sad bi se potukli cija ce vila bitisalik79 wrote:To, toKakvi su tada insani bili glavni i odgovorni za izbor najboljeg/najpovoljnijeg izvodjaca radova govori i to da je na otvaranju ponuda delegacija GP Zlatibor-a glavnom i odgovornom iz Stanbenog ponudila kucu/vilu u Opatiji za dodjelu projekta njima...bili su doslovno istjerani iz kancelarije (mars napolje!)...Ipak, dobili su projekt, jer su imali najpovoljniju/najbolju ponudu. Zamisli kako bi se nasi danasnji "glavni i odgovorni" za dodjelu projekata smijali ovom "levatu"
![]()
Upoznajte Tuzlu :)
- spreca
#601 Re: Upoznajte Tuzlu :)
- salik79
#602 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Morali bi ovi vise vila napraviti, onda jedan co'jk za sve, sada kamara njihspreca wrote:sad bi se potukli cija ce vila bitisalik79 wrote:To, toKakvi su tada insani bili glavni i odgovorni za izbor najboljeg/najpovoljnijeg izvodjaca radova govori i to da je na otvaranju ponuda delegacija GP Zlatibor-a glavnom i odgovornom iz Stanbenog ponudila kucu/vilu u Opatiji za dodjelu projekta njima...bili su doslovno istjerani iz kancelarije (mars napolje!)...Ipak, dobili su projekt, jer su imali najpovoljniju/najbolju ponudu. Zamisli kako bi se nasi danasnji "glavni i odgovorni" za dodjelu projekata smijali ovom "levatu"
![]()
- spreca
#603 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ovim danasnjim koliko god bi dali bilo bi malo....trazili bi jos ako nema uzmi kreditsalik79 wrote:Morali bi ovi vise vila napraviti, onda jedan co'jk za sve, sada kamara njihspreca wrote:sad bi se potukli cija ce vila bitisalik79 wrote:To, toKakvi su tada insani bili glavni i odgovorni za izbor najboljeg/najpovoljnijeg izvodjaca radova govori i to da je na otvaranju ponuda delegacija GP Zlatibor-a glavnom i odgovornom iz Stanbenog ponudila kucu/vilu u Opatiji za dodjelu projekta njima...bili su doslovno istjerani iz kancelarije (mars napolje!)...Ipak, dobili su projekt, jer su imali najpovoljniju/najbolju ponudu. Zamisli kako bi se nasi danasnji "glavni i odgovorni" za dodjelu projekata smijali ovom "levatu"
![]()
- salik79
#604 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ha ja, sta znaju stari levati sta je bizMis

- spreca
#605 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Dugo godina na Sarenoj dzamiji u tuzli su pustali sa trake Ezan koji je ucio moj brat......tad je mujezin prestao ici na munaru i uciti
- salik79
#606 Re: Upoznajte Tuzlu :)
MasaAllahspreca wrote:Dugo godina na Sarenoj dzamiji u tuzli su pustali sa trake Ezan koji je ucio moj brat......tad je mujezin prestao ici na munaru i uciti
Usput, Sarena dzamija se naslanja na rodnu kucu mog rahmetli djeda
- spreca
#607 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Rahmet djedu....jel se jos uvijek zove Sarena dzamija?......moj komsija je bio imam u dzamiji tamo negdi 70 tihsalik79 wrote:MasaAllahspreca wrote:Dugo godina na Sarenoj dzamiji u tuzli su pustali sa trake Ezan koji je ucio moj brat......tad je mujezin prestao ici na munaru i uciti![]()
![]()
- salik79
#608 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Amin ja-Rabb. Da, dzamija je jos uvijek "Sarena"spreca wrote:Rahmet djedu....jel se jos uvijek zove Sarena dzamija?......moj komsija je bio imam u dzamiji tamo negdi 70 tihsalik79 wrote:MasaAllahspreca wrote:Dugo godina na Sarenoj dzamiji u tuzli su pustali sa trake Ezan koji je ucio moj brat......tad je mujezin prestao ici na munaru i uciti![]()
![]()
- spreca
#609 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ef.Hasan S.........ma to treba cistitisalik79 wrote:
Amin ja-Rabb. Da, dzamija je jos uvijek "Sarena"U zadnje vrijeme je, cini mi se, okupljaliste vehabita, ali proce i to aBd. Kako se zvao imam?
- bosan
#610 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Jel radi jos ona poslasticarnica preko puta Sarene dzamije , cini mi se da se zvala Jagoda. Mi smo onog poslasticara zvali trovac i nikad niko od nas tu nije jeo kolace .
