Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Opanak u tranziciji

Post by Opanak u tranziciji »

pa mozda i bi...

ali da je recimo izasla dva mjeseca kasnije jos uvijek se ne bi pucalo

u tuzli i okolini

pa znas da je istu vece kad je napadnuta kolona

iz pozarnice pocelo granatiranje grada...

al ajde da ne kvarimo ovakvu temu...

a za fukaru tz..

vala mogo si slikat i neke fine trebe zar ne,,,

pa nema ljepsih zena u bosni od Tuzlanki

dakle fukara tz:..

Hocu da nam slikas neke dobre trebe nak frajeri vide, i nek zavide... :)

pozdrav
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ma nek si ti opanak spomeno malo kolonu :D u redu je :)

Ma imam slika tuzlanki al nesto sta ja znam kolko je to ok da stavljamo....stavio sam ti dom penzionera na prethodnoj stranici ne znam jesil vidio....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

fukara_tz wrote:Ma nek si ti opanak spomeno malo kolonu :D u redu je :)

Ma imam slika tuzlanki al nesto sta ja znam kolko je to ok da stavljamo....stavio sam ti dom penzionera na prethodnoj stranici ne znam jesil vidio....
Sta ti je, nema nista bez kolone, znas kako to ide... :sad:

Nemoj ba stavljat slike tuzlanki, doci ce sarajlije i pokupit sve nase dobre zene ! :wink:

Nego ima li kakav webcam u Tuzli, da malo ovi potencijalni turisti vide carsiju ?
Opanak u tranziciji

Alfons Kauders wrote:
fukara_tz wrote:Ma nek si ti opanak spomeno malo kolonu :D u redu je :)

Sta ti je, nema nista bez kolone, znas kako to ide... :sad:

Nemoj ba stavljat slike tuzlanki, doci ce sarajlije i pokupit sve nase dobre zene ! :wink:

Nego ima li kakav webcam u Tuzli, da malo ovi potencijalni turisti vide carsiju ?

Hvala fukara tz za slike doma penzionera cetri godine sam tu bio na praksi

uglavnom sam u kuhinji dzogeris'o ,, i prao posudje... :-)

nego sta fali da slikas tuzlanske ljepotice , ma samo ti slikaj

garantujem ti da se nece niko bunit...
da te pitam

vracaju li se prognani srbi u pozarnicu i okolna sela

i kako zive i od cega ,kako se slazu sa komsijama

pokusaj da nadjes neku informaciju...

pa kasnije da ako mozes bas bih te zamolio

da slikas Tahirovu kafanu to ti je zastitni znak "pupa"

pa slikaj snalazi se, zovi raju, da dodje budi reklama svom gradu

tako ces biti najbolji patriota, :)

pa evo vidis da se ja trudim, seljak sa majevice, onda ti moras vise...

mada si dobro ovo odradio mislim da je tvoja tema jedna od
tri najbolje na forumu!

Pozdrav
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ima alfonso na bihnetovoj stranici web cam...samo je jedna postavljena na posti. Skoro godinu dana je bila okrenuta prema Stupinama tamo gdje grade novu zgradu uglavnom uzas, zadnjih par dana je okrenuta prema novim zgradam na Stupinama vec useljenim.

Haj vidjecemo opanak za ljepotice barem neke poznatije tuzlanke mislim javne licnosti :)

Vraćaju se izbjegli Srbi iz Pozarnice. Ljetos sam gledo na tv-u da su im vodovod rekonstruisali. Ko donira gradnju porusenih kuca to ne znam. Prodjem nekad gore kad idem za Bijeljinu al nisam sad nesto plaho obraco paznju. Cim se snijeg malo istopi slikacemo.Kako zive, sigurno tesko, kao i ostali jer mislim da tuzlanski kanton prednjaci po nezaposlenosti.

Napisi mi gdje ta Tahirova kafana? znam da ima neka kafana na raskrsnici u Simin Hanu, a te pupe jel to Gornja Tuzla il okolina? Imam nekih slika iz Gornje Tuzle turbe, dzamiju :D :) , skolu nemam i to kad budem u prilici slikacu. Jel samo jedna skola ima gore?

