whow,koji je tavno VW-ov model,i koaj je godina proizvodnjeljubav_aha wrote:VW
Upalio na -45 C
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ljubav_aha
#51 Re: Upalio na -45 C
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#52 Re: Upalio na -45 C
pa zar ti to treba objasnjavati, pa to vec i ptice na granama znaju koji model, godisce, kilometrazu ovaj doticni gospodin vozii.......forever!

Hint: rasirena vrsta vijetra
- ToolHead
#53 Re: Upalio na -45 C
gramatika nula bodova...
sjedi 1
sjedi 1
- ljubav_aha
#54 Re: Upalio na -45 C
corolla02 wrote:pa zar ti to treba objasnjavati, pa to vec i ptice na granama znaju koji model, godisce, kilometrazu ovaj doticni gospodin vozii.......forever!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#55 Re: Upalio na -45 C
Turbulencijaljubav_aha wrote:corolla02 wrote:pa zar ti to treba objasnjavati, pa to vec i ptice na granama znaju koji model, godisce, kilometrazu ovaj doticni gospodin vozii.......forever!
hajd mozda ovo pomogne

dakle, stalni vijetar kao posljedica zemljine rotacijee..
- ljubav_aha
#56 Re: Upalio na -45 C
corolla02,pitala sam model i godiste auta 
- corolla02
#57 Re: Upalio na -45 C
OK, odustajem evo:
Corrado is the Spanish for 'wind current or Jet Stream'. Corrado is derived from the Spanish verb 'Correr', which means to Run or to Sprint.
Bora comes from the cold downslope winds that blow from Hungary and into the Adriatic Sea
The Sirocco is named for the warm desert winds that reach the Mediterranean from Africa.
The Passat is a German term for a trade wind.
Bas kao i vecina drugih naziva za vozila iz VW Koncerna
PS
nadam se da se ne ljutis
Corrado is the Spanish for 'wind current or Jet Stream'. Corrado is derived from the Spanish verb 'Correr', which means to Run or to Sprint.
Bora comes from the cold downslope winds that blow from Hungary and into the Adriatic Sea
The Sirocco is named for the warm desert winds that reach the Mediterranean from Africa.
The Passat is a German term for a trade wind.
Bas kao i vecina drugih naziva za vozila iz VW Koncerna
PS
nadam se da se ne ljutis
-
sandra01
#58 Re: Upalio na -45 C
whow wrote:Evo kod nas u Kanadi dosle articke hladnoce tako da se jutros u ovom djelu svjeta temperatura spusila do fantasticnih -45 C . Po nekoj nesreci na vozilu nemam ugraden grijac bloka motora zbog cinjenice da je blok aluminiski . Uglavnom posljepodne dok sam zurio prema parkingu bio sam siguran da cu morati zvati shlep sluzbu ili u najboljem slucaju morati vaditi kleme uglavnom kada sam vidio da je na parkingu masa automobila koji su bili propisno uplagani u struju a nisu mogli upaliti bio sam siguran da od starta nece biti nista tako da sam se pravo iznenadio kada je auto upalilo iz prve na nevjerovatnoj temperaturi od -45 C iako je citavih 8 sati bilo parkirano. Sta reci osim da se radi o VW koncernu koji ne zna za zimu i hladnocu i pali gdje se drugi gase. VW forever.
Cuj -45 ? I sta je tebi tu cudno ,obzirom da zivis u Kanadi?
U Qubecu su to normalne zimske tempeature.Ja skoro svake godine prozivljavam isto.Prije par godina provela sam oko 45 minuta na minus -45 cekajuci autobus koji nikada nije dosao i kada sam osjetila da mi se prsti na nogama lede pocela da hodam cisto da ne zavrsim na amputaciji.E sad jel'te Alberta kao najbogatija provincija ima neki minus i to je top vijest na tv , a to sto Quebec jedna od najsiromasnijihprovincija ima tu klimu godinama to se i ne spominje.
Za one koje zanima kako to izgleda evo kratkog opisa kako se ja oblacim:
Znaci debele stramplice pa samtane pantalone pa preko toga suskavac pantalone (zbog vjetra koji ti ulazi u kosti),gore dvije rolke ,pernata jakna,kapa do nosa ,rukavice (moraju biti futrovane ) i preko svega toga jedan dobar debeli sal koji ide preko usta jer taj hladni zrak ako ga udises moze da prouzrokuje raznorazne upale(provjereno ,dva puta imal upalu krajnik sa temperaturom oko 40 C).
E tako se fino obuces da dodjes do metroa u kome je grijanje dobro tako da se na ulazu moras skinuti u ona dva dzempera i kada izlazis to sve ponovo stavis na sebe.Na nogama moraju biti neke futrovane cizme ja sam se izvezirala i sada nosim neke malo deblje patike je imaju djon koji ne klize a i debele su.Dva para carapa naravno.
Samo da dodam meni od kuce do metroa treba 7 minuta i prosle godine obzirom da sam nekako morala da disem nos mi je bio otkriven i nisam prosla bez promrzlina tako da mi je sada i na najmanjem minusu stalno crven ko da sam pila cijeli dan
Inace ovde tako niske temperature ne znace nista ,bez obzira koliko je hladno ti moras doci na posao ,skolu itd.
Zivot je tako organizovan da to ne predstavlja nikakvu prepreku da "normalno" zivis.To sto meni ovako nesto predstavlja uzas ne brine mnogo provincijeske vlasti ako se ne pojavis na poslu ladno ti uzmu pare sa ceka
Jos da dodam da proljece ovde dolazi u maju znaci ima oko 6 mjeseci zime.
- ljubav_aha
#59 Re: Upalio na -45 C
oh,zaboravila za pasat, znam da je vrsta vjetra
auta inace imaju to famozno ime i prezime,ime je upravo pod-kategorija iste prodice
auta inace imaju to famozno ime i prezime,ime je upravo pod-kategorija iste prodice
- atko
#60 Re: Upalio na -45 C
U Kanadi zabilježeno -59 stepeni Celzijusevih
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /091216091
Stravicno

