Update navigacije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nightvision

#26 Re: Update navigacije

Post by nightvision »

sema911s wrote: ovo za grarmin sigurno si neki ponosni vlasnik nekog kineza sa androidom,. pogledaj ko koristi taj isti garmin(malo dublje ako znas) garmin vecina nuvi uredjaja cim spojis na kompjuter sama nudi udate ako ima veze sa netom,. to sto neke druge firme suminkaju te svoje mape ne znaci da su ok rcimo tvoja krekovana navigacija nemoze naci moju ulicu, dok je navtek uredno registrovao,. navteq nudi mogucnost ispravljana mape ali uz dodatnu provjeru dok tvoju krekovanu moze svako promjenit koliko hoce,.,

ta prenosiva navigacija pogledaj kako radi, koliku bateriju ima i kolko traje(telefon nemoze ni blizu) tvoj kineski telefunken nemoze prezivit pad sa stola dok nuvi(islicni) mogu,.
Sta te to nalozilo, upalio se ko sibica. Bice da si ponosni levat, pardon, vlasnik navigacije kojeg je sramota reci da je bio blentav bacati novce. Ma razumijem te, i ja bi tako da sam na tvom mjestu, ne bih nikada priznao da sam budala. Nejse... Ne znam u kojoj ti vukojebini zivis sumski covjece pa ta neka moja navigacija ne moze registrovati tvoju pecinu ali ako je tako, tebi onda svakako treba garmin da nadjes put od carsije nazad kroz sumu na tu planinu odakle dolazis. meni je do sada copilot i navigon bio savrseno tacan po asfaltiranim cestama u bosni, sbiji, crnoj gori, hrvatskoj, austriji, njemackoj... a ni s baterijom nisam imao problema. vi u pecini jos niste culi za punjac za auto, kao i za dodatni "battery pack" ali polako, dok vas civilizacija nadje garminom, imacete i to jednog dana. a kako sam sasvim zadovoljan mojim sonijem i frisko skinutim mapama nemam potrebe telefon bacati sa stola onako slucajno, a ti pazi nije taj garmin ni za sta kriv da ga onako slucajno razbijas sa stola o pod. Inace se valjda tako testira navigacija, bacanjem sa stola na pod, da vidis moze li izdrzati, a nikako koliko brzo pronalazi satelite, koliko tacno pozicionira gps fix, itd. razbijanje je pretpostavljam mjerodavno u pecini iz koje dolazis.

elem, poenta onoga sto sam govorio je da ce svako ko ima dovoljno klikera a nema standalone navigacije svakako najprije potraziti alternativu prije nego ga izlevate za orginalni nuvi. Ko ima od ranije standalone navigaciju naravno da je treba koristiti ako moze. Ugradjene uredjaje u automobilima ne teba ni spominjati, ne bi kostali sumu novca da ne vrijede. A ko zivi u pecini koju moj kineski soni ne moze naci na mapi, njemu ne mogu pomoci ni svi sateliti gps-a i glonass-a.
Dzontra_Volta

#27 Re: Update navigacije

Post by Dzontra_Volta »

Evo da malo osvježim temu.
Htio bih uraditi update mapa na navigaciji na Citroen C4 2011. g.
Zna li neko na koji način da to uradim sam (ako imam nove mape) ili da li ima neko kod koga bih mogao otići, pa da mi to uradi (iz ličnog iskustva)?
Na nekim tutorialima stoji da stavim mape na sd card, ali ovo auto nema utor za sd card (za dvd su mape prevelike, ima preko 8 GB). :-?
Može li se to instalirati preko USB sticka?

Image
supercali

#28 Re: Update navigacije

Post by supercali »

instaliraj preko dvd-a
ubacis dvd instaliras jer taj sigurno ima hard disk jer je rt5 ili rt6 i to je to
muha_sa

#29 Re: Update navigacije

Post by muha_sa »

supercali wrote:instaliraj preko dvd-a
ubacis dvd instaliras jer taj sigurno ima hard disk jer je rt5 ili rt6 i to je to
kad ceš meni navigaciju sredit :?
supercali

#30 Re: Update navigacije

Post by supercali »

muha_sa wrote:
supercali wrote:instaliraj preko dvd-a
kad ceš meni navigaciju sredit :?
kad nabavis garmin ili ako ces na mobitelu da ti sredim koju god jer rekoh ti da becker (koliko me sjecanje sluzi) ne bi cackao da ne bi slucajno nesto zezno jer nije klasicno ubacivanje mapa kao kod garmina recimo
taureg71

#31 Re: Update navigacije

Post by taureg71 »

HERE navigacija odlicna za mobitel, kao i COPILOT...Testirao obe po CRO, BiH, Srbiji, jakoooo zadovoljan, vrlo precizne :(
kritichar

#32 Re: Update navigacije

Post by kritichar »

Kad ce izaci HERE karte 2015?
shlauf

#33 Re: Update navigacije

Post by shlauf »

Orginalna navigacija TOM TOM u Renaultu ali bez mapa u SD kartici za Balkan. Ima li ko da ubacuje/nadogradjuje mape na većć postojeću SD karticu??
supercali

#34 Re: Update navigacije

Post by supercali »

shlauf wrote:Orginalna navigacija TOM TOM u Renaultu ali bez mapa u SD kartici za Balkan. Ima li ko da ubacuje/nadogradjuje mape na većć postojeću SD karticu??
Skines mape i jednostavno ih samo stavis na karticu
shlauf

#35 Re: Update navigacije

Post by shlauf »

Skinem mape .... Imaš li kakav link za pame da ih skinem.
supercali

#36 Re: Update navigacije

Post by supercali »

Doduse ako je carminat onda nije bas skini stavi
Ima tu onda zajebancije
Doda37

#37 Re: Update navigacije

Post by Doda37 »

shlauf wrote:Skinem mape .... Imaš li kakav link za pame da ih skinem.
Nece ici samo tako skini i stavi mape, imas na renault srbija forumu uputstvo

Uzmi novu SD karticu, original ostavi, ionako ti treba da ocitas device code u TomTom aplikaciji
supercali

#38 Re: Update navigacije

Post by supercali »

Doda37 wrote:
shlauf wrote:Skinem mape .... Imaš li kakav link za pame da ih skinem.
Nece ici samo tako skini i stavi mape, imas na renault srbija forumu uputstvo

Uzmi novu SD karticu, original ostavi, ionako ti treba da ocitas device code u TomTom aplikaciji
zavisi koji mu je reno ako je stariji ima stavi i pici ako je noviji onda ide zezanje sa svacim pomalo
shlauf

#39 Re: Update navigacije

Post by shlauf »

Image

Megan3
Post Reply