Upoznavanje ljudi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

triconja

#26 Re: Upoznavanje ljudi

Post by triconja »

sluga_okupatora wrote:
triconja wrote:Mi smo previse egoisticni da bi prestajali taj rad...
Nasa himna je "Ja volim samo sebe" od psihomodo popa :D

Bolje ja sam sebi neg' kad dam nekoj da ga ona malo "prodrma' a ona uzme mahati s njim k'o da mase zastavom na demonstracijama.
Ma bolje je da ti ga neka prodrma ali treba razumjeti da ide usluga za uslugu, bit ces jos duzan poslije... To ako se desi najebo si, a ovako ako ti je ona nesto duzna samo taj rad :D

Najbolje je vracanje usluge u naturi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

početkom godine sam donio jednu lošu i radikalnu odluku

mislim da sam stavio trajni ban na upoznavanje novih ljudi
retroaktivno ta odluka ne važi niti se može primijetniti

zašto... elaboracija

ako izostavimo rat i računamo od famozne 1996. na ovamo ja apsolutno nisam imao nikakvu kontrolu nad tim procesom
ljudi jednostavno ulaze u moj život i izlaze iz njega bez pitanja
jednostavno sam odlučio zaustaviti taj proces... i zagospodariti tim procesima kojima nisam nikako mogao upravljati
ako krenemo od spomenute 1996. i izračunamo
zašto su ljudi izlazili iz mojeg života doći ćemo do osnovnih odgovora

ekonomska emigracija... odoše u ameriku kanadu i australiju
intelektualno-edukacijska... odoše na bolje fakultete i s manje vremena
novčano-materijalna...ili su bolji ili gori i ne žele se družiti više
onda makijavelistička ... ne treba objašnjenje cilj im opravdava sredstvo...zgazit će te u tom trenu samo da ostvare svoj cilj
kasnije smo imali različite ciljeve u životu... neko je bio ambiciozan, neko se ranije oženio pa nema vremena ili neće da ima problema sa ženom, nekom je cura bila dovoljna pa je otišao...neko je umro, poginuo, neko se odselio za poslom... neko je ljubomoran što si živ i zdrav te imaš kosu i većinu zuba :D nekome smeta što si se vratio u sarajevo a on je ostao u izbjeglištvu...ženski dio poznanica ionako samo kontaktiraju i vraćaju se samo ako imaju neki interes u tom momentu pa opet odu svojim putem... ne vrijedi ni razmišljati o njihovim bolesnim ambicijama, igrarijama, labilnostima itd
neko se druži s tobom jer si gori od njega pa se tješi i diže si ego...

elem kad sabereš i oduzmeš... jednostavno dolaze i odlaze nepozvani :D

a pola sam životnog puta :D sve je više ljudi koji su mlađi od mene a sve je manje onih koji su stariji :D

ne želim više nikoga upoznavati 8)
vjetropirka

#28 Re: Upoznavanje ljudi

Post by vjetropirka »

:thumbup: ovo kao da si opisao prijateljski aspekt mog života :)
zato ja imam psa :lol:
CoCoLoCo

#29 Re: Upoznavanje ljudi

Post by CoCoLoCo »

Kazem ja, najbolji savjet malcu je, get use to it, madafakaaaa (izgovoreno u stilu hank moody-a) :-D
ultima_palabra

#30 Re: Upoznavanje ljudi

Post by ultima_palabra »

Leons wrote:Kažu ako prestaneš masturbirati jedno vrijeme bit ćes produktivniji, samopouzdaniji, više ćeš izlazit pa reko' da se odmorim malo od poliranja mesine.
Pa si uhvatio nas drkat... :D
sheilak

#31 Re: Upoznavanje ljudi

Post by sheilak »

Black swan wrote:početkom godine sam donio jednu lošu i radikalnu odluku

mislim da sam stavio trajni ban na upoznavanje novih ljudi
retroaktivno ta odluka ne važi niti se može primijetniti
sorry, black swan, ali ovo meni nikako nije zdravo. ljudi dolaze i odlaze nepozvani, people usually do that :D , nije to nista lose, vec bas zacini zivot. na lijep nacin. navodis zaista apsurdne razloge koji govore u prilog neupoznavanju ljudi. meni to vise lici na strah od zivota. ;-)
Truba

#32 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

što se ženskog roda tiče... a to je 3.5 milijardi ljudskih bića

neće te ni pogledati, ma neće uputiti pogled u tvom pravcu ako nema od toga direktne ili indirektne koristi
od tramvaja, pridžavanja vrata u haustoru do firme, rodbine... da ne dođem do odnosa među spolovima tek tad nastaje džumbus

jednostavno ne vrijedi ni komunicirati s ljudima a kamoli šta drugo...
Truba

#33 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

vjetropirka wrote::thumbup: ovo kao da si opisao prijateljski aspekt mog života :)
ja sam svog zgembija morao udomiti
najbolje biće... osjeti me kad dolazim na 500 metara :D a ne damfam :lol:
vjetropirka

