Uplata na račun u inostranstvu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
julisiz es grant

#1 Uplata na račun u inostranstvu

Post by julisiz es grant »

Treba da uplatim novac na račun u inostranstvu, pa me zanima najlakši i najjeftiniji način za to. Da bih prebacio pare direktno, pošto se radi o eurima, trebao bih imati devizni račun (tako su mi objasnili u banci, doduše to je bilo prije dvije godine), a ja ga nemam. Drugi način je valjda Western union, ali tu moraš navesti ime i adresu onoga ko će doći po te pare, ali problem je što se ovdje ne radi o fizičkom licu, nego o ustanovi. Dakle, šta da radim?
drndalo

#2 Re: Uplata na račun u inostranstvu

Post by drndalo »

Na Western zaboravi, preskupo... Odes fino u banku i pitas sta ti tacno treba za uplatiti pare na neki racun vani.

Nisam siguran da za to treba dev. racun u toj banci. Bilo bi pozeljno da imas IBAN racun te firme... I racunaj jedno 2 radna dana da treba da te pare budu proknjizene vani.
mayab

#3 Re: Uplata na račun u inostranstvu

Post by mayab »

Devizni racun ti ne treba, treba ti tekuci racun kod banke ;dalje treba ti naziv banke kod koje je racun korisnika, SWIFT kod i IBAN korisnika.Na nalogu zaokruzis da je trosak uplate tvoj (OUR) , osim ako se nisi drugacije dogovorio sa onim kome uplacujes, i takodje treba ti dokaz zasto uplacujes pare u inozemstvo, bez toga nista!
Ricken

#4 Re: Uplata na račun u inostranstvu

Post by Ricken »

Da sad može i sa KM računa. Naplate konverziju pri uplati. Sve možeš elektronski završiti. Osnov za plačanje samo naknadno pošalješ banci na mail ili faks.
Post Reply