Upis na Fakultet Kriminalističkih nauka
-
Papovka
#1 Upis na Fakultet Kriminalističkih nauka
E ovako ljudi dragi od sestre mi sin treba da upise pomenuti fakultet znam da je konkurs izasao negdje 15 juna posto je momak jako problematican a zna ga i slagati vala zanima me par stvari vezano za sam upis, postoji li prijemni, koji su smjerovi na fakultetu jeli po bolonji i koliko iznosi godina samofinansirajuce solucije
eto zamolio bih vas da date par odgovora 
- 4gent
#2 Re: Upis na Fakultet Kriminalističkih nauka
Nikako....ako djetetu želite dobro, onda ga ne upisujte na taj fakultet. Zašto? Zato što će poslije miješati malter ako nema nekoga "u vrhu". Poznajem ih dosta koji su završili i niko nije ni dana radio u struci.
-
frozen in time
#3 Re: Upis na Fakultet Kriminalističkih nauka
Nije to samo slucaj sa kriminalistikom, na svakom fakultetu imamo isti problem da se ne mozes zaposliti ili da tesko dolazis do posla u svojoj struci. Diploma nista ne znaci kad je posao u pitanju, mislim znaci, ali pored diplome se traze i druge vjestine i znanja (bilo jezici, zavrsene akademije, nadogradnje itd.). Danas moras imati odogvarajuce kompetencije da bio zadovoljio kriterije i uslove poslodavaca, i dodatni problem predstavlja velika konkurencija i pritisak koji se na taj nacin vrsi na mlade ljude. Mislis da si upisao nesto sto ima perspektivu, na kraju shvatis da to perspektivno ne postoji. I bilo bi dosta drugacije da nema ovih sto se nalaze ''na vrhu'', onda bi mozda znanje bilo jedino mjerilo. ali to je utopija za sada.4gent wrote:Nikako....ako djetetu želite dobro, onda ga ne upisujte na taj fakultet. Zašto? Zato što će poslije miješati malter ako nema nekoga "u vrhu". Poznajem ih dosta koji su završili i niko nije ni dana radio u struci.