Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

kurajber

#1 Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurajber »

Kolege,
neću puno dužiti, uglavnom treba mi savjet. Sticajem okolnosti, priroda posla me u narednom periodu, dugoročno, usmjerava ka Vogošći, tačnije preko poznate "Stupske petlje",jer živim na A.polju (najbliža putanja), pa me zanimaju iskustva vaša, najbolje onih koji rade negdje dole!? dakle u toku sedmice ujutro 7 i 7:30, zanima me kakva je gužva tada i generalno u tom smjeru ujutro? kada je najbolje krenuti? kada je špica? Da li bi se isplatilo ići preko dogloda pa izaći tamo kod robota u rajlovcu??
muha_sa

#2 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by muha_sa »

kurajber wrote:Kolege,
neću puno dužiti, uglavnom treba mi savjet. Sticajem okolnosti, priroda posla me u narednom periodu, dugoročno, usmjerava ka Vogošći, tačnije preko poznate "Stupske petlje",jer živim na A.polju (najbliža putanja), pa me zanimaju iskustva vaša, najbolje onih koji rade negdje dole!? dakle u toku sedmice ujutro 7 i 7:30, zanima me kakva je gužva tada i generalno u tom smjeru ujutro? kada je najbolje krenuti? kada je špica? Da li bi se isplatilo ići preko dogloda pa izaći tamo kod robota u rajlovcu??
u ta doba nigdje živa roba :D
Azamo

#3 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Azamo »

Ako je gužva najbolja opcija je preko Dogloda,jest da se i tamo nekad zna zakuhati na mostu ali je puno prije dođe nego kroz gužvu,ja često koristim taj put
kurty

#4 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurty »

Oko tih doba ako krenes, znaci ako budes recimo do 7.30 u Vogosci ili Rajlovcu, guzve nema....

Mislim da je stanje isto kao i prosle godine... S tetkom sam vozario i ako budemo u 7.25 na naplatnim rampama u Josanici u Sarajevu smo u 7.35
Ako na naplatnim kucicama budemo u 7.30, u Sarajevu smo oko 7.55

Mislim da tebi s A.polja nece biti frka do petlje u Vogosci, tu ces imati onda manju guzvu, koja je od mosta do hotela Park... Tu ga smotaj desno i iti onom glavnom ulicom u Vogosci do odredista
Comrad

#5 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Comrad »

Ako nekad aBd budes imao unuka, on ce moci koristiti ovaj put.
Image

http://www.sarajevo-x.com/biznis/clanak/090401077

:D
T8

#6 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by T8 »

kurty wrote:Oko tih doba ako krenes, znaci ako budes recimo do 7.30 u Vogosci ili Rajlovcu, guzve nema....

Mislim da je stanje isto kao i prosle godine... S tetkom sam vozario i ako budemo u 7.25 na naplatnim rampama u Josanici u Sarajevu smo u 7.35

Mislim da tebi s A.polja nece biti frka do petlje u Vogosci, tu ces imati onda manju guzvu, koja je od mosta do hotela Park... Tu ga smotaj desno i iti onom glavnom ulicom u Vogosci do odredista
Hotel Sunce je na ulazu u Vogošću
A Park je na brdu malo dalje
jesaha

#7 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by jesaha »

Comrad wrote:Ako nekad aBd budes imao unuka, on ce moci koristiti ovaj put.
Image

http://www.sarajevo-x.com/biznis/clanak/090401077

:D
Možda mu tek praunuce doceka :roll:
kurty

#8 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurty »

T8 wrote:
kurty wrote:Oko tih doba ako krenes, znaci ako budes recimo do 7.30 u Vogosci ili Rajlovcu, guzve nema....

Hotel Sunce je na ulazu u Vogošću
A Park je na brdu malo dalje
Hotel Sunce... izvinjavam se...

hvala na ukazanoj greski :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#9 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Edin H. »

Ko ne riskira, ne profitira :oops:
kurajber

#10 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurajber »

ZNACI NA ULAZU U VOGOSCU, DAKLE KOD HOTELA SUNCE GA SMOTAM DESNO I ONDA BAS ONOM ULICOM KROZ SREDISTE VOGOSCE KOJA OPET IZLAZI TAMO KOD "NOVE VOGOSCE" (PLAVE NOVE ZGRADE)!??
kurajber

#11 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurajber »

lilla wrote:Najbolje ti je da kreneš prije 7, makar 5 minuta, tad te neće uhvatiti gužva i bit ćeš u Vogošći oko 07:15, 07:20 :-) sve nakon toga znači da ćeš se nervirati. Ovako, lijepo imaš vremena za kaficu i pripremu za posao :D
Što se tiče puta preko Dogloda, tamo se vazda nešta radi, ima dijelova gdje je cesta baš loša, a u ovom periodu što dolazi znaju biti i poplave, tako da ti ja ne preporučujem (osim ako se ovamo baš zagužva).
:thumbup:
Edin H.