#34 Re: Upoznavanje ljudi

Post by vjetropirka »

Black swan wrote:
vjetropirka wrote::thumbup: ovo kao da si opisao prijateljski aspekt mog života :)
ja sam svog zgembija morao udomiti
najbolje biće... osjeti me kad dolazim na 500 metara :D a ne damfam :lol:
:sad: e to ti je životna greška ...
ja bih se svih odrekla, al male bijele pahulje,nema šanse :izet:
cenecimoveocino

#35 Re: Upoznavanje ljudi

Post by cenecimoveocino »

skini sebi unreal tournament 99

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sofija89

#36 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Sofija89 »

Bas mi je zao sto se tako osjecas. Pokusacu da ti pomognem.

Ti si trazio neke konkretne nacine kako upoznati nekoga pa evo pokusacu da ti priblizim nacine na koje ja upoznajem ljude.
Preko prijatelja . Jedna prijateljica je poznata i ima mnogo poznanika i prijatelja i kad izidjemo tako i ja preko nje upoznam hrpu novih ljudi. Znaci prijatelji od prijatelja. Zatim ako imas neke rodjake kad izidjes sa njima upoznaces njihove prijatelje .
Ne mora to da znaci da cete odmah postati super prijatelji ali u svakom slucaju siris poznanstva. :)

Mi npr. nikad ne rezervisemo stol kad izlazimo, nego dodjemo i uvijek nas neko pozove da stanemo s njima i opet upoznas nekog novog zanimljivog.
Budi komunikativan,kulturan gledaj sto drugi rade i uci od njih.
Pokusaj se uclaniti na neku drustvenu mrezu gdje mozes upoznati djevojku, ako nista barem za casual seks :-D

To su samo neki od nacina, a ima ih jos sigurno ,ovo je sto sam se ja mogla sjetiti nadam se da sam ti bar malo pomogla.

Ja poslije svakog izlaska uvijek imam novih zahtjeva na fejsu, pa cak i kad nikoga ne upoznam nekome se svidis pa te negdje iskopa i doda :-)
crnoplavo

#37 Re: Upoznavanje ljudi

Post by crnoplavo »

Sofija89 wrote:Bas mi je zao sto se tako osjecas. Pokusacu da ti pomognem.

Ti si trazio neke konkretne nacine kako upoznati nekoga pa evo pokusacu da ti priblizim nacine na koje ja upoznajem ljude.
Preko prijatelja . Jedna prijateljica je poznata i ima mnogo poznanika i prijatelja i kad izidjemo tako i ja preko nje upoznam hrpu novih ljudi. Znaci prijatelji od prijatelja.

Mi npr. nikad ne rezervisemo stol kad izlazimo, nego dodjemo i uvijek nas neko pozove da stanemo s njima i opet upoznas nekog novog zanimljivog.

Ja poslije svakog izlaska uvijek imam novih zahtjeva na fejsu, pa cak i kad nikoga ne upoznam nekome se svidis pa te negdje iskopa i doda :-)
ako je postavljac teme muskog roda nema puno fajde od ovog, al imace neko-pa ko god :lol:
Sofija89

#38 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Sofija89 »

Koji suvisan komentar na moj dobronamjerni post nemogu da vjerujem i provociranje putem privatnih poruka. Nadji si zivot radije.
crnoplavo

#39 Re: Upoznavanje ljudi

Post by crnoplavo »

Sofija89 wrote:Koji suvisan komentar na moj dobronamjerni post nemogu da vjerujem i provociranje putem privatnih poruka. Nadji si zivot radije.
cuj provociranje :lol:
this forum is my life :-?

http://www.klix.ba/forum/facebook-za-up ... 26148.html
Truba

#40 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

pola godine poslije moje odluke plodovi se već osjećaju :D
babe u tramvaju sam eliminisao slušalicama... havala nebesima na tom izumu da se ne slušaju tuđe gluposti :D
inače
često se nađem kako sam sebe slušam dok pričam s drugima :D i ono malo komunikativnih vještina što sam imao polako gubim :lol:
prečesto ne znam objasniti što sam želio reći :D nije da se spetljam mlataram li mlataram ali ljudima nije jasno :D
primjer... nisam uspio objasniti foru na fudbalere italije i engleske ono 19 mama već nedostaje talijanima :lol:

elem
mislim da će najveći problem biti ako ostanem bez posla :D mada tada pomažu ljudi od kojih nikad ne bi očekivao pomoć a razočaravaju oni koje zoveš prijateljima :D tako da je svejedno

ukratko sve ide prema planu 8) :evil:
sheilak

#41 Re: Upoznavanje ljudi

Post by sheilak »

dan 184.
Black swan wrote:...sve ide prema planu 8) :evil:
:D :lol:
Truba

#42 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

ne isplati se... ljudi obožavaju kad si donji onda se vole družiti s tobom da svoje komplekse liječe

