upis prvačića
-
jajasmin
#1 upis prvačića
dvoumim se oko upisa u privatnu ili drzavnu školu. da odmah kažem nisam pun love tako da mi pare igraju ulogu. djete mi mora u produzeni boravak i u oš Grbavica II ga imaju ali kad sam pitao za cijenu (200 KM) ono nije ni malo. onda se malo raspitujem i saznam da ima privatna skola na ilidzi 340 KM (plus 70 KM prijevoz), onda saznam za privatnu školu isa beg ishakovic koja se nalazi odmah do grbavice II. da li netko ima iskustva sa ovom školom, koje su cijene itd.
mislim kao cu vec placat 200 KM za produzeni u drzavnoj, dodao bih jos nesto pa nek ide u privatnu.
hvala
mislim kao cu vec placat 200 KM za produzeni u drzavnoj, dodao bih jos nesto pa nek ide u privatnu.
hvala
-
saramica
#2 Re: upis prvačića
Ja ti ne bih nikako preporucila Grbavicu II..jajasmin wrote:dvoumim se oko upisa u privatnu ili drzavnu školu. da odmah kažem nisam pun love tako da mi pare igraju ulogu. djete mi mora u produzeni boravak i u oš Grbavica II ga imaju ali kad sam pitao za cijenu (200 KM) ono nije ni malo. onda se malo raspitujem i saznam da ima privatna skola na ilidzi 340 KM (plus 70 KM prijevoz), onda saznam za privatnu školu isa beg ishakovic koja se nalazi odmah do grbavice II. da li netko ima iskustva sa ovom školom, koje su cijene itd.
hvala
-
Racunica
#3 Re: upis prvačića
molim te da pojasnis zasto ne bi preporucila? i mene zanima ova skola, a takodjer se dvoumimo izmedju privatne i drzavne skole...saramica wrote:Ja ti ne bih nikako preporucila Grbavicu II..jajasmin wrote:dvoumim se oko upisa u privatnu ili drzavnu školu. da odmah kažem nisam pun love tako da mi pare igraju ulogu. djete mi mora u produzeni boravak i u oš Grbavica II ga imaju ali kad sam pitao za cijenu (200 KM) ono nije ni malo. onda se malo raspitujem i saznam da ima privatna skola na ilidzi 340 KM (plus 70 KM prijevoz), onda saznam za privatnu školu isa beg ishakovic koja se nalazi odmah do grbavice II. da li netko ima iskustva sa ovom školom, koje su cijene itd.
hvala
-
jajasmin
#4 Re: upis prvačića
evo bas sam saznao da isa beg ishakovic kosta 250 KM mjesecno. jos ne znam sta sve ukljucuje ali majke mi sad razmisljam bolje mi je jos 50 dodat i tu ga upisat a ne u grbavicu II. svakako bih placao
a i volio bih da cujem iskustva iz obje skole. a ne ovo tipa: ne bih ti preporucio i bez objasnjenja zasto.
a i volio bih da cujem iskustva iz obje skole. a ne ovo tipa: ne bih ti preporucio i bez objasnjenja zasto.
-
Keksich
#5 Re: upis prvačića
I mene interesuje ovo za Grbavicu II?
-
saramica
#6 Re: upis prvačića
Isla sam u tu skolu nekoliko godina.. i ponasanjem ucitelja i nastavnika nisam bila zadovoljna, .. kasnije sam promijenila skolu i to mi je najbolji potez.. cujem se jos sa prijateljima koji su ostali tamo i govore mi svi da je pametno sto sam to uradila.. drugarica koja je isla tamo trebala je pasti, a nakon sto je otisla u drugu skolu bila je ucenik generacij.. previse traze, sto ce mnogi smatrati da je dobro, ali to stvara djeci odbojnost prema skoli i takodjer sam primjetila razdvajanje djece na nacionalnoj osnovi.. Ako vas interesuje produzeni, mislim da u kovacicima ima pa se raspitajte 
-
Racunica
#7 Re: upis prvačića
je li ovo cijena produzenog ili? sada sam primjetila da ne znas sta sve ukljucuje... isla sam na njihovu stranicu al ne nadjoh cjenovnikjajasmin wrote:evo bas sam saznao da isa beg ishakovic kosta 250 KM mjesecno. jos ne znam sta sve ukljucuje ali majke mi sad razmisljam bolje mi je jos 50 dodat i tu ga upisat a ne u grbavicu II. svakako bih placao
-
Keksich
#8 Re: upis prvačića
Čuj trebala pasti, ko još pada u osnovnojsaramica wrote:Isla sam u tu skolu nekoliko godina.. i ponasanjem ucitelja i nastavnika nisam bila zadovoljna, .. kasnije sam promijenila skolu i to mi je najbolji potez.. cujem se jos sa prijateljima koji su ostali tamo i govore mi svi da je pametno sto sam to uradila.. drugarica koja je isla tamo trebala je pasti, a nakon sto je otisla u drugu skolu bila je ucenik generacij.. previse traze, sto ce mnogi smatrati da je dobro, ali to stvara djeci odbojnost prema skoli i takodjer sam primjetila razdvajanje djece na nacionalnoj osnovi.. Ako vas interesuje produzeni, mislim da u kovacicima ima pa se raspitajte
