pola_cilo wrote:Pa ti Vodenjak nemas pojma ni ko je ubio 5000 ljudi u tvom gradu, mada znas da su tvoj rehmetli dedo i njegov brat bili protiv toga ( mada nikad ama bas nikad nisu imali crvenu knjizicu ) [ ooops ,zar samo oni sa crvenim knjizicama osudjuju i bune se protiv zlocina ??? I Tudjman i Slobo i Karadjic su bili nosioci crvene knjizice , onako usput receno } Ok. vratimo se temi , kadli prdilo kadli smrdilo .Musan Toplavic Caco , ( po meni zlocinac i kriminalac ) je izvadjen iz NN grobnice i sahranjen uz najvece pocasti .To je bila jedna od najvecih dzenaza , 12 000 hiljada ljudi , koliko me pamcenje sluzi , ali to je bilo prije nekoliko godina , a ne jucer / Tekst iz" Dana " koji potpisuje vrsna novinarka V.S. nema veze sa datumom prve i druge dzenaze Ko je lud a kome noge smrde? Ali ni Bosnjaci nisu imuni na neke stvari.Oni nisu nebeski narod .Caco je bio nekome heroj nekome zlocinac.Meni zlocinac , ponavljam , da ne bi bilo kakve dileme.Drazi mi je Divjakov i Siberov i Sucurov i Bericev i Vesovicev i Lovrenoveciv i Vikicev .......prst nego 5 Caca i Cela I Juka koji su unovcili svoju " hrabrost " ali......... ti ljudi( Sarajlije ) su bezdusno ostavljeni od cijelog svijeta na milost i nemilost okupatorima koji su senlucili i orgijali po njima , haman cetiri godine i nesto kusur dana manje.Stoga je nekome Caco ok . , ja mu na dzenazu ne bi otiso ni pod razno.Iskreno vjerujem da vecina ljudi na dzenazi nije ni znala sta je Caco radio u pauzi " ratovnja " Ja sam na velikom odmoru u osnovnoj skoli pusio i nikad me nastavnik nije uhvatio /
P.S. Udostojio sam se da vidim sta je Vodenjak dosad pisao i bio sam prijatno iznenadjen da se radi o pametnom i casnom covjeku.Ali otkud mu ono sa 2WW i onom Pavelicevom ikebanom pa i Draza Mihjalovic je imao istog takvog ...to samo dragi Bog zna .......mislim , duzan si odgovor Hadzi_ Muratu ...........
O cemu ti ljudino?
Svasta si nesto udrobio ba...
Sta tebe u stvari zanima?
Ja sam se samo iznenadio da je covjeku koji je toliko zla nanio i kojega su legalne vlasti BiH i pripadnici Armije BiH
uz zrtve zaustavili, priredjena velicanstvena dzenaza na kojoj su, kako ti kazes, tj pretpostavljas, prisustvovali vecinom oni koji nisu znali o kakvom se gadu radi.
Je li ti i moje iznenadjenje nejasno?
A sad, ako te jos sta zanima od mene, postavi pitanja jasno i koncizno...
I po redu!
Ja sam stariji covjek i ne mogu loviti tudje misli tako olako!
A nemam vala ni previse volje za tako sta...

p.s.
I da...
Hvala ti na lijepim rijecima iz p.s.-a ali nisam siguran da si dovoljno procitao sta sam pisao...
Ne mislim da sam bilo kome ostao duzan bilo kakav odgovor..
Mozda samo omaskom!
Svako dobro!