Upotrebljavati 100% prostora na hard disku.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Jun

#1 Upotrebljavati 100% prostora na hard disku.

Post by Jun »

Meni se je ovo desilo da sam imao računar koji se je pokvario i ja sam izvadio hard disk iz njega i mislio sam hard disk u eksternom kućištu dalje koristiti kao USB stick i izbrisao sam cijeli operativni sistem sa hard diska i od tada bila su dva slova na hard disku aktivna (mislim ona slova ko što je (C:) lokalni hard disk) za upotrebljavati i bilo mi je to previše jer ni na jednom ni na drugom nije bilo dovoljno mjesta da stavim backup sa noteboka na taj hard disk i ja sam pokušao ukloniti jedno slovo sa hard diska i uspio sam sa time i od tada imam problem da je samo moguće upotrebljavati samo 99,9MB prostora iako na hard disku piše veličina 200GB i kad su bila obadva slova aktivna bio je neki prostor slobodan oko 180GB i taj bih htio opet imati. I zato što ne znam šta sad trebam da uradim ima li neko od vas ovdje ideju šta se može učiniti da se može opet upotrebljavati 100% prostora na tom hard disku? Ili je hard disk spreman za smećarsku kantu sa samo 99,9MB prostora?
Jun

#3 Re: Upotrebljavati 100% prostora na hard disku.

Post by Jun »

Hvala. Uspjelo je i sad imam 186,12 GB slobodnog mjesta na hard disku i dovoljno je da stavim backup sa noteboka. :)
Post Reply