Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
- smoki_choko
#326 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
nesto lupa ovaj, kako ces upisivati trecu ako ti je ostalo iz prve 
-
extraordinary
#327 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ma beze pitam, teoretski je moguće da očistiš cijelu drugu a da nisi očistio prvu. Ali to je nebitno za ovu temu, poenta je dakle da u toku trogodišnjeg studija ukupno jedan predmet može da se prenese na iduću godinu?
- perfect_guy
#328 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
upravo tako, ali baš nisam siguran da li će ti dopustiti upis treće ako iz prve nešto vučešextraordinary wrote:poenta je dakle da u toku trogodišnjeg studija ukupno jedan predmet može da se prenese na iduću godinu?
- smoki_choko
#329 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ja sam ocistio trecu i upiso trecu i prenio jedan sto mi je ostao iz druge. jedan predmet do 6 kredita se moze prenijeti
-
extraordinary
#330 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ne, ne, nego nisam skontao u prvi mah šta si ti htio reći. Sve ok sadperfect_guy wrote:upravo tako, ali baš nisam siguran da li će ti dopustiti upis treće ako iz prve nešto vučešextraordinary wrote:poenta je dakle da u toku trogodišnjeg studija ukupno jedan predmet može da se prenese na iduću godinu?
A ljetna škola i dodatni rokovi, to će sve poukidati osim septembra?
- perfect_guy
#331 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
navodno bi se u maju trebala znati konačna odluka na temu ljetne, koja trenutno stoji na planu nastaqvnih aktivnosti, ali je skinuta s cjenovnikaextraordinary wrote:Ne, ne, nego nisam skontao u prvi mah šta si ti htio reći. Sve ok sadperfect_guy wrote:upravo tako, ali baš nisam siguran da li će ti dopustiti upis treće ako iz prve nešto vučešextraordinary wrote:poenta je dakle da u toku trogodišnjeg studija ukupno jedan predmet može da se prenese na iduću godinu?
A ljetna škola i dodatni rokovi, to će sve poukidati osim septembra?
-
extraordinary
#332 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala za sve odgovore 
- Kio
#333 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
nakon nekoliko mjeseci......
dao sam 3 predmeta.Ostalo mi pravo i matematika...
Matematika je za 7 dana...nakon sto sam pao na prvome roku...izgubio sam volju...
sto se tice prava...posto je obilno sta mislite o tehnici citanja...odnosno iscitavanja
dao sam 3 predmeta.Ostalo mi pravo i matematika...
Matematika je za 7 dana...nakon sto sam pao na prvome roku...izgubio sam volju...
sto se tice prava...posto je obilno sta mislite o tehnici citanja...odnosno iscitavanja
-
paradjik
#334 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
poz..potrebno mi je nekoliko informacija od studenata sa ekonomije..
naime, trenutno sam na master studiju na elektrotehnickom fakultetu, i zanima me da li mogu upisati nesto na ekonomiji vezano za menadžment i sl, i da li su isti uslovi kao kada se upisuje nakon srednje skole, ili imaju neki drugi uslovi..?
naime, trenutno sam na master studiju na elektrotehnickom fakultetu, i zanima me da li mogu upisati nesto na ekonomiji vezano za menadžment i sl, i da li su isti uslovi kao kada se upisuje nakon srednje skole, ili imaju neki drugi uslovi..?
- Chicks
#335 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Posalji e-mail na [email protected], ako tu ne dobijes odgovor u roku od 3 dana, onda se uputi u studentsku sluzbu fakulteta i pitaj to.
Pozdrav.
Pozdrav.
-
nova_korisnica
#336 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ima li neko knjigu marketing usluga od Vesne Babic Hodovic u elektronskom formatu?? treba mi samo 30 stranice iz te knjige...a nemam pristup ono e-biblioteci 
veoma zahvalna...
veoma zahvalna...
-
DON_eARL
#337 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ima li gdje primjera prijemnog iz matematike? 
-
pippi_sunce
#338 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Cao,
ja sam bila student na EFSA na distance learning / na osnovu drugih fakulteta u svijetu ovaj tip ucenja, je ipak dosta povezan i sa in-class nastavama. Ja sam prije toga bila u njemackoj i zavrsila srednju, radila...visu skolu upisala i otisla na EFSA. Moje iskustvo je bilo pozitivno. Svakom prof. ili profesorici koje sam kontaktirala bili su veoma prijatni i voljni da pomognu. Pa cak i prof. Dostic i prof. Kasim tatic. Sve u svemu organizacija mi se svidjela i sada kosta distance learning 1000 km. Ja sam ipak za tipa redovnog studiranja, jer covjek jednostavno mora odrzavati ritam. Isto tako sam polozila iz prve poslovno pravo, nije tako strasno kao sto inace studenti plase jedni druge. Ima dosta toga da se uci...ali boze moj....zbog toga i idemo na faks. Sto se tice teorije, pa rekla bi da je to slicno svugdje. Imali smo dosta case - studies. Meni je se izuzetno svidjelo.
