Upalio na -45 C

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
sabanss

#101 Re: Upalio na -45 C

Post by sabanss »

E jbg ga, ovo je zajebancija, sto odmah licno shvacate :D
Risto Kuglarić

#102 Re: Upalio na -45 C

Post by Risto Kuglarić »

Sarajevski wrote:ko ono upita za G2?
benzinjara, 1991. godiste, uplai jutros po ovom jadu bez muke. a iznutra stakla zaledila. znam da imam kantu, ali imam i olimpijski osmijeh jutros u osam kada gledam komisuju dok beznadezno stoji pored svoje octavije... :)
ma ja ba, još da mu je bogdo crkla krava, ih... :D
Sarajevski

#103 Re: Upalio na -45 C

Post by Sarajevski »

nema krava na alipašinom...
soHigh

#104 Re: Upalio na -45 C

Post by soHigh »

ko kaze? :lol:
ibizza

#105 Re: Upalio na -45 C

Post by ibizza »

upalio sam i ja juce ujutru G2 dizel...iz prve :razz: ...pita komsija,imam li kleme,ne moze da upalio Oktaviu :D
whow

#106 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

bermiin wrote:upalio sam i ja juce ujutru G2 dizel...iz prve :razz: ...pita komsija,imam li kleme,ne moze da upalio Oktaviu :D
bas me cudi da Oktavija nece da upali , ipak je to VW tehnologija :cry:
schakal

#107 Re: Upalio na -45 C

Post by schakal »

http://www.autobild.de/artikel/das-gros ... 14682.html
Prvo idu najgori pa najbolji, u najgorih 7 potrazite VW. :lol:
yaran

#108 Re: Upalio na -45 C

Post by yaran »

Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi? :-) Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah. :zzzz: Jes nam lijepo,jebote-jes nam lijepo. :lol: :lol: :lol: :lol: :sax: :bih:
Risto Kuglarić

#109 Re: Upalio na -45 C

Post by Risto Kuglarić »

yaran wrote:Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi? :-) Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah. :zzzz: Jes nam lijepo,jebote-jes nam lijepo. :lol: :lol: :lol: :lol: :sax: :bih:
in space no one can hear you scream :D
HAVANA

#110 Re: Upalio na -45 C

Post by HAVANA »

yaran wrote:Haj ba ne zajebavaj,u calgary je -57-i niko ne vristi? :-) Ja idem pijeske 4-bloka,hahahahahah. :zzzz: Jes nam lijepo,jebote-jes nam lijepo. :lol: :lol: :lol: :lol: :sax: :bih:

:shock: :-)
Hajte vamo,sredićemo vam papire :D
citroen

#111 Re: Upalio na -45 C

Post by citroen »

schakal wrote:http://www.autobild.de/artikel/das-gros ... 14682.html
Prvo idu najgori pa najbolji, u najgorih 7 potrazite VW. :lol:
ja pravo iznenadjen ovim plasmanom VW,pogotovo ovog passata kojeg ovi ovdje hvale,pogotovo whow koji hoce da mu napravi spomenik u avliji :-) :-) :-) :-) :-)
whow

#112 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

Eh sad ga pretjera sa spomenikom. Nisam gledao u tu listu jer jednostavno mislim da su vise manje sve te liste rezultat marketingskih trikova te lobiranja koje predstavnici auto industrije provode kroz medije i auto magazine koji su njihovo glavno sredstvo. Tako je primjerice svaki novi VW Golf proglasen autom godine u a
Americi isti je slucaj i sa Hondom Civic iili Recimo MAzdom 3 koji su best sellers na ovom trzistu i stoga magazini moraju da guraju ove modele. Objektivno Forrd Focus koji se trenutno u Canadi moze kupiti za 13000 gotovine je vjerovatno jednako dobro auto kao i novi Golf ili Honda Civic i vecina "normalnih" vozaca nikada nece biti u situaciji da stvarno spozna razliku izmedu recimo jednog focusa i jednog golfa jer jedostavno 90 % vozava vozi od tacke A do tacke B i u takvim situacijama 13000 auto se ponasa isto kao i 30 000 auto . Ovo vi za vi tih lista takle sve je to , da se tako izrazim propaganda . Glede Passat , upalio je na -45 , i poslije na -38 i pali svaki dan na ovim artickim minusima iako ha nikada ne plagam u struju a vidim da dosta ljudi ima probleme sa paljenjem na ovom vremenu , dakle bar kad je u pitanju palenje Passat je ok. Ima mana kao is svako vozilo i pokusavam da svoja vozacka iskustva prenesem sto je moguce objektivnije i realnije a ako ponekad pretjeram neka mi se oprosti. Sta bi tek rekao na Corollo kome je i nik = omiljenom vozilu u koje se kune i zbog kojeg je spreman zakuhati sa bratom. Sad ces vidjeti Corolle kad naleti.
schakal

