kako ga se necu syecat,on ye yedna od legendy foruma...zyvyo y....Neelix wrote:eeeee syecal se neko onog lika sa podforuma fudbal, almir, admir, ovako nesto, kad je pisao y umjesto j, i raya ga napadala, a on se pravda "pa ya tako pisem vec tri godine"![]()
Upis imena koje sadrzi Y
- -danTe-
#76 Re: Upis imena koje sadrzi Y
-
encian
#77 Re: Upis imena koje sadrzi Y
bierkof wrote:Ima veze... Imao sam prijatelja kojem je stara dala ime nekog lika iz spanske sapunice... Seriya se prykazyvala prye 20tak godina.
Pricao mi je visegodisnje torture, kaze nije nikad volio da se upoznava sa nekim, najgore mu je bilo kada mora da se predstavi...
I jako banalne stvari ostavljaju posljedice na djecu koja su i sama dovoljno nesigurna.
Kome se svidjaju brate, XYW slova (ili esmeralda, hose armando, marisol) pa ti fino u opstinu pa mjenjaj svoje...
Samo predlazem... Japanci se podpisuju kanji-ima, imaju jako fina imena... Mogu se cak i istetovirati, pa da ti djete bude najveca faca u raji.. Jeste li razmisljali o tome, bolje je od Y.
upisati ime i nekako, ali kako ocekujes da ga npr. prozove uciteljica kad ispred sebe vidi to
bilo bi super kad bi kanjije svi prihvatili i ucili. u tom slucaju ne bi bilo jezicke barijere citanju knjiga izmedju ma kog naroda na svijetu. ljudi bi mogli zadrzati svoj jezik a pisati kanjijima. bili bismo u mogucnosti chatat sa bilo kim i jednostavno citati ono sto je taj napisao na nasem jeziku. to bi bilo super.
- Vares City
- Vares City
-
Majjah
#80 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Znam o cemu pricas, moje nema Y u imenu ali nije ni tursko ni arapsko i kao dijete sam uvijek mrzio da se upoznajem jer kad kazem da se zovem Hajam, znam da odmah iza toga dolazi vise ono dosadno pitanje ,,kakvo ti je to ime''??bierkof wrote:Ima veze... Imao sam prijatelja kojem je stara dala ime nekog lika iz spanske sapunice... Seriya se prykazyvala prye 20tak godina.
Pricao mi je visegodisnje torture, kaze nije nikad volio da se upoznava sa nekim, najgore mu je bilo kada mora da se predstavi...
I jako banalne stvari ostavljaju posljedice na djecu koja su i sama dovoljno nesigurna.
Kome se svidjaju brate, XYW slova (ili esmeralda, hose armando, marisol) pa ti fino u opstinu pa mjenjaj svoje...
Samo predlazem... Japanci se podpisuju kanji-ima, imaju jako fina imena... Mogu se cak i istetovirati, pa da ti djete bude najveca faca u raji.. Jeste li razmisljali o tome, bolje je od Y.
Al sa godinama i samopuozdanjem koje je polako dolazilo, ime mi je bas postalo ono Cool
Edit: al opet je bolje i Hajam neg Daglas Numanovic
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#82 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Dželaludin Rumi, drago mi jeMajjah wrote:Znam o cemu pricas, moje nema Y u imenu ali nije ni tursko ni arapsko i kao dijete sam uvijek mrzio da se upoznajem jer kad kazem da se zovem Hajam, znam da odmah iza toga dolazi vise ono dosadno pitanje ,,kakvo ti je to ime''??bierkof wrote:Ima veze... Imao sam prijatelja kojem je stara dala ime nekog lika iz spanske sapunice... Seriya se prykazyvala prye 20tak godina.
Samo predlazem... Japanci se podpisuju kanji-ima, imaju jako fina imena... Mogu se cak i istetovirati, pa da ti djete bude najveca faca u raji.. Jeste li razmisljali o tome, bolje je od Y.![]()
Da ne govorim kakve sam muke imao u Njemackoj u izbjeglistvu sa ovim imenom, ko je gore bio zna na sta mislim
![]()
![]()
Al sa godinama i samopuozdanjem koje je polako dolazilo, ime mi je bas postalo ono Cool![]()
Edit: al opet je bolje i Hajam neg Daglas Numanovic![]()
- Neelix
#83 Re: Upis imena koje sadrzi Y
podsjetiste me, ministar pravde RS se zove Džerald Selman

