Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Locked
Point.

#76 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Point. »

Novak20 wrote:
Rampage wrote:
Jesu li ovo tvoje riječi?

Optužio si čovjeka da laže i ponudio si 10.000 KM ako dokaže da si ti ovo otipkao.

Čovjek dokazao, šta ti nije jasno sada?
Imaš problema sa razumijevanjem napisanog. Nisam ti ja kriv što ne vidiš i nećeš da vidiš da nisam napisao da će Srbi napasti Bošnjake "što bi značilo da se ni žene ni djeca ne mogu izvući i spasiti četničke kame".

Prema tome, ništa od 10 tisuća. Ostaju u mom džepu.
Ovo si ti napisao, zašto ne stojiš iza svojih riječi?
Da su Hrvati pametni, kod slijedećeg sukoba Bošnjaka i Srba zatvoriti granice i ne dati da muha prođe.
choxnox

#77 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by choxnox »

bingov buraz wrote:A možda nije bio ni zatvor,ono poluotvorenog tipa izađeš kad hoćeš i vratiš se,ko Omarska otprilike :oops:
Izadjes na nogama, a vratis se sa prostrelnim ranama glave. Doduse, ne vratis se na nogama nego te hladnog donesu ali to je otprilike isto...
choxnox

#78 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by choxnox »

Kejn wrote:
MehmedPasaMoric wrote:dahnem dusom kad se nadjem na nekom mirnom mjestu gdje nema arapa i slicnih divljaka
Kakav se antisemitizam dopusta ovdje pa to je strasno
Pssst, ovakvi kontaju da je "antisemitizam" samo ako pises nesto protiv Jevreja. Pojma nemaju da su i Arapi i Jevreji semitski narodi i da antisemitizam podrazumjeva mrznju prema oba ova naroda. Pusti djecu neka se igraju.
choxnox

#79 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by choxnox »

Lenja Buba wrote:Konobare po restoranima upitati koji su vam daleko najgori gosti, svi u glas arapi i turci, vlasnike apartmana upitajte dobijate isti odgovor, taksiste mrak im na oči pada kada neko spomene turke i arape da voze itd itd.
Samo svima ovim najvise gode arapske pare. Tu se niko ne buni i niko ne odbija te primitivne, prljave Arape... Neka budu dosljedni, ako mrzis Arape logicno da ces da mrzis i arapske pare i odbit ces im uslugu. A-haaa, malo morgen. Prvo uzet pare, a onda blatiti.
doktor78

#80 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by doktor78 »

Još malo pa će nadmašiti Dalmatince koliko "vole" turiste :mrgreen:
Naslovnica

#81 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Naslovnica »

choxnox wrote:
Lenja Buba wrote:Konobare po restoranima upitati koji su vam daleko najgori gosti, svi u glas arapi i turci, vlasnike apartmana upitajte dobijate isti odgovor, taksiste mrak im na oči pada kada neko spomene turke i arape da voze itd itd.
Samo svima ovim najvise gode arapske pare. Tu se niko ne buni i niko ne odbija te primitivne, prljave Arape... Neka budu dosljedni, ako mrzis Arape logicno da ces da mrzis i arapske pare i odbit ces im uslugu. A-haaa, malo morgen. Prvo uzet pare, a onda blatiti.
Ima ih koji odbijaju.
:wink:
Banksy

#82 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Banksy »

Šta znači ovo ''urbani'' iz naslova teme?
Haris.ba

#83 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Haris.ba »

I ispisa li od jutros iko dijete sa fakulteta gdje Sanja radi, ko sto odbijaju arapske pare? :mrgreen:

Samo priznajem glasanje novcanikom.
mO k3

#84 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by mO k3 »

Banksy wrote:Šta znači ovo ''urbani'' iz naslova teme?
valjda je to onaj fini upakovaniji kroz cvijece receno
TheWatcher

#85 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by TheWatcher »

sta ce arapi na kuli kada imaju ilidzu i njene zelene povrsine gdje vrlo cesto zapale vatru i kao indijanci se igraju oko nje :bih:
salik79

#86 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by salik79 »

TheWatcher wrote:sta ce arapi na kuli kada imaju ilidzu i njene zelene povrsine gdje vrlo cesto zapale vatru i kao indijanci se igraju oko nje :bih:
Hajde, ne lazi!!!
choxnox

#87 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by choxnox »

Naslovnica wrote:
choxnox wrote:
Ima ih koji odbijaju.
Naravno da ima, samo se takvi mjere u promilima.