#113 Re: Upalio na -45 C

Post by schakal »

Casopis je njemacki autobild, oni vw dizu u nebo. Koji god test pogledas u ovome casopisu vw pobjedjuje,ali ovo je nesto drugo.Kupe nov automobil voze ga 100 hkm i gledaju sa kojim su imali najmanje problema. Bolja Panda od Passata :idea:
citroen

#114 Re: Upalio na -45 C

Post by citroen »

schakal wrote:Casopis je njemacki autobild, oni vw dizu u nebo. Koji god test pogledas u ovome casopisu vw pobjedjuje,ali ovo je nesto drugo.Kupe nov automobil voze ga 100 hkm i gledaju sa kojim su imali najmanje problema. Bolja Panda od Passata :idea:

e to je ona standardna Njemackih novinara,kad testiraju novi auto(kratki test) nema dalje,najbolji su,najljepsi,najizdrzljiviji,najsigurniji,,,ali kad uzmu auto na hard test(100 000km) e onda vidis da tu nema neke velike razlike izmedju talijanskih,svedskih,francuskih,koreanskih,njemackih pa i japanskih vozila(corolla) itd...:)
citroen

#115 Re: Upalio na -45 C

Post by citroen »

whow wrote:Eh sad ga pretjera sa spomenikom. Nisam gledao u tu listu jer jednostavno mislim da su vise manje sve te liste rezultat marketingskih trikova te lobiranja koje predstavnici auto industrije provode kroz medije i auto magazine koji su njihovo glavno sredstvo. Tako je primjerice svaki novi VW Golf proglasen autom godine u a
Americi isti je slucaj i sa Hondom Civic iili Recimo MAzdom 3 koji su best sellers na ovom trzistu i stoga magazini moraju da guraju ove modele. Objektivno Forrd Focus koji se trenutno u Canadi moze kupiti za 13000 gotovine je vjerovatno jednako dobro auto kao i novi Golf ili Honda Civic i vecina "normalnih" vozaca nikada nece biti u situaciji da stvarno spozna razliku izmedu recimo jednog focusa i jednog golfa jer jedostavno 90 % vozava vozi od tacke A do tacke B i u takvim situacijama 13000 auto se ponasa isto kao i 30 000 auto . Ovo vi za vi tih lista takle sve je to , da se tako izrazim propaganda . Glede Passat , upalio je na -45 , i poslije na -38 i pali svaki dan na ovim artickim minusima iako ha nikada ne plagam u struju a vidim da dosta ljudi ima probleme sa paljenjem na ovom vremenu , dakle bar kad je u pitanju palenje Passat je ok. Ima mana kao is svako vozilo i pokusavam da svoja vozacka iskustva prenesem sto je moguce objektivnije i realnije a ako ponekad pretjeram neka mi se oprosti. Sta bi tek rekao na Corollo kome je i nik = omiljenom vozilu u koje se kune i zbog kojeg je spreman zakuhati sa bratom. Sad ces vidjeti Corolle kad naleti.
Ma ti imas pravo da mu podignes spomenik,kao i svi oni koji tamo,na toj temperaturi upale auto .....ali istina je da ima kvalitetnijih automobila...:)
1in1000

#116 Re: Upalio na -45 C

Post by 1in1000 »

99% auta sa kanadskog trzista odnosno sjeverno americkog nema problema da upali na toj temperaturi ;-) tak da to i nije nesto specijalno,..jedino sto zvuci ono heej minus 45 stepeni al et :)
lijep pozdrav iz quebec-a
whow

#117 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

1in1000 wrote:99% auta sa kanadskog trzista odnosno sjeverno americkog nema problema da upali na toj temperaturi ;-) tak da to i nije nesto specijalno,..jedino sto zvuci ono heej minus 45 stepeni al et :)
lijep pozdrav iz quebec-a
Nisam upoznat sa tacnim statistikama i procentima ali slazem se sa konstatacijom da vecina auta uglavnom pale i na ovako niskim temperaturama , medutim treba imati u vidu i to da vecina tih istih auta ima ugraden grijac bloka motora koji se ukljuci u struja da grije ulje itd. Ja nemam ugraden taj grijac jer je blok motora od aluminijuma tako da ovaj klasicni grijac nije opcija nego s ugraduje neki custom made grijac. Cinjenica je da veliki procenat automobila koji stoje na takvoj hladnoci jedno 10 sati NECE upaliti ukoliko nisu bili ukljuceni u struju. Inace za docek nove 2010 godine ovdje najvljuju ugodnih -25 C .
Sretna Nova 2010 svim forumasima.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#118 Re: Upalio na -45 C

Post by corolla02 »

naravno da nije cudo iz prilozenog:

"So my wife and I took a holiday to the Turks and Caicos Islands from the 2nd to the 12th and just returned last night. The day we left Edmonton, and most of Canada, received a pretty serious dose of winter weather. The Purple Beast sat above ground, unplugged (in fact no block heater is installed at all) for 10 nights at an average of -30ºC. Last night when we got in it was -43º!!!

