zahtjevanja prevelikog ulaganja da bi se uopce napravili funkcionalni prostori dosta tih poziva na iznajmljivanje propada i niko se ne prijavljuje.

Sto je i sasvim logicno, zasto bih ulozio 20-30k KM za obnovu nekog prostora koji sustinski nije moj i pitanje je da li ce ili firma nakon 5 godina najma dobiti pravo na otkup.

Takodjer vecina onih zgrada na Skenderiji koje su u katastrofalnom stanju su obicno nerjesena imovinska pitanja...
ChataDodajStaHoces

#8 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ChataDodajStaHoces »

studentica_ wrote:A zar ne može grad da ih prvo sredi pa onda iznajmljuje, prodaje ili šta već? :?
Naravno, kao sto i u sve ostalo ulažu :-)
samo malo

#9 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by samo malo »

Cijelo Saajevo je arhitektonsko ruglo.

Ko to ne vidi, nije se u zivotu bas puno micao van Sarajeva.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by PipiDugaDevetka »

Koga zanima pročitaće već nekako:

Image
Image

Image
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/05/2010 23:01, edited 1 time in total.
Skyfox

#11 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by Skyfox »

Rusiti zgrade iz perioda austrougarske je po meni urbicid. Vecina drugih drzava ih tretira kao historijske spomenike, kod nas ih mjenjaju staklenim kockama od 4-5 spratova...

Nije bit da se samo centar uredi. Mene zanima kada ce ponovo otvoriti Olimpijski muzej...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Uređenja strogog centra grada!

Muzeji: Olimpijski muzej
Alipašina bb, Zetra
71000
Sarajevo
+387 33 276 082
+387 33 276 082
Mon - Fri / Pon - Pet: 09:00 -
15:00;
BSn

#13 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by BSn »

Prvo nek' se dogovore sta ce s plocama u Ferhadiji. I onim radnicima vise sega. Bio je na TVSA neki lik kaze ne mogu se dogovoriti hoce li to biti pjesacka zona (k'o sto je sada zvanicno), ili zona sa povremenim saobracajem. Stradun je pjesacka zona, a to znaci da sve one prodavnice snabdjeva samo jedan kombi... Ako to ne zelite, onda fino izvalite vise para za pravo jake ploce i moze svako sebi dovlacit, al' organizovano. Eh, nece da se dogovore, to je bit problema.

No, to je samo manifestacija problema - mi smo istinska srz problema! Eno u Zagrebu godinama raja ne da da im se unisti park i napravi parking - sta li?! Umjesto toga, nama godinama zamazuju oci Vijecnicom, al' mi svaki dan kruzimo tramvajem oko te Vijecnice i supljiramo kako niko nista ne radi.

Ako necete nista da poduzmete, makar se manite suplje. Sve vas srce boli, a ustvari vas boli dzon za tom Vijecnicom.
BSn

#14 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by BSn »

studentica_ wrote:Ja mislim da niko od nas na forumu nije na nekoj funkciji da bi mogao skrenuti neke pare za obnovu/restauraciju svega vrijednog u Sarajevu... :-)

Ako vam vec nesto smeta, ne morate biti na funkciji da pokrenete stvari. Nisu ni zagrebacki zeleni na funkciji... Ponekad ih policija malo utaba, al' kako vrijeme prolazi sve je vise ljudi iza njih, tako da ni hercegovacki kabadahija Bandic vise ne moze da unisti jednu najobicniju ulicu u Zagrebu.

To jedino ako vam nesto smeta. Meni vala nista ne smeta, jedino mi sega kako ljudi u pola Ferhadije stanu na slomljenu plocu, pa se poprskaju blatom, pa psuju, a nista da poduzmu. Ja samo konstatujem i produzim dalje - jer iskali ste, evo vam ga. :D
ladyblue18

#15 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by ladyblue18 »

Ja mislim da se nije desilo jos da sam prosla Ferhadijom a da nisam zapela na slomljenu plocu. :twisted: :roll:
PipiDugaDevetka

#16 Re: Uređenja strogog centra grada!

studentica_ wrote:Ja mislim da niko od nas na forumu nije na nekoj funkciji da bi mogao skrenuti neke pare za obnovu/restauraciju svega vrijednog u Sarajevu... :-)
@HAVANA,
Ti si ono na ∫funkciji∫? Dedera, skreći ovamo kod tvojih dragih penzionera!

