Upoznavanje ljudi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Leons

#1 Upoznavanje ljudi

Post by Leons »

Sličnu temu nisam mogao naći.

Ja u svom životu imam samo dva prijatelja, samo jednu djevojku sam imao. Ubrzo ću napuniti 20 godina.

Moj problem je što nikako, još od srednje škole ne mogu da upoznam ikoga, stvorim prijateljstva i pronadjem djevojku. Ženskog društva uopšte ni nemam. Svi oko mene stalno upoznaju nekoga a ja se pitam kako im to uspijeva.
Ja mislim da je meni glavna barijera to što nisam baš veliki ljubitelj izlazaka i što sam dosta drugačiji od svojih vršnjaka koje skoro pa ništa ne interesuje dok mene mnogo zanimaju politika,ekonomija i šah a i dobra muzika, uglavnom trip hop. Osjećam se usamljeno. :sad: Nije mi jasno kako neki ljudi imaju po 300-500 prijatelja na fb. :cry:

Zanima me kako i koliko često ostvarujete nova poznanstva? Stvarate prijateljstva? Upuštate se u nove ljubavne veze?
co211

#2 Re: Upoznavanje ljudi

Post by co211 »

Sve u svoj vakat. Sad si u takvoj situaciji da ti se čini da si sam, a vjeruj mi da se nađeš u situaciji da nemaš ni tog jednog-dva prijatelja, tek onda bi spoznao pravu samoću. Cijeni i čuvaj ta prijateljstva koja sada imaš jer ovo sve ostalo je iskorištavanje i nepotrebna sila haveranja, bratanja i ostaloga... Ti što imaju po 500 "prijatelja" su ljudi koji ustvari ne znaju nikoga, oni često ne znaju ni koga bi trebali da "znaju". Nemoj težiti ka tome da budeš neko ili nešto što nisi.

P.S. U osam godina korištenja FB-a nisam imao više od 30 ljudi dodanih. Ne zato što nisam mogao već zato što nisam htio. Ne mjeri se po broju ljudi koje "znaš" na fejsbuku. Mjeri se po tome koliko ljudi imaš da im možeš vjerovati i da ih možeš zvati pravim prijateljima. Pa makar i jedan bio, zlata je vrijedan!
CoCoLoCo

#3 Re: Upoznavanje ljudi

Post by CoCoLoCo »

Nauci da cjenis samocu, ko ne zna sam, ne zna ni u drustvu :D
casanova123

#4 Re: Upoznavanje ljudi

Post by casanova123 »

Promijeni sredinu.. Idi u neki drugi grad na studij ili da radis nesto.. Upoznat ces nekoga u novoj sredini ako ista.. I kreni da izlazis.. slobodno se obuci i sredi i idi u neki klub, diskoteku :D

Otisao sam 15 puta minimalno sam sa sobom u dernek :D Neko ce reci vidi pacenika, ali ludnica je koliko ljudi mozes upoznati kada nisisa onima sa kojima si stalno.. Jer onda tako ogranicavas sam sebe.. Idi na neko takmicenje iz saha.. Uclani se u neku politicku stranku.. Nadji posao ako vec nemas neki.. Zaposli se kao konobar.. tako mozes upoznati drama novih ljudi.. idi na neki sport.. plivanje, vaterpolo, kosarka, streljastvo, tenis.. nesto sto tebi odgovara.. moras se kretati po mjestima gdje ima "Normalnih" ljudi koji te nece tek tako degradirati i gdje je komunikacija kljucna stvar.. sport je zakonza to.. nemoj u teretanu.. tamo svak svoje misice gleda.. :D

enjoy the life :D

sport, fax, posao, nove sredine i mjesta, klubovi da ganjas cure i vidjet ces.. slijedeci dan zovnes nekoga koga si upoznao prosli dan na pice, platis, pa ce tako onda neko i tebe da zovne drugi put..

nece ljudi padati s neba tebi u sobu kuci.. i da znas, prijatelji ne postoje.. mozda 1 samo moze da bude prijatelj.. evo ja naprimjer ovako mogu reci da imam jednu prijateljicu! i jedno 200 jarana, jaranica, havera, brace, itd..