ja sam bila student na EFSA na distance learning / na osnovu drugih fakulteta u svijetu ovaj tip ucenja, je ipak dosta povezan i sa in-class nastavama. Ja sam prije toga bila u njemackoj i zavrsila srednju, radila...visu skolu upisala i otisla na EFSA. Moje iskustvo je bilo pozitivno. Svakom prof. ili profesorici koje sam kontaktirala bili su veoma prijatni i voljni da pomognu. Pa cak i prof. Dostic i prof. Kasim tatic. Sve u svemu organizacija mi se svidjela i sada kosta distance learning 1000 km. Ja sam ipak za tipa redovnog studiranja, jer covjek jednostavno mora odrzavati ritam. Isto tako sam polozila iz prve poslovno pravo, nije tako strasno kao sto inace studenti plase jedni druge. Ima dosta toga da se uci...ali boze moj....zbog toga i idemo na faks. Sto se tice teorije, pa rekla bi da je to slicno svugdje. Imali smo dosta case - studies. Meni je se izuzetno svidjelo.
-
Jokericious
#339 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ovo bi stvarno dosta pomoglo.DON_eARL wrote:Ima li gdje primjera prijemnog iz matematike?
Pomoc!
-
anthonymorrow22
#340 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
koliko bodova je u igri?
u srednjoj sam uvijek imao prosjek između 4,23 i 4,53 iz matematike mi nisu cvjetale ruže a iz bosanskog i engleskog uvijek 5. kada bi imao 50% bodova iz matematike i maksimum iz bosanskog kakve bi mi bile šanse da upadnem u redovne ?
u srednjoj sam uvijek imao prosjek između 4,23 i 4,53 iz matematike mi nisu cvjetale ruže a iz bosanskog i engleskog uvijek 5. kada bi imao 50% bodova iz matematike i maksimum iz bosanskog kakve bi mi bile šanse da upadnem u redovne ?
- ProbuseniDolar
#341 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Zadovolji prijemni i bez problema ces upasti u redovne
-
doticna
#342 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
A da li u redovne ili redovne samofinansirajuće, to već nije nimalo sigurno.ProbuseniDolar wrote:Zadovolji prijemni i bez problema ces upasti u redovne
-
DON_eARL
#343 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Buduce kolege me razocarase, zar bas da niko nema primjere ispita?
Kolika je otprilike donja granica za redovne (ukupni broj bodova nakon prijemnih)? I sta se sve boduje iz srednje?
Kolika je otprilike donja granica za redovne (ukupni broj bodova nakon prijemnih)? I sta se sve boduje iz srednje?
- perfect_guy
#344 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
to je prošle godine ovako izgledalo:DON_eARL wrote:Buduce kolege me razocarase, zar bas da niko nema primjere ispita?![]()
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/oglasna-p ... sa-studija
a što se tiče bodovanja, to imaš ovdje:
http://www.efsa.unsa.ba/arhiva/ef/dokum ... 0skole.pdf
http://www.efsa.unsa.ba/arhiva/ef/dokum ... dzment.pdf
-
Jokericious
#345 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ima li neko da je bio na ovim pripremama iz bosanskog i matematike? Nauci li se sta, jel vrijedi dati pare za to? 
-
anthonymorrow22
#346 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
zna li neko kad je prijemni na efsa? nisu jos izbacili na stranici
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#347 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
iskreno, ne vrijedi.. prijemni je presmijesan i realno se ne moras spremati ni jedan dan.. govorim iz svog iskustva, mozda je nekom drugom bilo drugacijeCollegeGunner wrote:Ima li neko da je bio na ovim pripremama iz bosanskog i matematike? Nauci li se sta, jel vrijedi dati pare za to?
@anythony, dok ne izbace na stranici, sumnjam da ce iko znati
-
kusur
#348 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
moRel jedno pitanje
zna li iko ovdje ima li neki master na ekonomiji od 1 godine sto je cijena oko 1000 KM?
Rece mi jaran neki dan al nisam bas siguran da je u pravu, pa da provjerim
Hvala
zna li iko ovdje ima li neki master na ekonomiji od 1 godine sto je cijena oko 1000 KM?
Rece mi jaran neki dan al nisam bas siguran da je u pravu, pa da provjerim
Hvala
- Curve
#349 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ne.. imas EFSA master, znaci bez ikakvih suradnji sa drugim univerzitetima i on kosta 1.000 KM godina, ali je on +2
- perfect_guy
#350 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
prati štampu i web stranicu, nekad ubrzo bi se trebao pojaviti konkurs za upis, a prijemni je tamo negdje početkom julaanthonymorrow22 wrote:zna li neko kad je prijemni na efsa? nisu jos izbacili na stranici