Banksy

#88 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Banksy »

mO k3 wrote:
Valjda ima i onaj ruralni, pretpostavljam, jel. Ili se njene bljuvotine pokušavaju prišiti svim ''urbanim''. Ne razumijem baš.

A mišljenje joj je, koliko god bilo gadno i hinjavo, rasističko i ksenofobno, i dalje kamilica za razmišljanja dekana Suljagića, recimo, bošnjačkog Rajka Vasića, na čije ispade je ovaj forum ostajao uglavnom nijem.

A bogami je kamilica i za mnoge teme i postove ovog foruma.

Ono što diže želudac i budi bijes je pisanje ovakvih postova iz hladovine restorana gdje se ždere teletina na mjestu brutalnog ratnog zločina. Sve s crkvom u ofu. Bijednica.
madner

#89 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by madner »

Novak20 wrote:
madner wrote:Ne napadaju se ovdje plemena nego drzave. RH ima svoje interese, no tesko da ce ih moci nametnuti u siroj slici.
:lol: :lol:

Boga ti ?

Zar nisi čuo da postoji građanski rat u kojem se mogu napadati, kako ti kažeš, plemena ?

Što je sa RS ? Ne misliš li da bi nekada zbog RS i secesionističke politike moglo doći do rata u BiH ?
To su opet drugi pojmovi. Rat izmedju BS znaci minimalno etnicko ciscenje. Rat za secesiju ili protiv ne nuzno.

Bez Beograda su te sanse minimalne, a interes RH je da se to ne desi, ili da bude sto krace. Shodno tome ce se i ponasati, zavisno od procjene zelja i snage.
Naslovnica

#90 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Naslovnica »

Banksy wrote:
mO k3 wrote:
Valjda ima i onaj ruralni, pretpostavljam, jel. Ili se njene bljuvotine pokušavaju prišiti svim ''urbanim''. Ne razumijem baš.

A mišljenje joj je, koliko god bilo gadno i hinjavo, rasističko i ksenofobno, i dalje kamilica za razmišljanja dekana Suljagića, recimo, bošnjačkog Rajka Vasića, na čije ispade je ovaj forum ostajao uglavnom nijem.

Ono što diže želudac i budi bijes je pisanje ovakvih postova iz hladovine restorana gdje se ždere teletina na mjestu brutalnog ratnog zločina. Sve s crkvom u ofu. Bijednica.
Nevezano za Vlaisavljevićku...
Možda griješim, ali meni nikako ne ide u glavu ovo stavljanje u istu ravan današnjeg restorana Kula sa zatvorom Kula u ratnom periodu?!
Ubijalo i sa Trebevića, i sa Poljina, i sa Igmana i iz Velike Aleje se ubijalo, pa opet puni sarajlija i gotovo niko ih ne bojkotuje zbog zločina.
Mislim, rat se završio tamo nekada krajem 1995, danas 2019, a imam osjećaj da bi me mnogi ovdje napali kada bih postavio sliku da jedem teletinu u restoranu Kula (i to bez crkve u pozadini).
Pa dokle više ta i takva priča?!
Banksy

#91 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Banksy »

Naslovnica wrote:
Možda griješim, ali meni nikako ne ide u glavu ovo stavljanje u istu ravan današnjeg restorana Kula sa zatvorom Kula u ratnom periodu?!
Ubijalo i sa Trebevića, i sa Poljina, i sa Igmana i iz Velike Aleje se ubijalo, pa opet puni sarajlija i gotovo niko ih ne bojkotuje zbog zločina.
Mislim, rat se završio tamo nekada krajem 1995, danas 2019, a imam osjećaj da bi me mnogi ovdje napali kada bih postavio sliku da jedem teletinu u restoranu Kula (i to bez crkve u pozadini).
Ginulo se na svim ulicama Sarajeva, to je tačno, ali govorimo o konkretnoj lokaciji, jednom mjestu na kojem je najgore zlo bilo koncentrirano i sistemski, brutalno realizirano cijele četiri godine, a sad se tačno na toj lokaciji ždere lešo teletina.

Pretpostavljam, onda, da bi rado svratio i u neki restoran s dobro hranom na Kazanima, recimo?
kakavdanakneiskustvu

#92 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 29/07/2019 12:32, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#93 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Rampage wrote:
Novak20 wrote:
Rampage wrote:
Jesu li ovo tvoje riječi?