i otidji nekad sa familijom na pice.. bit ce im drago.. na ovom svijetu te niko osim mame, tate, brace ili sestara, i djece rodjene voliti.. i mooozda zena, ako je bas cestita i iskrena.. ali i to se da provjeriti :D samo dodjes kuci i kazes nema paraaa.. nema boljeg testa za zene ja mislim haha :D
Objektivni navijac

#5 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Objektivni navijac »

casanova123 wrote:Promijeni sredinu.. Idi u neki drugi grad na studij ili da radis nesto.. Upoznat ces nekoga u novoj sredini ako ista.. I kreni da izlazis.. slobodno se obuci i sredi i idi u neki klub, diskoteku :D

Otisao sam 15 puta minimalno sam sa sobom u dernek :D Neko ce reci vidi pacenika, ali ludnica je koliko ljudi mozes upoznati kada nisisa onima sa kojima si stalno.. Jer onda tako ogranicavas sam sebe.. Idi na neko takmicenje iz saha.. Uclani se u neku politicku stranku.. Nadji posao ako vec nemas neki.. Zaposli se kao konobar.. tako mozes upoznati drama novih ljudi.. idi na neki sport.. plivanje, vaterpolo, kosarka, streljastvo, tenis.. nesto sto tebi odgovara.. moras se kretati po mjestima gdje ima "Normalnih" ljudi koji te nece tek tako degradirati i gdje je komunikacija kljucna stvar.. sport je zakonza to.. nemoj u teretanu.. tamo svak svoje misice gleda.. :D

enjoy the life :D

sport, fax, posao, nove sredine i mjesta, klubovi da ganjas cure i vidjet ces.. slijedeci dan zovnes nekoga koga si upoznao prosli dan na pice, platis, pa ce tako onda neko i tebe da zovne drugi put..

nece ljudi padati s neba tebi u sobu kuci.. i da znas, prijatelji ne postoje.. mozda 1 samo moze da bude prijatelj.. evo ja naprimjer ovako mogu reci da imam jednu prijateljicu! i jedno 200 jarana, jaranica, havera, brace, itd..

i otidji nekad sa familijom na pice.. bit ce im drago.. na ovom svijetu te niko osim mame, tate, brace ili sestara, i djece rodjene voliti.. i mooozda zena, ako je bas cestita i iskrena.. ali i to se da provjeriti :D samo dodjes kuci i kazes nema paraaa.. nema boljeg testa za zene ja mislim haha :D
Obuci se slobodno :D Recimo minjak i mala jaca sminka,sigurno ce ti neko prici i nekoga ces upoznati :D
Ovo za politicku stranku,to je extra prijedlog,to ce ti sigurno valjati u zivotu :D
Cuj zena da te voli :-) :-) Pa jos da bude cestita i iskrena :-) ,takve su poput bijelih muha :D :D
Dobar post,jasta idi u zivot,druzi se s ljudima . Mada mlad si,ne opterecuj se glupostima,sve ce doci na svoje mjesto. Samo radi na sebi. Budi siguran : Da svakoga dana u svakom pogledu,sve vise napredujes :D
muha_sa

#6 Re: Upoznavanje ljudi

Post by muha_sa »

Leons wrote:Sličnu temu nisam mogao naći.

Ja u svom životu imam samo dva prijatelja, samo jednu djevojku sam imao. Ubrzo ću napuniti 20 godina.

Moj problem je što nikako, još od srednje škole ne mogu da upoznam ikoga, stvorim prijateljstva i pronadjem djevojku. Ženskog društva uopšte ni nemam. Svi oko mene stalno upoznaju nekoga a ja se pitam kako im to uspijeva.
Ja mislim da je meni glavna barijera to što nisam baš veliki ljubitelj izlazaka i što sam dosta drugačiji od svojih vršnjaka koje skoro pa ništa ne interesuje dok mene mnogo zanimaju politika,ekonomija i šah a i dobra muzika, uglavnom trip hop. Osjećam se usamljeno. :sad: Nije mi jasno kako neki ljudi imaju po 300-500 prijatelja na fb. :cry:

Zanima me kako i koliko često ostvarujete nova poznanstva? Stvarate prijateljstva? Upuštate se u nove ljubavne veze?
znam ih ja koji imaju i 1000 a nemaju s kim uživo popit :D

vas omladinu ubi ova tehnologija, buljite u ovo cudo od tehnike, izadjete u šetnju i svak bulji u svoj mobitel, sjedete da okafenišete niko ni sa kim ne prica vec bicka po mobitelu :-)
jelde jesam te/vas naružio i to na sabahu :lol:

kako bih volio da bar malo osjetite života iz mog i moje generacije vakta :) nema foruma, nema interneta, nema svak ni telefon u kuci--onaj crni fiksni :lol:
zakažeš djevojci sastanak pa ako kasni stojiš ko mahnit kontajuci evo je, samo što nije a ona te izradi :-) nema mobitel da ti javi da joj mama nije dala izac jer nije veš popeglala :lol:
nadješ se s rajom pa se malo hoda pa onda na kafu i satraste se pricajuci--onda se zapocne prica s rajom koju ne znaš a sjede za susjednim stolom a ne ko sad--ako pogledaš za susjedni sto odmah te pita--šta je, šta gledaš :lol:

jesam se na sabahu navio :-) :-) hajd vozdra :D
pink floydd

#7 Re: Upoznavanje ljudi

Post by pink floydd »

Počni da piješ, Nije neki savjet, jbeš mene budalu......al nije život sto godina :D. Prekratak je da bi probali sve pa treba probati što više. Sve ostalo će doći na svoje, nije ti još ni 20.
golman

#8 Re: Upoznavanje ljudi

Post by golman »

Eto....već imaš 5-6 novih prijatelja... :tooo: :tooo: :tooo:
sluga_okupatora

#9 Re: Upoznavanje ljudi

Post by sluga_okupatora »

Objavi na FB da si voljan biti zirant za kredite do 50,000 KM.
Imati ces makar 20,000 novih zahtjeva za prijateljstvo u narednih 24 sata. :D
golman

#10 Re: Upoznavanje ljudi

Post by golman »

sluga_okupatora wrote:Objavi na FB da si voljan biti zirant za kredite do 50,000 KM.
Imati ces makar 20,000 novih zahtjeva za prijateljstvo u narednih 24 sata. :D
Morao bi otvarati još 5 novih profila,jer bi ga prekucali.. :run:
JThomas

#11 Re: Upoznavanje ljudi

Post by JThomas »

pa igraj taj šah pobogu. otiđi u šk bosnu, tamo ima i kafana.
Russki

#12 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Russki »

YO MY BRUDER, SVE U SVOJE VRIJEME!
Leons

#13 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Leons »

Mozda sam krivo postavio temu pa sam dobio više onako filozofskih odgovora dok sam se nadao nekim praktičnim savjetima. Ipak hvala svima.

Te parole "sve u svoje vrijeme" i o fb prijateljima su mi odavno poznate, svjestan sam ja licemjerja među ljudima danas ali opet zar ne mislite da je malo čudno da jedan mlad momak nikoga ne upozna pune dvije godine :D Dobro, mozda jesam jednu-dvije osobe...

Nisam opterećen time da imam 1000 fb prijatelja(nemam fb ionako;mozda je do toga :-D ) i da svaki mjesec novu curu vodam , ali kako uopšte stvarati prijateljstva i pronaći curu ako nikoga ne upoznaješ?
Čak nisam ni toliko asocijalan , izadjem mozda 2-3 puta sedmicno.

Neki poznanici bukvalno svaki dan ostvaruju nove veze, to je meni nevjerovatno.

Kuda idu? Kako? Šta rade? Kako se ponašaju? To bi volio znati.
golman

#14 Re: Upoznavanje ljudi

Post by golman »

Leons wrote:Mozda sam krivo postavio temu pa sam dobio više onako filozofskih odgovora dok sam se nadao nekim praktičnim savjetima. Ipak hvala svima.

Te parole "sve u svoje vrijeme" i o fb prijateljima su mi odavno poznate, svjestan sam ja licemjerja među ljudima danas ali opet zar ne mislite da je malo čudno da jedan mlad momak nikoga ne upozna pune dvije godine :D Dobro, mozda jesam jednu-dvije osobe...

