Upalio na -45 C
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sabanss
#101 Re: Upalio na -45 C
E jbg ga, ovo je zajebancija, sto odmah licno shvacate 
-
Risto Kuglarić
#102 Re: Upalio na -45 C
ma ja ba, još da mu je bogdo crkla krava, ih...Sarajevski wrote:ko ono upita za G2?
benzinjara, 1991. godiste, uplai jutros po ovom jadu bez muke. a iznutra stakla zaledila. znam da imam kantu, ali imam i olimpijski osmijeh jutros u osam kada gledam komisuju dok beznadezno stoji pored svoje octavije...
-
Sarajevski
#103 Re: Upalio na -45 C
nema krava na alipašinom...
-
ibizza
#105 Re: Upalio na -45 C
upalio sam i ja juce ujutru G2 dizel...iz prve
...pita komsija,imam li kleme,ne moze da upalio Oktaviu 
-
whow
#106 Re: Upalio na -45 C
bas me cudi da Oktavija nece da upali , ipak je to VW tehnologijabermiin wrote:upalio sam i ja juce ujutru G2 dizel...iz prve...pita komsija,imam li kleme,ne moze da upalio Oktaviu
-
schakal
#107 Re: Upalio na -45 C
http://www.autobild.de/artikel/das-gros ... 14682.html
Prvo idu najgori pa najbolji, u najgorih 7 potrazite VW.
-
yaran
#108 Re: Upalio na -45 C
Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi?
Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah.
Jes nam lijepo,jebote-jes nam lijepo.