Car started first crank.

I just wanted to extole the virtues of my awesome little car. I was so proud."

Inace rijec je o Mazdi MX3 koja se vise i ne proizvodi.

A najvece je cudo zamjenuti lezaj, amortizer ili bilo sta drugo na prakticno novom autu sa manje od 50K km :sad:
tigarbhf

#119 Re: Upalio na -45 C

Post by tigarbhf »

Posjeca me tema na pismo muje iz kanade :lol: :D
whow

#120 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

Imam ponudu za zamjenu , tip nudi Hondu Ridgeline za Passata , oba vozila su isto godiste priblizno ista kilometraza. Pomalo razmisljam o ovoj ponudi jer pogon na cetri tocka i robusnost koju nudi Ridgeline definitivno ima prednosti u klimi gdje se 6 mjeseci vozi po snjegu i ledu.Sa druge strane Ridgeline trosi dosta vise od Passata definitivno i nema nista od tog famoznog autobahn osjecaja . Velika dilema ?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#121 Re: Upalio na -45 C

Post by corolla02 »

OK, a sta mislis da probas ovako nesto :?:

Image

Dakle ako si zavrsio sa seljakanjem onda bi po meni ovo bilo rijesenje, ne bi izgubio taj autobahn osjecaj koji ti trazis i opet imao bi peta vrata za weekend potrebe.
A ako namjeravas se ponovno kuciti i seliti u neko nedogledno vrijeme onda bi Ridgeline bio odgovor. Vodi racuna da Ridgeline (V6) sa 4wheel drive vise ima slaloma na cestama dok su suhe a kamo li na kisi,ledu, snijegu, sto svakako nije slucaj sa Legacyjem koji opet moze biti i 4V i 6V.

Ali opet sve je do tebe te tvojih potreba, tj. da li ces i preko vikenda ici do Home Depot ili recimo negdje naokolo na smuckanje.
whow

#122 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

corolla02 wrote:OK, a sta mislis da probas ovako nesto :?:

Image

Dakle ako si zavrsio sa seljakanjem onda bi po meni ovo bilo rijesenje, ne bi izgubio taj autobahn osjecaj koji ti trazis i opet imao bi peta vrata za weekend potrebe.
A ako namjeravas se ponovno kuciti i seliti u neko nedogledno vrijeme onda bi Ridgeline bio odgovor. Vodi racuna da Ridgeline (V6) sa 4wheel drive vise ima slaloma na cestama dok su suhe a kamo li na kisi,ledu, snijegu, sto svakako nije slucaj sa Legacyjem koji opet moze biti i 4V i 6V.

Ali opet sve je do tebe te tvojih potreba, tj. da li ces i preko vikenda ici do Home Depot ili recimo negdje naokolo na smuckanje.

Ma ne bih Subarua . Ovaj ridgeline mi je interesantan jer vozi poput automobila uopce nemas osjecaj da si u Pick-up-u , dobro nije Passat kada je u pitanju upravljivost ali ima AWD , 4 vrata , mjesta za pet osoba ,zadnja klupa se moze sklopiti , i jos imas taj short box znaci moze se prevesti dosta toga od namjernica za svaki dan do gradevinskog materijala. Znaci stvarno je prakticko vozilo . Dvoumim se . Ima li neko iskustva sa ovom Hondom Ridgeline?
corolla02

#123 Re: Upalio na -45 C

Post by corolla02 »

licno nemam kakvog iskustva sa ovim prvim truckom od Honde ali evo ti link gdje mozes prelistati o njemu nesto vise

http://www.ridgelineownersclub.com/forums/

ili mozda da pricekas na ovo:

Image
:-D
citroen

#124 Re: Upalio na -45 C

Post by citroen »

ne znam stvarno,ja sam takodjer fan honde ali ovaj auto se nebi prodao u evropi u pet komada,dizajn je po meni zastario podobro,u kvalitet opet ne sumnjam ali dizajn :-) :-) :-) :-) :-) :-) ali ako ga neko kupi nek mu bude sa srecom.
whow

#125 Re: Upalio na -45 C

Post by whow »

citroen wrote:ne znam stvarno,ja sam takodjer fan honde ali ovaj auto se nebi prodao u evropi u pet komada,dizajn je po meni zastario podobro,u kvalitet opet ne sumnjam ali dizajn :-) :-) :-) :-) :-) :-) ali ako ga neko kupi nek mu bude sa srecom.
Ja nemam nekih primjedbi na dizajn , vise razmisljam o potrosnji ali kada 6 mjeseci vozis po snjegu i ledu onda se ovako nesto naprosto namece kao potreba .

Image
Locked