Upoznaj zivot:
-koristi oci puno
-usi sto manje
-jezik najvise sa djevojkom
-ne slusaj vec gledaj
-voli psa i macku (znaj da ce pas voljeti te zato sto ga hranis, macka mrziti onda kada je prestanes hraniti)
-imaj razumjevanja za nove stvari, upoznaj se sa njima
-olaksanje uvjek dolazi poslije glavobolje, ali nikada neces znati kada ce te zaboljeti glava...probaj izbjeci cestu glavobolju
-ljudi nisu zli, svaki covjek ima sigurno srce...probaj ga pronaci i kada ti se cini da nije moguce
-ne ocekuj da dobijas, jer davanje je ustvari dobijanje, a ocekivanje jeste davanje sebe...samo daji, i ne radi to da bi ti se vratilo, jer ti ne treba nista, bas nista.
-budi covjek, dakle budi svjestan svojih gresaka
-sanjaj, ali prije toga mastaj, jer bez maste snovi su magla
-budi hrabar i udari jace u kost da bi pukla
-budi njezan i precizan kada treba uvuci konac
-nikada ne dozvoli da ti se pomjesa i ostane navika od kosti pa da budes nervozniji kada treba uvuci konac
-sa kosti se ne moze njezno, moze ali ode vam vrijeme
-razdvoji dobro i zlo, razmisljaj racionalno
-uci
-postuj sebe i svaki dio svoga tijela
-ne zali starca, rugas se zivotu
-ljepota je relativna, razmisli o njoj
-znaj sta hoces sutra, bitno je da znas gdje ides
-pjevaj
-pamti sta si rekao, najvise kada lazes
-odlucuj
.....................................................
to su neke stvari koje naucih ja iz zivota, mozete i vi tako u crtama nesto, nije viska.
Upoznaj "zivot"
- Ljuska_u_BaklaFi
#2 Re: Upoznaj "zivot"
Sve cesce srecem ljude koji rade zlo, a nadaju se dobrom 
- Ghost_Rider_XXX
#3 Re: Upoznaj "zivot"
Moje iskustvo govori da su ljudi zlo, ja na prste jedne mesareve ruke mogu nabrojati poštene insane koje imam u životu.Ljuska_u_BaklaFi wrote:Sve cesce srecem ljude koji rade zlo, a nadaju se dobrom
-
Strpljiva
#4 Re: Upoznaj "zivot"
Ovo me zamislilo, pa sam analizirala ljude oko sebe. Zaista sam sretnica ili jednostavno znam birati. U svakoj sferi me okružuju pozitivni ljudi. Bilo da su nadređeni, podređeniGhost_Rider_XXX wrote:Moje iskustvo govori da su ljudi zlo, ja na prste jedne mesareve ruke mogu nabrojati poštene insane koje imam u životu.Ljuska_u_BaklaFi wrote:Sve cesce srecem ljude koji rade zlo, a nadaju se dobrom
Što reče ridjobrki, ne mogu brate trpiti ljude koji crpe život iz mene, pa bar značilo da ću biti sama. Takvima je pristup zabranjen.
Kada smo kod filozofije života, nastojim da sam sama sebi dovoljna. Ne, nisam narcisoidna. Ne zavisim od ljubavi drugih ljudi. Robinson Crusoe bez Wilsona. A kada na otok dodam sve ljude koje volim - La vita è bella
-
vryzas
#5 Re: Upoznaj "zivot"
Strpljiva wrote:Ovo me zamislilo, pa sam analizirala ljude oko sebe. Zaista sam sretnica ili jednostavno znam birati. U svakoj sferi me okružuju pozitivni ljudi. Bilo da su nadređeni, podređeniGhost_Rider_XXX wrote:Moje iskustvo govori da su ljudi zlo, ja na prste jedne mesareve ruke mogu nabrojati poštene insane koje imam u životu.Ljuska_u_BaklaFi wrote:Sve cesce srecem ljude koji rade zlo, a nadaju se dobromi svi drugi. Istina, te ljude mogu na prste obje ruke izbrojati. Davno razgraničila sa sobom da mi više i ne treba.
Što reče ridjobrki, ne mogu brate trpiti ljude koji crpe život iz mene, pa bar značilo da ću biti sama. Takvima je pristup zabranjen.Kada smo kod filozofije života, nastojim da sam sama sebi dovoljna. Ne, nisam narcisoidna. Ne zavisim od ljubavi drugih ljudi. Robinson Crusoe bez Wilsona. A kada na otok dodam sve ljude koje volim - La vita è bella
- Crni pijjuun
#6 Re: Upoznaj "zivot"
Cudna je ovo tema. Ja mislim da se zivot ne moze upoznati, prava je rijetkost da neko i sebe upozna. Mislim da bi to bilo dovoljno. A ustvari, i mi predstavljamo zivot pa to nekako isto dodje. Ne znam...