Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post Reply
sinuhe

#176 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sinuhe »

LBVIEW wrote: Ne upada taj, vec u kontinuitetu , onako hinjski, podjebava, te negira i minimizira srpske zlocine.
Pogledaj prethodne postove, gdje etnicko ciscenje naziva "neugodnostima", sprda se sa zloglasnim "crvenim kombijem" :oops: i sl.
Na onoj temi o Banja Luci napeo se iz petnih zila kako bi dokazao da "nije sve bilo kako se prica", i to ljudima koji su na svojoj kozi osjetili "dobrotu" komsija. :oops:
Kao i uvijek pozdravi i kozarackom osvetniku.
A znam, ti si u Svedskoj citao tekstove Zlatka Lukica i Amira Osmancevica u Bosanskoj posti, Glasu, frankfurtskoj Eurobosni. Doticni nisu nista manje nacionalisti od onih o kojima su pisali.
Ali kako ti je porodica stradala Srbi zlocinci su i jedini Srbi za koje zelis znati.
Sta ti da radis sa informacijom da je najbolji ucenik banjalucke gimnazije jos 1995 bio Bosnjak?
Maraschino

#177 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Maraschino »

Tog aprila 1992. počelo je organizovano teroriziranje, zastrašivanje i protjerivanje nesrba iz Banjaluke. Ja sam gubio prijatelje iz komšiluka, iz kajakaškog kluba, iz gimnazije… Do kraja rata u Banjaluci je ubijeno oko 220 civila, a protjerano je oko 75.000 ljudi! Samo zato što su bili Muslimani ili Hrvati. A u Banjaluci nije bilo ni dana rata. Srbi su se odrekli svojih komšija i prijatelja za imaginarno ljotićevsko i velimirevićevsko srpstvo.

Bio sam svjedok kako grupe nacionalista hodaju gradom i tjeraju momke da se prekrste a ako ovi to ne bi znali ili bi to uradili na „pogrešan“ način – tukli su ih. Sjećam se da su skidali gaće momcima da vide da li su osunećeni ili nisu, pa ako jesu – tukli su ih. Gledao sam kako ljude izbacuju iz stanova, upadaju im u kuće, kako ih tuku kundacima na cesti, kako ih odvode ko zna gdje.

Sjećam se i dana kada je srušena Ferhadija zajedno sa još nekoliko džamija tog dana. Bio je maj 1993. i sva stakla na okolnim zgradama i robnoj kući Boska su popucala. Osim stakala na SUP-u, oni su znali da će džamije biti rušene pa su pootvarali sve prozore. Ja nisam mogao vjerovati, nisam želio vjerovati da se to desilo. Neki su slavili, neki plakali
.
Malo li je zlocina u brlogu da ne bi o tome pisali.
Ovo je zajebalo i njemacki nacizam.
Last edited by Maraschino on 01/02/2018 22:17, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#178 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by julisiz es grant »

sinuhe wrote:
LBVIEW wrote: Ne upada taj, vec u kontinuitetu , onako hinjski, podjebava, te negira i minimizira srpske zlocine.
Pogledaj prethodne postove, gdje etnicko ciscenje naziva "neugodnostima", sprda se sa zloglasnim "crvenim kombijem" :oops: i sl.
Na onoj temi o Banja Luci napeo se iz petnih zila kako bi dokazao da "nije sve bilo kako se prica", i to ljudima koji su na svojoj kozi osjetili "dobrotu" komsija. :oops:
A znam, ti si u Svedskoj citao tekstove Zlatka Lukica i Amira Osmancevica u Bosanskoj posti, Glasu, frankfurtskoj Eurobosni. Doticni nisu nista manje nacionalisti od onih o kojima su pisali.
Ali kako ti je porodica stradala Srbi zlocinci su i jedini Srbi za koje zelis znati.
Sta ti da radis sa informacijom da je najbolji ucenik banjalucke gimnazije jos 1995 bio Bosnjak?
I najbolji artiljerac Sarajevsko-romanijskog korpusa, koji je, podsjetiću te, u pauzama muslimanskih granatiranja samih sebe, ispalio pokoju granatu na civile Sarajeva, bio je Bošnjak, bar po imenu.
I jedan pripadnik 10. diverzantskog voda, koji je ubijao srebreničke zarobljenike, bio je Bošnjak, isto po imenu.
Možda je i taj tvoj bio Bošnjak-po imenu?
Ime ništa ne znači. Ako živiš u BL pa ovako uljepšavaš komšije zarad vlastitog mira, ne zaboravi da si na forumu anoniman, i opusti se. Ne moraš baš praviti Jehovine svjedoke od banjalučkih i inih Srba 1992.
ušće