Vec sam pozvo nekog svijeta, a pozovi i ti, i nek si s Majevice meni je to ok. Imas vecih seljaka u gradu :)

Zaboravih ti reci da se i u Tinju vracaju Srbi i to cesto bude na tv-u. A tu su tokom rata bili podrinjci i brcaci.

A sto se teme tice pravo mi je drago da je uspjela. Ja sam u par navrata ono dok sam citao sa-x procito komentare tipa Tuzla ruzna vako nako, jest bila poruzna prije rata al sad se puno toga promjenilo nabolje.

Sta mislite da otvorimo topik vijesti iz Tuzle desavanja u gradu i sl? pa nek napise ko sta cuje.

I evo opanak za kraj prica o jednom vrijednom mladicu bas sam ga neki dan vidio pored crkve kako cisti snijeg.
Miladin Đokić (21) iz Tuzle jedan je od onih mladića koji s radošću, za svaki praznik pomaže da se crkva Uspenija presvete Bogorodice u Tuzli i njeno okruženje urede.Drago mi je da pomognem sveštenicima, mislim da mi mladi trebamo pomoći jer ckrva je mjesto odakle se ništa loše ne može ponjeti rekao je Miladin Đokić svoje razloge. Miladin je inače jedan od onih vjernika koji crkvu doživljavaju kao kuću istinskog mira i dobrote za svakog čovjeka i zato je rado posjećuje i druži se sa vjernicima.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Sto se tice srpskih udruzenja u gradu znam da radi Srpsko gradjansko vijece da okupljaju i omladinu Tuzle, i u tom udruzenju organizuju raznorazne kurseve tipa jezika racuna i sl.

Za Bozic je u bozicnom programu tuzlanske kantonalne televizije govorila profesorica Čavić koja radi pri srpskom udruzenju Prosvjeta. Samo Udruzenje ima vise aktivnosti spomenula je da ce za ljeto u tuzli biti uprilicene neke izlozbe.Spomenula je i nekoliko umjetnika cini mi se da rece Djordje koji je prvi dipl. akademski slikar u Bosni i Hercegovini a inace je nas Tuzlak i jos nekog umjetnika Miladina ni tu prezime nisam zapamtio.

A evo malo slika iz pravoslavne crkve u Tuzli za Bozic.
Ovog tipa sam upozno to je novi pop i sega je ziva. Ja sam mislio da me zeza kad je reko da je pop. Uglavnom je superiska
Image
Image
Image
Image
Image
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

kafic u pozoristu - Histrion, extra je bio.

nemam pojma ja se ne sjecam nicega, znam da smo u osnovnoj visili dole u rupi u starom trznom na slatini (tad je bio nov, isli smo u razgledanje svaki dan..pa cat butik na spratu, moje prve ''ketuse'') kod cika Keme, bilijar, pang, street fighter i karambol. Posto sam ja donekle s Slatine, sjecam se 6tice i Ringa, al to su vise manje birtije...u rudarskoj osim Ismeta, sjecam se bio je i Cao (kasnije napravljen butik), hamburgeri oni pravi americki - atrakcija.. :lol:
leonardo me isto maalo zakacio...u biti jajnike i bubrege sam ostavila na onim zardinjerama kad se izadje iz pasaza prema pozoristu, onaj kafic naravno nije bio, knjizara je bila na tom mjestu...
sjecam se da je moja starija rodica izlazila i u onaj Leonardo preko puta fidelinke...

a Frisco mi je do ulaza bio...btw nije li i Munja (viuuu) iz E bloka?

