URADI SAM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- JavierBosnia
#1 URADI SAM
A ne znam koliko ce opstati ova tema, nije namijenjena za kao sto bitanga kaze ćunerske manevre, vec stvari koje mislite da mozete sami uraditi oko auta, a da ne placate majstora za to. Ima ljudi sto ne znaju dosuti tecnost, zamijeniti brisac ... sam se uvjerio
Evo ja prvi imam pitanje vezano za sprejeve, na proljece hocu samo srediti felge, jer su ostecene pa to zakitovati i prefarbati u klasicnu sivu kao sto su i sad.
Helem, gledam sprejeve, obicni je ono 6-7 KM, a u OBIju ima Dupli Color koji je 20ak KM
Isplati li se kupiti taj skuplji nego one obicne, i mogu li uzeti samo boju skuplju, a prajmer i bezbojni one od 6 KM, da mijesam proizvodjace ili?
Gledao sam i da ih nosim da profi to odradi, ali skupo, ovako ce mi izaci na proljece i zabave malo i svoj rad..
Evo ja prvi imam pitanje vezano za sprejeve, na proljece hocu samo srediti felge, jer su ostecene pa to zakitovati i prefarbati u klasicnu sivu kao sto su i sad.
Helem, gledam sprejeve, obicni je ono 6-7 KM, a u OBIju ima Dupli Color koji je 20ak KM
Isplati li se kupiti taj skuplji nego one obicne, i mogu li uzeti samo boju skuplju, a prajmer i bezbojni one od 6 KM, da mijesam proizvodjace ili?
Gledao sam i da ih nosim da profi to odradi, ali skupo, ovako ce mi izaci na proljece i zabave malo i svoj rad..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2 Re: URADI SAM
Koliko ti je skupo to profi???JavierBosnia wrote:A ne znam koliko ce opstati ova tema, nije namijenjena za kao sto bitanga kaze ćunerske manevre, vec stvari koje mislite da mozete sami uraditi oko auta, a da ne placate majstora za to. Ima ljudi sto ne znaju dosuti tecnost, zamijeniti brisac ... sam se uvjerio
- JavierBosnia
#3 Re: URADI SAM
200-250 za sve 4bordo gandalf wrote: Koliko ti je skupo to profi???
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4 Re: URADI SAM
Na proljece nosim svoje felge u jednu firmu u gladnom polju za 120 KM ih ispjeskare i ofarbajuJavierBosnia wrote:200-250 za sve 4bordo gandalf wrote: Koliko ti je skupo to profi???
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5 Re: URADI SAM
mislim da je 100 maraka pjeskarenje i plastifikacija u kresevu.
ot ja sve sam radim
ot ja sve sam radim
- JavierBosnia
#6 Re: URADI SAM
To je dobra cijena, i ja cu sigurno potrositi bar pola te cijene, al sve kontam nesto na vikendici to sjesti i sam odraditi
Nemam ni set celicnih ni nista, pa skidaj gume, postavljaj, balansiraj opet ima kako god okrenes posla
Nemam ni set celicnih ni nista, pa skidaj gume, postavljaj, balansiraj opet ima kako god okrenes posla
- JavierBosnia
#7 Re: URADI SAM
Mada opet kad skontam valja se jebavat s tim, al eto volio bih sakupit par informacija o ovom sam svoj majstor, pa da odlucim nekad do maja
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8 Re: URADI SAM
Ja to sve uradim sam, uzmem auto i odvucem u servis, i platim kešom. 
- JavierBosnia
#9 Re: URADI SAM
I ja sam takav za ono sto ne znamkonektovan wrote:Ja to sve uradim sam, uzmem auto i odvucem u servis, i platim kešom.
Planiram i stakla nesto zatamniti, i to se moze uraditi za 12KM folije, al to cu u ruke majstoru za 10 i vise puta skuplje. A ovo mi ko zabava dodje
-
condy
#10 Re: URADI SAM
Gdje ces radit po ovoj zimari 
Meni pravo hladno da nije nestalo grijanja
Last edited by condy on 12/01/2019 19:16, edited 1 time in total.
- kabal1337
#11 Re: URADI SAM
12 KM = smece od folije
Farbat felge sprejem = smece, zasto zato sto je 1k farba. Tanka, guli se... po meni ne isplati se ako nije 2k farba
Farbat felge sprejem = smece, zasto zato sto je 1k farba. Tanka, guli se... po meni ne isplati se ako nije 2k farba
-
NediM17
#12 Re: URADI SAM
Sam promijenio antifriz na starom Cee'du dizelu, promijenim sijalice, updateujem mape na navigaciji, pogledam nivo ulja, nivo antifriza, operem auto, mijenjam tockove ljeto/zima...
Kad je auto mimo garancije sam ganjam filtere, maziva, tecnosti..., i odem nekom od svojih majstora da to promijeni.
Dosta od mene.
