Uplata u EU
-
forumas19
#1 Uplata u EU
Ćao svima. Da li je moguće i pod kojim uslovima mogu uplatiti iznos državnoj firmi u EU putem neke naše banke (u Sarajevu). Treba li da imam račun u nekoj banci i mogu li uplatiti u eurima? Da li je moguće sve uraditi i u pošti?
P.s. imam sve potrebne podatke za uplatu.
P.s. imam sve potrebne podatke za uplatu.
-
moonca
#2 Re: Uplata u EU
Mozes u posti .. preko Western Union. max 2700 . ali u KM. ima i provizija..
Banke. teshko.
Banke. teshko.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3 Re: Uplata u EU
Nemoj postu ako boga znas, oni rade preko Asa banke
Moja preporuka Sparkasse ili Unicredit ili Intesa
Podneses zahtjev, gdje ces navesti IBAN, Swift/BIC i dokument na temelju kojeg placas
Ide glat, samo pazi da svi podaci primaoca budu 1000% točni
Mislim da ne moras imati racun u toj banci
Moja preporuka Sparkasse ili Unicredit ili Intesa
Podneses zahtjev, gdje ces navesti IBAN, Swift/BIC i dokument na temelju kojeg placas
Ide glat, samo pazi da svi podaci primaoca budu 1000% točni
Mislim da ne moras imati racun u toj banci
-
moonca
#4 Re: Uplata u EU
Mora imati devizni rachun.. porijeklo novca. Bosna.. 
- kabal1337
#5 Re: Uplata u EU
Ako ces preko banke, onda moras imati svoj racun u toj banci. Nije bitno npr jel on M&M banka a tvoja Snickers...
Za te vece iznose morat ces navesti koji je razlog slanja.
Treba ti swift, iban, ime i prezime, adresa te firme.
Ako fulis nesto od podataka, uplata nece proci.
Dok legnu pare na njihov razun zna biti i po par dana, ali meni je u EU sve islo brzo.
Dok legnu pare na njihov razun zna biti i po par dana, ali meni je u EU sve islo brzo.
- mk ultra
#6 Re: Uplata u EU
Ne moras imati racun u toj banci, za unicredit znam 100%kabal1337 wrote: ↑11/04/2023 19:14 Ako ces preko banke, onda moras imati svoj racun u toj banci. Nije bitno npr jel on M&M banka a tvoja Snickers...
Ali lakse je i jeftinije ako imas
EU uplata ujutro, do 15h popodne legnu pare sigurno
-
melac
#7 Re: Uplata u EU
JA uplacivao prije par godina, imao devizni racun i uplacivao jednoj instituciji u EU novac za verifikaciju diplome. I nisu mi pustili uplatu dok ne dostavim racun, obzirom uplacujem pravnom licu izvan BiH, zakon o pranju novac ili neki kurac tako ( zapravao je bio zakon FBiH, mozda u RS ne vrijede iste pravila )
Zvao tu instituciju kazu mi ne izdajemo racun, nismo i fiskalnom sistemu uopste. I da znamo da iz BiH ne moze, nisi prvi koji si zvao, ali zaista ti ne mozemo pomoci, eto takav sam odgovor dobio.
Ja presao granicu u Hrvatskoj i onda uplatio.
Moj zakljucak je da moras dobiti racun od te firme/institucije kojoj uplacujes kao pokrice za uplatu, ako je pravno lice, a koliko sam razumio iz tvog upita i jeste pravno lice.
Zvao tu instituciju kazu mi ne izdajemo racun, nismo i fiskalnom sistemu uopste. I da znamo da iz BiH ne moze, nisi prvi koji si zvao, ali zaista ti ne mozemo pomoci, eto takav sam odgovor dobio.
Moj zakljucak je da moras dobiti racun od te firme/institucije kojoj uplacujes kao pokrice za uplatu, ako je pravno lice, a koliko sam razumio iz tvog upita i jeste pravno lice.