Optužio si čovjeka da laže i ponudio si 10.000 KM ako dokaže da si ti ovo otipkao.

Čovjek dokazao, šta ti nije jasno sada?
Imaš problema sa razumijevanjem napisanog. Nisam ti ja kriv što ne vidiš i nećeš da vidiš da nisam napisao da će Srbi napasti Bošnjake "što bi značilo da se ni žene ni djeca ne mogu izvući i spasiti četničke kame".

Prema tome, ništa od 10 tisuća. Ostaju u mom džepu.
:lol:

Da imaš imalo obraza zavukao bi se u kakvu mišju rupu, bar dok se malo ne zaboravi tvoj fašizam koji prosipaš ovda.

A Centrala bi ti dala 10.000 KM, toliki novac imaš na raspoloaganju :lol: ?

zar jevrej iz BiH moze biti fašista?
Naslovnica

#94 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Naslovnica »

Banksy wrote:
Naslovnica wrote:
Ginulo se na svim ulicama Sarajeva, to je tačno, ali govorimo o konkretnoj lokaciji, jednom mjestu na kojem je najgore zlo bilo koncentrirano i sistemski, brutalno realizirano cijele četiri godine, a sad se tačno na toj lokaciji ždere lešo teletina.

Pretpostavljam, onda, da bi rado svratio i u neki restoran s dobro hranom na Kazanima, recimo?
Na Kazanima nema restorana niti će ga ikada biti.
Tamo treba biti spomenik žrtvama (mislim da je bilo priče da je postavljena nekakva tabla). Istog sam mišljenja da i na zatvoru Kula treba biti spomen obilježje
A na Kuli su zatvor i restoran baška. A restoran nije zatvor. Vazda tako bilo.
Teletina se ždere u restoranu, a ne u zatvoru. U zatvoru su zatvorenici.
A popije se kafa u Sunnylandu pa u šetnju do Zlatišta. A kada se jednog dana na Zlatištu otvori kakav hoteličič i on će biti pun sarajlija.
A sve to na području entiteta RS.
Trenutno je 2019.
kakavdanakneiskustvu

#95 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Banksy wrote:
mO k3 wrote:

:thumbup:
Banksy

#96 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Banksy »

Naslovnica wrote:
Tamo treba biti spomenik žrtvama (mislim da je bilo priče da je postavljena nekakva tabla). Istog sam mišljenja da i na zatvoru Kula treba biti spomen obilježje
A popije se kafa u Sunnylandu pa u šetnju do Zlatišta. A kada se jednog dana na Zlatištu otvori kakav hoteličič i on će biti pun sarajlija.
Trenutno je 2019.
Na Kazanima spomen-ploča, a pored nje neko otvori restoran. Baška. Restoran Kazani. I mini mesdžid. 2019. Jel u redu?
Bodkin

#97 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Bodkin »

Naslovnica wrote: Nevezano za Vlaisavljevićku...
Ne mozes porediti. Naravno da je rat gotov prije 25 godina (mada je mnogima jos u glavi), ali to mjesto je bilo logor. Apaolutno drugacije nego neka poljana gdje je tenk bio
Naslovnica

#98 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Naslovnica »

Banksy wrote:
Naslovnica wrote:
Trenutno je 2019.
Na Kazanima spomen-ploča, a pored nje neko otvori restoran. Baška. Restoran Kazani. I mini mesdžid. 2019. Jel u redu?
Nije.
A znaš li ti gdje je restoran Kula, a gdje zatvor Kula?!
Banksy

#99 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Banksy »

Naslovnica wrote:
Banksy wrote: Na Kazanima spomen-ploča, a pored nje neko otvori restoran. Baška. Restoran Kazani. I mini mesdžid. 2019. Jel u redu?
Nije.
Pretpostavljala sam,
pozdrav.
Naslovnica

#100 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Naslovnica »

Banksy wrote:
Naslovnica wrote:
Banksy wrote: Na Kazanima spomen-ploča, a pored nje neko otvori restoran. Baška. Restoran Kazani. I mini mesdžid. 2019. Jel u redu?
Nije.
Pretpostavljala sam,
pozdrav.
Ja tebi odgovorio, red je da sada ti meni odgovoriš.
Locked