Vraćaju se izbjegli Srbi iz Pozarnice. Ljetos sam gledo na tv-u da su im vodovod rekonstruisali. Ko donira gradnju porusenih kuca to ne znam. Prodjem nekad gore kad idem za Bijeljinu al nisam sad nesto plaho obraco paznju. Cim se snijeg malo istopi slikacemo.Kako zive, sigurno tesko, kao i ostali jer mislim da tuzlanski kanton prednjaci po nezaposlenosti.
Napisi mi gdje ta Tahirova kafana? znam da ima neka kafana na raskrsnici u Simin Hanu, a te pupe jel to Gornja Tuzla il okolina? Imam nekih slika iz Gornje Tuzle turbe, dzamiju , skolu nemam i to kad budem u prilici slikacu. Jel samo jedna skola ima gore?
Vec sam pozvo nekog svijeta, a pozovi i ti, i nek si s Majevice meni je to ok. Imas vecih seljaka u gradu
Zaboravih ti reci da se i u Tinju vracaju Srbi i to cesto bude na tv-u. A tu su tokom rata bili podrinjci i brcaci.
A sto se teme tice pravo mi je drago da je uspjela. Ja sam u par navrata ono dok sam citao sa-x procito komentare tipa Tuzla ruzna vako nako, jest bila poruzna prije rata al sad se puno toga promjenilo nabolje.
Sta mislite da otvorimo topik vijesti iz Tuzle desavanja u gradu i sl? pa nek napise ko sta cuje.
I evo opanak za kraj prica o jednom vrijednom mladicu bas sam ga neki dan vidio pored crkve kako cisti snijeg.
Miladin Đokić (21) iz Tuzle jedan je od onih mladića koji s radošću, za svaki praznik pomaže da se crkva Uspenija presvete Bogorodice u Tuzli i njeno okruženje urede.Drago mi je da pomognem sveštenicima, mislim da mi mladi trebamo pomoći jer ckrva je mjesto odakle se ništa loše ne može ponjeti rekao je Miladin Đokić svoje razloge. Miladin je inače jedan od onih vjernika koji crkvu doživljavaju kao kuću istinskog mira i dobrote za svakog čovjeka i zato je rado posjećuje i druži se sa vjernicima.
Drago mi je da su se neki prognani srbi vratili,
pa uvijek je bilo lijepo zivjet u pozarnici , blizu grad
a na selu zivis, sve na dohavat ruke, i autobus gradski, i skole
telefone su imali davno vec svi, steta samo sto se desio rat...
neki od pozarcana su se snasli u bijeljini ali neki bogami
sa uzdahom pricaju o Tuzli i pozarnici.
pa Tahirova kafana je malo prije centra Gornje tuzle kad ulazis u grad
iz Tuzle na desnoj strani...
Ma svi znaju za Tahira kazu da mu je i Cola nekad bio na pecenju!
pa nekoliko mojih komsija iz sela vec od 95 ili 96 imaju licne tuzlanske licne karte
koje su dobrovoljno uzeli , a moj prvi komsija uglavnom izlazi u tuzlu
u lopare rijetko ...
Skola u pupama' a pupe su ti od milja ime za gornjotuzlake
ima samo jedna a , dzamija ima ja mislim cetri ili pet..
Mislim da mnogi iz Tuzle znaju za Dinu svabinu to ti je nekad bila pravo dobra riba.. u pupama...
Najpoznatija je valjda bijela dzamija ali kad je sagradjena ne znam...
pozdrav Miladinu fino od njega...
nego taj pop je car, ...meni je bio u gostima
svetio vodicu to ti je ono kadse cita molitva u kuci...
parkiro pop audi 80, pored kuce
kazem mu ja dok se ti audijem vozas , vjernici ti pjesace...
nije majke mi ovo mi kupila mater zivi u njemackoj...uzvrati pop...
ne vjerujem pope dok se ne preksrstis,

...
kad bogami se popo preksrti...
ma dobar je pravo,nego drago mi je da je crkva ostala citava
i to me uopste nije zacudilo znao sam ja da moji tuzlaci nisu divljaci!
Bio sma inace u toj crkvi dva ili tri puta nakon zavrsetka rata..
A ovo za vijesti iz tuzle ti je super, ako sta saznam
napisat cu,...
pozdrav