UPOOMOOOOC 2
Moderator: Benq
- rIder
#1 UPOOMOOOOC 2
Nesto sam barko po user accauntima i sad mi je ostao samo jedan i to limited accaount tj. izgubio sam onaj administratorski, nigdje ga nema, ne pojavljuje se. Sta trebam uraditi da bi vratio administratorske privilegije jer ovako nista ne mogu instalirati?
- Qler
odes na log out pritisnes dva puta ctrl+alt+del i fino upises u user name onog koreisnika kojeg si podesio prilikom instalacije i sifra koja je tada podesena. E sad ako nisi ti to radio obicno ljudi stave User Name da je Administrator, a sifra je prazna. pazi usera name je Administrator sa velikim A. nadam se da sam pomogao
-
The_Fluid
#4 Re: UPOOMOOOOC 2
rIder wrote:Nesto sam barko po user accauntima i sad mi je ostao samo jedan i to limited accaount tj. izgubio sam onaj administratorski, nigdje ga nema, ne pojavljuje se. Sta trebam uraditi da bi vratio administratorske privilegije jer ovako nista ne mogu instalirati?
trebash promijeniti prava tom limited account-u, koji trenutno koristish, a to tjesh uraditi tako shto tjesh se logirati sa account-om koji ima administratorske ovlasti, pretpostavljam da imash Win XP instalirane?
-
BigusDickus
Tacno, s tim sto je samo password case-sensitive, tj. ima veze da li je veliko ili malo slovo.Qler wrote:odes na log out pritisnes dva puta ctrl+alt+del i fino upises u user name onog koreisnika kojeg si podesio prilikom instalacije i sifra koja je tada podesena. E sad ako nisi ti to radio obicno ljudi stave User Name da je Administrator, a sifra je prazna. pazi usera name je Administrator sa velikim A. nadam se da sam pomogao
-
neko iz mase
ako ti ni to ne pomogne, potrazi na google boot diskete sa linuxom za aministrator password reset, i koristi njih da prepravis admin password