Naime, vlasnik sam jedne parcele u gornjem hotonju i poceo sam kopati temelje itd.. Prilikom kopanja, drenaze oko temelja bagerista je zakacio kabal od elektro distribucije koji je bio polozen u zemlji, te ga je ostetio i pobjegao sa lica mjesta. Tada je u Vogosci nestalo struje, zvao sam odmah elektrodistribuciju oni su dosli i sanirali stetu.
Medjutim, kabal koji je presjecen nije bio ucrtan u mapi gdje su nacrtani svi elektro vodovi. Postoji jedan drugi kabal koji prolazi kroz parcelu, i on je ucrtan, i njega sam nasao prije nego sam poceo sa radovima. Znaci, drugim rijecima mogao sam poginuti, jer tog kabla nema ucrtanog, niti je za taj kabal ikada data dozvola za polaganje na mom zemljistu ni od kada sam ja vlasnik, a ni prije toga.
Na kraju, oni meni ispostave racun za saniranje stete od 1300KM. Kada sam napisao zalbu da nije to kabal koji je ucrtan nego koji nije ucrtan, onda su poslali tim da izvidi da li je to tacno, utvrdili su naravno da sam istinu govorio, i nakon toga dobijam odbijenicu zalbe, gdje pise da su moje izjave neosnovane.
Suma, sumarum, umjesto da oni meni plate odstetu sto su polozili kabal bez dozvole, sto su mi ugrozili zivot, doveli me u nezgodnu situaciju itd. traze da im platim 1300KM..
Eto, unaprijed sam zahvalan svim dobronamjernim komentarima, a ove druge zadrzite za sebe
Pravna pomoc bi mi pravo dobro dosla