Stravicno
- corolla02
#61 Re: Upalio na -45 C
ma eto meni treba struke radi pa nesto vise znam o istim
evo jos jedne ruze/vrste vjetra za nasa podrucja, valja se posjetiti

evo jos jedne ruze/vrste vjetra za nasa podrucja, valja se posjetiti

- HAVANA
#62 Re: Upalio na -45 C
atko wrote:U Kanadi zabilježeno -59 stepeni Celzijusevih
Stravicno![]()
- corolla02
#63 Re: Upalio na -45 C
ne treba se cuditi, pa Kanada i Sibir su sinonimi sa opake i surove zime
Inace, ovaj Edmonton mislim da vazi za najsjeverniju carsiju i sa najvecim brojem stanovnika na paneti, tj. na potezu sjeverne geog. sirine, no to bi @whow najbolje znao recii..
Inace, ovaj Edmonton mislim da vazi za najsjeverniju carsiju i sa najvecim brojem stanovnika na paneti, tj. na potezu sjeverne geog. sirine, no to bi @whow najbolje znao recii..
-
holger
#64 Re: Upalio na -45 C
Sjeverne zime su drugacije. Prije ces se smrznuti u cizmama nego u patikama.
-
whow
#65 Re: Upalio na -45 C
07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste auta
Ma nisam se ja bas nesto smrzo obzirom da sam sve skupa u 24 sata izvan zatvorenog prostora proveo mozda nekih 10 minuta evo ova gospoda iz Quebeka se smrzaje dnevno po 45 minuta ( hajde daj adresu pa da ti ispletem carape da ti vise ne zebu noge
-
whow
#66 Re: Upalio na -45 C
07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste auta
Ma nisam se ja bas nesto smrzo obzirom da sam sve skupa u 24 sata izvan zatvorenog prostora proveo mozda nekih 10 minuta evo ova gospoda iz Quebeka se smrzaje dnevno po 45 minuta ( hajde daj adresu pa da ti ispletem carape da ti vise ne zebu noge
- Magarece_godine
#67 Re: Upalio na -45 C
whow wrote: . Ja bih vazda radije izabro - 60 u Kanadi nego -16 u Hotonju
- ljubav_aha
#68 Re: Upalio na -45 C
whow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
Ma nisam se ja bas nesto smrzo obzirom da sam sve skupa u 24 sata izvan zatvorenog prostora proveo mozda nekih 10 minuta evo ova gospoda iz Quebeka se smrzaje dnevno po 45 minuta ( hajde daj adresu pa da ti ispletem carape da ti vise ne zebu noge) Nego mi drago kako VW pali , svi oko mene imaju te grijace bloka motora i plagaju se po citav dan a ja nemam zbog aluminiskog bloka mortora . Auminijim ima tendenciju da se siri tako da klasicni gtijac bloka - enigine block heather nije opcija. Al dzaba "shvabo je shvabo " samo kljuc u bravu i pali ko zippo . Glede vremena , sta reci bilo je i gore , ja sam se nagore smrzo na strazi u Donjem Hotonju Decembra 1993 , bilo je skromnih -16 C al' slabo nas hranilo pa shtress pa onda trebalo durati ove Hotonjase , ne znas sta je gore . Ja bih vazda radije izabro - 60 u Kanadi nego -16 u Hotonju
hvala,pozdrav sa juznije tacke od tebe
