konektovan wrote: ↑09/05/2024 12:03
Cuj u lavoru testirao... i jos hoce reklamaciju...
Pa svake goretex uzmi, i zalij, na nacin kako si ti to uradio, imaces isti rezultat..
Nece vjeruj mi, bar kupljene vani i koje nisu stajale Bog zna gdje godinama. Mada lavor nije pravi test da li ce propustiti u praksi, ali ako propuste u lavoru 100% ce propustiti nakon 100 koraka vani na mokrom.
Ja sumnjao da mi gojzerice propustaju jer mi je nakon jedne ture carapa bila malo mokra na jednom mjestu na sredini stopala. Htio reklamirati ali mi bilo neugodno dok ne budem siguran da li mi se ucinilo ili ne, odlucim testirati.
- lavor, u gojzerice nesto tesko tako da stoje na dnu, voda do pola jezika (skoro do linije dokle je jezik fizicki usiven za ostatak gojzerice), ostavljeno preko noci - ujutro unutra suho kao barut
- naredna noc, izvadjeni ulosci i gojzerice u suhom lavoru, ovaj put napunjene vodom do iste linije gdje je jezik usiven i ostavljeno preko noci - ujutro vani suho kao barut (nubuck koza, svaka kap se vidi ako se pokvase)
Dakle, desilo se nesto poput upadanja snijega izmedju hlaca i gojzerice, sto nisam osjetio dok se topilo ali se istopilo unutra. I prije i poslije toga, gazio potoke duboke 15cm, nikad nikakav problem.
Tako da, pravi originalni neosteceni goretex koji nije stajao godinama u skladistu nece i ne smije propustiti. To garantuje ne samo proizvodjac obuce nego i sama firma Gore koja daje garanciju na svoju membranu.
Opet kazem, lavor nije pravi test sta ce biti u praksi, jer pod opterecenjem i uslijed savijanja pri hodanju voda se kapilarno moze uvuci ako negdje membrana nije dobra.