:D
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

joj videoteke i to sam zaboravila, naravno nezaobilazna Cobra na slatini (dan danas fercera..), BBC u D bloku na Senjaku (ominjeni zarn: avanturistici :lol: , prije je uvjek u 4 sata na TVT bio film, to se sjecam..)
i onaj mali Popaj..
sunday_morning

Post by sunday_morning »

7th_Heaven wrote:kafic u pozoristu - Histrion, extra je bio.

nemam pojma ja se ne sjecam nicega, znam da smo u osnovnoj visili dole u rupi u starom trznom na slatini (tad je bio nov, isli smo u razgledanje svaki dan..pa cat butik na spratu, moje prve ''ketuse'') kod cika Keme, bilijar, pang, street fighter i karambol. Posto sam ja donekle s Slatine, sjecam se 6tice i Ringa, al to su vise manje birtije...u rudarskoj osim Ismeta, sjecam se bio je i Cao (kasnije napravljen butik), hamburgeri oni pravi americki - atrakcija.. :lol:
leonardo me isto maalo zakacio...u biti jajnike i bubrege sam ostavila na onim zardinjerama kad se izadje iz pasaza prema pozoristu, onaj kafic naravno nije bio, knjizara je bila na tom mjestu...
sjecam se da je moja starija rodica izlazila i u onaj Leonardo preko puta fidelinke...

a Frisco mi je do ulaza bio...btw nije li i Munja (viuuu) iz E bloka?

da...6-tica na Slatini....sjecam se u ratu tu je dolazio i onaj Jasko sto je poginuo na Kapiji (sjecam se dana kada su ga upucali sa 12 metaka, koje je prezivjeo!!! - poslije dodje kapija)
...mi djecurlija se uvijek tu negdje muvali, a dodju Kemo i Ivo (Simpsonov brat) i pocnu ono satrovacki a mi se ono kao smijemo na njihove provale..a tek lovackih prica!!!

Leonardo...to je bilo pravo napucano mjesto...od njega postade ''golubarnik'' Flamenco... pred sami rat tu se furalo, jednom su me poveli ''na sok''...nisam mogla spavat od uzbudjenja...ja ono k'o velika :D

a tek Ciao! tacno kaze ''heaven'' to su bili najbolji hamburgeri koje sam jela u zivotu..pravi americki ...pa ono bude ti rodjendan a ti poslije skole povedes raju :D

a tek ''crveni trzni'' to je bilo u ratu ili odmah poslije rata...izlazilo se u Blues uglavnom. tamo sam znala asikovati pravo..bas mi je zao sto je ostala pustara...
-----------------------------------------------------------------

tenis: RPM - neka si spomenuo - ja sam vise od 10 godina svog zivota provela na Banji na terenima. kako je bilo lijepih trenutaka...ali kondicioni na onim stepenicama i po stazama dovodili su nas do povracanja... poznati (moji) treneri: Tana (koji me je izludjivao), pa Edo, Jogi, Bara mi je bio najdrazi...

u ratu je bilo zeznuto trenirati na otvorenom...cujes ispaljenje, zalegnes po terenu, sva sljaka poslije ostane na majacama..taman nastavis mec, opet cujes ispaljenje - lezi ...i ono poslije ''a koji je bio rezultat?'' :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

7th_Heaven wrote:joj videoteke i to sam zaboravila, naravno nezaobilazna Cobra na slatini (dan danas fercera..), BBC u D bloku na Senjaku (ominjeni zarn: avanturistici :lol: , prije je uvjek u 4 sata na TVT bio film, to se sjecam..)
i onaj mali Popaj..

Cobra - sve dobre filmove sam tu pregledala..drago mi je da se odrzala i evoluirala :) eto sad se kod Elke snimaju divx-i :D
Opanak u tranziciji

Vraćaju se izbjegli Srbi iz Pozarnice. Ljetos sam gledo na tv-u da su im vodovod rekonstruisali. Ko donira gradnju porusenih kuca to ne znam. Prodjem nekad gore kad idem za Bijeljinu al nisam sad nesto plaho obraco paznju. Cim se snijeg malo istopi slikacemo.Kako zive, sigurno tesko, kao i ostali jer mislim da tuzlanski kanton prednjaci po nezaposlenosti.