-
Risto Kuglarić
#109 Re: Upalio na -45 C
in space no one can hear you screamyaran wrote:Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi?Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- HAVANA
#110 Re: Upalio na -45 C
yaran wrote:Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi?Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajte vamo,sredićemo vam papire
- citroen
#111 Re: Upalio na -45 C
ja pravo iznenadjen ovim plasmanom VW,pogotovo ovog passata kojeg ovi ovdje hvale,pogotovo whow koji hoce da mu napravi spomenik u avlijischakal wrote:http://www.autobild.de/artikel/das-gros ... 14682.html
-
whow
#112 Re: Upalio na -45 C
Eh sad ga pretjera sa spomenikom. Nisam gledao u tu listu jer jednostavno mislim da su vise manje sve te liste rezultat marketingskih trikova te lobiranja koje predstavnici auto industrije provode kroz medije i auto magazine koji su njihovo glavno sredstvo. Tako je primjerice svaki novi VW Golf proglasen autom godine u a
Americi isti je slucaj i sa Hondom Civic iili Recimo MAzdom 3 koji su best sellers na ovom trzistu i stoga magazini moraju da guraju ove modele. Objektivno Forrd Focus koji se trenutno u Canadi moze kupiti za 13000 gotovine je vjerovatno jednako dobro auto kao i novi Golf ili Honda Civic i vecina "normalnih" vozaca nikada nece biti u situaciji da stvarno spozna razliku izmedu recimo jednog focusa i jednog golfa jer jedostavno 90 % vozava vozi od tacke A do tacke B i u takvim situacijama 13000 auto se ponasa isto kao i 30 000 auto . Ovo vi za vi tih lista takle sve je to , da se tako izrazim propaganda . Glede Passat , upalio je na -45 , i poslije na -38 i pali svaki dan na ovim artickim minusima iako ha nikada ne plagam u struju a vidim da dosta ljudi ima probleme sa paljenjem na ovom vremenu , dakle bar kad je u pitanju palenje Passat je ok. Ima mana kao is svako vozilo i pokusavam da svoja vozacka iskustva prenesem sto je moguce objektivnije i realnije a ako ponekad pretjeram neka mi se oprosti. Sta bi tek rekao na Corollo kome je i nik = omiljenom vozilu u koje se kune i zbog kojeg je spreman zakuhati sa bratom. Sad ces vidjeti Corolle kad naleti.
Americi isti je slucaj i sa Hondom Civic iili Recimo MAzdom 3 koji su best sellers na ovom trzistu i stoga magazini moraju da guraju ove modele. Objektivno Forrd Focus koji se trenutno u Canadi moze kupiti za 13000 gotovine je vjerovatno jednako dobro auto kao i novi Golf ili Honda Civic i vecina "normalnih" vozaca nikada nece biti u situaciji da stvarno spozna razliku izmedu recimo jednog focusa i jednog golfa jer jedostavno 90 % vozava vozi od tacke A do tacke B i u takvim situacijama 13000 auto se ponasa isto kao i 30 000 auto . Ovo vi za vi tih lista takle sve je to , da se tako izrazim propaganda . Glede Passat , upalio je na -45 , i poslije na -38 i pali svaki dan na ovim artickim minusima iako ha nikada ne plagam u struju a vidim da dosta ljudi ima probleme sa paljenjem na ovom vremenu , dakle bar kad je u pitanju palenje Passat je ok. Ima mana kao is svako vozilo i pokusavam da svoja vozacka iskustva prenesem sto je moguce objektivnije i realnije a ako ponekad pretjeram neka mi se oprosti. Sta bi tek rekao na Corollo kome je i nik = omiljenom vozilu u koje se kune i zbog kojeg je spreman zakuhati sa bratom. Sad ces vidjeti Corolle kad naleti.
-
schakal
#113 Re: Upalio na -45 C
Casopis je njemacki autobild, oni vw dizu u nebo. Koji god test pogledas u ovome casopisu vw pobjedjuje,ali ovo je nesto drugo.Kupe nov automobil voze ga 100 hkm i gledaju sa kojim su imali najmanje problema. Bolja Panda od Passata 
- citroen
#114 Re: Upalio na -45 C
schakal wrote:Casopis je njemacki autobild, oni vw dizu u nebo. Koji god test pogledas u ovome casopisu vw pobjedjuje,ali ovo je nesto drugo.Kupe nov automobil voze ga 100 hkm i gledaju sa kojim su imali najmanje problema. Bolja Panda od Passata
e to je ona standardna Njemackih novinara,kad testiraju novi auto(kratki test) nema dalje,najbolji su,najljepsi,najizdrzljiviji,najsigurniji,,,ali kad uzmu auto na hard test(100 000km) e onda vidis da tu nema neke velike razlike izmedju talijanskih,svedskih,francuskih,koreanskih,njemackih pa i japanskih vozila(corolla) itd...
- citroen
#115 Re: Upalio na -45 C
Ma ti imas pravo da mu podignes spomenik,kao i svi oni koji tamo,na toj temperaturi upale auto .....ali istina je da ima kvalitetnijih automobila...whow wrote:Eh sad ga pretjera sa spomenikom. Nisam gledao u tu listu jer jednostavno mislim da su vise manje sve te liste rezultat marketingskih trikova te lobiranja koje predstavnici auto industrije provode kroz medije i auto magazine koji su njihovo glavno sredstvo. Tako je primjerice svaki novi VW Golf proglasen autom godine u a
-
1in1000
#116 Re: Upalio na -45 C
99% auta sa kanadskog trzista odnosno sjeverno americkog nema problema da upali na toj temperaturi
tak da to i nije nesto specijalno,..jedino sto zvuci ono heej minus 45 stepeni al et 
lijep pozdrav iz quebec-a
-
whow
#117 Re: Upalio na -45 C
Nisam upoznat sa tacnim statistikama i procentima ali slazem se sa konstatacijom da vecina auta uglavnom pale i na ovako niskim temperaturama , medutim treba imati u vidu i to da vecina tih istih auta ima ugraden grijac bloka motora koji se ukljuci u struja da grije ulje itd. Ja nemam ugraden taj grijac jer je blok motora od aluminijuma tako da ovaj klasicni grijac nije opcija nego s ugraduje neki custom made grijac. Cinjenica je da veliki procenat automobila koji stoje na takvoj hladnoci jedno 10 sati NECE upaliti ukoliko nisu bili ukljuceni u struju. Inace za docek nove 2010 godine ovdje najvljuju ugodnih -25 C .1in1000 wrote:99% auta sa kanadskog trzista odnosno sjeverno americkog nema problema da upali na toj temperaturitak da to i nije nesto specijalno,..jedino sto zvuci ono heej minus 45 stepeni al et
Sretna Nova 2010 svim forumasima.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#118 Re: Upalio na -45 C
naravno da nije cudo iz prilozenog:
"So my wife and I took a holiday to the Turks and Caicos Islands from the 2nd to the 12th and just returned last night. The day we left Edmonton, and most of Canada, received a pretty serious dose of winter weather. The Purple Beast sat above ground, unplugged (in fact no block heater is installed at all) for 10 nights at an average of -30ºC. Last night when we got in it was -43º!!!
Car started first crank.
I just wanted to extole the virtues of my awesome little car. I was so proud."
Inace rijec je o Mazdi MX3 koja se vise i ne proizvodi.
A najvece je cudo zamjenuti lezaj, amortizer ili bilo sta drugo na prakticno novom autu sa manje od 50K km
"So my wife and I took a holiday to the Turks and Caicos Islands from the 2nd to the 12th and just returned last night. The day we left Edmonton, and most of Canada, received a pretty serious dose of winter weather. The Purple Beast sat above ground, unplugged (in fact no block heater is installed at all) for 10 nights at an average of -30ºC. Last night when we got in it was -43º!!!
Car started first crank.
I just wanted to extole the virtues of my awesome little car. I was so proud."
Inace rijec je o Mazdi MX3 koja se vise i ne proizvodi.
A najvece je cudo zamjenuti lezaj, amortizer ili bilo sta drugo na prakticno novom autu sa manje od 50K km
- tigarbhf
#119 Re: Upalio na -45 C
Posjeca me tema na pismo muje iz kanade