#179 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by ušće »

sinuhe wrote:
Ne postoji srpsko prezime na području sadašnjeg entiteta RS a da nema nekog ko je okrvavio ruke do lakata u zločinima prošlog rata ...sad sviraj kurcu ako hoćeš ... a tog Bošnjaka bi dosad "Serbska čast " iskopala i spomenik mu podigla ...zato ne prdi previše ...
sinuhe

#180 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sinuhe »

julisiz es grant wrote: I najbolji artiljerac Sarajevsko-romanijskog korpusa, koji je, podsjetiću te, u pauzama muslimanskih granatiranja samih sebe, ispalio pokoju granatu na civile Sarajeva, bio je Bošnjak, bar po imenu.
I jedan pripadnik 10. diverzantskog voda, koji je ubijao srebreničke zarobljenike, bio je Bošnjak, isto po imenu.
Možda je i taj tvoj bio Bošnjak-po imenu?
Ime ništa ne znači. Ako živiš u BL pa ovako uljepšavaš komšije zarad vlastitog mira, ne zaboravi da si na forumu anoniman, i opusti se. Ne moraš baš praviti Jehovine svjedoke od banjalučkih i inih Srba 1992.
Dumanje na nivou kolege ti Stakica. Tako je i on dumao.
GeeTnT

#181 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by GeeTnT »

sinuhe nisi bio ovako aktivan od 2011...pogodila te tema?
insomnia78

#182 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by insomnia78 »

Da li je to ljubav il simpatija
sinuhe

#183 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sinuhe »

ušće wrote:.. a tog Bošnjaka bi dosad "Serbska čast " iskopala i spomenik mu podigla ...zato ne prdi previše ...
Ne mora Serbska cast. Moze i Susnica. Ista su generacija.
ušće

#184 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by ušće »

sinuhe wrote:
ušće wrote:.. a tog Bošnjaka bi dosad "Serbska čast " iskopala i spomenik mu podigla ...zato ne prdi previše ...
Mora istine radi ...samo je jedna istina ...ona "serbska"
Fudo387

#185 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Fudo387 »

sinuhe wrote:
Huseine, ne seri.
sinuhe

#186 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sinuhe »

Fudo387 wrote:
sinuhe wrote:
Huseine, ne seri.
Ne znas ti Fudo da je rodjak Sefera Halilovica cijeli rat radio u banjaluckom Merhametu. Stanovao ispred samog SUP-a.
Fudo387

#187 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Fudo387 »

sinuhe wrote: Ne znas ti Fudo da je rodjak Sefera Halilovica cijeli rat radio u banjaluckom Merhametu. Stanovao ispred samog SUP-a.
Mogu shvatiti da si zarad ocuvanja golog zivota bio prinudjen na razna saginjanja, al’ vakat ti je da se bar malo ispravis i sklones ta Stevina jaja s ociju.
GeeTnT

#188 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by GeeTnT »

..Seferov rodjo otvorio prvi paradzemat u BL..a Stevandic mu slao mutevelije upakovane u kombiju..
sinuhe

#189 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by sinuhe »

Autoprevoznik. Oduzeli mu kamion pocetkom rata a onda vratili da voza humanitarnu od Zagreba do BL.
LBVIEW

#190 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:
Prvo - odjebaus od moje porodice snishodljivi misu. :izet:
Drugo - nisu ova dvojica jedini zivi svjedoci serpskog divljanja 90-tih. Sad, sto si ti tada bio balo i/ili bi zbog, najvjerovatnije, porodicnog backgrounda sve pod tepih, zivo me zaboli racku - svaki put kad otvoris ta lazljiva usta dobices odgovor.
Btw. glupko, znas li ti koliko je bilo Srba - visokih oficira u NDH?
hAZNADAR

#191 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by hAZNADAR »

sinuhe wrote:
Ne znas ti Fudo da je rodjak Sefera Halilovica cijeli rat radio u banjaluckom Merhametu. Stanovao ispred samog SUP-a.
Stvarno, koji ti je interes minirati ovu temu? Prvo ti se prividjaju osvetnici a sad bi malo o srpskoj humanosti u BL.

Upalio se ko sibica cim se pocelo detaljnije o Stevandicu.
Point.

#192 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Point. »

hAZNADAR wrote:
sinuhe wrote:
Stvarno, koji ti je interes minirati ovu temu? Prvo ti se prividjaju osvetnici a sad bi malo o srpskoj humanosti u BL.

Upalio se ko sibica cim se pocelo detaljnije o Stevandicu.
Mozda je njegov ljubavni partner. Kazu da je Nenad na tu stranu, pa kontam.
stakasa

#193 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by stakasa »

hAZNADAR wrote:
zrakomlat wrote:A sto ovoga par oštećenih ne provoza u kakvom koNbiju? Amonimno ofkors.
Onda ga moras i ubiti i tijelo ukloniti da se nikad ne nadje. A prethodno mu par dana prije sta usuti u pice pa da se prica kako se prije nestanka cudno ponasao - pa da se zakljuci bar da se negdje sam bacio u rijeku. Sta god da mu uradis - ne smije se znati Ko mu je to uradio.