Napisi mi gdje ta Tahirova kafana? znam da ima neka kafana na raskrsnici u Simin Hanu, a te pupe jel to Gornja Tuzla il okolina? Imam nekih slika iz Gornje Tuzle turbe, dzamiju , skolu nemam i to kad budem u prilici slikacu. Jel samo jedna skola ima gore?

Vec sam pozvo nekog svijeta, a pozovi i ti, i nek si s Majevice meni je to ok. Imas vecih seljaka u gradu

Zaboravih ti reci da se i u Tinju vracaju Srbi i to cesto bude na tv-u. A tu su tokom rata bili podrinjci i brcaci.

A sto se teme tice pravo mi je drago da je uspjela. Ja sam u par navrata ono dok sam citao sa-x procito komentare tipa Tuzla ruzna vako nako, jest bila poruzna prije rata al sad se puno toga promjenilo nabolje.

Sta mislite da otvorimo topik vijesti iz Tuzle desavanja u gradu i sl? pa nek napise ko sta cuje.

I evo opanak za kraj prica o jednom vrijednom mladicu bas sam ga neki dan vidio pored crkve kako cisti snijeg.
Miladin Đokić (21) iz Tuzle jedan je od onih mladića koji s radošću, za svaki praznik pomaže da se crkva Uspenija presvete Bogorodice u Tuzli i njeno okruženje urede.Drago mi je da pomognem sveštenicima, mislim da mi mladi trebamo pomoći jer ckrva je mjesto odakle se ništa loše ne može ponjeti rekao je Miladin Đokić svoje razloge. Miladin je inače jedan od onih vjernika koji crkvu doživljavaju kao kuću istinskog mira i dobrote za svakog čovjeka i zato je rado posjećuje i druži se sa vjernicima.

Drago mi je da su se neki prognani srbi vratili,

pa uvijek je bilo lijepo zivjet u pozarnici , blizu grad

a na selu zivis, sve na dohavat ruke, i autobus gradski, i skole

telefone su imali davno vec svi, steta samo sto se desio rat...

neki od pozarcana su se snasli u bijeljini ali neki bogami

sa uzdahom pricaju o Tuzli i pozarnici.

pa Tahirova kafana je malo prije centra Gornje tuzle kad ulazis u grad

iz Tuzle na desnoj strani...

Ma svi znaju za Tahira kazu da mu je i Cola nekad bio na pecenju!

pa nekoliko mojih komsija iz sela vec od 95 ili 96 imaju licne tuzlanske licne karte
koje su dobrovoljno uzeli , a moj prvi komsija uglavnom izlazi u tuzlu

u lopare rijetko ...

Skola u pupama' a pupe su ti od milja ime za gornjotuzlake

ima samo jedna a , dzamija ima ja mislim cetri ili pet..

Mislim da mnogi iz Tuzle znaju za Dinu svabinu to ti je nekad bila pravo dobra riba.. u pupama...

Najpoznatija je valjda bijela dzamija ali kad je sagradjena ne znam...

pozdrav Miladinu fino od njega...

nego taj pop je car, ...meni je bio u gostima
svetio vodicu to ti je ono kadse cita molitva u kuci...

parkiro pop audi 80, pored kuce

kazem mu ja dok se ti audijem vozas , vjernici ti pjesace...

nije majke mi ovo mi kupila mater zivi u njemackoj...uzvrati pop...

ne vjerujem pope dok se ne preksrstis, :-) ...

kad bogami se popo preksrti... :-) :)

ma dobar je pravo,nego drago mi je da je crkva ostala citava

i to me uopste nije zacudilo znao sam ja da moji tuzlaci nisu divljaci!

Bio sma inace u toj crkvi dva ili tri puta nakon zavrsetka rata..

