Upis na fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Junexoxo

#1 Upis na fakultet

Post by Junexoxo »

Maturanti šta upisujete ove godine?

Najbrojnija smo generacija. Imam osjećaj da je ETF najpopularniji ove godine.
Nuken

#2 Re: Upis na fakultet

Post by Nuken »

Jesmo najbrojnija,ali svake godine smanjuje se broj onih koji se odlučuju upisati neki fakultet.Makar se meni tako čini.Kad smo kod upisa,kod mene je u planu medicina u BL.Daleko jeftinija i bliža nego Sarajevo.Pokušaću pa da vidimo...
Sijalica koja gori

#3 Re: Upis na fakultet

Post by Sijalica koja gori »

Nuken wrote:Jesmo najbrojnija,ali svake godine smanjuje se broj onih koji se odlučuju upisati neki fakultet.Makar se meni tako čini.Kad smo kod upisa,kod mene je u planu medicina u BL.Daleko jeftinija i bliža nego Sarajevo.Pokušaću pa da vidimo...
Također za medicinu u BL. Previše jeftinija u odnosu za Sarajevo a i puno bolja.
DuckZz

#4 Re: Upis na fakultet

Post by DuckZz »

I dalje sam u dilemi da li upisati ETF ili Ekonomiju.
Volio bih dobiti neke preporuke ili iskustva.

Znam da je ETF kao škola bolja 3x kad se završi, ali je i teža, ne samo općenito, već zato što znam da ima dosta stvari koje se tamo obrađuju, ne želim da znam, a morat ću
Ekonomija lakša, ali mnogo ljudi je završi, odnosno upiše, te nije toliko popularna u BiH ....

ne znam
casanova123

#5 Re: Upis na fakultet

Post by casanova123 »

Svaki je fakultet tezak.. odnosno svaki studij..
Ja kad bih upisao politicke nauke ne bih ga zavrsio ni za 10 godina.. a kad je rijec o informatici i matematici sve ide kako treba :D

zavisi sta volis i kako se ti zamislis za 10-15 godina.. ETF nemoj da upises samo zato sto je "perspektivan" i "dobar", nego zato sto te interesuje ono sto se tamo radi i uci.. ekonomija ko ekonomija.. imao bi puno vise teorije, sto je kao "lakse" nego tehnicki fakulteti.. sve zavisi od toga sta tebi odgovara.. upisi sta te privlaci.. etf ili ekonomija, sta god da zavrsis mozes otici iz BiH ako ne budes mogao naci posao..
bumerangss

#6 Re: Upis na fakultet

Post by bumerangss »

Sijalica koja gori wrote:
Nuken wrote:Jesmo najbrojnija,ali svake godine smanjuje se broj onih koji se odlučuju upisati neki fakultet.Makar se meni tako čini.Kad smo kod upisa,kod mene je u planu medicina u BL.Daleko jeftinija i bliža nego Sarajevo.Pokušaću pa da vidimo...
Također za medicinu u BL. Previše jeftinija u odnosu za Sarajevo a i puno bolja.
Medicina u Bl "puno bolja" od medicine u Sa!!!??? :-)
Ne znas sta pricas!!! :run:
friskyoreo

#7 Re: Upis na fakultet

Post by friskyoreo »

DuckZz wrote:I dalje sam u dilemi da li upisati ETF ili Ekonomiju.
Volio bih dobiti neke preporuke ili iskustva.

Znam da je ETF kao škola bolja 3x kad se završi, ali je i teža, ne samo općenito, već zato što znam da ima dosta stvari koje se tamo obrađuju, ne želim da znam, a morat ću
Ekonomija lakša, ali mnogo ljudi je završi, odnosno upiše, te nije toliko popularna u BiH ....

ne znam
Ekonomiju zaobidji slobodno. Njih ima za izvoza. Mnogo je privatnih fakulteta koji nude taj smjer i znaci da ce ih biti jos vise. Sto se tice posla, velike su sanse da ces se zaposliti u nekoj privatnoj firmi i raditi posao za koji si placen i koji bi mogao raditi i samo sa srednjom.

I btw, morate razmisljati unaprijed. Ono sto se sada trazi, ne znaci da ce se traziti i za 5 godina. Na velikoj ste zivotnoj prekretnici, koja ce u velikome odluciti u kojem pravcu ce ici vas zivot. Zato nemojte olako shvatati tu odluku.
Juliuscezar

#8 Re: Upis na fakultet

Post by Juliuscezar »

Historija, to volim to znam to zelim :D.
Post Reply