- kabal1337
#8 Re: Uplata u EU
Ma to sam htio reci, nego cudno ispade jer sam htio reci da on mora imati Racun. Da ne moze samo otici u bilo koju banku i da kaze zelim poslati pare.mk ultra wrote: ↑11/04/2023 19:30Ne moras imati racun u toj banci, za unicredit znam 100%kabal1337 wrote: ↑11/04/2023 19:14 Ako ces preko banke, onda moras imati svoj racun u toj banci. Nije bitno npr jel on M&M banka a tvoja Snickers...
Ali lakse je i jeftinije ako imas
EU uplata ujutro, do 15h popodne legnu pare sigurno
- mk ultra
#9 Re: Uplata u EU
To je tacno i to sam i naveomelac wrote: ↑11/04/2023 20:55 JA uplacivao prije par godina, imao devizni racun i uplacivao jednoj instituciji u EU novac za verifikaciju diplome. I nisu mi pustili uplatu dok ne dostavim racun, obzirom uplacujem pravnom licu izvan BiH, zakon o pranju novac ili neki kurac tako ( zapravao je bio zakon FBiH, mozda u RS ne vrijede iste pravila )
Moras imat racun ili ugovor na temelju kojeg vrsis uplatu i kopiju prilazes banci.
- ZoomZoomKiwi
#10 Re: Uplata u EU
Obavezno označi troškove kao OUR odnosno na tvoj teret, kako ne bi primaocu leglo manje nego treba.
Također, najjeftinija opcija ti je T+2, odnosno da novac legne primaocu za dva dana.
SWIFT prenos novca nudi još dvije opcije, T+1 i T+0 odnosno isti dan, ali su mnogo skuplje.
Zbog tog glupog zakona o pranju novca, moraš imati baš pravi dokaz kome i zašto plaćaš.
Ja sam prije donošenja tog zakona plaćao bez problema, sad je to ludilo.
Također, najjeftinija opcija ti je T+2, odnosno da novac legne primaocu za dva dana.
SWIFT prenos novca nudi još dvije opcije, T+1 i T+0 odnosno isti dan, ali su mnogo skuplje.
Zbog tog glupog zakona o pranju novca, moraš imati baš pravi dokaz kome i zašto plaćaš.
- kabal1337
#11 Re: Uplata u EU
da, kao sto je naveo mk ultra, zbog ovog moras priloziti racun u banci kad vrsi uplatu.EFD22 wrote: ↑11/04/2023 21:05 Obavezno označi troškove kao OUR odnosno na tvoj teret, kako ne bi primaocu leglo manje nego treba.
Da je neka manja svota, moglo bi proci kao gif ~ 200 Eur
-
pinkman
#12 Re: Uplata u EU
Moze predracunmelac wrote: ↑11/04/2023 20:55 JA uplacivao prije par godina, imao devizni racun i uplacivao jednoj instituciji u EU novac za verifikaciju diplome. I nisu mi pustili uplatu dok ne dostavim racun, obzirom uplacujem pravnom licu izvan BiH, zakon o pranju novac ili neki kurac tako ( zapravao je bio zakon FBiH, mozda u RS ne vrijede iste pravila )
-
melac
#13 Re: Uplata u EU
Ja uplacivao 80tak eura. nekoj instuticiji Eniac ili nesto takvo za verifikaciju diplome i ne moze, moraju mi izdati racun ( ili predracun ) a oni mi kazu da ne izdaju ni racuni niti predracune, niti rade ugovore niti ikoji kurac. Jedino mi kao mogu napisati mail da potvrdjuju sve to, ali ovi u banci to nisu prihvatili i tako se ja uputih u HR i uplatim tih 80 eura.kabal1337 wrote: ↑11/04/2023 21:10da, kao sto je naveo mk ultra, zbog ovog moras priloziti racun u banci kad vrsi uplatu.EFD22 wrote: ↑11/04/2023 21:05 Obavezno označi troškove kao OUR odnosno na tvoj teret, kako ne bi primaocu leglo manje nego treba.
Da je neka manja svota, moglo bi proci kao gif ~ 200 Eur
- manuchao91
#14 Re: Uplata u EU
Ja danas platio 900 eur auto firmi
Doduse preko firme sam platio firmi t +2 opcija
20 eur provozije na moj teret
Doduse preko firme sam platio firmi t +2 opcija
20 eur provozije na moj teret