Tu su samo jeli kolace ovi sto dodju sa strane . 
- seln
#611 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Mislis "Jagoda"? Jasta neg radi, samo ne znam kako...nikad nikoga unutra. Ponekad kupim nesto, cisto radi nostalgije.bosan wrote:Jel radi jos ona poslasticarnica preko puta Sarene dzamije , cini mi se da se zvala Jagoda. Mi smo onog poslasticara zvali trovac i nikad niko od nas tu nije jeo kolace .Tu su samo jeli kolace ovi sto dodju sa strane .
Inace, Hukic jos uvijek pece na drva.
p.s. Vidim da ima jos vecih djuturuma...kaldrme se sjecam, ali izgradnje Slatine se ne sjecam.
- spreca
#612 Re: Upoznajte Tuzlu :)
pocetak gradnje na Slatini je bio nedje krajem 60tihpocetak 70tihseln wrote:Mislis "Jagoda"? Jasta neg radi, samo ne znam kako...nikad nikoga unutra. Ponekad kupim nesto, cisto radi nostalgije.bosan wrote:Jel radi jos ona poslasticarnica preko puta Sarene dzamije , cini mi se da se zvala Jagoda. Mi smo onog poslasticara zvali trovac i nikad niko od nas tu nije jeo kolace .Tu su samo jeli kolace ovi sto dodju sa strane .
Inace, Hukic jos uvijek pece na drva.![]()
p.s. Vidim da ima jos vecih djuturuma...kaldrme se sjecam, ali izgradnje Slatine se ne sjecam.
- bosan
#613 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Sjecate li se dok je radila Narodna biblioteka na Skveru ? Tamo sam uzeo Anu karenjinu da procitam 
- skvo
#614 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Samo da pozdravim djuturume 
Kad vidim kako se vi sjecate, ja se nicega ne sjecam
I
I
- spreca
#615 Re: Upoznajte Tuzlu :)
a sto....sasvim odjuturumilaskvo wrote:Samo da pozdravim djuturume
I
- seln
#616 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Alzheimerskvo wrote:Samo da pozdravim djuturume
I
- seln
#617 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Sjecam se, bio sam clan, ali za to ne treba biti djuturum.bosan wrote:Sjecate li se dok je radila Narodna biblioteka na Skveru ? Tamo sam uzeo Anu karenjinu da procitam
- skvo
#618 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Dzaba pitas, ne sjecam sespreca wrote:a sto....sasvim odjuturumilaskvo wrote:Samo da pozdravim djuturume
I![]()
![]()
.......i ja se vala niceg vise ne sjecam
......kad je to bilo
![]()
- skvo
#619 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ni dijagnoze se ne sjecamseln wrote:Alzheimerskvo wrote:Samo da pozdravim djuturume
I
Je li neko spomenuo kafanu na stanici kod biblioteke? Kako se zvala?
- spreca
#620 Re: Upoznajte Tuzlu :)
kod koje stanice?
- skvo
#621 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Procitao si KAFANU ali ne i KOD BIBLIOTEKE 
- Danguba
#622 Re: Upoznajte Tuzlu :)
plain vanilla wrote:Miladije su bile carsija kad pola naselja nije bilo u TZKvaziExpert wrote:al eto, sad su dobili city center u komsiluk
to ono kada su se pite pravile za puta kada se islo u slavinovice i simin han.
- Danguba
#623 Re: Upoznajte Tuzlu :)
djuturumi moji, sjecate li se onih autobusa sa stepenicama i ,,galerijom,, za kofere na krovu koji su polazili ispred ''stare'' ostine a poslije ce se siriti na onaj parking preko puta spice.spreca wrote:imal sta starijeseln wrote:Ko se sjeca velike poplave 1975? Hajd' da vas vidim...![]()
nesto slicno ovima...

- Danguba
#624 Re: Upoznajte Tuzlu :)
...a Dzafa predavao konstrukcije.bosan wrote:
Isao na praksu 1982 na Sjenjak , gradjevinska skola .
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#625 Re: Upoznajte Tuzlu :)
pa na brcanskoj malti je rampa bilaDanguba wrote:plain vanilla wrote:Miladije su bile carsija kad pola naselja nije bilo u TZKvaziExpert wrote:al eto, sad su dobili city center u komsiluk![]()
![]()
to ono kada su se pite pravile za puta kada se islo u slavinovice i simin han.