Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RS6_BI_TURBO wrote:@Neydan hvala puno na objasnjenju
Nego, vidim ima i jos nekakvih kodova, -p- je pretpostavljam predavanje, A:T (cetvrtak citav je ovako), A:Sk, MIT, S:2Sk, PDS to jos ne mogu da ukapiram. Jos jednom hvala!
A:T je Amfiteatar Tondah, 3 sprat na ekonomiji, A:Z je Amfiteatar Zvecevo, 2 sprat na ekonomiji, A:Sk je Amfiteatar Skenderija na Skenderiji MIT je na faksu, pise na vratima MIT 2 sprat, S:2Sk je sala 2 ali na Skenderiji, PDS je drugi sprat i znaci Postdiplomski studij.
Zna li neko raspored nastave za DL studente. Procitao sam web stranici fakulteta da predavanja za redovne i redovne samofinansirajuce pocinje oko 08:15 u ponedjeljak (prva godina) pa me zanima da li i ja trebam da dodjem tada zajedno sa njima (jer sam DL) jer znam da su DL studenti obavezni biti na predavanju prvu sedmicu ili u neko drugo vrijeme.
Hvala Dharma puno si mi pomogao/la (po avataru pretpostvaljam da je femininum )!
@Mirza, ne znam gdje si to procitao za pocetak nastave, ja sam nasao ovaj raspored po kojem u ponedjeljak nastava pocinje u 14,15h, jedino ako su nesto drugo predvidjeli za prvi dan
Samo malo bolje procesljajte stranicu faxa, sve informacije su vam tu dostupne a ako slucajno nesto nema (mada sve ima, ali nekad kasne sa objavom 1 dan) pozovite studentsku sluzbu i sve ce vam lijepo biti objasnjenjo.
Ekonomski fakultet u Sarajevu ima najbolju stranicu od svih fakulteta koja se redovno update-uje, zato ne zalite se i ne kukajte vec bolje gledajte.
NeyDan wrote:Samo malo bolje procesljajte stranicu faxa, sve informacije su vam tu dostupne a ako slucajno nesto nema (mada sve ima, ali nekad kasne sa objavom 1 dan) pozovite studentsku sluzbu i sve ce vam lijepo biti objasnjenjo.
Ekonomski fakultet u Sarajevu ima najbolju stranicu od svih fakulteta koja se redovno update-uje, zato ne zalite se i ne kukajte vec bolje gledajte.
e nek si se ti nasao/la da ih hvalis. malo im je promotora
NeyDan wrote:Samo malo bolje procesljajte stranicu faxa, sve informacije su vam tu dostupne a ako slucajno nesto nema (mada sve ima, ali nekad kasne sa objavom 1 dan) pozovite studentsku sluzbu i sve ce vam lijepo biti objasnjenjo.
E nek si se i ti javio na ovoj temi i ostavio post koji ni na koji nacin nece biti od pomoci nekome. Napisao sam to zato sto je tacno a i zato sto znam iz iskustva, uostalom zasto nesto sto valja da se ne promovise?!
E nek si se i ti javio na ovoj temi i ostavio post koji ni na koji nacin nece biti od pomoci nekome. Napisao sam to zato sto je tacno a i zato sto znam iz iskustva, uostalom zasto nesto sto valja da se ne promovise?!
a tvoj ce eto pomoci nekome, hoce al malo sutra. naravno da je tacno sve sto ti kazes. ti si im PR. malo ih je ko sto si ti
smoki_choko wrote:
a tvoj ce eto pomoci nekome, hoce al malo sutra. naravno da je tacno sve sto ti kazes. ti si im PR. malo ih je ko sto si ti
Sta je konkretno tvoj problem? Da nije mozda to sto sam napisao istinu i sto drugi fakultetu jos uvijek nisu ostvarili ovo (nazalost) kao sto je i ekonomski, mada bi trebali.
Ko ti brani da promovises koga hoces, ukoliko uz to naravno imas dobre argumente.
A znate li mi reci nesto vise o E-kartici studentskoj, nisam je jos dobio tako da ne mogu pristupiti e-biblioteci. Hocemo li to dobiti kad i ostalim studentima pocnu predavanja ili sta? Jer niko nam nista ne govori u vezi toga, a vec smo radili neko gradivo pa ne bi bilo lose malo ''prelistati''...
Zbog kasnog saznanja o konkursu nisam uspio da apliciram za PDS(konkurs trajao samo 2 dana ).
Molbu predao prije nekoliko dana,danas zovem fax i govori mi ona gospodja u st. da nisam primljen
Definitivno odustajem od ovog fakulteta.
Pozz svim kolegama/kolegicama...
OVako upisao sam prvu godinu Ekonomskog fakulteta...
Prosla je prva sedmica predavanja...
Eh sada imam jedno pitanje: Pocinjem po malo uciti predmete.Jel ima neko kakav savjet, sta kako.Posto se fakultet uveliko razlikuje od srednje skole.Ovdje su knjige po nekoliko stotina stranica, kako sve nauciti za dobru ocjenu.
U Sarajevu ste upisali? Klasika, uvod i pravo su vam dva najteža predmeta u prvom semestru, pa to dvoje zaganjajte, a poslije tog vam je matematika najteža. Ekonomika je smiješna što se tiče zadataka ali teorija može biti nešto teža, a informatika je rekreativni predmet.
leet wrote:hmm i ja sam prva god. i predavanja su pocela ima 3 sedmice inace ne moras nista ucit' jer kako rece prof. Lejla : na ovom fakultetu se nista ne mora
Ucis li Lejla xD
Meni tek bila prva sedmica...Upisao sam Ekonomiju u Zenici...
MIslim da ce mi Matis biti problem :S
extraordinary wrote:U Sarajevu ste upisali? Klasika, uvod i pravo su vam dva najteža predmeta u prvom semestru, pa to dvoje zaganjajte, a poslije tog vam je matematika najteža. Ekonomika je smiješna što se tiče zadataka ali teorija može biti nešto teža, a informatika je rekreativni predmet.
extraordinary wrote:U Sarajevu ste upisali? Klasika, uvod i pravo su vam dva najteža predmeta u prvom semestru, pa to dvoje zaganjajte, a poslije tog vam je matematika najteža. Ekonomika je smiješna što se tiče zadataka ali teorija može biti nešto teža, a informatika je rekreativni predmet.
Informatika rekreativni?
Ja sam sve poprilično lahko položila, a Informatiku sam se jedva provukla na popravnom..
Informatika rekreativni?
Ja sam sve poprilično lahko položila, a Informatiku sam se jedva provukla na popravnom..
Ostale sam učila. Jer su mi isto tako rekli da je Informatika... rekreativna...
I dok nisam sjela i naštrebala knjigu nisam je riješila. Tako da - učite sve.
Ja sam iz informatike imao 60 bodova da nijednom nisam knjigu otvorio. Uradio jedan seminarski za 10 bodova, imao 20 od 25 mogućih iz praktičnog i imao 30 od 45 iz finalnog. Meni i većini raje je fakat najlakša bila( govorim o prošloj godini), a čini mi se i da je jedini predmet kojeg nije bilo na ljetnoj školi. Još nešto, ako vam se slučajno desi da padnete i odete na popravni iz informatike, ove godine je raji koja su na popravnom radila prvi test došao isti kao i u osmoj sedmici. Od prvog do posljednjeg pitanja:)