A ovo za vijesti iz tuzle ti je super, ako sta saznam

napisat cu,...

pozdrav
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

sunday, nije Simpsonov neg' Samsonov brat hehe...a Samson jos hoda po Slatini... :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

@Heaven - ahahha,to sam uvijek mijesala. da, Samson jos hoda..dok ne potrosi noge! dok sam bila ''mala'' bjezala sam stalno od njega. sad sam vec navikla..ali nismo se jos poceli pozdravljati :lol:
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

ma nemam pojma, mene je uvjek bilo strah njega, pogotovo onako kad smo se svakodnevno vidjali, jer smo visili dole ispred knjizare na zidicu, zna onako bit' neugodan...u biti ne treba obracat' paznju na njega. a znao je ivo samare djelit', ide iza samsona i smeka ko ga *ajebaje...nego...jesil isla u OS Tusanj?

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

7th_Heaven wrote:ma nemam pojma, mene je uvjek bilo strah njega, pogotovo onako kad smo se svakodnevno vidjali, jer smo visili dole ispred knjizare na zidicu, zna onako bit' neugodan...u biti ne treba obracat' paznju na njega. a znao je ivo samare djelit', ide iza samsona i smeka ko ga *ajebaje...nego...jesil isla u OS Tusanj?

Samson jos uvijek dole pici, prosle godine ja stao s jaranom na Slatini, a on prolazi i prica nesko kako ce AC/DC imat koncert, a on nemoze ici... :sad:

Munja je naravno iz moje zgrade, kako da Zvoneta zaboravim ! Prema najnovijim informacijama dao se u biznis - postao momak svodnik, vjerovali ili ne... I da, i dalje urla "viuuuuu"... :D

Cuj ti stanovala ulaz kraj Frisca, malehan svijet... :wink:
sunday_morning

Post by sunday_morning »

7th_Heaven wrote:ma nemam pojma, mene je uvjek bilo strah njega, pogotovo onako kad smo se svakodnevno vidjali, jer smo visili dole ispred knjizare na zidicu, zna onako bit' neugodan...u biti ne treba obracat' paznju na njega. a znao je ivo samare djelit', ide iza samsona i smeka ko ga *ajebaje...nego...jesil isla u OS Tusanj?

da, znam to za Ivu..a Samson je nekada znao imati ders kod Kike kljucara..stane i onda broji broji..nesto prica o Atomcima :-D
(Kiko je za sve one koji ne znaju jos jedna atrakcija grada TZ - kljucar koji ima bolju muzicku arhivu (nekih zanrova) nego kakav radio..a specijaliteti su mu evergeen muzika, pa stariji rock, sevdalinke i muzika 50-tih i 60-tih recimo..Leo Martin mu je kralj i nj ''Odiseja''... a tek Titov repertoar govora na kojekakvim radnim akcijama, sletovima i sl.
e onda ide himna ''Hej Slaveni'' i Colina ''Druze Tito mi ti se kunemo'' :lol:

Heaven - isla sam u O.S. ''Jusuf Jakupovic'' od rata na ovamo zvana ''Tusanj'' - nekad najbolja i najveca bo broju ucenika TZ osn. skola pa i medju nekoliko naboljih u BIH...sada mi je zao sta su od nje napravili....ti?

(Kunders - gdje si ti isao u skolu...ili si je zavrsavao kod Piketa) :D ???
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

:)

uvjek se oraspolozim kad prodjem kraj kljucara dole na Slatini..

ma ja sam ti 5 min od skole, za mali odmor sam mogla otrcat kuci..krenula u Jusuf Jakupovic...Ankica car mi predavala fiziku, nikad nisam bila na casu, uvjek je gotivila sahiste, zato sam imala keca na prvom trom. u gimnaziji... :D

ocu kuci, jebemu. :sad:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sunday_morning wrote: (Kunders - gdje si ti isao u skolu...ili si je zavrsavao kod Piketa) :D ???
Kauders, Sunday, Kauders :D

Braca Ribar :D

Nisam je zavrsavao kod Piketa, al se sjecam da nas je konobarica na Tenisu ucila kako se korjenuje...

Inace nikakva se skola ne zavrsava u birtiji, mada je birtija jedna velika skola, to mi nikad nece bit jasno ! :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Alfons Kauders wrote:Nisam je zavrsavao kod Piketa, al se sjecam da nas je konobarica na Tenisu ucila kako se korjenuje...
:lol: :lol: e sto me nasmija. cuj ucila vas korjenovanje...moj ''kunders'' hehe to je meni nesto Kundera ostao u glavi. ne zamjeri.

