Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

epik

#26 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

radiostar wrote:pa covjek je ocito jos uvijek na starom mini15 paketu, pod ugovorom

nije mu istekao ugovor pa da je prebacen na mojmini15
Upravo tako.
channel10

#27 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Bez uvrede, a bilo je dobro dok si bio na netu,a brzina nije pala nakon potrosenih 50 MB....
Njanjavi

#28 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by Njanjavi »

channel10 wrote:Bez uvrede, a bilo je dobro dok si bio na netu,a brzina nije pala nakon potrosenih 50 MB....
To i ja kontam, mislim ajd prec 100 mb, il napucat i do 300 al gigu i 300 mb, malo prenijelo menzura, mislio da je prejebo bh telecom pa se raspojaso :lol: :lol:
I btw, fakat ne kontam kako vam moze bit 100 mb za mjesec dana, ja 500 znao stuc u tri dana, doduse samo sam mobilni net koristio, bez wi-fi, al ipak, 100 mb ako mi moze dva dana izgurat jebo me svak.
channel10

#29 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Kod mene su dvije gige, ali nekad potrosim 400-500mb, a nekad sve potrosim. Mislim da je dovoljno giga mjesecno, mada moze proci i 500 mb. Sve ispod je patnja.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#30 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by hrasno38 »

epik wrote:Da se ne bi drugima desilo sto i meni...
Imao sam aktiviran mobilni internet koji je kostao oko 2,5 KM, 50 Mb, nakon potrosenib Mb, vracaju net na neku minimalnu brzinu i mozea pristupiti netu.
Nisam obavjesten, ali su promjenili taj paket u januaru.
Prvo su dali dali 100 MB besplatno, a nako potrosenih mb mobilni internet prestaje sa radom dp kraja mjeseca.
Opet su promjenilu paket, dali su 100 MB besplatno, a dodali placanje prekiracenja. Prekoracenje se placa po 0,12KM/MB.
Sad mi je stigao racun sa 157 KM duga zbog potrosenih 1310 MB. Et
hehehehe bas me cudi od postenog i prepostenog BH Telecoma. Kod mene je Mobile Data iskljucen tako da mi ne pada na pamet da se jebem sa njihovim usranim internetom.....a jos malo pa ce i oni biti kompletno iskljuceni.
Officer Crabtree

#31 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by Officer Crabtree »

radiostar wrote:pa covjek je ocito jos uvijek na starom mini15 paketu, pod ugovorom

al što mu je msurf50 isključen

i ja sam na starom paketu sa msurf50 pa mi i dalje je aktivan
dobojlija81

#32 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by dobojlija81 »

pa pošto im je 1 GB neta :shock:
channel10

#33 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Officer Crabtree wrote:

al što mu je msurf50 isključen

i ja sam na starom paketu sa msurf50 pa mi i dalje je aktivan
I meni isto palo na pamet. Nesto definitivno ne stima. Ako je na starom miniju, onda bi morao imati i msurf50. Sumnjam da su ga ukinuli dok ne istekne ugovor po starom. Dzabe trunimo dok se ne javi neko iz BHT, mada i njima nije vjerovati :) .
Last edited by channel10 on 15/02/2016 16:05, edited 1 time in total.
channel10

#34 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

dobojlija81 wrote:pa pošto im je 1 GB neta :shock:
1mb im je uvijek bio 12 feninga. Ubice :D
epik

#35 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

Njanjavi wrote:
channel10 wrote:Bez uvrede, a bilo je dobro dok si bio na netu,a brzina nije pala nakon potrosenih 50 MB....
To i ja kontam, mislim ajd prec 100 mb, il napucat i do 300 al gigu i 300 mb, malo prenijelo menzura, mislio da je prejebo bh telecom pa se raspojaso :lol: :lol:
I btw, fakat ne kontam kako vam moze bit 100 mb za mjesec dana, ja 500 znao stuc u tri dana, doduse samo sam mobilni net koristio, bez wi-fi, al ipak, 100 mb ako mi moze dva dana izgurat jebo me svak.
Mozete vi zajebavati....tako izgleda.....Zar ne bi trebalo da potrosac bude upozoren kada dodje do 100 mb, ustvari to u ovom slucaju i nema, jer je ostao paket Mini15, mSurf Active GPRS, a u paketu Mojmini15 internet je limitiran na 100 MB uz mogucnost doplate....
ing-ecc

