Zeković nezakonito povećavao plate.
Milad Zeković, direktor Uprave za zaštitiu zdravlja bilja, u prošloj godini sebi je i svojoj zamjenici Sabaheti Ćutuk nezakonito povećao platu. Naime, državni revizori, koji su objavili izvještaj o poslovanju, utvrdili su da je Zeković sebi povećao koeficient za obračun plate sa 6 na 7,5, a svojoj zamjenici sa 6 na 7.
Za ovo povećanje, tvrde revizori, direktor nije imao adekvatno rješenje od nadležnih institucija. Zeković je, također, u 2006. ovjeravao sam sebi putne naloge. revizori su utvrdili da evidencija putnih naloga nije cjelovita i kompletna te da su pogrešno obračunate i isplačene dnevnice....
Oslobođenje 6.6.2007.
Nekada davno u Politikinom zabavniku sam rado čitao rubriku “Vjerovali ili ne”. Da nije tragično bilo bi smiješno. U državi javnih kuhinja, bolnica punih bolesne teško bolesne djece, ljudi otrovanih hranom, neko se sjetio da se moramo brinuti o bilju. Naravno da trebamo, ali za to nije potrebna čitava Uprava sa ko zna koliko zaposlenih, koja je osnovana samo zato da se u njoj udomi koji zaslužni član familije..
I naravno zaposlenici ovog alanfordovskog ministarstva, odnosno uprave nisu propustili priliku da nas i oni malo opljačkaju. Sreća u nesreći je što smo mi već odavno na samom dnu pa nas ne mogu gurnuti u dublji ponor..
P.S. Ako se nekome suši lišće na filadendronu ili fikusu – rješenje ipak postoji Tu su Zeka i Sabaheta sa svojom Upravom.