Nisam opterećen time da imam 1000 fb prijatelja(nemam fb ionako;mozda je do toga :-D ) i da svaki mjesec novu curu vodam , ali kako uopšte stvarati prijateljstva i pronaći curu ako nikoga ne upoznaješ?

Moraš se kretati više među ljudima.A nekoga ćeš upoznati preko određene teme...sport,politika,muzika...itd.
Leons

#15 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Leons »

Razmišljam da na par mjeseci prestanem drkati.
sluga_okupatora

#16 Re: Upoznavanje ljudi

Leons wrote:Razmišljam da na par mjeseci prestanem drkati.

Tobejarabi, dZe ces to sebi uCinjeti - ne kazu dZaba, insan je sam sebi najveci dusman :shock:
Straza

#17 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Straza »

.
Last edited by Straza on 10/05/2014 17:48, edited 1 time in total.
Zizi505

#18 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Zizi505 »

Leons wrote:Mozda sam krivo postavio temu pa sam dobio više onako filozofskih odgovora dok sam se nadao nekim praktičnim savjetima. Ipak hvala svima.

Za nove veze badoo, tagged, smokva...dosta za početak :mrgreen:
John_

#19 Re: Upoznavanje ljudi

Post by John_ »

zizi505 wrote:

Za nove veze badoo, tagged, smokva...dosta za početak :mrgreen:
badoo moze, za tagged nisam do sad cuo. ima isto i twoo sve je djelotvorno :-D
ali od smokve bjezi :-D tu neces nista spacno upoznat :lol:
triconja

#20 Re: Upoznavanje ljudi

Post by triconja »

Znaci "Stepski vuk"

I sam sam takav... Pronadjem prijatelja ili djevojku nakon sagledavanja iz svih uglova... Ne volim da spominjem sport, tracam... Volim naucne diskusije ali slabo ko to ferma u zadnje vrijeme.

U vecini slucajeva volim samocu, jer samoca je za mene bolji prijatelj nego iko :D
Leons

#21 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Leons »

Ma ne interesuju me te drustvene mreže il šta je već... Hoću fino da upoznam raje ko i svaki drugi normalan čoek.

Kažu ako prestaneš masturbirati jedno vrijeme bit ćes produktivniji, samopouzdaniji, više ćeš izlazit pa reko' da se odmorim malo od poliranja mesine.

A konto sam se i uclanit negdje samo da nije ples
triconja wrote:
Znaci "Stepski vuk"

I sam sam takav... Pronadjem prijatelja ili djevojku nakon sagledavanja iz svih uglova... Ne volim da spominjem sport, tracam... Volim naucne diskusije ali slabo ko to ferma u zadnje vrijeme.

U vecini slucajeva volim samocu, jer samoca je za mene bolji prijatelj nego iko :D
E vidiš kod mene je problem što nikako da naletim na nekog. Da upoznajem ljude pa ih sagledam pa kazem ne valjaju mi pa hajd al ni to ... :skoljka:
Last edited by Leons on 10/05/2014 18:06, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#22 Re: Upoznavanje ljudi

Post by Objektivni navijac »

sluga_okupatora wrote:

Tobejarabi, dZe ces to sebi uCinjeti - ne kazu dZaba, insan je sam sebi najveci dusman :shock:
Gluho bilo,tobejarabi :-? Pa drkanje je jedina lijepa stvar u zivotu :D
sluga_okupatora

#23 Re: Upoznavanje ljudi

Objektivni navijac wrote:
sluga_okupatora wrote:

Gluho bilo,tobejarabi :-? Pa drkanje je jedina lijepa stvar u zivotu :D

Jos je mlad :D
triconja

#24 Re: Upoznavanje ljudi

Post by triconja »

Mi smo previse egoisticni da bi prestajali taj rad...
Nasa himna je "Ja volim samo sebe" od psihomodo popa :D
sluga_okupatora

#25 Re: Upoznavanje ljudi

triconja wrote:Mi smo previse egoisticni da bi prestajali taj rad...
Nasa himna je "Ja volim samo sebe" od psihomodo popa :D

Bolje ja sam sebi neg' kad dam nekoj da ga ona malo "prodrma' a ona uzme mahati s njim k'o da mase zastavom na demonstracijama.
Post Reply