#36 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by ing-ecc »

epik wrote:
Njanjavi wrote:
Mozete vi zajebavati....tako izgleda.....Zar ne bi trebalo da potrosac bude upozoren kada dodje do 100 mb, ustvari to u ovom slucaju i nema, jer je ostao paket Mini15, mSurf Active GPRS, a u paketu Mojmini15 internet je limitiran na 100 MB uz mogucnost doplate....
Dolazi upozorenje i na 80% i na 95% i onda close na 100% tj.na 100 MB. :D
To vrijedi za M Mini 15 od 1.11.2015. Moze se dodatno dokupiti 500 MB ili 1 GB.
Provjeri ti svoj racun a svakako pisi zalbu za to nesto sto nije u paketu usluga.
channel10

#37 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Pa otidji i vidi sta je. Uslikaj racun i postavi ovdje sliku pa da vidimo sta je u pitanju. Da vidimo pod kojom stavkom je ta cifra.
epik

#38 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

ing-ecc wrote: Dolazi upozorenje i na 80% i na 95% i onda close na 100% tj.na 100 MB. :D
To vrijedi za M Mini 15 od 1.11.2015. Moze se dodatno dokupiti 500 MB ili 1 GB.
Provjeri ti svoj racun a svakako pisi zalbu za to nesto sto nije u paketu usluga.
Dolazi samo za Mojmini15, za Mini15 ne dolazi jer je aktivni GPRS, odnosno kontrolises potrosnju na telefonu ukljucivanjem/iskljucivanjem GPRS-a...To me je i nahakaretilo
epik

#39 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

channel10 wrote:Pa otidji i vidi sta je. Uslikaj racun i postavi ovdje sliku pa da vidimo sta je u pitanju. Da vidimo pod kojom stavkom je ta cifra.
Pisao sam reklamaciju, ali nece piti vode, stavka je uredna, jedino sto bi mozda moglo da me izvadi je sto nisam potpisao ugovor za koristenje mobilnog interneta, mada cisto sumnjam da ce proci i to....
channel10

#40 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Meni nije jasno kako mogu ukinuti msurf 50 ,a da ti ostanes na starom miniju? Zar te nisu trebali automatski prebaciti na novi mini gdje te limitiraju na 100 mb. Koji god da je slucaj (stari plus msurf50 ili novi gdje si limitiran na 100mb), ti nisi mogao nista probiti.
Kljucno je ovo gore pitanje.

Da li su bila obavjestenja da ukidaju msurf 50 i da se odlucis na novi msurf cini mi se 500 ili da predjes na novi mini?
epik

#41 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

channel10 wrote:Meni nije jasno kako mogu ukinuti msurf 50 ,a da ti ostanes na starom miniju? Zar te nisu trebali automatski prebaciti na novi mini gdje te limitiraju na 100 mb. Koji god da je slucaj (stari plus msurf50 ili novi gdje si limitiran na 100mb), ti nisi mogao nista probiti.
Kljucno je ovo gore pitanje.

Da li su bila obavjestenja da ukidaju msurf 50 i da se odlucis na novi msurf cini mi se 500 ili da predjes na novi mini?

Upravo sam u tom kontekstu i pisao reklamaciju...

