Urbano RUGLO....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bpsang

#1 Urbano RUGLO....

Post by bpsang »

Poznato nam je svima da u nasem gradu postoje takozvani buvljaci, ili ti pijace sa robom sumnjivog kvaliteta ili nikakvog kvaliteta,sto vecinom dolazi od nakupaca i preprodavaca, ali i od najezde Roma, koji brljajuci i prevrcuci po kontejnerima nalaze raznoraznu robu i izlazu je po tim buvljacima,takav jedan je i nedjeljni soping Auto-pijace koji je nadasve pravo ruglo za jedan grad,pogotovo sto se duz puta upravo nalaze ta improvizovana prodajna mjesta,to vec svaki sarajlija zna kako izgleda.
Posto nisam uspio napraviti snimke sa Auto - pijace, prilazem dva rugla tj par slika prve dvije su plato ispred Fahdovke koji je krcat tim nekim djindjuvama i bukvalno se ne moze proci od kojekakve divlje konstrukcije za tezge...
Image

Image

na sljedece dvije fotografije vidite inprovizovanu pijacu koja je unutar naselja A.Polje B- faza, to je skrpljeno boze sacuvaj, pa ko je izdao uopste dozvolu da se ovako nesto nadje na ovom mjestu, ako su vec htjeli napraviti pijacu, to su mogli uraditi na mnogo bolji nacin a ne ovako...

Image

Image
da napomenem na ovom ruglu od pijace se prodaje sve od voca i povrca i mljecnih proizvoda do garderobe...
zamolio bi sve koji u svojim naseljima imaju slicne probleme i narusavaju izgled grada da postiraju slike, valjda ce se neko od nadleznih pocesati po glavi
Last edited by bpsang on 19/01/2007 22:10, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#2 Re: Urbano RUGLO....

Post by chuchumbamayumbe »

Jarane,
Ja ti zivim u B-fazi, gledam sa prozora tu "pijacu". Svaki dan ocekujem da vidim bagere kako dolaze, kako zagradjuju i ono malo zelenih povrsina sto je ostalo izmedju zgrada i kako nice novi poslovno-stambeni objekat, vjeruj mi!
Vidio si sta su uradili u A fazi, unistili su svo zelenilo, ljudi moraju po danu da drze upaljena svjetla jer nemaju sunca.
Katastrofa.
Razocarao sam se u Opstinu i u Damira Hadzica, vjeruj mi.
Tesssa

Post by Tesssa »

I onda neko kaze kako je Sarajevo cist i lijep grad...Stvarno mi nije jasno da razumno bice moze dozvoliti ovakvo nesto.

Mene opet najvise dusa boli kad vidim one standove zimi na sred Ferhadije. Strasno!
Neelix

Post by Neelix »

jarane nije inprovizirano nego improvizirano :D

a pridruzujem se osudi svega toga.
mrs. zurbrigen

#5 Re: Urbano RUGLO....

Post by mrs. zurbrigen »

100_KA wrote: Image
da vam dodje kyrill, ne bi ti standovi vise stajali...

:D :lol: :lol: bas ne izgledaju najstabilnije...
Santos

Post by Santos »

Zar dole kod mijadja ne prodaju hababi svoju robu.A ova malo vise to je centar trzni.Fakat od svih naselja ode Alipasino u kurac.O Stupskoj pijaci nemam rjeci.Ono na Otoci je dobro skloni standove renoviraj da lici pa radi ovo u B fazi nema nigdje.
bpsang

Post by bpsang »

chuchumbamayumbe

da li mozes da postiras jednu sliku pijace sa visine, samo pokusaj je smanjiti na rezoluciju 800 x 600
chuchumbamayumbe

100_KA wrote:chuchumbamayumbe

da li mozes da postiras jednu sliku pijace sa visine, samo pokusaj je smanjiti na rezoluciju 800 x 600
Čim se razdani! :)
jusuff

#9 Re: Urbano RUGLO....

Post by jusuff »

100_KA wrote:...par slika prve dvije su plato ispred Fahdovke koji je krcat tim nekim djindjuvama i bukvalno se ne moze proci od kojekakve divlje konstrukcije za tezge...
a ti garant 5 vakata u dzamiji, pa ne mozes proci... fotograf, odmori malo...
doduse, slazem se da je ona druga cerga fakat fujjjj... to slikaj :D
stupska pijaca je ok, za svakog po nesto... bujrum
nidll

Post by nidll »

dinchy84 wrote:Mene opet najvise dusa boli kad vidim one standove zimi na sred Ferhadije. Strasno!
Potpisujem
shin

Post by shin »

Buraz, sto se zajebajes sa ovim slikama, lako bradonja moze skontat odakle slikas, i koje ti je stan pa da jednog Stingera posalje :D
chuchumbamayumbe

shin wrote:Buraz, sto se zajebajes sa ovim slikama, lako bradonja moze skontat odakle slikas, i koje ti je stan pa da jednog Stingera posalje :D
Oni koriste ruske navodjene rakete, tako a Stinger ne dolazi u obzir! :D
bpsang