..uvijek smo se svadjali sa ''ovima gore'' iz braca ribar kako smo mi ''ovi dole'' iz jusuf jakupovic bolji, imamo bolje nastavnice...hehe sad istok - zapad ratuje na dr. osnovama. zapostavili ste nas nesto, pa necemo tako u evropu :D

nego, Kunders de vidi sta nam je sa fukarom. malo sam se zabrinula..postoje dvije opcije:

- ili je negdje zaglavio u snijegu tj. u ledu. mislim ne znam jel koristi Permant obzirom na pisljivih -20*C
- ili je zaglavio na Aleksandri Radovic u Romi nesto je spominjao. pa reko' da ga nije ocarala, rece ona da ima strica u Tuzli..da joj on nije ''kobejagi stric'' :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sunday_morning wrote:
Alfons Kauders wrote:Nisam je zavrsavao kod Piketa, al se sjecam da nas je konobarica na Tenisu ucila kako se korjenuje...
:lol: :lol: e sto me nasmija. cuj ucila vas korjenovanje...moj ''kunders'' hehe to je meni nesto Kundera ostao u glavi. ne zamjeri.

..uvijek smo se svadjali sa ''ovima gore'' iz braca ribar kako smo mi ''ovi dole'' iz jusuf jakupovic bolji, imamo bolje nastavnice...hehe sad istok - zapad ratuje na dr. osnovama. zapostavili ste nas nesto, pa necemo tako u evropu :D

nego, Kunders de vidi sta nam je sa fukarom. malo sam se zabrinula..postoje dvije opcije:

- ili je negdje zaglavio u snijegu tj. u ledu. mislim ne znam jel koristi Permant obzirom na pisljivih -20*C
- ili je zaglavio na Aleksandri Radovic u Romi nesto je spominjao. pa reko' da ga nije ocarala, rece ona da ima strica u Tuzli..da joj on nije ''kobejagi stric'' :lol:
Dobar je i Kundera, al Kauders je ludji...

Ma mi smo u Braca Ribar naaaajbolji bili !

Moj razred npr.

- prvi pokusaj samoubistva u 4. razredu (umro jednoj kretenusi papagaj)
- prvi izostanak zbog kafane u 3. razredu (izaso liku brat iz zatvora pa slavili)
- prva intervencija policije (tj. milicije) cini mi se u 3. razredu
- prva trudnoca 8. razred

Neki su i do Zenice dogurali... :roll:

A Tenis fakat nije bio los dok ga nisu renovirali negdje pocetkom 94... Jos da je koju godinu radio pravo bi me krenula matematika, pa bi upiso neki faks na kojem vidis neke brojeve mimo onih ocjena u indeksu... :D

Kad nam se fukara pojavi na Pinku s tom Aleksandrom bice veselo, mozda ga fakat bestija "omandjijala"... :lol:

Hehehe, sad sam skonto da je ovo jubilarni 200-ti post na temi, sto samo dokazuje da mi tuzlaci fakat mozemo srat ko budale o glupostima...

Ko ne vjeruje nek se samo sjeti odakle su Fatmir & Mirnes... :wink:
RPM

Post by RPM »

de fukara ako imas sliku Serbe trokol'cara, sigurno ste jednom od njega kupili casu kospa na fudbalskim utakmicama Slobode ... :D ... uvijek s osmjehom na licu (ne znam da li je to zbog alkohola :D ) znao je izazvati lavine smjeha prozivajuci sudije i upravu kluba, cesto i same igrace pred prepunim tribinama (iste su bile prepune jer su male :D ).
jednom prilikom dok je Serban cijedio zadnju casicu rakije u mjesnoj zajednici nize Partizana par lokalnih mangupa je okrenula "uredno parkiranu" trokolicu suprotno od smjera njegove kuce :D . Ovaj onako pjan zajah'o i steg'o gas sve do Lopara. ... :D ... No po jednom drugom "kazivanju" Serban, da bi mu raja platila pice, znao je glavom "trehnut" o limenI oluk na ulazu mjesne zjednice nebil' ga "zalijepio" za zid, :D bosanski nema sta :D . Lokalnoj sluzbi odrzavanje je bilo dosadilo svaki dan ravnat' oluke u kvartu te su ih zamjenili i stavili tuchane :D :D na sto Serban The King nije obracao paznju i zavrsio na Gradini a i da jeste fucka mu se jer on je Serbo trokolicar. ... :lol:

Serbo je cesto znao kupiti neke male cokoladice ili bombone i djeliti ih djeci iz mahale ali nije cekao jednom godisnje ono k'o djeda mraz vec kad moze ... :D ... dobra dusa nas Serbo ... :)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Hej pa gdje ste vi meni :), ma kakva Alexandra ne idem ja to, ja zajedno sa RPM idem na Stoju :D :lol: :lol: :lol:

Nego nemam RPM sliku tog Serbe sad sam trazio nesto na stranicama slobode al nejmaa :)....no imam jedan drugi podjednako zanimljiv i drag lik :)...sacu vam stavit :D mislim sliku :D :lol:

Drago mi je da ovaj tuzlanski kutak malo zivne a ova tema pogotov...

Image
Spominjanje Djeda Mraza većinu Tuzlaka asocira na Šeću. Svi ga znaju pod tim nadimkom a ime mu je Dragan Divjak. Dragan je Tuzlak od glave do pete i nije pretjerivanje ako kažemo i jedan od simbola našeg grada. Bez njega se ne može zamisliti ni jedna košarkaška ili fudbalska utakmica a i sam se nekad bavio sportom iako njegova pozamašna kilaža ne djeluje ni malo sportski. Koliko ima kila nije nam poznato ali je sigurno da nema puno vaga koje to mogu izmjeriti. Sam Šećo kaže da je kazaljka bliže 200 nego 100 kilograma. Ako mu u svakodnevnom životu višak kilograma pravi probleme dobro mu dođu za njegovu tradicionalnu ulogu Djeda Mraza.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ovo maksuz za sunnday :) da vidim hocel prepoznat o cemu se radi :)
Image
sunday_morning

Post by sunday_morning »

@Kauders - kod nas ti je uciteljica bila zakon. ''Jovanka je bog'' (tobejarabi :D ) al' to nam je bila parola .. skolu je napravila pravo, kako se to sad moderno kaze ''participativnu''..tako da je od jednog Seje otac jednom nesto staklio, od Daria je nesto popravljao oko table...od Huse je mati kad bi isli u Dragodol (ko biva ''skola u prirodi'') uvijek pravila bureke i tako od svakog pomalo pa jopet! ..a sto je Jovanka imala lafinuuu ..samo tak'u. omiljeni pribor za pedikir joj je bio sestar - tako je brzinski cistila nokte. bila je iz Banata te je ''volela'' beli luk..a svi smo joj morali ici na folklor...glavne tacke su bile: sva srpska kola..sa specijalizacijom na ''Cacak'' :lol: a zatim i crnogorska tipa ''oj, svijetla majska zoro, oj svijetla majska Goro''

mah..kad se setim tih nasih srpskih uciteljica....
---------------------------

e fuki, hvala na maksuziji :D kako ne bi prepoznala...vidi kolika su slova..hehe evo crncim ovih dana, u Queen-u nisam bila otkad.

nek si ti nama Secinu sliku stavio..bas se bez njega nije mogla zamisliti ni jedna utakmica posebno Ditina. a tek Suljo sa svojim zubima ko ciganska taraba :mrgreen: krvav mi je kad daje intervjue...

pozdrav od sunday sa jednim N :wink:
car-x

Post by car-x »

fukara, de kad si ih kreno vako fino sastavljat, nadji i Sulju, i on je zasluzio da se ovdje ukaze.. a ja ni Ibru Baskana ne bi propustio..
Post Reply