Provozas li ga anonimno i pustis da dodje sebi - sta mislis ko ce platiti - na kome ce biti odmazda i to sve biti prikazano kao borba protiv terorizma.

Neki nikako da shvate da je RS nesto ko nacisticka Njemacka prije rata. U gradovima gdje su stoput gori zlocini pocinjeni kao Prijedor napr - povratnici na ulicama srecu ubice svoje djece i ne mogu im nista. Jer i da mogu - znaju koliko neduznih bi platilo za to. Mene je sramota spominjati banjalucke kombije Prijedorcanima, Srebrenicanima, Visegradjanima, Focacima,.... kada vidim kroz sta su oni prosli. Pa ako se u Prijedoru ne svete - kako to zamisljas u BL. Povratnici to ne smiju zbog sebe, dijasporci nemaju pravo na to buduci da se imaju gdje skloniti a druge familije da ispastaju.

Jedina pravda i osveta bi bila kada bi bila na racun RS - da sve za sto su se borili i zbog cega cinili zlocine - padne u vodu i bude zadzaba.
Prijedor je nesto drugo. Ljudi sa karakterom. Dostojanstveno nose svoju bol. Ne patetisu. A nije ih ni strah
hAZNADAR

#194 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by hAZNADAR »

stakasa wrote:
hAZNADAR wrote:
zrakomlat wrote:A sto ovoga par oštećenih ne provoza u kakvom koNbiju? Amonimno ofkors.
Onda ga moras i ubiti i tijelo ukloniti da se nikad ne nadje. A prethodno mu par dana prije sta usuti u pice pa da se prica kako se prije nestanka cudno ponasao - pa da se zakljuci bar da se negdje sam bacio u rijeku. Sta god da mu uradis - ne smije se znati Ko mu je to uradio.

Provozas li ga anonimno i pustis da dodje sebi - sta mislis ko ce platiti - na kome ce biti odmazda i to sve biti prikazano kao borba protiv terorizma.

Neki nikako da shvate da je RS nesto ko nacisticka Njemacka prije rata. U gradovima gdje su stoput gori zlocini pocinjeni kao Prijedor napr - povratnici na ulicama srecu ubice svoje djece i ne mogu im nista. Jer i da mogu - znaju koliko neduznih bi platilo za to. Mene je sramota spominjati banjalucke kombije Prijedorcanima, Srebrenicanima, Visegradjanima, Focacima,.... kada vidim kroz sta su oni prosli. Pa ako se u Prijedoru ne svete - kako to zamisljas u BL. Povratnici to ne smiju zbog sebe, dijasporci nemaju pravo na to buduci da se imaju gdje skloniti a druge familije da ispastaju.

Jedina pravda i osveta bi bila kada bi bila na racun RS - da sve za sto su se borili i zbog cega cinili zlocine - padne u vodu i bude zadzaba.
Prijedor je nesto drugo. Ljudi sa karakterom. Dostojanstveno nose svoju bol. Ne patetisu. A nije ih ni strah
Ma prije nemoc, zivot sa gorkim ukusom nepravde, .... i civilizovanost. Ljudi ipak vise ocekuju normalnu legalnu pravdu kroz sudstvo i kazne,... umjesto oko za oko. Radije bi zlocinca vidjeli iza resetaka negoli da mu ubiju brata zato sto je on ubio tvog brata. I kada je ta legalna pravda spora ili je nema - ljudi izgube vjeru u drzavu, sistem, sudbinu, i zive sa osjecajem nemoci koji ubija u pojam. To je realnost danasnjice.

Doke god gledas Stevandica na TV - toliko te podjeca na to i mnogo toga drugog mimo njega.

I ova glupa prica o licnim osvetama je samo zato sto je insomnia zakomadao sa time pa ga mnogi spustali na zemlju.

