Upis na Ganic
- cigara
#1 Upis na Ganic
Prijatelj razmislja o upisu na Ganica (SSST) pa me zamolio da se raspitam. Ono ga zanima je kakav je sistem studiranja, koliko je fakultet zahtjevan vremenski (provedeno vrijeme na fakultetu), jesu li profesori ok i ono najvaznije vrijedi li dati tolike pare za taj fakultet tj. koliko je priznata diploma, iskustva s pronalaskom posla itd.
Ono sto sam do sada saznao (al nisu 100% sigurne informacije pa bih volio da me neko ispravi ako sam u krivu)
je da imaju dobar sistem kad su ispiti u pitanju i da je fakultet pomaze pri pronalasku poslova cak i prije zavrsetka faksa
Ono sto sam do sada saznao (al nisu 100% sigurne informacije pa bih volio da me neko ispravi ako sam u krivu)
je da imaju dobar sistem kad su ispiti u pitanju i da je fakultet pomaze pri pronalasku poslova cak i prije zavrsetka faksa
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#2 Re: Upis na Ganic
Jes' i dobijes ferari i stan u ferhadiji po zavrsetku..
- LeonardoAC
#3 Re: Upis na Ganic
savjetuj prijatelju da upise ozbiljan fakultetcigara wrote:Prijatelj razmislja o upisu na Ganica (SSST) pa me zamolio da se raspitam. Ono ga zanima je kakav je sistem studiranja, koliko je fakultet zahtjevan vremenski (provedeno vrijeme na fakultetu), jesu li profesori ok i ono najvaznije vrijedi li dati tolike pare za taj fakultet tj. koliko je priznata diploma, iskustva s pronalaskom posla itd.
-
manki
#4 Re: Upis na Ganic
Sistem studiranja - super, zapadni.cigara wrote:Prijatelj razmislja o upisu na Ganica (SSST) pa me zamolio da se raspitam. Ono ga zanima je kakav je sistem studiranja, koliko je fakultet zahtjevan vremenski (provedeno vrijeme na fakultetu), jesu li profesori ok i ono najvaznije vrijedi li dati tolike pare za taj fakultet tj. koliko je priznata diploma, iskustva s pronalaskom posla itd.
Koliko je zahtijevan - dosta zahtijevan, ne smijes bjezati s predavanja, ako imas vise od 20% izostanaka ljetna skola, ako ne polozis ljetnu, obnova godine. Takodjer dosta se dobija i "zadace" tako da je poprilicno zahtijevan i u tom aspektu
Profesori - super, ljubazni, pristupacni
Diploma - priznata, ja upisao magistarski vani s njom
Fakultet pomaze pri pronalasku poslova - ne bas.
Nadam se da je pomoglo.
-
casanova123
#5 Re: Upis na Ganic
ima vec temaza SSST i pitanja:
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=37&t=85896
nije potrebno da se nova otvara..
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=37&t=85896
nije potrebno da se nova otvara..
- wewa
#6 Re: Upis na Ganic
ocito je nedovoljno zahtjevanmanki wrote:Sistem studiranja - super, zapadni.cigara wrote:Prijatelj razmislja o upisu na Ganica (SSST) pa me zamolio da se raspitam. Ono ga zanima je kakav je sistem studiranja, koliko je fakultet zahtjevan vremenski (provedeno vrijeme na fakultetu), jesu li profesori ok i ono najvaznije vrijedi li dati tolike pare za taj fakultet tj. koliko je priznata diploma, iskustva s pronalaskom posla itd.
Koliko je zahtijevan - dosta zahtijevan, ne smijes bjezati s predavanja, ako imas vise od 20% izostanaka ljetna skola, ako ne polozis ljetnu, obnova godine. Takodjer dosta se dobija i "zadace" tako da je poprilicno zahtijevan i u tom aspektu
Nadam se da je pomoglo.
- Zatamnjena stakla
#7 Re: Upis na Ganic
gentoo wrote:Jes' i dobijes ferari i stan u ferhadiji po zavrsetku..
- Ductus Holedocus
#8 Re: Upis na Ganic
Pa mozda covjek ne studira srpsko-hrvatskiwewa wrote:ocito je nedovoljno zahtjevanmanki wrote:Sistem studiranja - super, zapadni.cigara wrote:Prijatelj razmislja o upisu na Ganica (SSST) pa me zamolio da se raspitam. Ono ga zanima je kakav je sistem studiranja, koliko je fakultet zahtjevan vremenski (provedeno vrijeme na fakultetu), jesu li profesori ok i ono najvaznije vrijedi li dati tolike pare za taj fakultet tj. koliko je priznata diploma, iskustva s pronalaskom posla itd.
Nadam se da je pomoglo.
- wewa
#9 Re: Upis na Ganic
nisam znala da se mora imati univerzitetska diploma filoloskog usmjerenja da bi se poznavao pravopis. ako je tako, mea culpaDuctus Holedocus wrote:
Pa mozda covjek ne studira srpsko-hrvatski![]()
- cigara
#10 Re: Upis na Ganic
bravo, odlican sigentoo wrote:Jes' i dobijes ferari i stan u ferhadiji po zavrsetku..
napisi adresu da ti posaljem milku s keksom za ovakav humor, zasluzio si
hvala ostalima na ozb odg
- suzzy_q
#11 Re: Upis na Ganic
Fakultet je sigurno najjaci privatni u BiH.
- harač
#12 Re: Upis na Ganic
Najbolji je od privatnih (vala i ima neku konkurenciju), ali i od 90% javnih (vala i ima neku konkurenciju). Imajući u vidu koliko naplaćuje "usluge" ne smije ni čuditi. Ja sam studirao besplatno na ovim našim pa se ne mogu ni buniti što je kanalizacija 
- suzzy_q
#13 Re: Upis na Ganic
Iskreno ne znam koliko kosta godisnje, ali kako sam upoznata sa istim, znam da je jako kvalitetan.harač wrote:Najbolji je od privatnih (vala i ima neku konkurenciju), ali i od 90% javnih (vala i ima neku konkurenciju). Imajući u vidu koliko naplaćuje "usluge" ne smije ni čuditi. Ja sam studirao besplatno na ovim našim pa se ne mogu ni buniti što je kanalizacija
A sto se tice drzavnih fakulteta, na zalost, tu je prava katastrofa - ljudi uce na svakom faxu bar 50% onoga sto im ne treba, niti ce ikada koristiti, a 10% onoga sto je odavno zastarjelo.