Ako nista trebali su poslati obavjestenje sms-om, vecina obavjestenja dolazi tim putem. Jesam potrosio 1,3 gb, al uopste nisam obracao paznju na glupost od interneta, da sam znao da je u tom paketu ukljucen aktivni GPRS ne bi ga ni ukljucivao...
channel10

#42 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by channel10 »

Odjebi stoku nakon ovoga i riješi se problema. Kod drugih imaš na paketima od 30 KM koliko hoćeš neta,dok kod ovih hahara isto da ga rudari kopaju u uvjetima bestezinskog stanja,pa ga nema nigdje.
epik

#43 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

channel10 wrote:Odjebi stoku nakon ovoga i riješi se problema. Kod drugih imaš na paketima od 30 KM koliko hoćeš neta,dok kod ovih hahara isto da ga rudari kopaju u uvjetima bestezinskog stanja,pa ga nema nigdje.
Najvjreovatnije da ce tako biti
Maharadza

#44 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by Maharadza »

channel10 wrote:Odjebi stoku nakon ovoga i riješi se problema. Kod drugih imaš na paketima od 30 KM koliko hoćeš neta,dok kod ovih hahara isto da ga rudari kopaju u uvjetima bestezinskog stanja,pa ga nema nigdje.
Bolje mu je čak prepaid uzeti bilo koji, happy 4GB za 10KM na 60 dana, halo 2GB za 8KM na 30 dana, itd. pa biraj! :thumbup:
dzejkej

#45 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by dzejkej »

epik wrote:
channel10 wrote:Pa otidji i vidi sta je. Uslikaj racun i postavi ovdje sliku pa da vidimo sta je u pitanju. Da vidimo pod kojom stavkom je ta cifra.
Pisao sam reklamaciju, ali nece piti vode, stavka je uredna, jedino sto bi mozda moglo da me izvadi je sto nisam potpisao ugovor za koristenje mobilnog interneta, mada cisto sumnjam da ce proci i to....
Reklamacija nula bodova.
Znam iz iskustva.
Ja sam potpuno ukinula tu uslugu msurfactive (ili tako nesto). Sad sam rahat.
Nekoliko clanova porodice je oderano na isti fazon :(
AnonymousBIH

#46 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by AnonymousBIH »

Ma njih treba ostaviti bez ijednog korisnika, pa da dođu pameti. Meni su jednom uzeli 37 KM za prekoračenje, ali sam sam kriv. Krivo mi je zbog paprenih cijena, da je nešto normalno svi bi mi išli preko limita.
epik

#47 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

dzejkej wrote:
epik wrote:
Reklamacija nula bodova.
Znam iz iskustva.
Ja sam potpuno ukinula tu uslugu msurfactive (ili tako nesto). Sad sam rahat.
Nekoliko clanova porodice je oderano na isti fazon :(
Jedino me moze izvaditi sto nisam podnosio zahtjev za aktivaciju interneta. Kad sam prelazio sa ultre, upitali su me da li zelim internet, odgovorio sam sa NE. Poslije je ukljucen, kad sam ukljucivao na drugom broju.
epik

#48 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by epik »

AnonymousBIH wrote:Ma njih treba ostaviti bez ijednog korisnika, pa da dođu pameti. Meni su jednom uzeli 37 KM za prekoračenje, ali sam sam kriv. Krivo mi je zbog paprenih cijena, da je nešto normalno svi bi mi išli preko limita.
Ma vjeruj da bi rado odjebao, a nastojacu to i uraditi.
AnonymousBIH

#49 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by AnonymousBIH »

epik wrote:
AnonymousBIH wrote:Ma njih treba ostaviti bez ijednog korisnika, pa da dođu pameti. Meni su jednom uzeli 37 KM za prekoračenje, ali sam sam kriv. Krivo mi je zbog paprenih cijena, da je nešto normalno svi bi mi išli preko limita.
Ma vjeruj da bi rado odjebao, a nastojacu to i uraditi.
Ja sam apsolutno sve odjavio osim mobilne, jer mi ugovor traje do kraja godine za paket mComplete sa kojim sam zadovoljan. Ne ponude li do kraja godine nešto slično paketu mComplete i to ću odjaviti, jer im konkurencija nudi za 15 KM paket sličan ovome koji sada koristim (80 minuta, 80 poruka i flat internet). Ne pada mi na pamet da plaćam njihovu budalaštinu minimalno 30 KM.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#50 Re: Upozorenje za korsnike mobilnog interneta BH Telecom.a

Post by suad-sarajevo »

Image

Imam li osnova da ih tuzim ako me oderu nakon ove obavijesti?
Post Reply