Kad je auto mimo garancije sam ganjam filtere, maziva, tecnosti..., i odem nekom od svojih majstora da to promijeni.
Dosta od mene.
-
Throttle
#13 Re: URADI SAM
Gdje ima kupit neku pristojnu foliju da se blago zamrčim, neki dan kupio fenkabal1337 wrote:12 KM = smece od folije
- JavierBosnia
#14 Re: URADI SAM
Po ovom ne izlazim iz kuce sta ti jecondy wrote:Gdje ces radit po ovoj zimari
Normalno da je smece i jedno i drugokabal1337 wrote:12 KM = smece od folije
Samo sto sam se nagledao na yt da raja to fino uradi pa se nafurao hahah mozda i onaj plasti dip sa se uzme, jel on bolji sta
- bitanga_sa_otesa
#15 Re: URADI SAM
teska te odluka ceka...JavierBosnia wrote: pa da odlucim nekad do maja
-
junior3
#16 Re: URADI SAM
Je l' i balansiraš?NediM17 wrote:Sam promijenio antifriz na starom Cee'du dizelu, promijenim sijalice, updateujem mape na navigaciji, pogledam nivo ulja, nivo antifriza, operem auto, mijenjam tockove ljeto/zima...![]()
Dosta od mene.
- amar1994
#17 Re: URADI SAM
a cime bi ti skinuo gumu sa felUge i montirao nazad?JavierBosnia wrote:To je dobra cijena, i ja cu sigurno potrositi bar pola te cijene, al sve kontam nesto na vikendici to sjesti i sam odraditi
to je najbolje uradit kad hoces nove gume kupovat,doduse kad imas 2 seta
@bitanga
pa to je dzabe,definitivno cu njima odvuc felge
- JavierBosnia
#18 Re: URADI SAM
Ma necu je ni skidati, prici onaj falc sto moze rucno ne trazim perfekcijuamar1994 wrote:a cime bi ti skinuo gumu sa felUge i montirao nazad?JavierBosnia wrote:To je dobra cijena, i ja cu sigurno potrositi bar pola te cijene, al sve kontam nesto na vikendici to sjesti i sam odraditi
to je najbolje uradit kad hoces nove gume kupovat,doduse kad imas 2 seta![]()
@bitanga
pa to je dzabe,definitivno cu njima odvuc felge
- bitanga_sa_otesa
#19 Re: URADI SAM
ma sprej je tito za 12 km ofarbas felge 
- amar1994
#20 Re: URADI SAM
iksreno,jebo taj rad,sto se tice falca obrati se noketu,on je iskusanJavierBosnia wrote:
Ma necu je ni skidati, prici onaj falc sto moze rucno ne trazim perfekciju
-
NediM17
#21 Re: URADI SAM
Ako osjetim da treska odem vulkanizeru, on prebalansira i gas. Continental 5. sezona jos u balansu, ako i krenu treskati, to je obicno u cetvrtoj ili petoj sezoni...junior3 wrote:Je l' i balansiraš?NediM17 wrote:Sam promijenio antifriz na starom Cee'du dizelu, promijenim sijalice, updateujem mape na navigaciji, pogledam nivo ulja, nivo antifriza, operem auto, mijenjam tockove ljeto/zima...![]()
Dosta od mene.
- JavierBosnia
#22 Re: URADI SAM
A jest za kurac kad skontasamar1994 wrote:![]()
![]()
iksreno,jebo taj rad,sto se tice falca obrati se noketu,on je iskusanJavierBosnia wrote:
Ma necu je ni skidati, prici onaj falc sto moze rucno ne trazim perfekciju
-
Throttle
#23 Re: URADI SAM
KarteJavierBosnia wrote: Ma necu je ni skidati, prici onaj falc sto moze rucno ne trazim perfekciju
mogu i neke druge

- JavierBosnia
#24 Re: URADI SAM
Znam, stari fazonThrottle wrote:KarteJavierBosnia wrote: Ma necu je ni skidati, prici onaj falc sto moze rucno ne trazim perfekciju
mogu i neke druge![]()
Veca ce zajebancija biti osmirglati taj dio, to cemo brusilicom
- Rugafet
#25 Re: URADI SAM
I turanje folije sam ja sam uradio, išao pito na par mjesta drmnuli mi cijene u tri lepe. Odem u a.dijelove pazario neku foliju čini mi se oko 6 KM da je koštala, par klipova na yt odgledao, zapljuvo u ručendure i ožeži. Jedna strana ispala solidno, druga Bože pomozi
ali nisam je skidao radila je poso fino. I udo sam tu četvorku tako sa folijama. Ostalo mi fino parica u djelu nije mi smetalo to što nije tureno baš po ps. Sad na Nissanom mi zadnja strana došla fabrički tamna, private glass tako to zovu, al je tamna malo je reći. Inače ovamo u SAD ne znam kako je to regulirano jer vidim masu auta totalno zatamnjeno ništa ne vidiš unutra