@studentice,
Ne zamjeri na šali, uopšte ne želim da ti kvarim temu.
Prilika za ''skretanje para'' je 3. oktobra/listopada, pa com.obojci, com.izbori,...
PipiDugaDevetka

#17 Re: Uređenja strogog centra grada!

studentica_ wrote:Jednom glasala, i never again :lol: :-) Kako god okreneš i obrneš bit će lopovi na vlasti... A običan narod će pričati u prazno, kao što i ja sad radim... :roll:
Oni koji ne glasaju, ustvari, glasaju za pobjednike.
Kada bi barem načinila svoje listiće nevažećim, pola bi ti se oprostilo.
amrica

#18 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by amrica »

PipiDugaDevetka wrote:
studentica_ wrote:Jednom glasala, i never again :lol: :-) Kako god okreneš i obrneš bit će lopovi na vlasti... A običan narod će pričati u prazno, kao što i ja sad radim... :roll:
Oni koji ne glasaju, ustvari, glasaju za pobjednike.
Kada bi barem načinila svoje listiće nevažećim, pola bi ti se oprostilo.
:thumbup:

"Neglasaci" su krivi za iste rezultate izbora zadnjih 20-ak godina, nazalost. Ista pjesma: ja ne znam, ja nisam bitan, sta ce moj glas promijeniti, svi su oni isti, bla bla bla... i eto nam ga.
50% ljudi ne glasa, a 50% onih sto glasaju glasaju za nazzi stranke, ovih ostalih 50-ak % se dijeli izmedju raznih gradjanski opcija, kojih je previse i koje su neujedinjene da bi nesto postigle. A najvise kukaju ti sto ne glasaju.

U krajnjoj liniji, u ovoj zemlji gdje ti politicari o glavi rade, reci da ne glasas, je, u najmanju ruku .... hhhmmm neozbiljno.

Izvinjavam se na off topicu, necu vise.
respo

#19 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by respo »

otkud tebi 150% gradjana :D
HomeArt

#20 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by HomeArt »

studentica_ wrote:Sve je to divno i krasno, svi ovi neboderi "staklenih fasada", desetine tržnih centara, nove zgrade od Ilidže pa na ovamo, zgrade ministarstva po najnovijim standardima... ALI...

Šta je sa gradom od Principovog mosta pa sve do Titove? Šta je sa svim onim ostacima nekadašnjih kuća? Šta je sa onolikim poslovnim prostorima koji su skriveni ispod debelog sloja čađi i prljavštine, a nerijetko i razbijenih prozora? Zar se oni ne mogu ponuditi u najam? Vijećnicu i njeno stoljetno obnavljanje i da ne spominjem... Tattoo shop, birtija, i obućar, zar to nije sramno za centar?

Pa koji je to dio grada preči da se uredi nego baš taj strogi centar? Čija je to nadležnost, i ko to neće da uloži sitne pare da i taj dio zablista? Kome je u interesu ili mu je svejedno što baš zbog onakvog stanja tog dijela grada svi koji nas posjete misle da je rat skoro završio?

Šta mislite o ovome? Ima li načina da se pokrene kakva inicijativa, pa da ubuduće ne moramo žmireći onuda prolaziti... :?:

Prvo Principovog mosta nema u Sarajevu, ima Latinska cuprija. Drugo ova pitanja treba postaviti gradonacelniku, ovom sad i svima poslije njega.
amrica

#21 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by amrica »

respo wrote:otkud tebi 150% gradjana :D

haj' :D procitaj jos je'nom :mrgreen:

50% ne glasa nikako
a 50% od onih sto glasaju ....... + drugo 50% tih istih sto glasaju
respo

#22 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by respo »

do mene :)
amrica

#23 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by amrica »

respo wrote:do mene :)
:faraon:

Haj'mo rusit' stracare i gradit' piramide :D
*mima*

#24 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by *mima* »

[quote="studentica_"]Jednom glasala, i never again :lol: :-) Kako god okreneš i obrneš bit će lopovi na vlasti... A običan narod će pričati u prazno, kao što i ja sad radim... :roll:[/quote]

Bravo studentice.
respo

#25 Re: Uređenja strogog centra grada!

Post by respo »

promjena situacije u drzavi bi imalo smisla u normalnom drustvu i drzavi
ovdje se glasanjem samo postize da imam prividno demokratsku drzavu
Post Reply