Sta te to nalozilo, upalio se ko sibica. Bice da si ponosni levat, pardon, vlasnik navigacije kojeg je sramota reci da je bio blentav bacati novce. Ma razumijem te, i ja bi tako da sam na tvom mjestu, ne bih nikada priznao da sam budala. Nejse... Ne znam u kojoj ti vukojebini zivis sumski covjece pa ta neka moja navigacija ne moze registrovati tvoju pecinu ali ako je tako, tebi onda svakako treba garmin da nadjes put od carsije nazad kroz sumu na tu planinu odakle dolazis. meni je do sada copilot i navigon bio savrseno tacan po asfaltiranim cestama u bosni, sbiji, crnoj gori, hrvatskoj, austriji, njemackoj... a ni s baterijom nisam imao problema. vi u pecini jos niste culi za punjac za auto, kao i za dodatni "battery pack" ali polako, dok vas civilizacija nadje garminom, imacete i to jednog dana. a kako sam sasvim zadovoljan mojim sonijem i frisko skinutim mapama nemam potrebe telefon bacati sa stola onako slucajno, a ti pazi nije taj garmin ni za sta kriv da ga onako slucajno razbijas sa stola o pod. Inace se valjda tako testira navigacija, bacanjem sa stola na pod, da vidis moze li izdrzati, a nikako koliko brzo pronalazi satelite, koliko tacno pozicionira gps fix, itd. razbijanje je pretpostavljam mjerodavno u pecini iz koje dolazis.sema911s wrote: ovo za grarmin sigurno si neki ponosni vlasnik nekog kineza sa androidom,. pogledaj ko koristi taj isti garmin(malo dublje ako znas) garmin vecina nuvi uredjaja cim spojis na kompjuter sama nudi udate ako ima veze sa netom,. to sto neke druge firme suminkaju te svoje mape ne znaci da su ok rcimo tvoja krekovana navigacija nemoze naci moju ulicu, dok je navtek uredno registrovao,. navteq nudi mogucnost ispravljana mape ali uz dodatnu provjeru dok tvoju krekovanu moze svako promjenit koliko hoce,.,
ta prenosiva navigacija pogledaj kako radi, koliku bateriju ima i kolko traje(telefon nemoze ni blizu) tvoj kineski telefunken nemoze prezivit pad sa stola dok nuvi(islicni) mogu,.
elem, poenta onoga sto sam govorio je da ce svako ko ima dovoljno klikera a nema standalone navigacije svakako najprije potraziti alternativu prije nego ga izlevate za orginalni nuvi. Ko ima od ranije standalone navigaciju naravno da je treba koristiti ako moze. Ugradjene uredjaje u automobilima ne teba ni spominjati, ne bi kostali sumu novca da ne vrijede. A ko zivi u pecini koju moj kineski soni ne moze naci na mapi, njemu ne mogu pomoci ni svi sateliti gps-a i glonass-a.