Meni je u ovoj temi najbitnije istraziti kako je Stevandic uopce dobio takva zaduzenja - sto li je njegov ideoloski profil bolje odgovarao. I naravno - kako mu legalno dohakati.
stakasa

#195 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by stakasa »

Gorko i kabasto ali je vrijeme da se proguta i ide dalje.
julisiz es grant

#196 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by julisiz es grant »

stakasa wrote:Gorko i kabasto ali je vrijeme da se proguta i ide dalje.
Ma ne treba gutati, ali ne treba se ni svetiti. Priča o osveti je besmislena, jer to jednostavno ne ide tako.
Ne gutati meni znači nadati se da će tužilaštvo jednom i protiv njega dići optužnicu. Skoror svakodnevno se podižu optužnice za ratne zločine, ako je neko do sada izbjegavao pravdi, ne znači da će to trajati u nedogled. Iako po meni ima mnogo "prioritetnijih" od ovog Stevandića, kojima bi se trebalo pozabaviti, na jednoj sam temi i nabrojao neke od njih...radi se uglavnom o opštepoznatim imenima svima koji bar nešto znaju o zločinima i genocidu.
stakasa

#197 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:
stakasa wrote:Gorko i kabasto ali je vrijeme da se proguta i ide dalje.
Ma ne treba gutati, ali ne treba se ni svetiti. Priča o osveti je besmislena, jer to jednostavno ne ide tako.
Ne gutati meni znači nadati se da će tužilaštvo jednom i protiv njega dići optužnicu. Skoror svakodnevno se podižu optužnice za ratne zločine, ako je neko do sada izbjegavao pravdi, ne znači da će to trajati u nedogled. Iako po meni ima mnogo "prioritetnijih" od ovog Stevandića, kojima bi se trebalo pozabaviti, na jednoj sam temi i nabrojao neke od njih...radi se uglavnom o opštepoznatim imenima svima koji bar nešto znaju o zločinima i genocidu.
Jednom se mora podvuci crta. Ogorceni ljudi su svima opterecenje, sebi najvise. Osteceni ili neka urade nesto, eto kao sto i sam kazes kroz instituciju tuzilastva, i za to treba hrabrost velika. A ako nisu spremni na tu vrstu zrtve, sto isto tako prihvatam, neka sute. Forumska kuknjava je pateticna i vjerovatno najveci garant zlocincima da se nista nece poduzeti
Ommadawn

#198 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Ommadawn »

PM72 wrote:
hAZNADAR wrote:
PM72 wrote:Šupak jeste ali da je "propali student" - nije.Možemo mi tumačiti da je ovakav ili onakav ali je šupak završio medicinu.S obzirom da je kod nas većina kadra studirala DIF - on je akademik.
I kad je diplomirao i gdje?

Pa dobijali su mnogi u ratu i diplome i cinove generala - sve akademici. :lol:
Koliko znam,šupak je hirurg a hirurg ipak ne može postati neko sa kursem ili fakultetom sa Kobiljače,Travnika ili Sokoca.
Vidi ovako
U banjaluckom klinickom centru je radilo dosta strucnjaka koji nisu bili Srbi. Tokom rata su svi dobili otkaze, zahvaljujuci samopostavljenom novom direktoru Radoslavu Vukicu, a s obzirom da je pritisak pacijenata porastao (standardni pacijeni + ranjenici) tad se rukovodstvo uhvatilo za glavu pa su dovodili mlade studente s medicinskog fakulteta da rade. Dobar dio strucnjaka Srba se prebacio u Beograd jer im je rukovodstvo (na celu sa alkoholiziranim kretenom Vukicem, poznatom po govoru "svaku cu Turkinju licno sterilizirati da ne radja vise djece") smetalo pa je onda bilo "daj sta das". Eh tu dolazimo da je i Stevandic vjerovatno po tom pitanju dobio diplomu "na guzove". Vjerovatno, jer tesko mi je povjerovati da je bas on uspio privesti skolovanje kraju i steci zvanje nekog strucnjaka, u ovom slucaju hirurga.
Ommadawn

#199 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by Ommadawn »

sinuhe wrote:
Fudo387 wrote:
Huseine, ne seri.
Nije!
Stanovao covjek u Mejdanu. Znam ulicu, kucu i koje je kamione imao. I koje su boje bili.
stakasa

#200 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić

Post by stakasa »

Nebo je Limit wrote:
stakasa wrote: Jednom se mora podvuci crta. Ogorceni ljudi su svima opterecenje, sebi najvise. Osteceni ili neka urade nesto, eto kao sto i sam kazes kroz instituciju tuzilastva, i za to treba hrabrost velika. A ako nisu spremni na tu vrstu zrtve, sto isto tako prihvatam, neka sute. Forumska kuknjava je pateticna i vjerovatno najveci garant zlocincima da se nista nece poduzeti
U ratu je većina heroja i mudonja poginula, ako nisu poginuli onda su ubijeni ili otrovani, ostala je samo gomila podrumaša i ratnoprofiterska-švercerska banda a to nit ima duše ni poštovanja, narod je velika kukavica i ne ma ko da ga povede, nema mudonje, sve mrtvo.
Ok, ali pomirimo se s tim.
Mnogi bi da neko drugi uradi posao za njih. Ko zna za slucajeve zlostavljanja, ima tuzilastvo i daj izjavu. Ili ako te je strah posljedica progutas i ides dalje
Post Reply