UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
Moderator: anex
-
jesenjin
#1 UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
Sve vas pozdravljam, imam jedno pitanje
U raifeisen banci imam visa karticu i trebao bi neke pare dobijati iz inostranstva na tu karticu tj da mi fizicko lice uplacuje pa sam cuo da banke uzimaju neki procetan i raja govori da se to ne isplati jer dobar dio novca banka uzme. Zanima me da li se neko susretao sa tim stvarima , koliki je procenat i slicno. Hvala
U raifeisen banci imam visa karticu i trebao bi neke pare dobijati iz inostranstva na tu karticu tj da mi fizicko lice uplacuje pa sam cuo da banke uzimaju neki procetan i raja govori da se to ne isplati jer dobar dio novca banka uzme. Zanima me da li se neko susretao sa tim stvarima , koliki je procenat i slicno. Hvala
-
NekiUser
#2 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
S racuna na racun se zove Wire transfer i kosta minimalno nekih 50-ak maraka ako saljes do hiljadu maraka, preko toga provizija raste, ovo je barem kod nas ovako, kad bi ti sad vani slao, za obratno je vjerovatno isto.
Imas i onaj Western Union u svakoj banci i posti, ali i oni uzimaju neki procenat. To se salje na ime/prezime i odes s licnom da podignes.
Ako imas PayPal moze ti poslati i na njega, tu je provizija nekih $5.
A moze ti i ček poslati, samo sto ces cekati nekih mjesec dana da ga banka provjeri.
Toliko ja znam, nadam se da ti je barem nesto pomoglo
Imas i onaj Western Union u svakoj banci i posti, ali i oni uzimaju neki procenat. To se salje na ime/prezime i odes s licnom da podignes.
Ako imas PayPal moze ti poslati i na njega, tu je provizija nekih $5.
A moze ti i ček poslati, samo sto ces cekati nekih mjesec dana da ga banka provjeri.
Toliko ja znam, nadam se da ti je barem nesto pomoglo
-
DON_eARL
#3 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
PayPal je po meni najbolja opcija.
Uzmu ti 4,79$ za troškove transakcije (koje može da plati i onaj koji šalje novac), i pored toga ti banka naplati 1% od ukupnog iznosa koji legne na transakcijski račun, za pretvaranje $ u KM.
Jedina mana je što ćeš morati čekati početak idućeg mjeseca da pare legnu na račun...
Uzmu ti 4,79$ za troškove transakcije (koje može da plati i onaj koji šalje novac), i pored toga ti banka naplati 1% od ukupnog iznosa koji legne na transakcijski račun, za pretvaranje $ u KM.
Jedina mana je što ćeš morati čekati početak idućeg mjeseca da pare legnu na račun...
- graue_maus
#4 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
skupo puno , slala prije par godina nesto hitno i ostala bez teksta .....ja sam upaltila za van eu, odrali me troskovima plus ta osoba morala u bosni da plati ponovo ,iako sam rekla da placam sve troskove u eu ......znam da western union ide po procentu od sume koju saljes ....nemam iskustva sa western union ..........
- eluna
#5 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
majbolje da pitaš u banci ........ali nisam baš sigurna da je 50 KM za svaku transakciju, osim toga, razne banke imaju razne tarife, upitaj u više banaka
- sema911s
#6 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
banke uzimaju minimum 5€ iznosa do 100€,., preko 100€ ide od 1%-5% zavisno koja banka preko koliko ih idu novci,.,
ona brza slanja wetern union i sl izbjegavajte jer za 0,1€ platite 7€ naknade,.,
najpovoljniji je paypal,.ja ga koristim evo vec 10god,.,na bilo koji iznos uzme mi 5usd,., auto kupio preko paypal,saljem salju mi novce samo je problem sto cekas prvi u mjesecu da idobijes novcee
ona brza slanja wetern union i sl izbjegavajte jer za 0,1€ platite 7€ naknade,.,
najpovoljniji je paypal,.ja ga koristim evo vec 10god,.,na bilo koji iznos uzme mi 5usd,., auto kupio preko paypal,saljem salju mi novce samo je problem sto cekas prvi u mjesecu da idobijes novcee
- cehaja
#7 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
sve ti zavisi od banke do banke.
- valter.ba
#8 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
Pratim:mrgreen:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- agnostic_front
#9 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
Nema šanse da je 50 KM na manje iznose. Ja mislim da je za to 10 KM u rajfajzenu. Otvori onaj devizni račun da ti euri legnu račun, jer ako ti je račun u KM-ovima, onda ti naplate i konverziju iz eura u KM-ove, jer moraju da odmah prebace u KM-ove. A ovako ti kad odeš u banku i kažeš im da ti kovertuju, ne plaćaš proviziju. (neka me neko ipravi ako griješim, ovo je moje iskustvo)
-
talić
#10 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
Slanje novca sa računa na račun je u svakom slučaj najjeftiniji način slanja novca, novac stigne za dva dana.
Pitaj u banci.
Pitaj u banci.
-
jesenjin
#11 Re: UPLATA NOVCA IZ INOSTRANSTVA NA KARTICU
A recite mi ovo , ja takodjer od nedavno koristim paypal i imam neke love na njemu oko 30tak eura i tako mi stoji nekakav pending balance oko 21 euro a avejbl mi je 9 eura e sad ne mogu da isplati taj novac na karticu zato sto mi je novac u pendingu??? kako to funkcionise i zasto se ne moze isplatiti i kad ce se moci isplatiti.... nesto sam citao da se ceka oko mjesec dana i zanima me takodjer za koliko dana legne novac u banku kada se ide na isplatu... hvala