-
saramica
#9 Re: upis prvačića
Keksich wrote:Čuj trebala pasti, ko još pada u osnovnojsaramica wrote:Isla sam u tu skolu nekoliko godina.. i ponasanjem ucitelja i nastavnika nisam bila zadovoljna, .. kasnije sam promijenila skolu i to mi je najbolji potez.. cujem se jos sa prijateljima koji su ostali tamo i govore mi svi da je pametno sto sam to uradila.. drugarica koja je isla tamo trebala je pasti, a nakon sto je otisla u drugu skolu bila je ucenik generacij.. previse traze, sto ce mnogi smatrati da je dobro, ali to stvara djeci odbojnost prema skoli i takodjer sam primjetila razdvajanje djece na nacionalnoj osnovi.. Ako vas interesuje produzeni, mislim da u kovacicima ima pa se raspitajte
Momak je pao u 8. razz
-
jajasmin
#10 Re: upis prvačića
cijena ukljucuje produzeni s tim da se hrana placa posebno. jos 3 marke na dan.Racunica wrote:je li ovo cijena produzenog ili? sada sam primjetila da ne znas sta sve ukljucuje... isla sam na njihovu stranicu al ne nadjoh cjenovnikjajasmin wrote:evo bas sam saznao da isa beg ishakovic kosta 250 KM mjesecno. jos ne znam sta sve ukljucuje ali majke mi sad razmisljam bolje mi je jos 50 dodat i tu ga upisat a ne u grbavicu II. svakako bih placao
ipak sam odlucio da sina upisem u grbavicu II. to sto ej pruivatna skola to meni ne znaci puno. cak dajem prednost javnim skolama jer u privatnima se djeci popušta tako da kad dodjeu u srednju školu dodju opušteni. tako barem ja mislim. neznam
-
otes
#11 Re: upis prvačića
Vidim da raspravljate oko upisa u skolu,mene def interesira samo cijena u tzv risali ako neko zna da mi kaze i nacin placanja.A def dijete upisujem u privatnu skolu.
-
Racunica
#12 Re: upis prvačića
Ako neko koristi ili je koristio produzeni boravak u skoli Grbavica II bila bih jako zahvalna ako iznese svoja iskustva i misljenja.
-
elnino
#13 Re: upis prvačića
Završio sam OŠ Grbavica 2 i po meni jedna od bolje opremljenijih osnovnih ovo za ponašanje profesora se baš i ne slažem jer mislim da ne traže puno i još jedna stvar niko nikad poslije rata u OŠ Grbavica 2 nije pao!!!
Za novac neznam ali svakako što se ostalog tičem preporučujem je.
-
MellyCullen
#14 Re: upis prvačića
A da ti prestanes da seres i pogledas uspijehe ucenikak oji su je sad zavrsili? Npr. Ja sam zavrsila Grbavicu 2 i trenutno sam najbolja u svojoj skoli a upisala sam jednu od tezih skola u gradu. Ono sto su neki ucili za 5 nama je bilo 3 i sad imamo najbolje znanje od drugih osnovnih. Razdvajanja djece prema nacionalnoj osnovi i stvaranja odbojnosti prema skoli nema. Oni djecu uce da zavole skolu koliko god to tesko bilo. Djeca koja su zavrsila G2 imaju radne navike za razliku od ostalih osnovnih skola u Sarajevu gdje ne znaju ni citati kako treba. Moj drug iz razreda (mi smo ove godine zavrsili ksolu) je trebao pasti ali nije jer su mu svi popustali i davali 2. Tako da prestani da seres i dobro se informisi sta se trenutno desava u toj skoli jer je ocito da ti je netko zatrovao mozak pogresnim informacijama.saramica wrote:Isla sam u tu skolu nekoliko godina.. i ponasanjem ucitelja i nastavnika nisam bila zadovoljna, .. kasnije sam promijenila skolu i to mi je najbolji potez.. cujem se jos sa prijateljima koji su ostali tamo i govore mi svi da je pametno sto sam to uradila.. drugarica koja je isla tamo trebala je pasti, a nakon sto je otisla u drugu skolu bila je ucenik generacij.. previse traze, sto ce mnogi smatrati da je dobro, ali to stvara djeci odbojnost prema skoli i takodjer sam primjetila razdvajanje djece na nacionalnoj osnovi.. Ako vas interesuje produzeni, mislim da u kovacicima ima pa se raspitajte
U Grbavici 2 nitko nije pau u proteklih 20 godina tako da ova iznad moze prestat da sere jer je kako kaze u G2 isla nekoliko godina.elnino wrote:Završio sam OŠ Grbavica 2 i po meni jedna od bolje opremljenijih osnovnih ovo za ponašanje profesora se baš i ne slažem jer mislim da ne traže puno i još jedna stvar niko nikad poslije rata u OŠ Grbavica 2 nije pao!!!