#12 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Edin H. »

kurajber wrote:
lilla wrote:Najbolje ti je da kreneš prije 7, makar 5 minuta, tad te neće uhvatiti gužva i bit ćeš u Vogošći oko 07:15, 07:20 :-) sve nakon toga znači da ćeš se nervirati. Ovako, lijepo imaš vremena za kaficu i pripremu za posao :D
Što se tiče puta preko Dogloda, tamo se vazda nešta radi, ima dijelova gdje je cesta baš loša, a u ovom periodu što dolazi znaju biti i poplave, tako da ti ja ne preporučujem (osim ako se ovamo baš zagužva).
:thumbup:
Ko rano rani, cijeli dan je pospan :oops:
kurty

#13 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurty »

kurajber wrote:

ZNACI NA ULAZU U VOGOSCU, DAKLE KOD HOTELA SUNCE GA SMOTAM DESNO I ONDA BAS ONOM ULICOM KROZ SREDISTE VOGOSCE KOJA OPET IZLAZI TAMO KOD "NOVE VOGOSCE" (PLAVE NOVE ZGRADE)!??
da, bas tom ulicom

izlazi malo prije te zgrade, ako zelis do TAS-a, onda prije dzamije desno skrenes i izadjes tacno na energopetrolovoj pumpi...

inace, ako vidis na prvom semaforu kod hotela sunce da semafori rade normalno, i da je guzva ispred tebe, onda idi ovom predlozenom putanjom...
Ako je na semaforu samo treptuce narandzasto, onda idi pravo, jer tada je guzva minimalna i pocinje tek negdje kod hifine pumpe
Better Man

#14 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Better Man »

kurty wrote:
kurajber wrote:

da, bas tom ulicom

izlazi malo prije te zgrade, ako zelis do TAS-a, onda prije dzamije desno skrenes i izadjes tacno na energopetrolovoj pumpi...

inace, ako vidis na prvom semaforu kod hotela sunce da semafori rade normalno, i da je guzva ispred tebe, onda idi ovom predlozenom putanjom...
Ako je na semaforu samo treptuce narandzasto, onda idi pravo, jer tada je guzva minimalna i pocinje tek negdje kod hifine pumpe
Svako jutro idem preko Vogošće na posao u Sarajevo i nema neke gužve kroz Vogošću da moram koristiti sporedne puteve.
kurty

#15 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurty »

Better Man wrote:
Svako jutro idem preko Vogošće na posao u Sarajevo i nema neke gužve kroz Vogošću da moram koristiti sporedne puteve.

u koliko sati prodjes kroz Vogoscu???
Edin H.

#16 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Edin H. »

Stize li ti? :D
kurajber

#17 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurajber »

Edin H. wrote:Stize li ti? :D
Od ponedjeljka :-)
Better Man

#18 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Better Man »

kurty wrote:
Better Man wrote:

Između 6:50 h i 7:00 h sati.
Boom71

#19 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Boom71 »

Meni je Stupska petlja "nocna mora".
Sreca pa ne moram cesto tom putanjom.

Da postoje Radne Akcije,stare mi moje ako se nebih prijavio... :-)

:-D
kurty

#20 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by kurty »

Better Man wrote:
kurty wrote:
Better Man wrote:

Između 6:50 h i 7:00 h sati.
eh to je to...ako pogledas sta sam ja pisao, vidjet ces da isto mislimo...

jutros smo u Vogosci bili oko 7.20 i guzva je bila od kafica Park pa do kosevskog brda (jedino je progulilo bilo od Farmavite do Hife) i onda opet prva, druga, koci...
atko

#21 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by atko »

kurajber wrote:Kolege,

idi do otoke pa lijevo kroz propust pa drinskom ... ako naidjes na guzvu i tu .. kreni ranije da je izbjegnes ...

Inace Sarajevo je OCAJNO kad je u pitanu ulaz/izlaz ... prakticno nekolik seoskih puteva su ulaz/izlaz iz grada ... smajlikojipovracaodmuke
Comrad

#22 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Comrad »

Zapadni ulaz u grad je ok, mislim nema nikad guzvi (osim u slucaju udesa, radova na putu i sl.) - nakon sto je rijesen problem mostarskog raskrsca i pustene cetiri trake, ono je sad super. Al i to se pravilo 4-5 godina, jos je bilo puno jednostavnije za rijesiti od ove Stupske petlje. Tako da procjenjujem da ce se ovo rijesiti za nekih 10-ak godina.
atko

#23 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by atko »

lilla wrote:
Comrad wrote:Zapadni ulaz u grad je ok, mislim nema nikad guzvi (osim u slucaju udesa, radova na putu i sl.) - nakon sto je rijesen problem mostarskog raskrsca i pustene cetiri trake, ono je sad super. Al i to se pravilo 4-5 godina, jos je bilo puno jednostavnije za rijesiti od ove Stupske petlje. Tako da procjenjujem da ce se ovo rijesiti za nekih 10-ak godina.
Za nadati se da ćemo makar tamo pred penziju ići na posao nezagužvanim putem preko Stupske petlje :-) :D
Hocemo ako se u peMziju bude islo sa 75 :D ... po sadasnjem zakonu ... brzo proleti 20-30 godina :D
Nadinka

#24 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by Nadinka »

Ja ovih dana ludim kad je u pitanju putanja od naplatnih kucica preko Vogošće do grada, ovo je katastrofa postalo, pretpostavljam radi ovih desavanja u Zetri + lose vrijeme uvijek poveca guzve na cestama. Od naplatnih do druge gimnazije znam ici po sat i po (na naplatnim sam u pola 8)..
atko

#25 Re: Upomoć! Gužva na Stupskoj petlji!!??

Post by atko »

Ma ja u utorak oko 14 poso do Kaknja na jednu dzenazu ... zaguzvalo preko stupa ... odem do otoke zaguzvalo i tamo ... al sta cu mic po mic i provukoh se nekako ... al fakat neznam sta je ovo ovoh dana ... otkud guzve utorkom u 14 :roll:
Post Reply