čim u nečemu napreduješ a oni ostanu na istom šupljatorskom nivou (nivou kojeg su dobili prirodnim putem ili su naslijedili od roditeljau glavnom ništa svoje)... odjednom ih nidje

nemaju vremena da dođu u goste

a da živiš u kartonskoj kutiji navraćali bi često u prolazu

zato sam i prestao lopte igrati s rajom
treba im golman a ne igrač
sarajlija80

#43 Re: Upoznavanje ljudi

Post by sarajlija80 »

Black swan wrote:ne isplati se... ljudi obožavaju kad si donji onda se vole družiti s tobom da svoje komplekse liječe

čim u nečemu napreduješ a oni ostanu na istom šupljatorskom nivou (nivou kojeg su dobili prirodnim putem ili su naslijedili od roditeljau glavnom ništa svoje)... odjednom ih nidje

nemaju vremena da dođu u goste

a da živiš u kartonskoj kutiji navraćali bi često u prolazu

zato sam i prestao lopte igrati s rajom
treba im golman a ne igrač

tako je care ,dakle kad si donji nikome nisi interesantan toliko kao sto kazes vole da se druze da lijece komplekse ,istini za oko tako je u najvecem broju slucajeva,a imas i varijantu kad si donji nikome u savkm pogledu nisi interesantan jer nema neki interes od tebe i da zele da te zzabodju ,a opet kada si u necemu laf, uspjesan opet polete svi za tobom jer tu vide potencijalni interes ,ali moze biti i obrnuto u ovome slucaju jer imje muka zbog neke stvri za sta si ti sposoban a oni nisu ,danas priznali mi to ili ne sve apsolutno sve se zasniva na nekom interesu ,pa makar bio on najmanji moguci .Prave raje vise nema nit ce ikada vise biti danas je samo interes bioon materijalne ili neke druge prirode.Toliko zivio.
Truba

#44 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Truba »

žalim samo nove generacije koje odrastaju uz ovakav mentalitet... njima će to biti od prvog dana
problem je što niko ne prezentira sebe u negativnom svjetlu... iako su često te stvari jasne na prvi pogled :D
svi govore o sebi u superlativima... što je normalno

ali hic rodus hic salta :D
dakle najveća im je tlaka ako imaš manju platu a imaš više od njih :D jer oni tu platu kroz guzove i u dim :D

također ljudi ne vole ljude koji što kažu to i učine :D
nerviraš ih jer ih podjećaš na to kakvi bi oni mogli biti :D

zato stop upoznavanju takvih ljudi :sax: s ovim koje znam lako ću :D
Sakupljac

#45 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Sakupljac »

Brate, moraš više izlaziti... Ispiti, ovo ono, ništa nije vrijedno samoće. Biomedicinski signali i sistemi, ko ima koristi od toga... Ako te drug zove na kafu, izađi, jebo kuću
sarajlija80

#46 Re: Upoznavanje ljudi

Post by sarajlija80 »

Brat_borat wrote:
Leons wrote:Sličnu temu nisam mogao naći.

Ja u svom životu imam samo dva prijatelja, samo jednu djevojku sam imao. Ubrzo ću napuniti 20 godina.

Moj problem je što nikako, još od srednje škole ne mogu da upoznam ikoga, stvorim prijateljstva i pronadjem djevojku. Ženskog društva uopšte ni nemam. Svi oko mene stalno upoznaju nekoga a ja se pitam kako im to uspijeva.
Ja mislim da je meni glavna barijera to što nisam baš veliki ljubitelj izlazaka i što sam dosta drugačiji od svojih vršnjaka koje skoro pa ništa ne interesuje dok mene mnogo zanimaju politika,ekonomija i šah a i dobra muzika, uglavnom trip hop. Osjećam se usamljeno. :sad: Nije mi jasno kako neki ljudi imaju po 300-500 prijatelja na fb. :cry:

Zanima me kako i koliko često ostvarujete nova poznanstva? Stvarate prijateljstva? Upuštate se u nove ljubavne veze?
Braco nadji ljude koji imaju slicne interese, ako te sve to interesuje sta ces s drugarima kojima je kladionica vrh u zivotu. I ne trebaju ti takvi. A broj prijatelja na fb nije nikakav pokazatelj za bilo sto. Pusti to.
:thumbup:
Post Reply