uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alica.k

#1 uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by alica.k »

izgubila sam svoj primjerak uplatnice kojom sam uplatila skolarinu. sad mi teta na studentskoj kaze da sam uplatila samo pola, a ja tacno znam da sam uplatila sve (i ta mi je ista teta tad rekla "ma dobro je to da se ne peglas kasnije s tim", zato se i sjecam), a ja nemam nacina da dokazem da sam uplatila sve - jer ne mogu da nadjem svoj primjerak. cuvaju li oni primjerak uplatnice koji sam njima dala? ili mozda ima negdje da se dobije lista uplata na taj njihov racun gdje ja onda mogu vidjet koliko sam uplatila?

ona nije nista nikakvu uplatnicu trazila ni nista, samo mi na kraju indexa pise "450,0-" pa je valjda po tome zakljucila da je samo pola. mozda su oni to nesto zbog poreza il sta vec upisivali tako - sta ja znam, njihov problem...al bas mi je sad ovo bezze :(. postoji li ikakav nacin da dokazem da sam sve uplatila il cu bas morat opet?
hepek071

#2 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by hepek071 »

trči u banku,,ako se sjećaš kada si uplatila...moraju imati podatke o transakciji
SSemir

#3 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by SSemir »

u banku i trazi potvrdu o uplati.
u krajnjem slucaju trazi i ti od studentske neki dokaz, jer i kod njih ostaje jedan primjerak uplatnice. neka oni tebi pokazu koliko si uplatila..
alica.k

#4 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by alica.k »

ma da, to sam tako i skontala da uradim, odem u njihovu banku, trazim te podatke, pa ako daju...daju.
ali ako ne daju, e sta onda da radim :s? jesu li obavezni da mi daju to?
akcija007

#5 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by akcija007 »

otidji u banku/postu gdje si ti uplatila i u racunovodstvo svog fakulteta
beautyfool

#6 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by beautyfool »

Meni se jednom isti slucaj desio, teta u studentskoj sluzbi zaboravila napisati u index da je kompletan iznos uplacen i kad sam dosla da prijavim ispite veli da nije uplaceno ja im rekla da sam sigurno uplatila i da provjere u njihovom racunovodstvu, provjerili su i vidjeli valjda na njihovom izvodu iz banke da je uplate bilo :) inace da oni nisu vidjeli trazila bih od poste (jer sam ja uplatila u posti) da mi daju potvrdu ili neku kopiju uplate.Tako da prvo probaj da dodjes do njihovog racunovodstva jer oni moraju imati na svom izvodu iz banke tvoju uplatu pa tek onda idi u banku ili postu gdje si izvrsila uplatu.
Sretno
alica.k

#7 Re: uplata skolarine uplatnicom - moze li se provjeriti?

Post by alica.k »

hvala svima!
Post Reply