Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nineinchnails

#1 Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by nineinchnails »

Hello :razz:
Da ne komplikujem stvari i razgovaram sa raznoraznim studentskim sluzbama, Ima li neko ko ima informaciju iz prve ruke "Da li se moze upisati fakultet s trogodisnjom srednjom skolom?"
Ako moze, na kojim fakultetima (odsjecima) postoji ta mogucnost.
Ja sam fakultet davno zavrsio, ali pitam za nekoga ko se tek sprema :)

Hvala unaprijed.........
Last edited by nineinchnails on 13/12/2010 20:26, edited 1 time in total.
Cheguevarax

#2 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by Cheguevarax »

Mislim da ne postoji. Ali kakva nam je drzava komotno za 1000 km mozes kupiti bilo koju srednju skolu.
Russs

#3 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by Russs »

Jasno i kratko NE sa 3 godine srednje skole se ne moze upisati Fax :D
nineinchnails

#4 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by nineinchnails »

Russs wrote:Jasno i kratko NE sa 3 godine srednje skole se ne moze upisati Fax :D
Ja sam to davno zavrsio, ali se ne sjecam tih odredbi. Koliko se sjecam, bilo je i onih sa trogodisnjom da su uspjeli upisati...bio je jedan takav samnom na faxu ;-)
-Romeo-

#5 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by -Romeo- »

nineinchnails wrote:
Russs wrote:Jasno i kratko NE sa 3 godine srednje skole se ne moze upisati Fax :D
Ja sam to davno zavrsio, ali se ne sjecam tih odredbi. Koliko se sjecam, bilo je i onih sa trogodisnjom da su uspjeli upisati...bio je jedan takav samnom na faxu ;-)
koliko ja znam moglo je prije rata, sada ne može, no ne vidim da to predstavlja neki problem jer u širokom, višegradu........može časkom "ispolagati" razliku za četvrti stepen.
alica.k

#6 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by alica.k »

znaci, upisuje se vanredno 4. godina (tj bukvalno kupis skolu za koji 1000KM do 3000KM, zavisi kako gdje).

fakultet se moze upisati samo sa 4 godine srednje skole, nikako 3.
komunalac

#7 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by komunalac »

nineinchnails wrote:
Mislim tamo negdje do 1995 da je moglo sa 3 razreda srednje škole...
al_akhisari

#8 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by al_akhisari »

...nisam siguran da je info pouzdan, ali nedavno sam nacuo da je takva mogucnost postojala/ postoji na univerzitetu u bihacu na pojedinim studijskim grupama...cak se spominjao i određeni lik koji je to pravo iskoristio...pa eto, provjeri
-Romeo-

#9 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by -Romeo- »

alica.k wrote:znaci, upisuje se vanredno 4. godina (tj bukvalno kupis skolu za koji 1000KM do 3000KM, zavisi kako gdje).

fakultet se moze upisati samo sa 4 godine srednje skole, nikako 3.
pa dobro nije baš samo da kupi, znaju oni nešto i priupitati, ako ništa onda ofanzive i glavne gradove bivših nam republika. :D
Vragolan

#10 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by Vragolan »

nineinchnails wrote:
ma vazilo je to ko je u ratu zavrsio tri razreda pa je mogao nastaviti na fax, to su ukinuli 2000 i neke
MAN-lion's coach

#11 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:27, edited 1 time in total.
nineinchnails

#12 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by nineinchnails »

MAN-lion's coach wrote:Položi razliku predmeta za 4 stepen i idi na fax koji hoćeš. :-D
To je preko milje maraka. :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by ladyblue18 »

nineinchnails wrote:
MAN-lion's coach wrote:Položi razliku predmeta za 4 stepen i idi na fax koji hoćeš. :-D
To je preko milje maraka. :roll:
Drugacije ne mozes.
Zatamnjena stakla

#14 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by Zatamnjena stakla »

Kostat ce te svakako razlika predmeta ti samo preostaje ostalo je sve ok-e :)
PAZI

#15 Re: Upis na fakultet s 3 godine srednje skole

Post by PAZI »

nineinchnails wrote:
Ma bilo ih je i ima ih ko pljeve,onih koji su sa kojekakvim zanatčićima(a podosta ih nema dokaza daje i to završila.papiri izgorjeli,školskih drugova nigdje..itd)u OSBiH i MUP-u..Na desetine:brigadira,pukovnika,majora,kapetana ,CL;inspektora,glasnogovornika :lol: :oops: Naročito se "liberalnim"za upis takvih "potencijala"pokazao FPN u Sarajevu,a nije puno zaostajala ni Đulsa hanume lutkarsko cvjećarska akademija u Mostaru :dance: Samo je vaktile bilo bitno biti gotivan sa naibureisom Spahićem i Halilom Brzinom(i naravno halkama oko njih)i eto te u novopečenim "intelektualnim vodama"...Ma takvi su to potencijali bili da su po 11 ispita polagali za mjesec dana :x :?: :zzzz:(Ajnštajn se u grobu prevrtao) A Vi tu nemože,ma može u ovoj nakradi države metla pući ko top,može i drveni šporet,,može sve što nigdje i nikada nije moglo i nije bilo normalno :skoljka:
Post Reply