-
whow
#69 Re: Upalio na -45 C
Hvala tebi na javljanju , evo vec mi je toplijeljubav_aha wrote:whow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
Ma nisam se ja bas nesto smrzo obzirom da sam sve skupa u 24 sata izvan zatvorenog prostora proveo mozda nekih 10 minuta evo ova gospoda iz Quebeka se smrzaje dnevno po 45 minuta ( hajde daj adresu pa da ti ispletem carape da ti vise ne zebu noge) Nego mi drago kako VW pali , svi oko mene imaju te grijace bloka motora i plagaju se po citav dan a ja nemam zbog aluminiskog bloka mortora . Auminijim ima tendenciju da se siri tako da klasicni gtijac bloka - enigine block heather nije opcija. Al dzaba "shvabo je shvabo " samo kljuc u bravu i pali ko zippo . Glede vremena , sta reci bilo je i gore , ja sam se nagore smrzo na strazi u Donjem Hotonju Decembra 1993 , bilo je skromnih -16 C al' slabo nas hranilo pa shtress pa onda trebalo durati ove Hotonjase , ne znas sta je gore . Ja bih vazda radije izabro - 60 u Kanadi nego -16 u Hotonju
hvala,pozdrav sa juznije tacke od tebe
-
Fordas
#70 Re: Upalio na -45 C
E da znas da bi VW dizel upalio, sva srecaq pa vozis benzincawhow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
-
whow
#71 Re: Upalio na -45 C
Ma pusti dizel , benzin zakon.Fordas wrote:E da znas da bi VW dizel upalio, sva srecaq pa vozis benzincawhow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
-
howyesno
#72 Re: Upalio na -45 C
ih pa ti da svog plagas palio bi ti na pola kljuca...whow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
-
whow
#73 Re: Upalio na -45 C
Najbolje je to sto auto uopce i nema kljucahowyesno wrote:ih pa ti da svog plagas palio bi ti na pola kljuca...whow wrote:07 Passat 2.0Tljubav_aha wrote:corolla02,pitala sam model i godiste autaevo pravim im reklamu samo tako . Trebali bi mi ovi tipovi iz VW -a dati besplatnu zamjenu ulja svakih 8000 km.
![]()
-
LeKo
#74 Re: Upalio na -45 C
Najbolje je to sto auto uopce i nema kljuca
. Uguras neki hepek i tjeraj. Licno mislim da se radi o totalno nepotrebnoj inovaciji jer je kljuc ipak klasika , nadam se da ce sljedeca generacija Passata ponovo dobiti klasicni kljuc. Cujem stigla zima i u SA , kako li pale one silne G2D.
[/quote]
Na po ključa, niz brdo i u drugoj
-
whow
#75 Re: Upalio na -45 C
LeKo wrote:Najbolje je to sto auto uopce i nema kljuca![]()
. Uguras neki hepek i tjeraj. Licno mislim da se radi o totalno nepotrebnoj inovaciji jer je kljuc ipak klasika , nadam se da ce sljedeca generacija Passata ponovo dobiti klasicni kljuc. Cujem stigla zima i u SA , kako li pale one silne G2D.
A sta kad nema " nizbrdo"? Joj muke , a treba gurati po snjegu i bljuzgavici al sve je dobro dok ne guras kakvog Tama ili Fapa.