-
whow
#120 Re: Upalio na -45 C
Imam ponudu za zamjenu , tip nudi Hondu Ridgeline za Passata , oba vozila su isto godiste priblizno ista kilometraza. Pomalo razmisljam o ovoj ponudi jer pogon na cetri tocka i robusnost koju nudi Ridgeline definitivno ima prednosti u klimi gdje se 6 mjeseci vozi po snjegu i ledu.Sa druge strane Ridgeline trosi dosta vise od Passata definitivno i nema nista od tog famoznog autobahn osjecaja . Velika dilema ?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#121 Re: Upalio na -45 C
OK, a sta mislis da probas ovako nesto

Dakle ako si zavrsio sa seljakanjem onda bi po meni ovo bilo rijesenje, ne bi izgubio taj autobahn osjecaj koji ti trazis i opet imao bi peta vrata za weekend potrebe.
A ako namjeravas se ponovno kuciti i seliti u neko nedogledno vrijeme onda bi Ridgeline bio odgovor. Vodi racuna da Ridgeline (V6) sa 4wheel drive vise ima slaloma na cestama dok su suhe a kamo li na kisi,ledu, snijegu, sto svakako nije slucaj sa Legacyjem koji opet moze biti i 4V i 6V.
Ali opet sve je do tebe te tvojih potreba, tj. da li ces i preko vikenda ici do Home Depot ili recimo negdje naokolo na smuckanje.

Dakle ako si zavrsio sa seljakanjem onda bi po meni ovo bilo rijesenje, ne bi izgubio taj autobahn osjecaj koji ti trazis i opet imao bi peta vrata za weekend potrebe.
A ako namjeravas se ponovno kuciti i seliti u neko nedogledno vrijeme onda bi Ridgeline bio odgovor. Vodi racuna da Ridgeline (V6) sa 4wheel drive vise ima slaloma na cestama dok su suhe a kamo li na kisi,ledu, snijegu, sto svakako nije slucaj sa Legacyjem koji opet moze biti i 4V i 6V.
Ali opet sve je do tebe te tvojih potreba, tj. da li ces i preko vikenda ici do Home Depot ili recimo negdje naokolo na smuckanje.
-
whow
#122 Re: Upalio na -45 C
corolla02 wrote:OK, a sta mislis da probas ovako nesto![]()
Ma ne bih Subarua . Ovaj ridgeline mi je interesantan jer vozi poput automobila uopce nemas osjecaj da si u Pick-up-u , dobro nije Passat kada je u pitanju upravljivost ali ima AWD , 4 vrata , mjesta za pet osoba ,zadnja klupa se moze sklopiti , i jos imas taj short box znaci moze se prevesti dosta toga od namjernica za svaki dan do gradevinskog materijala. Znaci stvarno je prakticko vozilo . Dvoumim se . Ima li neko iskustva sa ovom Hondom Ridgeline?
- corolla02
#123 Re: Upalio na -45 C
licno nemam kakvog iskustva sa ovim prvim truckom od Honde ali evo ti link gdje mozes prelistati o njemu nesto vise
http://www.ridgelineownersclub.com/forums/
ili mozda da pricekas na ovo:

http://www.ridgelineownersclub.com/forums/
ili mozda da pricekas na ovo:

- citroen
#124 Re: Upalio na -45 C
ne znam stvarno,ja sam takodjer fan honde ali ovaj auto se nebi prodao u evropi u pet komada,dizajn je po meni zastario podobro,u kvalitet opet ne sumnjam ali dizajn
ali ako ga neko kupi nek mu bude sa srecom.
-
whow
#125 Re: Upalio na -45 C
Ja nemam nekih primjedbi na dizajn , vise razmisljam o potrosnji ali kada 6 mjeseci vozis po snjegu i ledu onda se ovako nesto naprosto namece kao potreba .citroen wrote:ne znam stvarno,ja sam takodjer fan honde ali ovaj auto se nebi prodao u evropi u pet komada,dizajn je po meni zastario podobro,u kvalitet opet ne sumnjam ali dizajn![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali ako ga neko kupi nek mu bude sa srecom.