- Poison_Ivy
#15 Re: upis prvačića
ja se izvinjavam, ali ja definitivno ne bih upisala dijete u tu školu sudeći po riječniku ove mlade dame koja je istu nedavno završila. Zaista jedna velika sramota,
-
duboka_misao
#16 Re: upis prvačića
sto nam je melly opsjednuta fekalijama...de malo moderatori
- Individualism18
#17 Re: upis prvačića
MellyCullen, jesi li se to samo registrovala da bi pohvalila svoju školu? Ako je do toga, onda ti nije uspjelo. Meni si samo pokazala kako si neodgojena i dovela do toga da se zapitam kakva to djeca izlaze iz Grbavice II. Rječnik ti je na nivou klošara, a ne najbolje učenici bilo koje škole (kako ti tvrdiš, mada se ne bi moglo zaključiti iz napisanog).
-
Avetinho
#18 Re: upis prvačića
Melly, dijete, a da se ti malo vratis u skolu? Mozda ovaj put sta vazno i naucis.MellyCullen wrote:A da ti prestanes da seres i pogledas uspijehe ucenikak oji su je sad zavrsili? Npr. Ja sam zavrsila Grbavicu 2 i trenutno sam najbolja u svojoj skoli a upisala sam jednu od tezih skola u gradu. Ono sto su neki ucili za 5 nama je bilo 3 i sad imamo najbolje znanje od drugih osnovnih. Razdvajanja djece prema nacionalnoj osnovi i stvaranja odbojnosti prema skoli nema. Oni djecu uce da zavole skolu koliko god to tesko bilo. Djeca koja su zavrsila G2 imaju radne navike za razliku od ostalih osnovnih skola u Sarajevu gdje ne znaju ni citati kako treba. Moj drug iz razreda (mi smo ove godine zavrsili ksolu) je trebao pasti ali nije jer su mu svi popustali i davali 2. Tako da prestani da seres i dobro se informisi sta se trenutno desava u toj skoli jer je ocito da ti je netko zatrovao mozak pogresnim informacijama.saramica wrote:Isla sam u tu skolu nekoliko godina.. i ponasanjem ucitelja i nastavnika nisam bila zadovoljna, .. kasnije sam promijenila skolu i to mi je najbolji potez.. cujem se jos sa prijateljima koji su ostali tamo i govore mi svi da je pametno sto sam to uradila.. drugarica koja je isla tamo trebala je pasti, a nakon sto je otisla u drugu skolu bila je ucenik generacij.. previse traze, sto ce mnogi smatrati da je dobro, ali to stvara djeci odbojnost prema skoli i takodjer sam primjetila razdvajanje djece na nacionalnoj osnovi.. Ako vas interesuje produzeni, mislim da u kovacicima ima pa se raspitajte
U Grbavici 2 nitko nije pau u proteklih 20 godina tako da ova iznad moze prestat da sere jer je kako kaze u G2 isla nekoliko godina.elnino wrote:Završio sam OŠ Grbavica 2 i po meni jedna od bolje opremljenijih osnovnih ovo za ponašanje profesora se baš i ne slažem jer mislim da ne traže puno i još jedna stvar niko nikad poslije rata u OŠ Grbavica 2 nije pao!!!
-
mirzarb
#19 Re: upis prvačića
Upisi dijete u najblizu skolu..
Ne kontam cemu ova razmisljanja i premisljanja..
Ne kontam cemu ova razmisljanja i premisljanja..
-
Ambrozija
#20 Re: upis prvačića
Imas i u Isak Samokovlija produzeni boravak a nije mnogo daleko od Grbavice, ali ne znam cijenu