Post by bpsang »

evo moje oruzije je ..... a ne stinger,kome smeta eno mu politike bujrum...
C.Vila preko puta Otoke danas a mozda i svaki dan ovako
Image

Image

Image
muha_sa

Post by muha_sa »

100_KA.

svaka čast za temu---ovo kod "Kumrovca" prvi put vidim,zahvaljujući tebi.
Nemam komentar-
chuchumbamayumbe

Ovo sta se radi, ovo je smijesno!
Postajemo prava mahala, a grad nam postaje jedan veliki buvljak!
Svaki dan je sve gore i gore, a nigdje kraja, tonemo sve dublje i dublje!
Ne stigoh jutros postaviti one slike, cim nadjem vremena postacu ih!
Tesssa

Post by Tesssa »

ovi po stanicama su mi najgori, jos zauzmu ona mjesta za sjedenje...neki dan fino nekakav izlozio robu na onu klupicu, a pored neki dedo stoji, jedva se na nogama drzi :x :x :x
Skyfox

Post by Skyfox »

Pa prodaju li ovi sta na stanicama, ja nekako uvijek na brzinu uletim u tramvaj pa nikad da vidim kakva im je ponuda :roll:
bpsang

Post by bpsang »

Danasnja blamaza, Auto-pijace pocinje od mosta Stup pa do kraja Centrotransovg depoa
Image

Image

Image

Image

Image

Image
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

EEEE o ovom ja govorim, odnosno pišem...

Ovi naši Zvizdići i ini kadrovi stranaka na vlasti ..... su napravili ono šta njima odgovara ili ono u čemu se oni ističu il dolaze na svoje...

Vatrene ulice su mala maca za ovo šta se sad zbiva ali aferim... nova vlast nova nafaka... čujem sad će stočna pijaca biti na Koševu ili Grbavici... a sitna stoka će se preprodavati ispred gume koja gori....

Još dva primjera... nekadašnja željeznička stanica Bistrik i Ilidža... mjesta sa kojih se nekad bez vize išlo u Beč... ,a sad...koga to zanimaaa.. a posebno pomenutu gospodu....

Svaka ti čast Denise Z. tebi Zlatko P, a ni ti Bakire I, a policijski organi su..... slatki sa rukama u džepovima....
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

..... Još jedna napomena.... novi objekat koji niče preko-puta nekadašnjeg supermarketa AS... je nova velika piljara ROBOT...... treba li to našem graduuuuu ????? živili nadležni organi koji su dali potrebna odobrenja.....
cico x

Post by cico x »

samo mozemo nasim nacelnicima zahvaliti na ovoj sramoti!!!

popisam im se u fotelju na koju sjedaju!!

one prve slike sa a.polja,u vezi dzamije,njima niko nista ne moze,ono je njihovo vlasnistvo,njihovi ljudi i njihova roba!!

ona mala piajca na trgu,prijeratni stanari se sjecaju da je uvijek vikendom bila mala pijaca na trgu,ljudi su svjeze mlijeko,sir,jaja,zelen prodavali,a sad je ruglo pravo!
Santos

Post by Santos »

Ovo nema ni u Katangu.
ins

Post by ins »

Kanton Sarajevo - Lijepo je zivjeti ovdje!
Da, ali, kada si maloumna, primitivna, neobrazovana spodoba, operisana od bilo kakvih estetskih i civilizacijskih normi, a za sve ostale je uzas zivi.
A sada, jos malo protokolarnih aktivnosti gradonacelnice u pohodu na svjetsku slavu: http://www.sarajevo.ba
:x :x :x
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Samo da napomenem da, uprkos ruznoci izgleda ovakvih pijaca, jedan veliki dio stanovnistva prehranjuje sebe i svoje familije od rada na njima.

Ja jako suosjecam sa vama jer vam pogled sa balkona ne daje osjecaj neke turbo urbane i moderne metropole, ali bar imajte postovanja prema ljudima kojima sigruno nije uzitak sjesti na sred ulice da bi prodali nesto i tim novcem kuili hljeba svojoj djeci.

Manite se gospodo idealiziranja i sanjanja o nekakvon sjaju zapadnih metropola, vec shvatite da je ovo realnost, i ja 10 puta vise volim vidjeti jednu ovako ruznu pijacu nego znati da zbog ukidanja iste, neko dijete gladuje.
neutral

Post by neutral »

ali kada bi ti isti sto sjede i prodaju bacili smece (koje iza sebe ostave) u kontojnere koji se nalaze desetak metara od njih to bi bila druga prica... svaki put ostave nevjerovatnu kolicinu smeca koju nema ko da cisti ... uzas .... to je veci problem koji smeta nama "s prozora ili balkona"...
btw bas me interesuje da li bi oni mogli da sjede po trotoarima i prodaju (i prehranjuju tako svoju djecu) ispred "Ganiceve" (on mi slucajno pade na pamet) kuce i njemu slicnim ...
Post Reply