nedavno sam na TV (Federacija danas, cini mi se) gledao nekog cigu koji ima hrpu djece, zena mu umrla, pa trazi da mu se pomogne bla bla, i sad, govore djeca kao sta bi voljela da imaju, a potpisi u telopu..."Klinton Omanovic"..."Roleks Omanovic"..."Dzordan Omanovic"....
(nisam 100% siguran da se dobro sjecam za ovog Dzordana), ako je ko gledao moze me ispravit 
nedavno sam na TV (Federacija danas, cini mi se) gledao nekog cigu koji ima hrpu djece, zena mu umrla, pa trazi da mu se pomogne bla bla, i sad, govore djeca kao sta bi voljela da imaju, a potpisi u telopu..."Klinton Omanovic"..."Roleks Omanovic"..."Dzordan Omanovic"....
- spreca
#84 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Hayriya
Seniya
Fatiya ih ima toga koliko hoces, a kako bi englez procitao ime Jahija
Seniya
Fatiya ih ima toga koliko hoces, a kako bi englez procitao ime Jahija
- sheilak
#85 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Pa, sto ne bi mogli upisati ime sa y? Ima toliko cudnih imena ( i prezimena ), bez stranih slova, pa ih opet upisuju. Mislim da svaka ustanova ima tastaturu sa y .Jeste da malo bude zeznuto kada dijete poraste i mora se predstaviti ( kao sto sam ih ja imala
), ali za neobicnost mora se patiti! 
Inace, mislim da bi Englez ime Jahija procitao kao Dza(e)hidza!
Inace, mislim da bi Englez ime Jahija procitao kao Dza(e)hidza!
Last edited by sheilak on 02/01/2009 17:41, edited 1 time in total.
- travar
#86 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Koya neozbilynost na ovoy temi, svashta

- JThomas
#87 Re: Upis imena koje sadrzi Y
ma cige su kraljeviNeelix wrote:podsjetiste me, ministar pravde RS se zove Džerald Selman![]()
nedavno sam na TV (Federacija danas, cini mi se) gledao nekog cigu koji ima hrpu djece, zena mu umrla, pa trazi da mu se pomogne bla bla, i sad, govore djeca kao sta bi voljela da imaju, a potpisi u telopu..."Klinton Omanovic"..."Roleks Omanovic"..."Dzordan Omanovic"....![]()
(nisam 100% siguran da se dobro sjecam za ovog Dzordana), ako je ko gledao moze me ispravit
maaaali klinton
- Chmoljo
#88 Re: Upis imena koje sadrzi Y
neozbilynost do yayatravar wrote:Koya neozbilynost na ovoy temi, svashta![]()
- Cholina_Lokica
#89 Re: Upis imena koje sadrzi Y
neozbylynost.... ne znas ni pisatiChmoljo wrote:neozbilynost do yayatravar wrote:Koya neozbilynost na ovoy temi, svashta![]()
- Chmoljo
#90 Re: Upis imena koje sadrzi Y
yeby gaDile wrote:neozbylynost.... ne znas ni pisatiChmoljo wrote:neozbilynost do yayatravar wrote:Koya neozbilynost na ovoy temi, svashta![]()
![]()
![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#91 Re: Upis imena koje sadrzi Y
- Neelix
#92 Re: Upis imena koje sadrzi Y
ny ty "ne znas ny pysaty"Dile wrote:neozbylynost.... ne znas ni pisatiChmoljo wrote:neozbilynost do yayatravar wrote:Koya neozbilynost na ovoy temi, svashta![]()
![]()
![]()
![]()
- Jazz_Junkie
#93 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Lynyrd Skynyrd. 
- Cholina_Lokica
#94 Re: Upis imena koje sadrzi Y
znam da ne znam pysaty, ya sam ynace smotana 
- minimal
#95 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Ako my se budete vyse rugaly recy cu vas baby i mamy!!

- BSn
#96 Re: Upis imena koje sadrzi Y
S'o, men' to bas uredu.
Ono, mi smo izmedju Istoka i Zapada, pa zato uzimamo elemente iz kultura i jednih i drugih i sazimamo ih u jedno (u bh. kulturu). Na taj nacin mi vec stoljecima pokazujemo da Istok i Zapad mogu zajedno. Pa kod nas su se udomacila mnogo arapska, turska, ruska, "zapadna", itd. imena.
Ono, mi smo izmedju Istoka i Zapada, pa zato uzimamo elemente iz kultura i jednih i drugih i sazimamo ih u jedno (u bh. kulturu). Na taj nacin mi vec stoljecima pokazujemo da Istok i Zapad mogu zajedno. Pa kod nas su se udomacila mnogo arapska, turska, ruska, "zapadna", itd. imena.
- Chmoljo
#97 Re: Upis imena koje sadrzi Y
jah, npr. Alexa Shantich... Meša SelymowićBSn wrote:S'o, men' to bas uredu.
- macan prvi
#98 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Yeste neozbilyni.

- lolita_xx
#99 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Neelix wrote:podsjetiste me, ministar pravde RS se zove Džerald Selman![]()
nedavno sam na TV (Federacija danas, cini mi se) gledao nekog cigu koji ima hrpu djece, zena mu umrla, pa trazi da mu se pomogne bla bla, i sad, govore djeca kao sta bi voljela da imaju, a potpisi u telopu..."Klinton Omanovic"..."Roleks Omanovic"..."Dzordan Omanovic"....![]()
- Vares City
#100 Re: Upis imena koje sadrzi Y
Yoseff,Xafer...Yos bi mogo ya,...